reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Dzień dobry Mamusie!
Nocka u Małej super ale u mnie do bani! Co zasnełam to coś mi sie tak koszmarnego śniło albo jakieś niepokoje mnie budziły.

Jojo nie denerwuj sie! Zobaczysz wszystko dobrze będzie. Mały wróci zadowolony i szybko pójdzie spać.

reklama
Jejka Mamuski :-)
Ja tylko na chwile , bo ja na nic czasu ostatnio nie mam - komputer to wlaczam wieczorem jak maly juz spi - dzis jakos mi sie udalo. Pochwale sie ,ze moj maluch spal dzis genialnie - zasnal przed 22ga - , obudzil sie na jedzenie i zmiane pampka o 3.40 - i spal do 7.40 - wiec bajka:-)
Zycze Wam milego dzionka- uciekamy na spacerek - a wieczorem Was poczytam:-)
Pozdrowka;-)
ps.ja tez zajrzalam z sentymentu na wrzesien 2011 - kurcze jak fajnei powspominac jak my pisalysmy o mdlosciach, wadze , zachciankach - ale i fajnie miec juz malenstwo ze soba i wiedziec ,ze wszystko z nim dobrze :-)

witam,
kolejna noc do d..y :/ 5 pobudek w tym o 3 marudzenie i o 6.30 wyk i koniec snu :/
Teraz usnął mi na rękach skubany. I znów wysypany cały, pewnie coś zjadłam, ale juz coraz mniej cycem karmie, pewnie na 5 m-c bedzie tylko mm.

Benia a u nas snieg z deszczem i uziemieni od wczoraj przez to jestesmy

Witam :)

U nas nocka super. Adaś zasnął o 20, pospał do 2 - zmiana pieluchy, butla - później 6 - butla i spaliśmy do 10 :) Przeważnie wstajemy po 8, 9.

Tak się przed chwilą osrał, że musiałam całego przebrać i kąpiel w umywalce zaliczył :D Hahaha, muszę mu zdjęcie w umywalce zrobić bo taka oponka Michellin'e wyglądała bosko! :) Oczywiście ściągał wszystko co mógł - dozownik na mydło, szczoteczki, pastę do zębów - szał pał :D

Teraz szykujemy się na drzemkę, w końcu 2h od pobudki minęły :-) Leży sobie teraz w łóżeczku i akrobacie wyczynia. Przed chwilą znalazłam go w poprzek łóżeczka z poduszką na głowie i pieluchą tetrową :)

Udanego dnia kochane!

U nas zero słonka :(

hej

U nas nocka ok, pocycolił chwilke po 4, potem przed 6, i juz na spiacego nie wygladał. Rozgadał sie na maksa, ze chyba w całym domku go było słychac. Ale chyba sie zmeczył tym gadaniem bo padł o 7 i drzemalismy jeszcze do 8. Antos w srodku rozłozony, a my po bokach zcisnieci:tak::-p
A teraz sobie ucina pierwsza drzemke, a na mnie czeka sterta prasowania, ale nie che mi sie brac za nie:no:

Kredka fajnie masz, ze Franek tak na macie buszuje. U nas teraz mata poszła w odstawke, z reszta bujaczek tez. Najlepiej na raczkach albo na siedzaca chce zeby go trzymac.

marta u nas tez takie akrobacje w łozeczku. Ostatnio zalicza obroty o 180 stopni, ze czasami głowka czerwona od zachaczania o szczebelki. Az musialam od strony pokoju tez ochraniacz rozłozyc, bo strach go samego na chwilke zostawic

Ostatnia edycja:
Hej u nas nocka do kitu :-( Niby spał całą noc ale strasznie się wiercił i jedynie gdzie udało mu się poleżeć spokojnie to wtulony na moim ręku a ja tak długo nie dałam rady wytrzymać bo cała drętwiałam i dupa ze snu... W ogóle ostatnio tylko u mamy na rączkach nawet jak w dzień przyśnie to jestem uziemiona bo nawet go odłożyć nie mogę...
o właśnie skrzeczy idę zupkę wstawić ;-)

Witam sie i ja!
A my dziś dostaliśmy pudełko próbek z Bobovita. Aż się zdziwiłam. Ale za to zostałam pominieta przez pampersa.
Nocka ogólnie dobrze. Sukcesywnie próbuję dawać malutkiej coś ze słoiczkow. Zauważyłam że jak dodałam trochę kaszki to lepiej się je je. I wypluwa też ;-). Przy podawaniu antybiotyku świetnie nauczyła się jednej czynności. Robić fontannę z syropu!:-D
Miłego dnia kochane!!!

Witam wszystkich
My juz z rana zaliczylysmy wycieczke do przychodni. Mialam dzis dac badanie moczu malej do kontroli bo ostatnio odczyn jej moczu byl zasadowy:/. Wiec wstalysmy rano i przed jedzonkiem przyczepilam malej ten woreczek na siuski. Potem zjadlysmy i siuskow nie bylo wiec ja polozylam i sobie fikala i czekalysmy. O godz 9.20 nadal woreczek pusty. Zapakowalam ja z tym woreczkiem w pieluche i ubranka i pojechalam do przychodni z nadzieja ze moze zrobi sieusiu, a tu zonk. W przychodni czekalysmy do 10.40 ze moze zrobi i nic. Juz wszystkie pielegniarki i lekarka nad Maja skakaly z nadzieja ze zrobi siusiu i nic!!!!!!!!!!! Wkoncu przyjechal kierowca po probki i bylo po robocie. Wrocilysmy do domu i jak tylko oderwalam woreczek zrobila siku i jeszcze obsikala wszystko dookola! Czy to nie jest mala wredotka???? :)
A nocka wciaz taka sobie. Czy wasze dzieciaczki tez sie budza pare razy w nocy po smoka, bo Maja jesc nie chce ale ciagiem jakos tak nie umie przespac nocy tylko sie pare razy budzi po to tylko zeby jej smoka wlozyc ktory wypadl...
malpko moja tez najchetniej jadla by 3 razy dziennie. Ostatnia butle je ok. 21 i rano o 8 nigdy nie chce jesc:( Trzeba wciskac na sile. Apetytu nabiera dopiero ok. 11 ale to tez nie sa jakies wielkie ilosci, gora 120 ml (przy dobrym wietrze). no i niestety obiadki tez sa fe :( Wyk jest niemilosierny jak chce jej dac wiec sie poddalam. Sprobuje moze za tydzien znowu.
dagna dobrze ze sluch w porzadku, a badanie dziwne jakies ;/
whitney oby Karolinka pozbyla sie gipsow jak najszybciej ale z wzorowym skutkiem :)
jojo nie przejmuj sie dzieciaki wroca cale i zdrowe :) a Ty sobie odpoczywaj!
kredko zazdroszcze apetytu u Twojego maluszka, kiedy moja niunia bedzie sie trzesla z glodu???
agnieszka dobrze ze z serduszkiem wszystko w porzadku, nas czeka wizyta 14 lutego. A labolatorium to jakas kpina!!!
Beniaminko Juleczka robi sie malym spioszkiem :)
skrzaciku
a kysz koszmary!
gaja widze ze Maksiu dalej zgrywa twardziela i spac nie chce! Trzymaj sie kochana!
marta moja mala tez czesto znajduje przykryta czym sie da na glowie!
kasik ja tez mam pelno zaleglosci w prasowaniu, kupka rosnie a mi coraz ciezej sie za t zabrac...

gosheek ale sie usmiałam :))) mała agentka
co do smoka to niestety ale dzieci tak maja i nawet starsze ze sie wybudzaja w nocy bez niego :/
Kasik ja tam nie prasuje tylko najpotrzebniejsze....
Beniu no slicznie Ci Juleczka przesypia az zazdroszcze ;)

a my dalej sie kurujemy , jeszcze przez 2 dni mam podawac antybiotyk- mała pluje nim strasznie i tak naprawde nie wiem ile z zaleconej dawki trafia do brzuszka a ile na sliniaczek :/

reklama
Witam Was ..
No te cholerne pogody dały sie i nam we znaki :crazy:.. Daria miała zapalenie oskrzeli, dziś wieczorem dostanie ostatnia dawkę antybiotyku.. Wyprawiamy cuda żeby jakoś małą zabawić przy podawaniu leku - najlepiej jej się podoba jak tatuś tańczy;-) No i tez za każdym razem mam taki sam dylamat jak asiek1000 bo pluje na około:no:..
Ząbków jeszcze nie mamy, ale pewnie lada chwila wyjdą, bo dziąsełka opuchnięte, ślinotok straszny i jak wsadzi paluszki lub gryzaka do buźki to czasem płacze jak się urazi:eek:
Darunia nóżki jakieś 2 tyg temu odkryła..a teraz robi z nich pożytek i leżąc łapie się za stópki, podciąga się i siada :tak:..tak więc samą można ją juz tylko w łożeczku zostawić;-)
Co do spania w nocy to nie chcę zapeszać, ale moja gwiazdka przesypia całą noc!:tak:..czasem obudzi się ok 2-3 w nocy na 5 minut, dam jej cycolka i dalej w kimę..cieszę się z tego ogromnie, bo wiem jakie cięzkie były dla mnie początki jak co 1.5 h się budziła w nocy, a ja rano jak zombie chodziłam:szok:
Co do chrzcin, u nas odbyły się w 2 dzień świąt Bożego Narodzenia..daliśmy księdzu 100 zł..a z tego co widziałam to od 50 do 150 dawali inni. Cieszę się , że ta imprezka już za nami..finansowo dało się ją odczuć, bo rodzinkę mamy sporą i nie było mozliwości nikogo pominąć, więc 40 osóbek w domu bym nie zmieściła i tylko lokal nas ratował.
Włosy..ja już ich prawie nie posiadam:eek: I wiem, ze chyba najlepszym rozwiązaniem będą zastrzyki witaminowe:szok: brr już czuję jak boli - no ale to jak skonczę małą karmić, a na razie nie zamierzam..mam nadzieję, ze nie wyłysieję do tego czasu..

Madziunka normalnie zakochać się idzie w tych czapuniach! W ogóle to strasznie podobają mi się rzeczy robione na szydełku więc poprosiłam znajomą o zrobienie suknieneczki do chrztu dla Daruni..o czapeczkę też się może uśmiechnę do Ciebie na wiosnę;-)

Zdrówka, zdrówka, zdrówka Wam wszystkim życzę... Pozdrawiam:-)

Do góry