reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

No udało mi się zapisać Maksia na 7 stycznia do alergologa :) Ale wizyta dopiero na 18 i to nie w naszym mieście jeśli będą opóźnienia to mały da koncert bo on o 19 musi być kąpany ;)

Beniu czy to ty pisałaś, że do kawy mleko sojowe dajesz??? Ja kupiłam i wlałam do inki ale niedobre bleee ;) jeszcze było ryżowe ale pewnie też super smak ;)

A tak w ogóle mój T. wrócił z pracy chory i ani do dzieci nie podszedł ani nic tylko od razu się położył i w dupie wszystko ma :/ A mi to pod kopułą od razu się zagotowało, nawet nie reagował jak mu Maksa wyjącego w bujaki obok łóżka postawiłam bo starszym obiad musiałam dokończyć. No napiszcie jak to jest, że jak my chore to nie możemy tak zrobić bo obraza majestatu by była a u chłopa on sam jest najważniejszy. Pamiętam jak z 2 tygodnie temu co wieczór gorączke miałam to nie mogłam się położyć dopóki dzieci nie były umyte a Maks uśpiony :/ Grrrrrrrrrr

A kciukaski za Gabrysie zaciskam :)

reklama
Anja trzymam mocno kciuki zaciśnięte za Gabi , bo wiem co przezywasz !!!

U nas święta tak sobie, to nie to co powinno być, na szczęście Franio za mały by cos z nich pamiętać więc nie ma problemu. a ja odliczam dni do wyjazdu do Wrocławia :-):-):-) tylko zastanawiam się jak my się spakujemy z całym tym majdanem:szok::szok::szok::szok:

Gusia - a ja myslalam , ze u Mamy bylas, albo chrzcinami taka zajeta...

Angelus -a ja czesto o Tobie mysle....brakuje mi tutaj takiej doswiadczonej Mamuski !buziaki

Gaju - skad ja to znam!mojego wczoraj caly dzien kolanko od pogody bolalo, a chory byl 2 tyg. temu...on niby sie wtedy Malym zajmuje, ale ma taka cierpietnicza mine i tak steka, ze mi sie niedobrze robi...chory facet gorszy niz sra..ka - powiedzenie mojej Babci!

PYSIA - a Ty nas czytasz?ciekawe co u Ciebie?jak swieta....buziole!!!!!

Kredko - a bedziesz miala internet?

Anja kciuki zacisniete.

Anja trzymam mocno kciuki zaciśnięte za Gabi , bo wiem a ja odliczam dni do wyjazdu do Wrocławia :-):-):-) tylko zastanawiam się jak my się spakujemy z całym tym majdanem:szok::szok::szok::szok:

kredka
oj nie zazdroszcze tego pakowania. My w pierwsze swieto jechalismy w goscie to ledwo sie spakowalismy:szok:. Wzielismy wozek, lezaczek, prezenty i torbe z rzeczami dla Antosia. No i mały w foteliku i ciasno było. Smiałam sie, ze maz sie nie zmiesci:-D, bo ja za kierowce robiłam to miejsce dla mnie było. Ale małemu i tak sie nie spodobało i za długo nie posiedzielismy:eek::eek:

Gaja
a mezowi to spraw maseczke chirurgiczna i po problemie. U mnie mezus w takiej smiga jak mu cos dolega.

jojo u mnie chyba bedzie podobnie. W dzien mały cyca nie chce:-(, ale jak sciagne to pije. A powiedz mi jak w dzien nie cycolisz to pokarm Ci nie zanika?

gaja kochaniutka a moze Maks po prostu zaczyna zabkowac na calego znalazlam taki tekst

Nie chce ssać

Prawdopodobnie gdy maluch ssie pierś lub smoczek butelki, rozpulchnione dziąsła bardziej go bolą. Przed karmieniem posmaruj je odrobiną żelu na ząbkowanie. Uśmierzy on ból i złagodzi stan zapalny. Możesz też spróbować podawać niemowlęciu mleko łyżeczką.

Kurcze Anja, współczuję. Kciuki bardzo mocno zaciśnięte i ślę dobrą energię, będzie dobrze, musi być!
Gaju- o żesz, to dlugie te terminy, bo to prywatnie prawda? Ale jak to alergolodzy, mało ich i są rozchwytywani, alergie się szerzą co raz bardziej.20 lat temu byla na slasku jedna poradni wojewodzka alergologiczna, teraz prawie w kazdym miescie takie zapotrzebowanie, z jednej strony szczepimy sie na wszystko a z drugiej organizmy sobie z tym nie daja rady i zwalczaja same siebie.
Wiesz Gaju mnie tez to sojowe mleko nie samkowalo na poczatku, ale teraz juz spoko, nawet wigilijne makowki na takim mleku zrobilam, a kawe to musisz zrobic tak: do polowy kubka zalac woda a druga polowa to mleko sojowe, bo jak sie da malo to nie zabiela sie dobrze. A ryzowe tez kupilam, ale nie dosyc ze drogie, to jeszcze bardziej wodniste ;-)Pyszne mleko sojowe jest w Biedronce za 3.99 litr, taniej nigdzie nie ma, ale kup zwykle, nie waniliowe, bo mi sie zwazylo w ince.
I macie racje chory chlop z katarem, to juz namaszczenie u ksiedza trzeba zalatwiac, osz te chlopy :(
Alcia- U Pysi Ok, a Angelus bardzooo brakuje...

Anja kciuki zacisniete.

kredka
oj nie zazdroszcze tego pakowania. My w pierwsze swieto jechalismy w goscie to ledwo sie spakowalismy:szok:. Wzielismy wozek, lezaczek, prezenty i torbe z rzeczami dla Antosia. No i mały w foteliku i ciasno było. Smiałam sie, ze maz sie nie zmiesci:-D, bo ja za kierowce robiłam to miejsce dla mnie było. Ale małemu i tak sie nie spodobało i za długo nie posiedzielismy:eek::eek:

Gaja
a mezowi to spraw maseczke chirurgiczna i po problemie. U mnie mezus w takiej smiga jak mu cos dolega.

jojo u mnie chyba bedzie podobnie. W dzien mały cyca nie chce:-(, ale jak sciagne to pije. A powiedz mi jak w dzien nie cycolisz to pokarm Ci nie zanika?
Dobrze chociaż że jak ściągniesz to pije bo moja nie ruszy :no: Jak na razie jeszcze pokarm jest ale wieczorem około 20 muszę ściągnąć bo mam takie balony że aż bolą a ściągnięty pokarm piesek pije bo mała nie chce :-((ciągnie cyca dopiero od około 1 w nocy do rana tak co 1,5-2 godz)

reklama
Do góry