reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

hello mamuśki!
Asiek zdrówka dla Lenki!! Dobrze, że jakoś z uśmiechem znosi choróbsko:tak:oby leki szybko pomogły!!!
Gosheek, Gaja nie zazdroszcze, twój Maksio cię nie rozpieszcza , mogłyby te szalone szkraby już sobie poukładać porządnie te nocne spanka!
Ja również zazdroszczę tym którzy mają już chrzest za sobą:tak:my planujemy na wiosnę chyba w święta ale zobaczymy jak w praktyce wyjdzie, nawet nie wiemy kogo na chrzesnych wybrać:-(żadne z nas nie chce iść do kancelarii zamówić chrzest bo bez ślubu jesteśmy, ja miałam plan żeby przy kolędzie zbałamucić księdza ale ten w brew moim oczekiwaniom przyszedł za wcześnie jak my byliśmy na zakupach:wściekła/y::no:strasznie się wkurzyłam bo kupiłam śliczne świeczki z krzyżykiem, nówcie specjalnie na tę okazję, wysprzątałam w domu, wracamy z zakupów a tu teściowa mówi że już był:szok: i dupa!!(bo przed przeprowadzką z innej parafi księża bardzo późno przychodzili i tak myślałam, że jest wszędzie)teraz się kłócimy kto ma iść :-p:-pale jak znam życie i tak wszystko spadnie na moją głowe jak przy Blance:dry:
Magdzik współczuję sytuacji z teściami!!:baffled: ja mam teściową w porządku tylko, że już trochę też mam jej dosyć bo wiecie nawet kotka można zagłaskać na śmierć!!:sorry2:gorzej z moją matką ta to dopiero hetera nieobliczalna, wciąż na fochu z niekonczącym się kryzysem wieku średniego...masakra!

reklama
doczytałam

WIEEEEEEEEEEEEEEEEELKIE DZIEKI ZA ZYCZENIA ZDRÓWKA DLA MAŁEJ :)))

Monia jak jestes beztalencie jak ja to duzo ładnych zaproszen znajdziesz na allegro...

Magdzik super tesciowa wrrrrrr chyba sie do tego przyzwyczaili ze syn zawsze pomaga..

Wstertna my tez jeszcze chrzestnych nie mamy skompletowanych :/ i współczuje załatwiania ( przy Julci tez nie mielismy slubu wiec wiem jaka to "przyjemnosc"

czesc kochane,
Asiek zdrowiejcie nam, no już!!!
Magdzik, co za baba! a tesc.. brak słów...sory nie mogłam sie powstrzymac :zawstydzona/y:
co do chrzcin.. ja zaprosiłam tylko najblizszych a i tak roboty było w ciul... nie patrzyłam czy ktos sie obrazi... zaprosiłam tylko tego kogo chciałam widziec w ten dzien i na ile osób pozwoliły mi warunki lokalowe ;-D fakt.. gdyby chrzciny były później tj Mała by była wieksza rozważałabym restauracje... a tak... wygoda, wygoda, wygoda... bo najlepszy cyc na własnym łóżku
miłego, słonecznego dnia!

Małpko,my również nie mamy ślubu. Nastawiłam się bojowo na rozmowę z proboszczem a tu miła niespodzianka! Nie mówię że był zadowolony z takiego przebiegu sprawy ale powiedział, że dziecko ochrzcić trzeba , (bo różne nieszczęścia się zdarzają) i koniec kropka .Tylko teraz zastanawiam się ile zawoła za chrzest.:shocked2:Może policzy podwójną stawkę za nieślubne dziecko:-)

Madziunka, łłłooo matko, ile za talerzyk?????U mnie ceny wahają się od 25 do 110!!! Ale za 110 masz alkohol, soki, krem z borowików , łososia pieczonego z warzywami, krewetki na przystawkę itd.:-Dtylko ciasta nie ma w cenie.

My płacimy 55 i mamy tradycyjny obiad rosół z domowym makaronem, miesa pieczone, kotlety schabowwe, cycki w sosie koperkowym, ziemniaczki lub kluski slaskie do wyboru, zimne przystawki(sałatki, pieczony schab z morelami w plastrach itd)jakiś śledzik, galaretka wieprzowa a na koniec jeszcze cos na ciepło(bez alko, ciast i napojów)

A tak wogóle to dzień dobry Mamuskom, lece bo gwiazda wstała po karmieniu o 5.:-)

Witajcie:)
Strasznie długo mnie nie było:zawstydzona/y: a wszystko dlatego, że strasznie dużo się działo przez ten czas i najzwyczajniej w świecie brakowało mi chwili dla Was:zawstydzona/y:
Postaram się pojawiac częściej bo powoli ogarniam ten mój mały bałagan:-D
Z Szymkiem 3 razy w tygodniu chodzimy na rehabilitację metodą NDT Bobath i cho sama rehabilitacja trwa tylko 30 min to by na nią dojechac muszę przeprawi się na drugi koniec miasta naszą wspaniałą komunikacją miejską:-D Ponadto mieliśmy mały maraton po lekarzach (kardiolog, usg głowy, neurolog, ortopeda) i na szczęście szmery na serduszku są i tu cytat "niewinne i przygodne":-D . Póki co na usg stwierdzili małą asymetrię komory lewej w stosunku do prawej ale lekarka wykluczyła wodogłowie wiec kamień spadł mi z serca. Na usg pojechaliśmy bo neurolog stwierdziła że mały ma efekt zachodzącego słońca i ciut za dużą główkę... Mówie wam już czasami mi ręce opadają bo mam wrażenie że Ci lekarze starają się za wszelką cenę coś u mojego Szymcia znalesc strasząc mnie przy tym niemiłosiernie. A tłumaczenie, że lepiej chucha na zimne mnie już naprawdę nie przekonuje...:wściekła/y:

Szymuś z aniołka przeistoczył się w rogatego złośliwca:-D i teraz żadko pojawiają się chwile kiedy w domu panuje tzw. boga cisza:-D Chyba idą mu ząbki bo ślini się straszliwie.
Kurcze chyba Was kochane nie nadrobie ale mignęło mi, że Trixi jest w ciąży wiec ogromne GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Trzymam Kciuki,zeby wszystko było ok z brzuszkiem po cc i by maluszek rozwijał się prawidłowo:-D:-D:-D

Buziaki i życzę wszystkim udanego dnia. Postaram się teraz troszkę Was poczyta póki mój Pierdzibąk śpi...

Witajcie
Oj trochę czasu zajęło mi nadrobienie tych wszystkich stron. my w weekend jak zwykle w rozjazdach- moi rodzice, teściowie, Ninki prababcia i czas bardzo szybko uciekał. W środę jestem umówiona na wybieranie sukni ślubnej (na 23 lipca :-)) i jestem ciekawa jak to będzie ,bo nieco wybredna jestem :-D ale salon super, kompleksowa obsługa więc mam nadzieję, że będę miło to wspominać ;-)w niedzielę pierwszy raz idziemy na basen z Ninką i już nie mogę się doczekać :tak:
Wszystkim dziewczynom i maluchom jak zawsze duuuuuuużo zdrówka !
Magdzik- teściów współczuje, masakra jakaś, mam nadzieje, ze niebawem uda Wam się od nich uwolnić...
Gosheek- nie dziwię się, że brak sił i czasu na odciąganie, po cichu obawiam się tego, że jak wrócę na uczelnie (dzienne studia) to skończy się moja kariera jeśli chodzi o karmienie cycem, ale nasze pociechy nie są już takie maleńkie :-)
Tyle póki co ,bo Ninka zaprasza mnie do wspólnej zabawy :-D
Milego dnia

ooooo, to super,spodziewałam się wyższej kwoty.:-)po chrzcie mojej sporo młodszej siostry ksiądz zawrócił moich rodziców do kościoła bo spojrzał w kopertę a tam za mało... szok:szok:

reklama
Magdzik współczuję teściów darmozjadów:szok: i zarazem zastanawiam się skąd w ludziach tyle tupetu.
Asiu dużo zdrówka dla małej i by jak najszybciej pokonała to wstrętne choróbsko.
PIszecie,że Wasze maluchy rwą się do siadania a mój mały brzbąc pręży się jak struna i chce wstawa czym doprowadza mnie na skraj stanu przedzawałowego:szok: Takie akcje mamy jak go podciągam do siadania (cwiczenie z rehabilitacji) i jak tylko poczuje podłoże nogami np jak trzymam go na rękach plecami do mnie i zbliżę siędo blatu w kuchni.
Ostatnio w domu mam istny rumpel pumpel- ponieważ moje dziecię leżenie preferuje tylko w wózku wiec dziadziuś przyniósł drugi wózek do użytku domowego i kiedy ręce mam już przy samej ziemi to urządzamy sobie domowe spacerki:-D

Do góry