reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Czyli nie tylko moja Julka to wyjec przy ubieraniu :-) Ja tez wciskam jej smoka ubierajac, ale on ciagle wypada.Jedyne co na nia dzila to muxyka irlandzka puszczana z komorki P, no ale jak go nie ma w domu to puszczam jej swoje utworki z komorki ale to jej sie az tak nie podoba i roznie bywa. To ubieranie zima to koszmar, najgorzej siebie na koncu ubrac i wózek telepac hihihi :)

Alderk- no bomba, widze ze Franus ma szałowego tatusia, takie prezenty mu fajniste sprawia, a Franus cudnie zadowolony, extra fotki :-D
Dobrej nocy, chyba Julka juz dojrzewa do zasniecia i oby tak jak wczoraj :)

reklama
Akderk super to wiadro!!! A jak małemu "się micha śmieje"!!!
Beniaminka moja to dostaje dosłownie białej gorączki jak jej się ubiera czapkę. Normalnie jakaś masakra. Wszystko jej raczej można ubrać spokojnie ale jak tylko czape na głowe zakłaam to krzyk taki że słychać jej na calym osiedlu. I tylko ją włoże do wózka i w momencie zasypia.

Moja mała też nie chce butli. Tylko cyc.
Życzę spokojnej przespanej nocy!!!
I żeby się Wam aniołki przyśniły ;-)!!!

Paulka24 możesz coś więcej napisac o tym płukaniu kanalika łzowego? Jak maluszek to zniósł? Podziałało?
Dzięki z góry!:tak:
płukanie robi się na oddziale okulistycznym w szpitalu, trwa kila minut
za wiele nie naopowiadam bo u nas zabierają dziecko i rodzic nie moze isc, każą czekac na korytarzy, była 4 dzieciaczków i kazdy wył wniebogłosy, wiec chyba przyjemne nie jest, wiem tylko że zawijają dziecko w prześcieradło. u nas w szpitalu płókają już od ukończonego 3 m-ca, ale np w Białymstoku od 6 m-ca. po płukaniu dostalismy zalecenie najpierw przemyć oko wodą przegotowaną lub solą fiz. (o dziwo o wewnątrz do zewnątrz, a wczesniej robilismy na odwrót bo tak zalecał pediatra i położna) potem masaż kanalika i na koniec kropelki Tobrex (5 razy dziennie)
narazie jest ok bo w ogóle już ropa nie leci przy masazu kanalika, wiec mysle ze jak najbardziej pomogło

Kredka no zdjęcia rewelka, dla samego ujęcia warto zakupic wiaderko :) choć ja jakos nadal nie jestem przekolana

Ostatnia edycja:
witam,
my już przed 7 na nogach Maks stwierdził, że to dobra pora na walenie kupola :)
Wczoraj kupiłam w Rossmanie dużą pakę tych pieluch Babydream i wypróbuję jak skończę Huggiesy i do tego dwupak chusteczek też zakupiłam, jeszcze muszę mleczko kupić i Maks z chrzcinowych w akcesoria niezbędne obkupiony. Nie kupuję mu żadnych zabawek bo nawet ta mata która dostał go nie interesuje, dosłownie 2 minuty i ryk. Generalnie żadna zabawka nie jest fajna, najlepsza jest mamy twarz wisząca nad nim i mamy ręce które fajnie sie ślini ;)

Dzien dobry :-)
U nas nocka bardzo ładna, zasnęła przed 23 ,na spiocha nakarmilam o 23 i spała do 5 , hop do nas do łóżka i jeszcze ze 2 razy cycolila i spi nadal.
jedziemy dzisiaj do pediatry, lece sie szykowac.
Milego dnia!

Hej!
Nocka u nas super. O 22 karmienie potem po 4 i teraz o 8. Pobawiła sie królewna, popiszczała i śpi dalej.
Ze spacerku dzisiaj chyba znowu nici bo zimno że hej. Rano było -12 stopni:szok:.

Akderk ale Franio superaśnie we wiaderku wygląda. Widać że mu przypasowało:-).
Tosia my jak nie idziemy na spacer to wychodzimy na balkon.

U nas też jest ryk przy ubieraniu a zwłaszcza przy czapie. Ale jak już ją włoże w fotelik albo w wózek to uśmiech od ucha do ucha.

hej, hej :-) dzieki za odpowiedzi :-) moze zle sie wyraziłam z tym werandowaniem, chodziło mi o to czy wystawiacie na powietrze tj balkon itp... :tak::tak::tak: cholercia, Mała tak ładnie spala w lozeczku a teraz ok 5-tej zyczy sobie do nas i nie przekonam, ze do siebie :tak::tak::tak:oj u nas przy ubieraniu tez sa cyrki :tak: Beniaminko powodzenia u lekarza (ze szczepieniami itp) dawaj znac... Kredko, wiaderko wypasione, a Mały szczesliwy... super!
ja jutro na szczepienie... zaczelysmy to i skonczymy, choc zaluje... tylko podstawowe i zadnych 6 w jednym... boja mam... M dzis w delegacji a wieczor mam zamiar zrobic zakupy na swieta... lista długa, oj długa... choc słodkości nie piekę... na szczescie dostaliśmy bony od moich i troszkę ich mamy to pokupujemy i na święta uzupełnimy zapasy pampersów... kurcze, w drug dzien świat zawsze robiłysmy zlot babek..bo to i moje imieniny urodziny... a tu.. ja z Małą, dwie laski w ciąży.. więc pewnie nici ze spotkania... a poza tym współczuje tym co pracują.. święta wypadają do bani... buuuuuuuuu... zwykły weekend..w ogóle nie specjalnie mnie cieszą.. moich rodziców nie będzie, bo schorowani.. ja do nich nie pojadę...aj... smutno...
Gwiazda spi, ide pomyć naczynia.. cmoki i milego dnia

ale teraz sobie pomyślałam, ze za rok będa ekstra święta..z Małą ubierzemy choinkę, porobimy ozdoby i będzie cudnie... już w tym roku kupiłam więcej ozdób plastikowych (na szczescie nie widac) żeby gwiazda w przyszłym roku sobie krzywdy nie zrobiła :-) ja to jak długo nie spi to sie wkurzam a jak śpi to za nią tęsknię :-) pogięta jestem :-)

Ostatnia edycja:
Hejeczka:-)
No u nas dzis mniej mrozu i tez na spacer sie wybieramy. Powiedzcie mi czy nakladacie jedna czapke czy dwie? , bo ja jesli o czapki chodzi to mam zawsze problem , ciagle mam schize ,ze mu uszy przewieje - nakladam mu jedna taka ciensza , i jedna gruba - i sama nie wiem czy to nie przesada .\
Tak mysle co malemu na swieta kupic - ale nie mam ni jak pomyslu - wylicytowalismy wczoraj na alegro akwarium za 20 zl :-) ale chcialoby mu sie cos kupic fajnego - a tu nei zapytam bo i tak mi nie odpowie :-)

Hejeczka:-)
No u nas dzis mniej mrozu i tez na spacer sie wybieramy. Powiedzcie mi czy nakladacie jedna czapke czy dwie? , bo ja jesli o czapki chodzi to mam zawsze problem , ciagle mam schize ,ze mu uszy przewieje - nakladam mu jedna taka ciensza , i jedna gruba - i sama nie wiem czy to nie przesada .\
Tak mysle co malemu na swieta kupic - ale nie mam ni jak pomyslu - wylicytowalismy wczoraj na alegro akwarium za 20 zl :-) ale chcialoby mu sie cos kupic fajnego - a tu nei zapytam bo i tak mi nie odpowie :-)

Marija ja tez zakladam zawsze dwie i do tego dwa kaptury tak ze dla mnie to nie przesdada :) A u mnie najzimniej jak bylo to -5 :D

Witam dziewczynki!

Ostatnio na zakupach pokupowalam chlopaczkom sloiczki mearchewki jakblka, kiwi z bananem! (od 4 miesiaca) kaszke i takie tam rozne i nie moge sie juz doczekac kiedy zaczna eksperymentowac, mam nadzieje ze wytrzymam do polowy stycznia jak mowila lekarka hihi

reklama
Witam w troszkę lepszym humorku..ale to wsytko dzięki Wam. Zaczynam wierzyc, że po prostu sieuda.
Nocki u nas ok,ale za To michał nadrabia bo budzi się i wymyśla..dzisiaj np. koło głowy miałam karetkę:sorry2: bo bez niej spać nie poszedł...

Ksiulka serdeczne dzieki za pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zmieniłam nr. konta. Teraz z końcówką 9981. Oba są fundacji:tak:

Zaraz idę do szpitala do neurologa..musze załatwić sobie kartoteke na komisje do orzekania o niepełnosprawności...

Do góry