reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Witam wieczornie;-)
moje biedactwo dziś straszna maruda tylko u mamy na rączkach nawet jak usnął nie mogłam go przełożyć a teraz jeszcze ma podwyższoną temp. :-( jak na razie śpi spokojnie i mam nadzieję że do rana wytrzyma
Ania_86 my za chrzest daliśmy 50 zł a ksiądz jedynie o kasę się zapytał nawet karteczek ze spowiedzi nie wziął tylko o kopertę się upomniał
Skrzaciku nawet tak nie myśl a teścia olej!!! masz wspaniałego męża i cudowną córeczkę więc wyrzuć te wszystkie głupie myśli jak to Calineczka napisała z okno!!;-)
Asiek mój się podciąga do siadania ale na boczki nie ma siły żeby się przekręcił :-(
Madziunka czapeczki cudowneeeee!!! zgłoszę się po jedną ale dopiero na wiosnę ;-)a córa jeszcze bardziej cudna!!!:-)
Malgos u nas też tak jest że jak mały nie pójdzie spać o swojej porze to potem są wrzaski że czasami brak mi już sił...
Monia a ostatnio myślałam o Trixi bo już spory czas do nas nie zaglądała ;-)
Dagna to wspaniale że badania wyszły pomyślnie!;-)
Whitneyxx biedna ta Twoja Karolinka ale miejmy nadzieję że to już ostatnie 4 tyg i później będzie już z górki;-)
Jojo fajnie że organizują takie zajęcia dla dzieciaków przynajmniej nie siedzą w domu tylko mają radochę z wypadów, mój brat się niestety nie załapał na zimę w mieście bo jako sześciolatek nie jest uczniem szkoły:dry:
Akderek mój też uwielbia dynie! jedyne co mu na razie nie posmakowało to szpinak ale miał wtedy zły dzień więc spróbujemy jeszcze raz :-)
Agnieszka Bardzo się cieszę że wszystko w porządku i serduszko jest całe i zdrowe ;-)
Dziś moja siorka przyniosła mi newsa ze szkoły że niemowlaki mają kubki smakowe na policzkach i dlatego lubią się brudzić bo dzięki temu poznają smaki:happy2: oj czego to się można w tej szkole dowiedzieć ja niestety chyba przespałam kilka tematów :-)

reklama
Madziunka , czapeczki przepiekne! a mała modeleczka cudowna! :)

Agusska fajnie ze się odezwałaś, myslałam o Was, bo dłuuugo nie dawałaś znaku)) Cieszę się, że Szymus zdrowy, może wreszcie wybadaja go i dadzą spokój. :)Pozdrawiam!!! :*

Magdzik wspolczuje, nieciekawej sytuacji w domu, nie zawsze wiek oznacza dojrzałość, czasami to młodzi wykazują się wiekszą odpowiedzialnością i rozsądkiem, oby wszystko się ułozyło, w razie czego masz blisko rodziców, to ogromny plus :)
Agnieszka75, super ,ze serduszko zdrowe! :)
Whitney, mała biedulka dalej spacyfikowana gipsami, jejku ale masz udręke z takimi np kupkami, to mistrzostwo swiata umyc taka pupeczke i nie zbrudzic gipsów. Oby ten czas szybciutko zleciał!
Skrzacie głowa do góry, po nocy będzie piekny dzien zobaczysz! Niesnaski w rodzinie to nie nowość, pewnie jeszcze nie raz cos sie zdarzy, a wy macie siebie i tego się trzymaj!
Kasik, jeszcze raz zdróka, a skoro Antos tak łądnie zajada, to może żaden wirus mu nie straszny, a kysz choróbska!
Więcej nie pamiętam, czytam na raty od popoludnia i pewnie wiele zapomniałam...
Dobrej nocy , wyspanej ! :)

Hejka!

whitneyxx jeszcze tylko troszkę z tym gipsem i potem będzie już dobrze! Trzymam kciukasy!

W poniedziałek Max miał drugą dawkę 6-krotnego szczepienia i trzecią przeciw rotawirusom. Płakał chyba tylko kilka sekund i potem było dobrze. W domu też ok, żadnej gorączki ani płaczu tylko bidulek przedwczoraj i wczoraj źle zasypia. Międli się od 22-giej do około1-szej.

Czytałam gdzieś kiedyś, niestety nie wiem gdzie, że dzieci w pierwszym roku życia w pewnym okresie rozwoju mają tzw. nocne strachy, że bez budzenia się płaczą w nocy.

Dzień dobry!!!:-)
U nas nocka jak zwykle:-) czyli pobódki co 1,5-2 godziny i chyba dziś będę się potykac o własne nogi;-). Szymek właśnie odsypia a ja korzystam z chwili spokoju i wcinam śniadanko:-). Moje dzięcie chyba ma jakiś skok rozwojowy bo znowu na kolację wciągnął 240 ml mm plus cycuś:szok: Istny terminator:szok:

Whitney oby to były ostatnie tygodnie, które Karolinka musi spedzic w gipsie. Biedne maleństwo. Buziaki od ciotki:-D

Dagna i Agnieszka cieszę się, że badania wyszły ok:-)

Madziunka zazdroszcze talentu, bo ja niestety mam do tego dwie lewe ręce (a w zasadzie dwie prawe, bo jestem leworęczna:-D)

Akderk Szymuś też wcina dynię aż mu się uszy trzęsą. Szpinak puki co jest blee wiec poczekam jeszcze z 2 tygodnie i zrobie kolejne podejście:-D

Małgoś u nas jest tak, że Szymek ma problem z zasypianiem i wówczas smyra się po oczkach i wrzeszczy ile sił w płucach:-( Wtedy pomagam mu śpiewajniem piosenek i kołysaniem i po minucie już słodko śpi:-) Choc czasami jak przegapie moment to zaczyna się sajgon bo już jest przemęczony i do tego mega rozdrażniony. Wówczas tylko stopery do uszu i mega cierpliwośc;-)

Ostatnia edycja:
Heloł!
ja czekam aż Franek padnie na lttle tikes - daje mu jeszcze 20 min , bo mu inaczej łapki odpadną od tego tłuczenia. U nas standard pobudka 2 i pobudka o 4 potem o 6 uwalnianie demona i po spaniu :eek:

Kasik u nas w piecu to praktycznie cały rok palimy wiosną i w lato to tylko na wodę (ale też trzeba mieć czym napalić) Ja też chcę wiosny:tak:
Magdzik szkoda że brat się nie załapał A u nas jest właśnie od 6 lat do 11 (z opieki społecznej)
Tak w ogóle to dzień dobry
U nas nocka super gorzej było wczoraj z zaśnięciem Gosia nie mogła się utulić okazało się że to przez dziąsełka jak podchodzę do niej z tym żelem to ona aż się trzęsie z radości :-D chyba jej posmakował Posmarowałyśmy i niunia zasnęła o 20.30 i spała do prawie 3 mleczko i spała dalej do 6.30 :-D
Dziś moje starszaki pojechały do kulkolandii a ja się zamartwiam bo mój synek ma od 4 lat arytmię serca(zaburzenia rytmu serca)i nie powinien za dużo szaleć no ale w takim miejscu to chyba niemożliwe a on nie zna umiaru jak się rozbryka to ciężko mu przestać :-( Ogólnie jest bardzo żywym dzieckiem wszędzie go pełno i prawie cały czas gada :-)
Dobra idę coś robić to może nie będę tyle myślała (ja z tych co lubią się o wszystko martwić na zapas :zawstydzona/y:)

reklama
Dzien dobry :)
U nas nock bdb, mała do łózka przyszła dopiero o 6 rano na pierwsze karmenie, wczesniej jadła o 24, wiec noc super, zwlaszcza ze pospała od 22 do 8.30 :)Kochany szkrabuś mamusi :)
Jojo, spokojnie bedzie dobrze :) :tak: Jest pod dobrą opieką na pewno!

Dobrego dnia dla Was ! :) U nas piekna zima, znowu biało, az sie na spacerek chce iść :)

Do góry