reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Hej!
My nie dawno do domku dotarliśmy. Byliśmy na spotkaniu aktywnych mam z Johnsonem. Kurcze ale fajnie było. Dziewczyny z forum ekstra laski a pani rechabilitantka i dermatolog wiele cennych rzeczy pokazały i powiedziały. Polecam!!! Jak tylko będzie spotkanie w waszych miastach to śmigajcie bez zastanowienia.

Ide odpoczywać.
Miłego weekendu!!!

reklama
Witam wszystkich
Ale jestem dzis zmasakrowana!!!! bYlismy dzis z mezem i moim tata na nartach w Szczyrku. Po roku nie robienia nic i nagle spedzonym pol dniu na nartach ledwo zipie. Mam zakwasy chyba wszedzie. Malutka zostala z babcia i mimo ze wiem ze z moja mam nic zlego jej sie nie stanie to dzwonilam chyba z trzy razy :)
Poza tym koncze laktacje i prawa piers w ktorej zawsze bylo pelno mleka normalnie zaakcptowala stan rzeczy, natomiast lewa z ktorej nigdy prawie nic nie lecialo boli mnie jak cholera i mi sie w niej straszne gule porobily... Masowalam ja jak wrocilam z nart chyba z godzine ale boli dalej.
gaja moja mala dzis bije wszelkie rekordy niejedzenia!!! Jest gorzej niz wczoraj. A najgorsze jest to ze ona juz na wstepie posilku zaczyna wiszczec i plakac inawet butli nie chce polizac. Opadam z sil. Po poludniu tak sie poryczalam ze nikt nie byl w stanie mnie uspokoic...
justyna no nie jest to moze prawidlowy wiek zabkowania ale nie przejmuj sie tym bo nie wplyniesz na to w zaden spokoj. Teraz coraz czesciej zdarzaja sie rozne odchylenia od zabkowania. W takich zyjemy czasach ze wszystko sie zmienia i ewoluuje w nieznany nam sposob.
ropucha wspolczuje nocki...
jojo juz kiedys pisalam ze bardzo energiczna babka z ciebie :) a co do gondoli to my jeszcze w niej jezdzimy ale tez juz coraz czesciej mysle o wyciagnieciu spacerowej wersji.
skrzaciku tez bym chetnie poszla na takie spotkanie ale u nas w okolicy nie ma :(

My już po kąpieli Hania stara się zasnąć ale co chwile sie rozbudza ... Biedulka

Skrzacie fajnie że spotkanie Ci sie podobało, ja musze się zorientować czy gdzieś w okolicy będzie bo może też się wybiorę

gosheek nic dziwnego ja też dzwonie co chwile jak małą zostawiam z dziadkami ;-) a pierś może pomoże Ci ciepły okład masarz i oklady z kapusty no i sprobuj spuścic troszkę mleczka kilka kropli żeby ci sie tam zastoje że tak powiem poluzowały

ja dzis tez lece na ryja:baffled: kryzys laktacyjny zbieg sie z kryzysem spania ,mala kimala moze 1 godz.
drzemk po 10min, odkladalam i po 10min krzyk:nerd: zdarzylam sie wysikac ledwo katastrofa:no:
jedynie fajnie, bo ze starsza bylismy na disney on ice, swietny szol lyzwiarski. gabunia zostala z babcia, ale caly dzien bez spania praktycznie, lezaczek nie, mata nie . jedynie rece....rzeznia:cool2:
mam nadzieje,ze mleko sie pojawi znowu, wiec chleje dzis karmi az sie upije:-D

Dziękuje dziewczynki za odpowiedzi już założyłam spacerówkę i jutro wypróbujemy :-)
Mała jak zasnęła po 16 to wstała po 19 pobawiła się troszkę o 20 kąpiel i o 20.40 już zasnęła wypiła 180 ml z kleikiem:-)
agata witaj bo chyba cię nie przywitałam na forum :sorry2: z tym zapałem to wcale tak nie jest Tak naprawdę to mi się nic nie chce najlepiej to przeleżałabym cały dzień ale chcieliśmy tyle dzieci to trzeba dupsko ruszyć i porobić (a zawsze jest coś do zrobienia:angry:) a dodam że mąż mi dużo pomaga :tak: Tylko w odrabianiu lekcji to nie jest zbyt dobry :-D:-p
skrzacik fajnie że spotkanie się udało :)
gosheek energię w sobie wymuszam bo niektóre rzeczy trzeba porobić na bieżąco (nie chcem ale muszem :-)) Kiedyś odpuściłam sobie pranie chyba przez trzy dni to później nie mogłam dojść do ładu z praniem :wściekła/y: A co do piersi to jak skończyłam małą karmić piersią to też w jednej piersi zrobiły mi się takie małe gulki i mi pomogło ściągnięcie ręką mleczka (jakbyś krówkę doiła -przepraszam za porównanie)tylko tyle żeby ulżyć Wchodziłam do wanny nagrzewałam pierś i ładnie mi szło ściąganie i po trzech dniach już nie musiałam ściągać bo pokarm ładnie zaczął zanikać Polecam mi naprawdę pomogło
Dobranoc

Hej położyłam łobuza spać i mam chwilkę na bb! :-)
Nie dawno wróciliśmy od wuja z imienin mąż mi się upił i padł (dobrze że udało mu się dotrzeć do domku:-D:-D:-D) ale dobrze niech śpi byle by nie zaczął chrapać bo to będzie masakra!!
Justynka nie pozostaje nic innego jak pogratulować ząbków!
Gosheek ale fajnie że się wyrwałaś z domku też bym na nartach pośmigała chociaż wstyd się przyznać na nartach jeździłam tylko raz ale strasznie mi się podobało!!
Ropucha to w takim razie życzę żeby ta nocka była lepsza i mała dała mamie pospać :-)
Jojo my mamy dwa wózki w jednym spokojnie się mieści w gondoli i mogę go podnieść żeby wszystko widział( i tak dużo nie widzi bo już jak w mieszkanku go włożę w kombinezon to usypia od razu bo wie że spacer się święci :-D) ale niestety gumę złapaliśmy:wściekła/y: i nie mogę męża zagonić do naprawienia tej drobnej usterki:wściekła/y::wściekła/y: i na razie korzystamy z drugiego wózka ale tu już jest spacerówka bo do gondoli się nie mieści :-)
Skrzaciku też miałam się wybrać nawet się zapisałam ale dobrze że nie zdążyłam potwierdzić bo brat mi się rozchorował i musiałam z nim posiedzieć kilka dni w domku, ale ja jeszcze raz będzie to pójdę na pewno!

A ja wiem że to nie ten wątek ale muszę się pochwalić moje dziecię dziś się przekręciło na boczek! i prawie udało by mu się przekręcić na brzuszek ale dupsko jeszcze za ciężkie!:-D:-D Strasznie się cieszę bo ostatnio nachodziły mnie myśli że mały stoi w miejscu i że to moja wina bo urodził się za wcześnie:-:)-( cały czas ćwiczymy ćwiczymy i nic a tu proszę taka niespodzianka że humorek mi się poprawił już chyba na cały przyszły tydzień:-):-)
Lecę dalej czytać Przespanej nocki wszystkim mamusią życzę !!

Hej !
jojo moja mała jeszcze mieści się w gondoli. Na razie w wózku na spacerku tylko śpi więc jeszcze trochę pojeżdzimy. Jeśli nic się nie zmieni to od wiosny zmienimy na spacerówkę.
justynka oj dzielny ten Twój mały!
gosheek zazdroszczę nawet tych zakwasów ;-)! Ja próbuję namówić J na wyjazd do Bukowiny na baseny. Ponoć jest tam bardzo fajnie i dzieciaki będą mogły się wyszaleć.
ropucho ja tez zyczę Ci udanej nocki! Mam nadzieję że w końcu się wyśpisz.
anja może dziś i Twoja nocka będzie lepsza :-)
Miłej nocki kochane :)

reklama
hej laseczki:-)

Moje chłopaki tez juz spia, a ja na chwilke wpadłam do Was. Jakos w dzien czasu brak:baffled:. Wiecznie jest cos do zrobienia:angry:
Oj wspolczuje niektorym mamusiom nocek, ja nie moge narzekac. Wczoraj mały usnał ttusiowi dopiero przed 22 i obudził sie o 6.30:szok:. Ale podobno nie chciał jesc, bo mamusi nie było. A ja sobie zrobiłam wolne popołudnie i wybrałam sie z siostra i kolezankami do kina na Och Karol

Dzien dobry :)
U nas nocka znośna, znowu mała chodzi później spać, może za długa drzemka w dzień, nie wiem. Gdy karmię ją w nocy to tak naprawdę nie wiem ile razy, ale minimum 3 od 22, bo wczesniej tez je czesto ale nie spi jeszcze, jednak zdarza jej sie 6 h przespac bez jedzenia, uwielbiam takie noce, ale gdy spi w lozku i budzi sie na cyca to zasypiamy obie i Julka juz sama sie obsluguje bo spie w niezmienionej pozycji wiele godzin. Skutek to bol kregoslupa kilka godzin w ciagu dnia, ale chociaz w miare wyspana jestem, nie narzekam bo bym zgrzeszyła.
Asiek, probiotyk to dobra sprawa po antyiotyku, czasem i miesiac sie ta flora odbudowuje, zapytaj lekarza czy moze by nie podac probiotyku Biogaia, bo zawiera bakterie takie typowo zołądkowo- jelitowe, drogie toto ale skuteczne, Jula pila 2 buteleczki po tych 4 antybiotykach po szpitalach.

Beniaminko
ja dawałam Antkowi ten probiotyk Biogaja. Ale nam pediatra przepisała jak kupole były nieładne. Nie powiem bo pomogło, ale teraz znowu sa od sasa do lasa:baffled:. Ale to pewnie wina tych wszystkich lekarstw, ktore dostawał. Odnosnie ceny to roznice ogromne miedzy aptekami:no:.

hej dziewczyny:) moge do was dolaczyc?? kiedys sie troszke udzielalam na watku ale... jakos tak wszyszlo ze przestalam... mam 25 lat 2 dzieci dominik 4 miesiace roksanka 20 miesiecy:) i chetnie bym z wami popisala:) pozdrawiam

agata1985 witaj na wrzesniowkach. Z jakich okolic łodzkiego jestes, jesli mozna wiedziec. Bo ja tez z centrum.

Hej położyłam łobuza spać i mam chwilkę na bb! :-)
A ja wiem że to nie ten wątek ale muszę się pochwalić moje dziecię dziś się przekręciło na boczek! i prawie udało by mu się przekręcić na brzuszek ale dupsko jeszcze za ciężkie!:-D:-D Strasznie się cieszę bo ostatnio nachodziły mnie myśli że mały stoi w miejscu i że to moja wina bo urodził się za wcześnie:-:)-( cały czas ćwiczymy ćwiczymy i nic a tu proszę taka niespodzianka że humorek mi się poprawił już chyba na cały przyszły tydzień:-):-)
Lecę dalej czytać Przespanej nocki wszystkim mamusią życzę !!

Magdzik gratulujemy postepow, oby tak dalej:tak::-)

Justyna
gratulujemy zabkow. U nas na razie nic nie widac

Anja78 oby ten kryzys szybko minał. I zeby Cie kac nie meczył po tym pifku;-):-D.

gosheek ja wczoraj wyszłam do kina, i tel. cały czas w reku trzymałam:tak::dry:. Ale cisza była, dopiero tatus zadzwonił jak juz w knajpce siedziałysmy, ze mały jesc nie chce. Ale jak juz wrociłam to zasypiał wiec jakos dali sobie rade:tak:. Zazdroszcze tego wypadziku na narty. Ja co prawda nie umiem jezdzic na nartach ale uwielbiam włoczyc sie po gorach.

Odnosnie gondoli to jeszcze w niej smigamy, ale chyba juz nie za długo bo ciasnawo sie małemu w niej robi.

Czy wasze pociechy tez nie daja sie ubierac? Bo ja juz nie daje rady. Antos odkad zaczał sie przekrecac na brzuszek to nawet zmiana pampersa jest jak jakis wyczyn. Zabawianie, gadanie, skakanie (moje oczywiscie) nic nie daja. Jak kłade go to od razu fajt na brzuchol i rob se co chcesz:szok: kobito. Zostaje mi nadzieja ze znudzi mu sie to ciagłe przekrecanie:rofl2:

Do góry