reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Wymiękam powoli z naszą gwiazdą... krzyczy i krzyczy najlepsze że ostatnio zaczynam sie zastanawiac czy ona czasem moze nie chodzi glodna lekko bo przy piersi robi cyrki że hej jak zaczyna wolniej leciec i zjada za jedym posiedzeniem z obu a i tak konczy sie to wielkim placzem, a przez ostatnie 2 dni robilam eksperyment i przed snem dawalam jej najpierw jedna piers pozniej butelke zmoim mleczkiem odciagnietym w ciagu dnia (80 ml) i ona i tak zjadla druga piers tez!!!! Kurcze przybiera tez slabo jeszcze miesci sie w normie ale na granicy i nie wiem czy nie zaczac dokarmiac jak myslicie zapomnialam o to spytac lekarki....

Beniaminka ciesze sie że Juleczka zdrowiutka i że udało się szczepienie odroczyc:tak:

akderk kurcze jak czytam co Twój Filip wyczynia to widze swoją Hanie :-D Tyle że ja jakaś zakręcona byłam na wizycie u pediatry i o połowe rzeczy nie spytałam w tym o zęby...

Kalcha- cudowanie przy cycyu , zwlaszcza wieczorem mam kazdego dnia. Juz sie wzielam na sposob i nie daje piersi po kapieli tylko od razu smoka i ona kima z pol godzinki, przechodza jej zlosci ;-) I wtedy juz ladnie je, nie zeby rewelacyjnie ale znacznie spokojniej.
Moja gwaizdka jest na 25 centylu, czyli raczej w dolnej granicy wagi na ten wiek, urodzila sie jako malenstwo z niedowaga, wiec tez nie mam co wymagac by wazyla 6kg, ale jakb nie ptrzec podwoila juz swoja wage urodzeniowa, wazy 5100 na wadze w poradni, na naszej tez zporadni 5300 g :-) Lekarz powiedzial , ze wszystko w porzadku, skoro rosnie, rozwija sie, zaokragla. Wiecej przybierla w 1 i 2 miesiacu, w 3 juz przystopowala, mama lekarza ktory goraco namawia na kp i nigdy nie zaproponowal dokarmiania, natomiast inny lekarz ze szpitala i owszem kazal i przepisal nam mleko mm ale Julka tym plula , zaskoczyla po szpitalu ze ssaniem i juz tak zostalo. Nie zastanwaiam sie zbytnio czy ma za malo, skoro w nocy tak ladnie przesypia te 5-6 h ciągiem, to chyba wszystko OK.

KALCHA -Filip jest u mnie:)a u Kredki Franio:))))ale,obie ostatnio narzekamy, wiec witaj w klubie:)
ja mam nadzieje, ze to katar ze skokiem rozwojowym mi dziecko odmienil:)i te ciagle dylematy, nosic , przytulac itd. , czy byc twarda i nie dac sobie wejsc na glowe?
nie chce miec rozpieszczonego dziecka, ale z drugiej strony chce zeby czul sie kochany i szczesliwy...no i mysle, ze moze to tylko chwilowe?a poza tym te spojrzenia i usmiechy mnie rozbrajaja...

i taka zla jestem!13 stycznia mialy pzryleciec do mnie siostry, juz kupilysmy bilety iteraz sie okazalo, ze jedna nie moze, bo jakis ukrainski wykladowca zarzadzil egzamin tylko w terminie zerowym, 17 stycznia, a one mialy zostac do 18...najgorsze, ze
facet jest teraz tez na Ukrainie i nie ma jak sie z nim skontaktowac!!!!!a tak sie cieszylam, ze obie do mnie przyleca....

Kasik - nie martw sie i ciesz swietami:)bedzie dobrze, wazne ,ze wiadomo gdzie jest problem...

juz wcina rece ze zloscia!lece szykowac mleko!

aj aj aj !!!! mój dopiero teraz padł , ostatnio spał kolo 12 :-(bo drzemka po 17 to była ściema 15 min i ryk.
Myślę, że to ewidentna reakcja na rota i teraz sobie wyrzucam że po co mi to było , a z drugiej strony wiem co rota potrafi złego zrobić dziecku. I cały dzień z marudnym dzieckiem i powinnam padać na pysk a ja ?? ani zmęczona ani nic. Tylko zła na siebie, że nie potrafiłam dziecka ukoić.
Wrrrrrrr:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
i jeszcze se kefir wylałam na klawiaturę od lapa<sic!>

Kasiona a to lekarz kazał ci wprowadzać nowe posiłki od połowy stycznia czy sama chcesz poczekać?? Bo ja już zgodę dostałam na nowości
lekarz kazal mi czekac, bo moi to wczesniaki w 33 tyg sie urodzili..

teraz widze ze twoj kacperek tez jest wczesniakiem :) i co podajesz mu jakies nowosci?
Kasionka...ja tak z doskoku...ja mojemu podaję już soczki i jedzonko po 4msc....zaczęłam jak miał 3,5msc....i super....nawet kupki wreszcie zaczął robić zółte....fakt,że wypróżnia sie co 2-3dni...ale go nic nie boli....przynajmniej nie widzę...najbardziej lubi soczek z marchewki z jabłuszkiem z Bobofruta...pozdrawiam:)

witam,
co do kwestii nowych smaków ja czekam aż młody 4 m-ce skończy i nic nie kupuję bo wiadomo jak będą kaszki, słoiczki itp w domu to kusi a tak może i do 4,5 m-ca wytrzymamy :) Zobaczę w czwartek jak wagowo stoi czy wreszcie przybrał jak tak to na razie mleczko :)

A tak w ogóle witam, Maks coś chyba kupola cisnął bo stękał ale nic z tego nie wyszło poza pobudką ;) No i cos mi kaszle, najpierw katar teraz kaszel, chyba że to gile mu spływają do gardła :/ No ale jutro mamy wizytę to powiem żeby zajrzał Maksowi do gardła.

Witam rano nocka super od 21 do 8 a teraz rozmawia z kwiatkiem w łóżeczku Kupiłam takiego pluszowego kwiatka za 6 zł i mam wielki spokój z małym :-)Ja podobnie jak Gizela podaje już około 2 tyg. ale dopiero od kilku dni zaczełam malemu dawać większe ilości i jak na razie ograniczyłam do marchewki z ziemniakami i jabłuszka. Może w przyszłym tyg. coś nowego dorzucę ;-) Lecę śniadako robić bo małż zaraz z pracy wróci:-)

Hej!
U nas dzionek zaczął sie ok 6 i to mega wielką kupą potem mleczko i krótka drzemka. Porozrabiała i znowu drzemie. A ja walcze w kręgosłupem bo mnie tak napierdala że za chwile sie chyba porycze:-(. Boziu jakbym wiedziała to nie brałabym tego zzo. Jeszcze tyle czasu musze czekać na rehabilitacje żeby zacząć masaże kręgosłupa:wściekła/y:.

aj aj aj !!!! mój dopiero teraz padł , ostatnio spał kolo 12 :-(bo drzemka po 17 to była ściema 15 min i ryk.
Myślę, że to ewidentna reakcja na rota i teraz sobie wyrzucam że po co mi to było , a z drugiej strony wiem co rota potrafi złego zrobić dziecku. I cały dzień z marudnym dzieckiem i powinnam padać na pysk a ja ?? ani zmęczona ani nic. Tylko zła na siebie, że nie potrafiłam dziecka ukoić.
Wrrrrrrr:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
i jeszcze se kefir wylałam na klawiaturę od lapa<sic!>
Nie masz co sie złościć na siebie. Najważniejsze że zabezpieczyłaś dziecko i to zrobiłaś bo go kochasz. A skutki uboczne to nawet dorosły ma po syropie na kaszel.

Co do smaczków nowych to my dajemy od jakiś 2 tyg jabłuszko. Ostatnio dostała jabłuszko z marchewką ale jakoś niezbyt jej pasuje. Kupiliśmy ostatnio jabłuszko z dynią i jabłuszko z owocami i kaszke ryżową i mamy zamiar podać po świętach. Zobaczymy czy Anielce podejdą nowe smaczki.

reklama
Witam nie wiem czy mnie wogóle pamiętacie(pewnie nie) dołączyłam do was nie dawno Mała wczoraj już o 19 zasnęła na noc cyc o 22 i spała do 2 potem już ze mną w łóżku spała i co godzinkę cycuś a więc jak na moją gwiazdę to nocka super:tak: Chyba mnie jakaś deprecha dopadła :-( Starsze dzieciaki nie do wytrzymania żrą się jak djabli i są głośni jakby ich z dziesięciu było mała im wtóruje wrzaskiem:wściekła/y: Z moim od soboty na ścieżce wojennej(ale on mnie wkurza:wściekła/y:) Jak o coś pytam to wszystko nie wiem a po co robić (strojenie choinki na dworze) a nie chce mi się normalnie jak staruszek jakiś :wściekła/y: Małą to jeszcze się zajmie (łazi za mną bo twierdzi że mała musi mnie widzieć to wtedy jest cicho no szał normalnie:wściekła/y:)a starszymi to wcale tylko do kompania ich chętnie wysyła i do spania bo wtedy jest cisza.Wcale mnie te święta nie cieszą :-( Stłumił we mnie całą radość ze świąt dziś pół nocy przewyłam :-((był w pracy na nocce) No to trochę sobie ulżyłam wygadałam się Życzę miłego dnia

Do góry