reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Hej

A u nas nadal kłopoty z jedzeniem. Mały nie chce prawie wale jesc, na spiocha mu musze wtykac. Ale chociaz wiem juz czym to jest spowodowane. Wczoraj zrobilismy badania. Mały ma anemie:-:)-:)-(, a ja dołka, ze to przeze mnie. Chociaz pediatra wytłumaczyła mi ze po prostu za mało zelaza pobrał sobie odemnie jak był w brzuszku. Od dzisiaj zaczynamy dawac zelazo, i mam nadzieje, ze lepiej Antos zacznie jesc. Bo jak nie to juz nie mam pomysłu co bede robic.

I mimo ze swieta za pasem to ja nie mam nastroju, nic mnie nie cieszy. Chodze tylko i sie martwie o Antosia. O przygotowaniach nie chce mi sie nawet myslec. Choinka kupiona, a mi ubrac sie jej nie chce. Sorki, ze tylko tak o sobie. Wieczorkiem moze Was nadrobie. A teraz zmykam wcisnac mu cyca poki spi.

Miłego popołudnia

reklama
ale kochana, te pieniążki które wpłacaliśmy na tamten stary numer konta pójda do Ciebie???? i czekam na plakaty i ulotki :-) bo ja jak tłumaczyłam komuś to mówiłam zeby wpłacał na tamten co na stronce...

Witam kochane!!!

My po wizycie u ortopedy zakręcony człowiek że hej... ale ogólnie wszystko dobrze ale wysłał nas jeszcze na rehabilitację przykurczu mięśni na szyi (które już zanikły) i do poradni ortopedi dziecięcej. Hania dalej marudzi jak może w dzień, a jeśli chodzi o ubieranie to jest masakra krzyk wrzask jak byśmy ją ze skóry obdzierali conajmniej... i nic tego chyba nie zmieni oprocz pory roku :)

Kernus pytanko jeszcze czy na ten nowy numer konta też trzeba dopisek??? Czy to już po prostu wasz numer???

Hej

A u nas nadal kłopoty z jedzeniem. Mały nie chce prawie wale jesc, na spiocha mu musze wtykac. Ale chociaz wiem juz czym to jest spowodowane. Wczoraj zrobilismy badania. Mały ma anemie:-:)-:)-(, a ja dołka, ze to przeze mnie. Chociaz pediatra wytłumaczyła mi ze po prostu za mało zelaza pobrał sobie odemnie jak był w brzuszku. Od dzisiaj zaczynamy dawac zelazo, i mam nadzieje, ze lepiej Antos zacznie jesc. Bo jak nie to juz nie mam pomysłu co bede robic.

I mimo ze swieta za pasem to ja nie mam nastroju, nic mnie nie cieszy. Chodze tylko i sie martwie o Antosia. O przygotowaniach nie chce mi sie nawet myslec. Choinka kupiona, a mi ubrac sie jej nie chce. Sorki, ze tylko tak o sobie. Wieczorkiem moze Was nadrobie. A teraz zmykam wcisnac mu cyca poki spi.

Miłego popołudnia

Kasik, nie dołuj się to anemią. Prawie każdy niemowlak pomiędzy 4 a 6 miesiącem ma podobno niedobór żelaza, tylko nie każdemu robi się morfologię krwi. Jak maluch zacznie mieć bardziej zróżnicowane jedzenie, to wszystko się unormuje. Trzeba tylko uważać, gdy są ząbki, bo po żelazie robią się czarne. Najlepiej podawać je podobno ze strzykawki, aby dziecko je od razu łyknęło.
My też będziemy badać poziom żelaza, bo małej wyszedł nie najlepszy wynik, jak robiłam jej morfologię przed wizytą u kardiologa. Prawdopodobnie też będę jej musiała podawać jakiś syropek. AAAA, i też miałam doła, jak się o tym dowiedziałam. ;)

Kasik , tulam i zdrwóka dla Antosia...kochana bedzie dobrze, zobaczysz! I raduj sie Swietami, co by synek miło je sobie "wspominał" bo to jego pierwsze Swieta, przecie.
Whitneyxx Wam tez duzo zdrówka!!!!

Kasik , tulam i zdrwóka dla Antosia...kochana bedzie dobrze, zobaczysz! I raduj sie Swietami, co by synek miło je sobie "wspominał" bo to jego pierwsze Swieta, przecie.
Whitneyxx Wam tez duzo zdrówka!!!!
Dokładnie tak!!! Kasik nie przejmuj sie bo nie ma w tym nic z twojej winy. Jesteś fantastyczną mamuśką i dbasz o swojego syncia najlepiej na świecie. A co do dozwania to są do kupienia takie specjalne dozowniki do lekarstw dla maluszków.

Kalcha super że u was poprawa!

Kurde a ja tak sie zastanawiam czy moja nie ma czegoś na kształt asymetrii bo jak sie przekulnie na boczek to sie wygina w literke C. Jak myślicie?

Kasik michał też miała nemie dłuugo i wyszedł z tego! Żelzao miał podawane prawie od urodzenia i co z tego jak anemikeim był ponad pół roku...
Będzie dobrze a Twojej winy to ja tutaj nie widzę.nic a nic choćbym nei wiem jak szukała. Antoś jest zdrowy, bo na anemię lekarstwo jest skuteczne i zobaczysz że szybko siez tym uwiniecie.

Asymetria..bardzo możliwe, ale dzieci rzadko leżą tak całkowicie na wprost. Obserwuj czy na plecach ukłąda się tylko w jedna stronę. Asymetria jest wtedy jak dziecko ukłąda się ciagle w jedna-tę samą stronę.
Moje posnęły a ja zrobie szybki obiadek.

Na pleckach leży płasko ale jak sie przekulnie na bok i to po większości sie tak wygina. Może to tak ma być:confused:. Jak coś to po świętach poszukam neurologa. Pójść nie zawadzi.

A teraz coś dla mamuś w związku ze zbliżającym sie sylwestrem:-p:-):-D;-)
sylwek.jpg

reklama
Do góry