reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

My chcemy chrzcic na Wielkanoc i postanowiliśmy zaprosic tylko najbliższą rodzinę tj. 10 osób i basta a reszta jak chce to niech się obraża:-D Będę robic przyjęcie w domciu bo wyjdzie taniej a tuż przed przeprowadzką do nowego mieszkania każdy grosz się liczy zwłaszcza, ze jestem zmuszona pozostac do września na wychowawczym bo nie ma miejsc w żłobkach państwowych. W prywatnych też krucho a jak już znalazłam to za uwaga 1100 zł i tyn samym pracowałabym za niecałe 300 zł. Więc póki co cieszę się macierzyństwem i powoli staję się mistrzem organizacji i cięcia kosztów by starczyło i na życie i na kredyt:-D

Normalnie jestem w szoku moje dziecie śpi już 2 godziny!!! Cho to pewnie dlatego, że odsypia nockę:-D

Gaju Szymek z Maksem mogą sobie rękę podac. O 20stej 240ml bytli z mleczkiem z 7 łyżeczkami kleiku o 21 ryk wiec dla świetego spokoju dostał cyca i pił 30 min. Spanko do 1. Pobódka o 3 i od 4 co godzinę by o 6 po 30 min cycoleniu wtrąbic 150 ml mm. Ja nie wiem gdzie to moje dziecię to wszystko mieści. Dodam, że póki co od 6.30 Szymon żarłoczek się najadł bo nic jeszcze nie jadł:szok:

Ostatnia edycja:
reklama
To powracam,bo malutka drzemie jeszcze po spacerku, a mieszkanko już czyściutkie :-) oj skrzacik ... nawet nie wolno Ci tak myśleć, nie wierze w to nic ,a nic, na pewno teraz Wy jesteście najważniejsze i zawsze już będziecie, może czuje się trochę niezręcznie Twój ,ale to tylko przez to wg mnie ,że chciałby żeby to wszystko inaczej wyglądało i tworzyło spójną całość jeśli chodzi o cała "dużą" rodzinę. Musisz te złe myśli wypędzić :tak: jesteś przecież silną kobietą i na pewno we trójkę tworzycie tak zgraną rodzinkę ,że dacie sobie bez nich radę na co dzień :-) także głupie myśli precz i działajcie sobie spokojnie ;-)
Ania_86 u nas proboszcz delikatnie zasugerował, że ludzie dają od 200 wzwyż, ale my dajemy max 150zł ,bo więcej nie możemy, a poza tym może to dziwnie zabrzmi, ale nie uważam ,żeby więcej mu się należało.. tym bardziej, że jest raczej managerem kościoła niż proboszczem z powołaniem ... my póki co mamy tylko ślub cywilny, ksiądz wie o tym i nie widział problemu w ochrzczeniu Ninki, nie było nieprzyjemności , pytań itp dlaczego jeszcze nie po ślubie , także pod tym względem spoko...
mykam Nina sie budzi ;-)

asiek dziekuje za porady :):)
madziunka ja tez na czapeczke czekam i czekam :)
malpko czy znalazlas jakis sposob na swojego niejadka bo ja juz opadam z sil. co posilek to u mnie jest walka zeby mala cokolwiek do ust wziela. Juz jej dosypujemy rozne rzeczy kaszki, kleiki ze moze cos jej posmakuje i zalapie a ona nic :( Dzis juz sie podlamalam Caly dzien tylko siedze i ja karmie a ona nigdy nie jest glodna :(
tosia masz racje z tymi chrzcinami. my nie pomyslelismy i zrobilismy w knajpie i dla malej to byla meczarnia, zreszta dla mnie tez... za malutka jeszcze byla na taka impreze w lokalu.
agata powodzenia w srode:), to bardzo fajne chwile sa:)
tosia, ania to u nas ksiadz zdierca straszny, mimo ze mamy slub i wszystko ok zazyczyl sobie 150 zl!!!
agusska to niezly Twoj synek z tym wstawaniem. Moja niunia jak sie ja na cos postawi to zgina nogi od razu i tyle tego :) i zazdroszcze Ci ze Twoje dziecko tak ladnie je!!!
skrzaciku ja za poradami asiek klade mala na brzuchu jak najwiecej ale ona po 5 minutach juz tak ryczy ze jeszcze wiecej tych gili produkuje ;/
I przestan wypisywac takie glupoty!!! Twoj maz Cie kocha i dlatego chcial i chce z Toba byc. Macie cudowna coreczke i na pewno jest z wami przeszczesliwy. W kazdej rodzinie sa jakies kwasy ze tak powiem, mniejsze lub wieksze i nie mozna pozwolic na to zeby takie sytuacje psuly cos miedzy wami!!!!
marta tez bym chetnie poszalala po sklepach ale nie mam kiedy:/
kasik ja tez nie umialam tego sama skonczyc ale odkad wrocilam do pracy to samo przez sie to wszystko rozjechalo, co nie zmienia faktu ze mimo to mam wyrzuty sumienia

Hejka!

Matko, jaka ja dzisiaj śpiąca jestem!!! Chyba sobie jeszcze jedną kawkę strzelę.

Do mamusiek z Niemiec: na wer-kennt-wen można znaleźć grupy z terminami bazarów z rzeczami dla dzieci z waszych okolic.

Jeśli chodzi o nowe potrawy to jak dziecko w wieku naszych jeszcze nie chcą to chyba nie trzeba ich zmuszać. Może jeszcze nie są gotowe. Ja próbowałam marchewkę, jabłko i banaka i Max owszem ciumkał ale bez euforii i stwierdziłam, że jeszcze z tym zaczekam.

Przyszło nam rozliczenie za gaz... musimy dopłacić niezłą sumkę. W ogóle wam też na początek roku same rachunki przychodzą??? :baffled: :szok: :confused: :no: :wściekła/y:

Dzięki !!!
k020.gif
Kochane jesteście!

Właśnie poskarżyłam sie tatusiowi na teścia. Tata powiedział żebym dała do niego numer teściowi i niech zadzwoni. Mówił że on jak mu puści wiązanke to szybko go rozumu nauczy i zawodach o zawały będzie 2:1 dla teścia bo odrazu będzie miał 2 zawały naraz
g030.gif
.

Gosheek no szkoda że nie chce leżeć. A to jest tylko takie wrażenie że więcej produkuje. Te gluty po prostu spływają.

Gosheek moja tez nie lubi wiec ja siadam, zakładam noge na noge i kłade niunie brzuszkiem na swoim udzie i w tej pozyjci ładnie wytrzymuje.... dobre jest tez noszenie ala samolocik...

my chrzcimy na swieta w kwietniu i tez bedziemy robic w lokalu ale to dlatego ze nie mam miejsca w domu... beda tylko najbliżsi....

wasze dzieci rwą sie do siadania a moja nic :/ tylko przekreca sie na boczki... ale niby mamy jeszcze czas wiec nie panikuje...

Skrzaciku szkoda nerwów na hipokrytów i zwykłych chamów!!! życzę ci dużo siłki, żebyś odepchnęła złe myśli, w dupie miej wszystkich którzy wam źle życzą i skup się na was i waszym skarbie!!!:tak: ja jak mam maga doła i durne myśli to przytulam się do moich piranii i sobie ryczę ze szczęścia ,że je mam i nic innego już mnie nie obchodzi!!!!:happy2:
Gosheek nie znalazłam żadnego dobrego sposobu żeby "polubiła" mleko, niezależnie czy z kaszką taką czy siaką czy bez, czy bebilon,nan, bebiko czy inny eksperyment wypije tylko trochę albo i wcale-ogólnie tylko 3 razy dziennie by jadła:-(jedynym ratunkiem jest to, że ładnie je obiady więc daje jej nawet dwa razy dziennie!!

poniżej pierwsza czapeczka z kolekcji wiosna-lato (tylko te kolory jaskies na zdjęciu brzydkie wyszły:-()no i Zuzia w białym misiu :)

Załączniki

• 180622_196902830326821_100000213156300_883335_525090_n.jpg
    180622_196902830326821_100000213156300_883335_525090_n.jpg
    30,8 KB · Wyświetleń: 59
  • S7300551.jpg
    S7300551.jpg
    18,6 KB · Wyświetleń: 60
hej hej:) znalazlam chwilke na bb..nocka minela lajtowo ale najgorzej jest wieczorami kiedy Dawid jest juz spiacy ale marudzi i jak probuje go ululac to krzyk i placz;/ wczoraj wieczorem poplakalam sie ze smiechu kiedy maly zaczepial psa i smial sie tak ciezko w glos..normalnie komicznie to wyglada:) a i jak go kapalam to nasikal sobie na buzie:D tak skierowal siusiaczka ze musialam zaslonic dlonia jego buzke zeby calej nie osiusial..

co do chrztu my tez bez slubu a ze mieszkamy na wsi i ksiadz nas zna to balam sie ze bedzie marudzil ale poszlismy razem z E do niego i bez problemu zamowilismy chrzest..dalismy 100zl ale wiem ze daja tez 50 i on sie nie krzywi..teraz w piatek mam kolende i podgadam go o slubie wiec napewno sie ucieszy.

madziunka dziekuje:* i oczywiscie tez czekam na nowe wzory czapeczek:)

Agusska fajnie ze wrocilas:)) zastanawialam sie co z Toba ze milczysz..

Magdzik wspolczuje..tesciowa nie zaplacila i wstydzila sie przyznac..ale to i tak do niczego nie doprowadzi bo rchunki musimy placic..;/

Malpko moj maly nadal zjada 100ml co 3h..maly jest i drobny a do tego niejadek..wczoraj dalam jemu dynie z ziemniakami to mnie oplul..zacisnal usta i sama se matka jedz!

Kasik lepiej sie juz czujesz?

a wlasnie..ciekawe co u Gizelki..i jak sie ma Trixi..

Ostatnia edycja:
reklama
Z sentymentu weszłam ostatnio na wrześniówki2011 i TRIXI działa tam pełną parą, toć to już doświadczona mamusia a o ciążowych dolegliwościach też nie zdążyła zapomnieć...

Do góry