reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Dzien dobry :)
Moje dziecie jeszcze spi, nocka całkiem ładna, i wciaż czytam że u Was bez zmian... Wiecie, ja nockę zaczynam liczyc od chwili kiedy się kładę spać już całkiem czyli po 24 po ostatnim karmieniu Julki, do 24 to ona sobie lubi kilka razy pojesc oznajmiajac to krzykiem, ale po 24 jak juz ja wezme do łóżka to jest niemal samoobsługa, wiec moze dlatego te nocki mi tak nie doskwieraja? Jednak przygotowanie butelki z mleczkiem w nocy zajmuje trochę czasu a na pewno rozbudza mamusie i dziecię się zdąży nakrzyczeć.Tak czy inaczej mam bardzo grzeczne dziecko, wiele się zmieniło na lepsze , bo tak milutko nie było na początku.
Współczuję niewyspanym mamusiom .
Mnie też kusi ten basen, mamy kawałek drogi do miasta gdzie jest woda ozonowana i lekcje dla niemowląt, ale planujemy. Jednak poczekam aż mrozy będą lżejsze, bo jakoś mam złe doświadczenia z synkiem który uczęszczał do grupy delfinków jako dziecko i niestety ciężko zachorował na zatoki i mielismy zakaz basenu.
Ja dzisiaj mały wyjazd w sprawach urzędowych, musze zostawic mleko i dziecko pod opieka taty , ale na zakupy pewnie nie starczy czau.
Miego dnia dla Was ! :)))

reklama
witam,
my od 7 na nogach :) Ale noc super padł o 20.30 i karmienia o 22.15 i o 2.30 i do 7 spał :) Więc rewelacja :) Za to teraz jakos wcale mu na spanie się nie ma. I w ogóle tak strasznie wymusza na ręce, że wczoraj jak go nie brałam to tak krzyczał że aż bezdechu dostał :/ A wziął tata na ręce i banan i w gadkę sobie uderzył. Ale tak nie może być, wczoraj to mięso smażyłam z nim na jednej ręce :/ Do tego musiałam mięsko obtaczać i w jaju i bułce bo nuggetsy robiłam a on wisiał na drugiej łapie :/ I nie da się do bujaka odłożyć mimo, iż mnie widzi w kuchni bo stoi obok mnie. Nie wiem co mam robić.

Cześć dziewczyny,
u mnie noc w miarę spokojnie. Mała jakoś marnie jadła, bo obudziłam się z jednym kamieniem. Na szczęście rano troszkę wyciągnęła, więc jakoś funkcjonuję. Teraz leży w naszym łóżku i bawi się kołdrą. :-)

Dzień dobry
Co do leżenia na brzuszku to Gosia tego bardzo nie lubi :no: Jak się ją położy to zaraz się drze chociaż chyba przedwczoraj to udało jej się z 15 min poleżeć ale to musiałam ją dobrze zabawiać
Mam nadzieję że wam nocki lepiej minęły
O już muszę leciec bo mała ma awarię w pampku :-D Nawaliła kupola a ile się przy tym nastękała jakby z tydzień nie robiła :-D

A moja Karolinka lubi leżeć na brzuszku. No może nie cały czas, ale do pół godziny poleży. Jak była mniejsza, darła się w niebogłosy i trzeba było ją od razu odwracać. Później zaczęliśmy kłaść przed nią zabawki i czas leżakowania bez awantur zaczął się wydłużać. Na macie też musimy obłożyć ją różnymi rzeczami, które lubi sobie zagarniać. Do tego jest lusterko, w którym się przegląda - modelka mała. ;-)

Witam i ja

U nas nocka rewelacja, zasnal okolo 21, cycolenie o 5.30 i pospal tak do po 7. Ale przed 9 znowu zasnał i jeszcze spi. Ale pewnie zaraz sie obudzi na jedzonko.

gaja fajnie, ze nocki juz ciut lepsze macie, oby tak dalej. Ja tez czasami robie cos z małym na rekach, ale jak mi sa 2 rece do czegos potrzebne to w bujaczek przypinam i niech sobie marudzi. Moze sprobuj tak jak Beniaminka spiewac, gadac, moze cos to pomoze. Ale bym zjadła nuggetsy, moze tez dzisiaj zrobie

Beniaminka oh te urzedowe sprawy, jaka ja nie cierpie ich załatwiac, wszedzie swoje trzeba odstac.

Ja dzisiaj wybieram sie do gina, bo wstyd sie przyznac:zawstydzona/y:, ale nie byłam jeszcze po porodzie. I jeszcze mezus ma urodziny, a ja pomysłu na prezent nie mam:no:. Z reszta watpie czy bede miala chwile zeby cos kupic.

Whitney, moja tez tak na brzuszku lubi poobkladana zabawkami, alusterko uwielbia.
Gaja, to fajnie ze nocka dobra:) ja ja gotuje to bujaczek daje na blat i jej spiewam a sobie dalej gotuje, czasem daje do nosidelka i mam 2 rece wolne, a teraz nabylam chuste i ucze sie w nij ja nosic, zapowiada sie super.

Hej dziewczyny :-) wpadłam się przywitać i zaraz mykam się pouczyć trochę ;-)
Nockę miałam rewelacyjną mały spał od 19 do 7.30 oczywiście nad ranem musiał trochę po marudzić ale i tak nie mogę narzekać :-) na basen też się wybieramy tym bardziej że na basen mamy jakieś 10 minut drogi ale ze względu na brak samochodu muszę niestety poczekać aż się zrobi trochę cieplej a właśnie zajęć??;-)
Kacper na brzuszku uwielbiał leżeć od małego teraz jest już trochę gorzej ale 15 min spokojnie poleży :-) Lecę zajrzę co na innych wątkach naskrobałyście :p muszę się troszkę odstresować bo rano miałam mego avanti z P.:wściekła/y: idę się na nasze cudeńka wrześniowe popatrzę to mi zaraz przejdą wszystkie złości:-D

No gdanie i śpiewanie nic nie daje :/ Na blat nie postawię bo mam strasznie wąskie i małe bo ogólnie kuchnia malutka, więc bujak się nie mieści :/ W chuście nie chce być noszony twarzą do mnie a mam tylko taką :/ Chyba zaryzykuje i nosidło kupię :/

Hej!
Wszystko mnie boli bo tych wczorajszych ćwiczeniach. Ale to chyba dobry objaw bo stawy dostały po dupie po dość sporym okresie. Mała wczoraj na zakupach nadawała jak nakręcona aż ludzie sie obracali i zaglądali. Tupała, kręciła sie i śmiała sie w wózku. Widać że 100% babka z niej będzie skoro tak jej sie podobają zakupy:-D.

Ostatnio przeczytałam świetny artykuł w Focusie o roli matki w przyrodzie o kształtowaniu przez nią potomstwa pt. "Mamuśki rządzą" A wstęp jest super. " Macierzyństwo jest kosztowne, wymaga wielu wyrzeczeń i ogromnego wysiłku. Ojcostwo - już nie koniecznie. Wystarczy wyprodukować nieco nasienia i znaleść chętną do jego przyjęcia a potem można zacząć szukać następnej lub się obijać." Niby o przyrodzie a jakie prawdziwe jeżeli chodzi o ludzi.

Miłego dnia!

Gaju ja mam nosidełko i nie żałuje ze kupiłam,ręce mi nie odpadają przy takim klocku.Najszczęśliwsza jest jak ja tata nosi:-D:-D:-D.Jeśli sie już zdecydujesz to kup skrzyżowane na plecach a nie zakładane na szyje.
Wczoraj dostałam paczkę z Bebilona;mleczko,śliniak i brelok,fajnie.
nie pamiętam które z Was pytały skąt mamy te prezenty ale piszę:HIPP i Bobowita logowałam sie na stronie a reszta to chyba z ankiety ze szpitala.
mam pytanie;czy któraś z was dostała gazetke "Maluszek"? ja dziś dostałam drugi numer ale dziwi mnie że obie nie były w folii i nawet nie było naklejki adresowej tylko długopisem numer bloku i mieszkania,nawet nazwy ulicy nie było.
My dziś po szczepieniu,moja mała twardzielka nawet nie pisneła ale teraz coś marudna sie robi.
wczoraj obleciałam wszystkie 3 Lidle i w każdym tylko 3 były ale za to rajty super,bardzo mieciutkie i nie takie grube.
Miłego dnia dziewczyny.

reklama
Witajcie, ja tylko na chwilkę...

Odnośnie pampków w LIDLU.dzisiaj była świeża dostawa i ponoć tak do końca promocji...
Stałam się szczęśliwą posiadaczką 10(!!!!) paczek 4 i 5:-Dtak na zapas bo jeszcze śmigamy w 3-kach.
Zajrzyjcie u siebie...jak nie dziś, to może jutro z rana:tak:

Do góry