reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

dzien dobry

A u nas nadal kryzys mamy. Mały nie chce cyca, na spiocha musze mu dawac. W dodatku dzisiaj bylismy na szczepieniu, i mały został zwazony, i jestem załamana, bo w 2 tyg. przybrał tylko 100g:-:)-:)-(. Dostalismy skierowanie na badanie krwi i zelazo zeby sprawdzic czy nie ma anemii. Ale to dopiero po swietach bo po szczepieniu to i tak były by wyniki sfałszowane.
I jestem wkurzona na maxa na siebie i na pediatre:wściekła/y::wściekła/y:, bo moglismy nie szczepic dzisiaj tylko od razu w pon. badania zrobic. No ale teraz to dupa blada.
I nie wiem czy go dokarmiac czy nie, bo pediatra nie powiedziała nic. I sie wnerwiłam i po południu jedziemy prywatnie do lekarza.

sorki, ze tak tylko o sobie. Potem postaram sie Was nadrobic.

Luknełam tylko, ze sa potrzebne pieniazki dla Laury. Ciesze sie ze mozemy jej pomoc.

reklama
gaja-super,ze dokarmiasz,nie masz wyjscia przeciez, mlekojad ma pelny brzuszek a mama moze troche odsapnac:tak::tak::tak:ja tez osttanio dokramialm, bo fabryka jakos mi nawalala:-p

asia i co z tym dlugim katarem zrobilas,dobija ,mnei ,ze lekrze niewiedza co ze smarkatka zrobic:confused:
szczerze musiał po prostu samo minąć :/ kupiłam 3 rózne specyfiki do psikania, jakąś maść i granulki nawet antybiotyk lekarz przepisała ( w sumie wyszło ze go nie dawalismy) i nic nie pomagało... jedynie co to nawilżaliśmy mocno powietrze i nosek malutkiej woda morską, duzo kładliśmy ja na brzuszku żeby wydzielina spływała i do spania nie leżała na płasko tylko główkę miała troszkę wyżej.....

witam,
kurde dziewczynki ale miałam problem dziś z małym od 6 do 14 zjadł 50ml mleka tylko i 100 herbaty darł się jak szalony spać nie mógł i w akcie desperacji zrobiłam dziurki z smoczku by lepiej leciało dodałam kleiku ryżowego i eureka moje słońce wciągło 100ml odrazu bez marudzenia

Witam wszystkich.
Tez mam zamiar zaraz zrobic przelew dla malej Laury. Straszna z niej biedulka musi sie tak meczyc, no ale oby te wszystkie zabiegi przyniosly jak najlepsze efekty. U nas wciaz trwa czas odwiedzin:) Fajnie miec tyle znajomych bo mala juz tyle ubranek podostawala ze nie wiem jak sie spakujemy w droge powrotna. Juz w ta strone samochod byl tak naladowany ze ja sie dzialam wcisnieta miedz jedna torba a druga a co dopiero bedzie jak bedziemy wracac z wszystkimi prezentami!!
malpko czy jak podawalas kaszke to jakis specjalny smoczek dawalas?? Ja tez zaczne niedlugo podawac bo moja mala tez niejadek wiec cos tresciwszego chcialabym dac tylko nie wiem jak sie do tego zabrac.
lilu moja niunia tez ma taki naczyniak tylko mniejszy niz u Ciebie. I mi pediatra powiedzial zeby nic z tym nie robic ze samo zejdzie. A to co piszesz ze zrobilo sie jasniejsze w srodku to wlasnie oznaka ze bedzie znikal powoli. Nasz tez juz przestal rosnac i mam nadzieje ze niedlugo bedzie sie wchlanial. Jka bede miala chwilke to pstrykne malej fotke tego naczyniaka i wstawie
malgos ja tez sciagam pokarm i tez mam problem z lewa cycka. Wciaz mi sie tam robia zastoje i boli i musze ja masowac :( a najgorsze jest to ze malo ze boli to na dodatek leci z niej tylko po 30 ml, a cala reszte nadrabiam prawa :/
gaju ale masz zarlocznego synka :) Ile bym dala zeby moja zaczela wkoncu tak porzadnie jesc:)
milego dnia wrzesnioweczi :)

Witam widzę że potrzebne pieniążki dla Laury i ja dorzucę swoją cegiełkę małą co prawda ale wiem że każdy grosz zbliża do celu Mojej sąsiadki synek 2 lata temu potrzebował na taka operację i wiecie dość szybko zebrali potrzebną kwotę(także należą do tej fundacji).A pieniążki w takim wypadku są potrzebne też po operacji na przykład na turnusy.Trzymam kciuki za Laurę i mamusię będzie dobrze :tak: Dziś mieliśmy szczepienie mała pierwszy raz tak płakała myślałam że mi serce pęknie:-( Teraz jest rozdrażniona co przyśnie to zaraz budzi się z płaczem dałam jej już czopek może troszkę jej ulży.Gosia ma już 60 cm i waży 5500 w 7 tygodni przybrała równo 1 kg.Mała ma problem z kupkami potrafi nie robić 4-5dni i męczy ja to a więc pani doktor powiedziała żeby zacząć wprowadzać już pomału soczki ja chciałam wprowadzić tak gdzieś za miesiąc jak myślicie zacząć dawać czy jeszcze się wstrzymać jak wy byście zrobiły?W nocy też maruda budziła się co godzinę a o 4.30 stwierdziła że już nie będzie spania :baffled: i zasnęła łaskawie o 6.40 a ja o 7.00 budzę starsze dzieci do szkoły.No jestem padnięta:-( Wczoraj moje dzieci nie dały mi żyć w związku z choinką i tak oto mamy już ubraną choinkę:-) Jak od razu świątecznie się zrobiło synek ciągle zagląda pod choinkę i szuka prezentów bo stwierdził że skoro jest choinka to i prezenty już mikołaj powinien przynieść :-D No Małgonia już się budzi ale i tak sukces bo godzinkę pospała i chyba już trochę lepiej bo gada z siostrą:-D Życzę miłego wieczorku

Witajcie!

Dzieki Tosiu ze dalas znac o Kernie i jej córeczce!!! Super Tosia :D

Ja za bardzo pochwalilam moje dzieciaki, dwie noce spac nam nie daja hehe, mam nadzieje ze to chwilowe...poza tym pada snieg i siedze w domu.

Lilu masz racje co do duzych samochodow :) wczoraj zasiadlam w chyslerze, czulam sie jak kierowca autobusu hehe ale calkiem fajny mam nadzieje ze sie przyzwyczaje, poki co jeszcze szukamy czegos podobnego moze znajdziemy cos fajniejszego i rownie duzego :)

Caly dzien boli mnie glowa :( pozdrawiam was dziewczynki i milego wieczoru

Witam:)
nie było mnie dość długo, ale nie mam czasu za bardzo, bo pisze prace licencjacka i oduczam w miedzy czasie Jasia od bujania wózkiem, a jak wiadomo młody się buntuje, gdy zabiera się mu to co dobre:) Troszke o tym co sie wydarzyło w miedzyczasie jak mnie nie było. Byliśmy w tamtym tyg. na szczepieniu i mały waży 7kg i ma 66 cm, także już duże chłopisko z niego:)) 2 dni temu ubraliśmy choinke i mały często się w nią wpatruje:))

Weszłam na bb bo widzialam na nk zdjęcie Laurki w Waszych profilach. Już obdzwonilam rodzinke i obiecali przekazać 1% my tez oczywiście przekażemy, niestety pieniążków nie mamy za bardzo, ale postaramy się jakoś pomóc. Bardzo się ciesze,że jest taka akcja i można pomóc jakoś małej i kernie:)Wierze,że uda się wszystko i Lauka będzie miała sprawną rączkę:))
Przepraszam kochane,że tak tylko o sobie, ale jak pisalam wcześniej brak czasu. Mam nadzieje,że jednak mnie jeszcze choć troszke pamiętacie:))
miłego wieczorku kochane, do świąt postaram sie jeszcze odezwac:))

Kerna prosze powiedz jak sprawa wygląda bo napisałaś ze malutka musi miec operacje max do 6m a tymczasem zanim Ty dostaniesz pieniadze z 1% to juz spokojnie bedzie lato....

reklama
Hej popołudniu :-)
My już po szybkich nie szybkich zakupach, my sie uwinelissmy szybko, ale kilejki do kas zabójcze :( mała już zaczęła wrzask pod koniec, bo zbliżao się 2 h odkąd jadła cyca, a to przecież strasznie długa przerwa ;-) :) Jak weszłyśmy do domu musiałam szybcikiem sciagac z siebie tabun ubrań i z maej i natychmiast karmić, ale teraz bawi się na macie, a ja zajadam obiad i Wa czytam.
No i godzinna przerwa w pisaniu postu, hihi, znudziło się leżakowanie, poszła na drzemkę, pewnie 15 min i bedzie alarm.
Własnie Kerno, daj nam znać jak z tym 1% bo to pozno US zwraca , ale tymczasem wplaty na konto podane sa aktualne?
Jojo- a karmisz piersia ? Bo jak piersia to kupa robiona tak rzadko jest w normie, Julka robi obecnie co 4-5 dni czyli tak samo, ale 5 dzien to juz marudna jest i baczki ja mecza. Jesli lekarz zalecil podawanie soczkow wlasnie na te kupki ja bym podala odrobine np jablkowego, albo musu jabłkowego, po jabłuszku-błonnik i pektyny jelitka powinny lepiej pracować :-)

Ostatnia edycja:
Do góry