Dzien dobry
U nas nocka znośna, znowu mała chodzi później spać, może za długa drzemka w dzień, nie wiem. Gdy karmię ją w nocy to tak naprawdę nie wiem ile razy, ale minimum 3 od 22, bo wczesniej tez je czesto ale nie spi jeszcze, jednak zdarza jej sie 6 h przespac bez jedzenia, uwielbiam takie noce, ale gdy spi w lozku i budzi sie na cyca to zasypiamy obie i Julka juz sama sie obsluguje bo spie w niezmienionej pozycji wiele godzin. Skutek to bol kregoslupa kilka godzin w ciagu dnia, ale chociaz w miare wyspana jestem, nie narzekam bo bym zgrzeszyła.
Gaja, współczuje...nie wyrzucaja sobie, kazdej z nas przychodzi chwilowe zniechecenie, łzy, złość...mamy prawo gdy jestesmy przemeczone, niestety sa takie dzieciaczki ktore bardziej absorbuja jako niemowlaki, ale za to potem to złote dzieciaki nawet jak sa zywymi sreberkami. Jeszcze troszke i bedzie lepiej! A meza zaangazuj na nocne pobudki zwlaszcza ze juz je mm, to mozecie na zmiane dyzurowac, rady nie ma, dbaj o siebie!
Agata, o żesz :-/ To nie w porzadku, położnictwo ...a takie pod góki robia studentce z malutkim dzieckiem. Moze sprobuj sie umówić na rozmowe z dziekanem wydziału na osobsta rozmowe, u mnie kiedys zadzialalo jak zalatwialam urlop zdrowotny, bo wniosek odrzucili a rozmowa pomogła, nie ma to jak kontakt osobisty. Trzymam kciuki!
Gosheek, super ze bedziesz miala pomoc mamy, od razu lezej na sercu , nie mowiac o odciazeniu fizycznym, niektore mamuski sa kochane, prawda?
Powiedz to swojej, bo super babcia z niej!
Agusska, widze ze podobne metody na topie z tym karmieniem wieczornym, ja tez karmie czasami na chodząco, bo inaczej cuda-wianki wyprawia, ale juz jest tendencja spadkowa, wraca chyba do normy, bo cycus znowu kochany, mm zjada ale z wielkim wstretem, ale ze jest glodomorkiem to zje jak głodna, tylko jezyczek ustawia jak do cyca.i czasem sie wkurza.
Asiek, probiotyk to dobra sprawa po antyiotyku, czasem i miesiac sie ta flora odbudowuje, zapytaj lekarza czy moze by nie podac probiotyku Biogaia, bo zawiera bakterie takie typowo zołądkowo- jelitowe, drogie toto ale skuteczne, Jula pila 2 buteleczki po tych 4 antybiotykach po szpitalach.
Pandorka- moja Julka urodzona z niedowaga i lekkim wczesniactwem we wrzesniu wazy na dzisiaj ok 6kg(lekko ponad). Karmie tylko piersia, zupki i jabłko w sumie tylko 4x dostala odrobinke. Dzieci karmione mm rosna troche lepiej, tzn osiagaja wieksza wage, ale to nie jest regula, z tym ze mmowi sie ze karmione piersia nawet jak maja tluszczyk to nie prowadzi on do pozniejszej otylosci, z mm nalezy uwazac, tzn jak dziecko ocno przybiera skonsultowac z lekarzem czy nie pozostac dluzej na samym mleczku, bez obiadkow za szybko i kaszki dodawanej. Tu fajny link
http://www.bebilon.com.pl/Moje-dziecko/Odzywianie/Inne-artykuly/O-otylosci-niemowlat-i-malych-dzieci
http://www.rp.pl/artykul/172056.html
Życzę Wam miłego dnia! Ja dzisiaj znowu na uczelnie, ostatni raz w tej sesji zimowej, potem troche ferii
Musze odciagac mleczko a kiepsko mi to teraz idzie, jak mala je regularnie.