reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

witam pierwsza,
właśnie dostaje w głowę z moimi starszakami, kłócą się o Maksia ;) A ten biedny leży i nie wie o co chodzi.
ale zaraz błoga cisza, pójdą do placówek edukacyjnych hihi :)
A Maksiu przed 5 cały wyspany bo obsikany po pachy i chyba mu to już przeszkadzało i koniec spania zarządził, usnął dopiero koło 6, no ale trudno jakoś dobrze się czuję, kawkę strzelę i jak ta lala bedę :)

reklama
gosheek, ta anemia wyszła u nas przypadkowo, gdy robiliśmy morfologię przed wizytą u kardiologa. Mała miała szum na sercu, a to może być właśnie objaw anemii. Okazało się jednak, że nie miało to żadnego związku z niedoborem żelaza. Poza tym innych objawów nie zauważyłam. Mała jest blada, ale to raczej nie od anemii, tylko taka już ma cerę od urodzenia.
Karolinka też w ciuszkach 62, 68 fika - w zależności od tego z jakiej są firmy. :-)

Ostatnia edycja:
Hejka!

Max padł po porannych ćwiczeniach z terapeutką... godzina 8-ma rano jest zdecydowanie głupią porą na wybieranie się na gimnastykę. Max marudny bo normalnie dopiero by wstawał a tu już o 6-tej pobudka żeby zdążyć ze wszystkim.
Na dodatek dzisiaj dostałam takie ćwiczenie na brzuchu, które się Małemu nie podoba i płacze - okropne uczucie, jakby się krzywdę dziecku robiło.

Wasze dzieciaczki już noszą rozmiar 74 :szok: :szok: :szok: mój dopiero 62 :confused: a i tu niektóre bluzki są mu duże....

Pozdrawiam!

Cześć Mamuśki!

Oj nie pisałam od porodu ale ciągle coś się u nas działo: najpierw przez 4 tygodnie ja walczyłam ze swoim szwem po cesarce a później u Małej wyszła alergia na białko mleka krowiego z którą walczymy nadal. Przed świętami z infekcją i anemią z powodu alergii trafiłyśmy do szpitala. I mam informację, chociaż mam nadzieję, że już żadnej z nas się nie przyda, że za pobyt w szpitalu po wykorzystaniu 8 tygodni macierzyńskiego można wziąć zwolnienie lekarskie na opiekę nad dzieckiem i o ten okres wydłużyć sobie macierzyński art 181 kodeksu pracy. Właśnie napisałam tą informację do agulam żeby przekazała ją KasikN.
Agulam odpisała mi, że "Antos czuje się lepiej ,w połowie tygodnia wyjdą do domu"

Doczytałam się, że jest nas kilka mamuś, których dzieciaczki mają alergię na białko mleka krowiego. Co Wy na to żeby stworzyć osobny wątek dotyczący tego tematu?

Pozdrawiam i idę wyprowadzić Mała na spacer.

Lorena

Mała też jeszcze 62 chociaż już 68 wyprane i przygotowane czekają w pogotowiu, bo za kilka dni już w 62 się nie zmieści.

Ostatnia edycja:
Doczytałam się, że jest nas kilka mamuś, których dzieciaczki mają alergię na białko mleka krowiego. Co Wy na to żeby stworzyć osobny wątek dotyczący tego tematu?

Świetny pomysł - chociaż Max na mleko bez laktozy w ogóle nie reaguje, to znaczy jego skóra nie ulega zmianie czyli to chyba nie z powodu alergii pokarmowej ale na razie ciągniemy na Humanie SL.

Świetny pomysł - chociaż Max na mleko bez laktozy w ogóle nie reaguje, to znaczy jego skóra nie ulega zmianie czyli to chyba nie z powodu alergii pokarmowej ale na razie ciągniemy na Humanie SL.

A jak długo dajesz mu to mleko? U nas ze skórą jest już o niebo lepiej ale nie idealnie chociaż dietę trzymam od połowy listopada, bo Małą karmię piersią. Mamy w zaleceniach szpitalnych dokarmianie Nutramigenem ale to nie takie proste nie chce pić z butli chociaż próbujemy już 3 tygodnie codziennie. Jak zwykle kończy się walką i wypija tak 30 do 60 jak mi cierpliwości starczy.

No, niedługo w sumie od dwóch tygodni, ale nasza lekarka powiedziała, że jeśli to naprawdę uczulenie na laktozę to skóra powinna się poprawić w ciągu kilku dni.

No, niedługo w sumie od dwóch tygodni, ale nasza lekarka powiedziała, że jeśli to naprawdę uczulenie na laktozę to skóra powinna się poprawić w ciągu kilku dni.

Fakt jakakolwiek poprawa powinna być już widoczna. U nas niestety oprócz objawów skórnych były jeszcze ulewania i krew w kupkach, która utrzymywała się dość długo a i teraz raz na kilka dni wypatrzę jakąś małą kropeczkę, ale w szpitalu uspokoili mnie, że tak może być.

dziewczyny pytanko do mam które podają Pepti czy wasze maluchy też robią po nim częściej kupki i takie rzadsze???? Bo po Bebiko miał plastelinowate a po tym to jak na piersi są i potrafi z 4 strzelić w ciągu dnia.

reklama
Gaja ja podaję Nutramigen i to tylko w symbolicznej ilości raz dziennie ale kupka po nim jest właśnie taka gęstsza plastelinowata, poza tym resztę je z piersi i w sumie robi 7 do 8 kupek w ciągu dnia.

Do góry