reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Witam wieczornie;-)
moje biedactwo dziś straszna maruda tylko u mamy na rączkach nawet jak usnął nie mogłam go przełożyć a teraz jeszcze ma podwyższoną temp. :-( jak na razie śpi spokojnie i mam nadzieję że do rana wytrzyma
Ania_86 my za chrzest daliśmy 50 zł a ksiądz jedynie o kasę się zapytał nawet karteczek ze spowiedzi nie wziął tylko o kopertę się upomniał
Skrzaciku nawet tak nie myśl a teścia olej!!! masz wspaniałego męża i cudowną córeczkę więc wyrzuć te wszystkie głupie myśli jak to Calineczka napisała z okno!!;-)
Asiek mój się podciąga do siadania ale na boczki nie ma siły żeby się przekręcił :-(
Madziunka czapeczki cudowneeeee!!! zgłoszę się po jedną ale dopiero na wiosnę ;-)a córa jeszcze bardziej cudna!!!:-)
Malgos u nas też tak jest że jak mały nie pójdzie spać o swojej porze to potem są wrzaski że czasami brak mi już sił...
Monia a ostatnio myślałam o Trixi bo już spory czas do nas nie zaglądała ;-)
Dagna to wspaniale że badania wyszły pomyślnie!;-)
Whitneyxx biedna ta Twoja Karolinka ale miejmy nadzieję że to już ostatnie 4 tyg i później będzie już z górki;-)
Jojo fajnie że organizują takie zajęcia dla dzieciaków przynajmniej nie siedzą w domu tylko mają radochę z wypadów, mój brat się niestety nie załapał na zimę w mieście bo jako sześciolatek nie jest uczniem szkoły:dry:
Akderek mój też uwielbia dynie! jedyne co mu na razie nie posmakowało to szpinak ale miał wtedy zły dzień więc spróbujemy jeszcze raz :-)
Agnieszka Bardzo się cieszę że wszystko w porządku i serduszko jest całe i zdrowe ;-)
Dziś moja siorka przyniosła mi newsa ze szkoły że niemowlaki mają kubki smakowe na policzkach i dlatego lubią się brudzić bo dzięki temu poznają smaki:happy2: oj czego to się można w tej szkole dowiedzieć ja niestety chyba przespałam kilka tematów :-)

reklama
Madziunka , czapeczki przepiekne! a mała modeleczka cudowna! :)

Agusska fajnie ze się odezwałaś, myslałam o Was, bo dłuuugo nie dawałaś znaku)) Cieszę się, że Szymus zdrowy, może wreszcie wybadaja go i dadzą spokój. :)Pozdrawiam!!! :*

Magdzik wspolczuje, nieciekawej sytuacji w domu, nie zawsze wiek oznacza dojrzałość, czasami to młodzi wykazują się wiekszą odpowiedzialnością i rozsądkiem, oby wszystko się ułozyło, w razie czego masz blisko rodziców, to ogromny plus :)
Agnieszka75, super ,ze serduszko zdrowe! :)
Whitney, mała biedulka dalej spacyfikowana gipsami, jejku ale masz udręke z takimi np kupkami, to mistrzostwo swiata umyc taka pupeczke i nie zbrudzic gipsów. Oby ten czas szybciutko zleciał!
Skrzacie głowa do góry, po nocy będzie piekny dzien zobaczysz! Niesnaski w rodzinie to nie nowość, pewnie jeszcze nie raz cos sie zdarzy, a wy macie siebie i tego się trzymaj!
Kasik, jeszcze raz zdróka, a skoro Antos tak łądnie zajada, to może żaden wirus mu nie straszny, a kysz choróbska!
Więcej nie pamiętam, czytam na raty od popoludnia i pewnie wiele zapomniałam...
Dobrej nocy , wyspanej ! :)

Hejka!

whitneyxx jeszcze tylko troszkę z tym gipsem i potem będzie już dobrze! Trzymam kciukasy!

W poniedziałek Max miał drugą dawkę 6-krotnego szczepienia i trzecią przeciw rotawirusom. Płakał chyba tylko kilka sekund i potem było dobrze. W domu też ok, żadnej gorączki ani płaczu tylko bidulek przedwczoraj i wczoraj źle zasypia. Międli się od 22-giej do około1-szej.

Czytałam gdzieś kiedyś, niestety nie wiem gdzie, że dzieci w pierwszym roku życia w pewnym okresie rozwoju mają tzw. nocne strachy, że bez budzenia się płaczą w nocy.

Dzień dobry!!!:-)
U nas nocka jak zwykle:-) czyli pobódki co 1,5-2 godziny i chyba dziś będę się potykac o własne nogi;-). Szymek właśnie odsypia a ja korzystam z chwili spokoju i wcinam śniadanko:-). Moje dzięcie chyba ma jakiś skok rozwojowy bo znowu na kolację wciągnął 240 ml mm plus cycuś:szok: Istny terminator:szok:

Whitney oby to były ostatnie tygodnie, które Karolinka musi spedzic w gipsie. Biedne maleństwo. Buziaki od ciotki:-D

Dagna i Agnieszka cieszę się, że badania wyszły ok:-)

Madziunka zazdroszcze talentu, bo ja niestety mam do tego dwie lewe ręce (a w zasadzie dwie prawe, bo jestem leworęczna:-D)

Akderk Szymuś też wcina dynię aż mu się uszy trzęsą. Szpinak puki co jest blee wiec poczekam jeszcze z 2 tygodnie i zrobie kolejne podejście:-D

Małgoś u nas jest tak, że Szymek ma problem z zasypianiem i wówczas smyra się po oczkach i wrzeszczy ile sił w płucach:-( Wtedy pomagam mu śpiewajniem piosenek i kołysaniem i po minucie już słodko śpi:-) Choc czasami jak przegapie moment to zaczyna się sajgon bo już jest przemęczony i do tego mega rozdrażniony. Wówczas tylko stopery do uszu i mega cierpliwośc;-)

Ostatnia edycja:
Heloł!
ja czekam aż Franek padnie na lttle tikes - daje mu jeszcze 20 min , bo mu inaczej łapki odpadną od tego tłuczenia. U nas standard pobudka 2 i pobudka o 4 potem o 6 uwalnianie demona i po spaniu :eek:

Kasik u nas w piecu to praktycznie cały rok palimy wiosną i w lato to tylko na wodę (ale też trzeba mieć czym napalić) Ja też chcę wiosny:tak:
Magdzik szkoda że brat się nie załapał A u nas jest właśnie od 6 lat do 11 (z opieki społecznej)
Tak w ogóle to dzień dobry
U nas nocka super gorzej było wczoraj z zaśnięciem Gosia nie mogła się utulić okazało się że to przez dziąsełka jak podchodzę do niej z tym żelem to ona aż się trzęsie z radości :-D chyba jej posmakował Posmarowałyśmy i niunia zasnęła o 20.30 i spała do prawie 3 mleczko i spała dalej do 6.30 :-D
Dziś moje starszaki pojechały do kulkolandii a ja się zamartwiam bo mój synek ma od 4 lat arytmię serca(zaburzenia rytmu serca)i nie powinien za dużo szaleć no ale w takim miejscu to chyba niemożliwe a on nie zna umiaru jak się rozbryka to ciężko mu przestać :-( Ogólnie jest bardzo żywym dzieckiem wszędzie go pełno i prawie cały czas gada :-)
Dobra idę coś robić to może nie będę tyle myślała (ja z tych co lubią się o wszystko martwić na zapas :zawstydzona/y:)

reklama
Dzien dobry :)
U nas nock bdb, mała do łózka przyszła dopiero o 6 rano na pierwsze karmenie, wczesniej jadła o 24, wiec noc super, zwlaszcza ze pospała od 22 do 8.30 :)Kochany szkrabuś mamusi :)
Jojo, spokojnie bedzie dobrze :) :tak: Jest pod dobrą opieką na pewno!

Dobrego dnia dla Was ! :) U nas piekna zima, znowu biało, az sie na spacerek chce iść :)

Do góry