reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Dzien dobry :) U nas nocka dzisiaj zabawowa, ale za to piekny słoneczny dzien i super spacerek :)
Kasiona, domyslam sie tylko jak sie nameczysz z nakarmieniem zupką dwóch brzdąców, ech cierpliwość to chyba Twoje drugie imię :), ale aż chciałabym to zobaczyc, pewnie przesłodki widok.
Madziunka uroczy uśmiech córeczki,a ta czapeczka , poezja! :)
Asiek 100 lat dla mężusia ! :)Ale super spedziliscie urodzinki, tylko szkoda ze Julcie chorobsko dorwało, ten wiek przedszkolny tak niestety wyglada, tydzien przedszkole i choroba i tak w koło, oby szybciutko wyzdrowiala, to samo Kerno i Agim, duuuzo zdrowia dla dzieci.Agim i uff, ze u Ciebie wszystko OK z babskimi sprawami!
Koniecznie musze zajrzec do Mothecare , dzieki Marta :)
Rozmawiałam dzisiaj telefonicznie z Anitas, niestety nie ma dosłownie kiedy pisac do nas, bo Ania chora, gorączkuje a Kamilek mały grymasnik od kilku dni, mimo ząbków które wyszły, ale pewnie sie szykuja następne., prosiła by Was wszystkie pozdrowić, co niniejszym czynię :)U nas odpukac okres grymasnych dni minal, ale kto wie kiedy znowu przyjdzie, oj juz nie chce...
Miłego wieczorku Mamusie :)

reklama
ja to dzisiaj z Zuźką mam jakis mega masakryczny dzień... cały dzień wojuje z jedzeniem tzn jak jej daje cyca to chwile possie i zaraz wypluwa, wygina się i płacze ale za chwile znów zasysa i to samo nie wiem co jej jest, czy to wina tego że przez tydzień miała tylko butle i już się zdążyła przyzwyczaić czy chodzi o coś innego :( raz się dzisiaj złamałam i dałam modyfikowane bo już nie mogłam słuchać jak ona z głodu placze :( do tego 2x drzemka po godzinie i dopiero teraz jakaś godzine temu znów usnęła i śpi (oby dłużej niż godzinke) nie mam juz siły :(((

Madziunka to mój zuch śpi co 2-3 godz. po 15-30 min :) więc nie ma źle za to nocki mamy super budzi sie na jedzenie tylko a zasypia ok 20 najpóźniej. może to przez ząbki , nie chce jeść :)
Beniaminku dziękuję za info. Jesteś skarbnicą wiedzy :-)
Marta
my też 74-80 ubieramy ale rozmiar rozmiarowi nie równy dziś mu kupiłam 86 koszulkę haha. w Kolorino drewex mają fajne ciuszki i dużo przecen koszulki po 15zł, rajstopki z ocieplana stopą po 18:) aa i w reserved mają też przeceny dla maluchów po 9 zł ;)

Witam i ja
Asiek najlepszego dla mężusia mój też miał wczoraj urodzinki:-)
Uff nareszcie was nadrobiłam u mnie jeszcze jest mamcia i czasu brak na bb Nocka do kitu mojego synka bolało gardło i spał z nami i za groma się nie wyspałam a nad ranem to w czterech spaliśmy bo i Gosi już w łóżeczku nie pasowało Byłam z Łukaszem u lekarz i ma zapalenie gardła i dostał antybiotyk mam nadzieję że dziś nocka będzie lepsza
Kurcze i mnie gardło zaczyna pobolewać:wściekła/y: a o bólu głowy już nie wspomnę a jeszcze graliśmy w państwa miasta (normalnie już zaczynał mi mózg parować :-D to chyba nie był dzień na intensywne myślenie:-D ale wygrałam )
Dla chorusków zdrówka
Spokojnej i przespanej nocki życzę

Witam się wieczornia. Ja w końcu idę dziś do ginekologa, bo jeszcze od porodu nie zdążyłam go odwiedzić :zawstydzona/y:. Mam na 22 :szok:.
Ale udało mi się zapisać Igę na USG brzuszka na 20 stycznia, i to na NFZ.
Kerna kochana jak Wam idą przygotowania do operacji Laury? Macie juz jakiś termin? Trzymam kciuki żeby udało Wam sie nazbierać kasę jak najszybciej.

dziewczyny poczytałam ale nawet nie wiem co i komu miałam napisać ;)
w każdym razie mój brzdąc usnął wreszcie bo cos problem z tym miał ale wypił 180 i usnął, musiał się dobić bo najpierw 110 ml kimnął z 20 minut i potem 70 ml mojego świeżo wydojonego mleka i dopiero poczuł sie pełny a tak to max 120 ml wypija. Oj coś się drapie jeszcze oby spał :)

Witam wieczornie

Bylam dzis z Maja u pediatry. Dostalysmy skierowanie na morfologie i mocz i ja i Maja. I diodatkowo Maja skierowanie do kardiologa. Bo miala ten epizod z sinymi raczkami no i niby dzisiaj pediatra stwierdzila lekka tachykardie. Dzwonilam pol dnia zeby ja zapisac i albo bylo zajete albo nie odbierali :szok: Az wkoncu sie dodzwonilam i termin na 14 lutego! W tym kraju nie da sie nic zalatwic normalnie!
Zvpracy wrocilam o 21!:crazy: i zalapalam sie na usypianie malej.
A tak poza tym to padam na ryjek.
kasiona tesciowe juz takie sa...
whitneyxx a ten niedobor zelaza objawial sie u was czyms jeszcze oprocz slabego przyrostu wagi???
trixi u nas przy jedzeniu akrobatyka pelna geba! Spij razem z Kasia :)
asiek zdrowka dla corci!!
kerna zdrowka dla calej rodzinki!!! jak Laura?? zaczela przybierac??? bo jak dobrze pamietam to cos bylo nie tak??
marta to dobrze ze dzis lepiej :) nasza mala jeszcze w 62 fika, tylko niektore ciuszki 68 a u Ciebie juz 74!!!! i u ksiulki tez!!!
gosiunia co za masakryczna godzina wizyty!!!
Dobranoc:)

reklama
Do góry