reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Widziałam tego demota dobry jest hehe no ale cóż mnie taki sylwek czeka :-) w sumie babcia się zaoferowała ale ja nie wiem jak mały zareaguję na fajerwerki i nie chcę go zostawiać samego:-) u mnie nocka ciężka mały co chwila smoka wypluwał i stękał a na dodatek strasznie mnie głowa bolała i było mi nie dobrze no ale już w miarę się polepszyło
Dziś byliśmy na pogrzebie mojego kolegi ech..nie lubię takich uroczystości a potem musiałam podjechać na bazar po gromnice i szatkę i obiecałam sobie że nigdy więcej sama z małym nie będę podróżowała tramwajami !!! :wściekła/y:Naprawdę nie wiem co się dzieję z tymi ludźmi rzadko ktoś zechcę pomóc a wejście do tramwaju to naprawdę mega wyzwanie
Kasiona a to lekarz kazał ci wprowadzać nowe posiłki od połowy stycznia czy sama chcesz poczekać?? Bo ja już zgodę dostałam na nowości
kalcha miło słyszeć że z malutką wszystko w porządku:-)
Kerna właśnie kiedy będą te plakaty bo może uda mi się zorganizować zbiórkę w moim starym LO;-)
Kasik nie martw się skoro dziewczyny które już przechodziły przez problem anemii mówią że to nic poważnego i mały szybko nadrobi braki to na pewno tak będzie ;-) chociaż rozumiem Twoje obawy w końcu chodzi o twoje dzieciątko też bym się martwiła ;-)
Lecę bo moje dziecię się budzi :-)

Widziałam tego demota dobry jest hehe no ale cóż mnie taki sylwek czeka :-) w sumie babcia się zaoferowała ale ja nie wiem jak mały zareaguję na fajerwerki i nie chcę go zostawiać samego:-)
Ja też zostawiam dziecko na sylwka. Teściowa mi sie raz w życiu do czegoś przyda:-p:-D. A fajerwerki to u nas na bloku testują od tygodnia i mała zawsze nasłu****e co to. Nie powinno być źle.
Ja sie już nie raz przekonałam że wiara jest po****na. Nie raz z dzieckiem którym sie opiekowałam jak wsiadałyśmy do tramwaju czy autobusu to pomagałam matce z wózkiem. Dziecko wyćwiczyłam że pierunem siadała na pierwszym wolnym miejscu lub chytała sie mocno drążka a ja wciągałam wózek a żaden chłop dupy nie ruszy. Wstyd!!!

Hej hej..moje dziecie chyba nie lubi ze mna spac..jak tylko wstalam ok 10 to spal do 2 w poludnie..super normalnie.

Kasik bedzie dobrze..mysle ze zelazo poprawi morfologie Twojego synka i wszystko wroci do normy..trzymam kciuki..a teraz prosze sie usmiechnac i brac sie za przygotowania do Świat..bo to pierwsze Swieta z malym wiec tymbardziej masz powod do radosci kochana:)

kalcha super ze corcia zdrowa:)

kerna ciesze sie ze masz lepsze samopoczucie:))

a ja juz nie moge doczekac sie jutra bo moj wraca wkoncu do domku:))

Filip dostaje jakiegos szalu!moje grzeczne dotychczas dziecko odkrylo, ze mozna sie drzec!tylko zeby powod byl!bawi sie , bawi i nagle wrzask!i nic nie pomaga..az sie umeczy!

Eh nasza gwiazda daje czadu od tygodnia juz prawie, ale dzielny tatus opanowywuje sytuacje skad on am tyle cierpliwosci to ja nie wiem ale najwazniejsze ze ja moge robic co nalezy przed swiatami :)

Kasik wszystko będzie dobrze i anemia szybko minie trzymam kciukasy!!!

A kochaniutkie ja dzis tez dostalam paczuszke z hippa z mleczkiem nastepczym sloiczkiem jabuszka jakas herbatka jablkowa i lyzeczka szybko im to poszlo :) I znalazlam jeszcze strone bobovita gdzie tez nie omieszkalam sie zarejestrowac moze tez cos przysla :)

Pierdykam, maskarady płaczu mieszanym ze śmiechem mam już dość, albo to wczorajszy rota albo ząbki, bo pediatra oglądała dziąsła i powiedziała że wyglądają na dochodzące:szok::szok::szok: Mały w ciągu dnia spał aż godzinę:eek: , teraz dałam mu paracetamol i niedawno odpłynął. Jutro będę jeszcze siuski łapać do woreczka , mam nadziej że mocz wyjdzie ok. Jak tak dalej będzie to święta będę mieć wyjąco- niespiące. W ogole Franek tak szoruje po dziąsłach że szok czym się da nawet bluzeczkę sobie naciąga byle do buzi wepchać, a jak mu masuje dziąsła taką szczoteczką da niemowląt to jest zachwycony.

Dziś mnie dziadek zluzowal , mały ma książeczkę z materiału ( w większości różową), w środku jest piszczałka ,lusterko itp. , w ogóle moje dziecko lubi ostatnio wszelkie tkaniny miętolić to mu daję ,a dziś stoję w kuchni mały na bujaczku w progu i słyszę jak dziadek gada do małego" a ty BABA, LUSTERKO CI DALI, SZMATKI CO??? TO NIE SĄ ZABAWKI DLA CHŁOPA"-NOSZZZZZZZ ISTNY ZAŚCIANEK Z CZARNEJ D... Y ŚREDNIOWIECZA :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

A mój B. sie na mnie chyba obraził bo nie dośc że na noc obżarł się czosnku i cała sypialnia capiła smrodem i w nocy jak wstawałam do małego jak poczułam to mało pawia nie puściłam - po ciąży zastał mi wstręt do czosnku. To rano jeszcze jak szykował się do pracy ,to się tak tłukł że myślałam, że mały się obudzi więc go opierdzieliłam szeptem i tak myślę że jak zignorował moje smsmy to chyba focha strzelił.Okaże się jak wróci.

Ostatnia edycja:
reklama
Hejka,
My po wizycie w poradni. Julka zdrowa jak rydz, szczepienie odroczone.

Kasik- dziewczyny juz pisaly, anemia niemowlat wlasnie w tym wieku bywa czesta i tak jak mowil Ci lekarz to czesto z braku zapasow z zycia plodowego , moze mialas anemie w ciazy, a moze tak sie po prostu wchlania i juz. Nie martw sie, ok 4-6 tyg i wyniki beda dobre :) Tylko nie rezygnuj z karmienia piersia
O anemii u niemowląt
Rola karmienia piersią w zapobieganiu niedokrwistości u niemowląt jest znacząca, skoro z mleka kobiecego wchłania się aż 50% zawartego w nim żelaza, a z mleka modyfikowanego tylko 12%. Mleko kobiece zawiera 0,5 mg żelaza w litrze. Jest to znacznie mniej niż w dostępnych w Polsce mlekach modyfikowanych, gdzie stężenie żelaza wynosi 5-8 mg/l w mlekach początkowych oraz 8-13 mg/l w mlekach następnych. Zalecenia wprowadzenia pokarmów uzupełniających w siódmym miesiącu życia niemowlęcia karmionego wyłącznie piersią, wynikają z potrzeby wprowadzenia dodatkowych źródeł żelaza ale nie ma badań potwierdzających słuszność takiego myślenia." zrodlo :Karmienie naturalne a rozwój dziecka, Openmedica Zdrowie
I racja duza w tym, ze wiele niemowlat nie ma po prostu badan krwi w tym wieku, ot chociazby moja Julka. I niewiadomo jak to z tym zelazem.
Kalcha- ciesze sie , ze u córeczki dobrze :-)
Skrzaciku- mysle ze to jest Ok, ale lekarzowi powiedz o tym.

Do góry