reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

O jaaaaa... Ale tu cicho... Na pewno weszłam na dobre forum??? :szok:

Hania już śpi, a ja mam chwilę dla siebie :) Trochę odpoczęłam w ten weekend, wczoraj mąż zajął się Hanią, a dzisiaj byliśmy u mojej mamy. Chcieliśmy pójść na spacer, ale padał wiatr ze śniegiem i pogoda ogólnie kijowa... A jutro chcę myć okna :/ Nie myłam okien od roku, przez cały czas, kiedy byłam w ciąży, pomagała mi mama, ja już nie pamiętam, jak się to robi :)
Acha, piszecie o chrzcinach - my robiliśmy chrzciny, kiedy Hania miała 3 tygodnie. U nas w parafii są zawsze chrzciny w pierwszą sobotę po 15 dniu danego miesiąca, a nie było powodów, by czekać do listopada, więc w październiku mała ochrzczona. Zapłaciliśmy 100 zł, bo taki jest cennik :/
Dziewczyny, dzięki, że piszecie o butelkach -uświadomiłyście mi, że butelki mają swoje rozmiary :) Ja mam dwie butelki z dr Brown's i używam ich sporadycznie, mała ciągnie z butli tak raz na tydzień (przeważnie w niedzielę, kiedy wychodzę do kościoła). Zupełnie nie pomyślałam, że przydałaby się większa, a dzisiaj rzeczywiście Hania niewiele z butelki pociągnęła... Muszę skombinować nową :) Niedawno widziałam reklamę nowych butelek Medela, poszukałam właśnie w necie i... powaliła mnie cena... Może któraś z Was korzysta z tej butelki? Jeśli tak - czy jest warta tej ceny? Medela Calma - rewolucyjna buteleka do karmienia niemowląt | Karmienie | Karmienie butelką | Butelki | MamaBebe.pl

Zmykam, muszę jeszcze dzisiaj wypisać kartki świąteczne i napisać list do koleżanki. Do jutra :):-)

reklama
Witam wszystkich wieczorową porą :-) rano pisałam ale net mi padł i się nie wysłało :-(
Nockę miałam super mały spał od 21 do 9 i to u siebie w łóżeczku ani razu nie wstawałam do niego mąż tylko mówił że jak o 6 wstał to mial oczka otwarte popatrzył troszkę na misie i poszedł dalej w kimę :-D
Co do chrzcin to ja tak myślałam żeby dać 50 zł u nas w parafii qmpela brała ślub i krzyknęli jej co łaska ale nie mniej niż 2000 zł więc jak ja brałam ślub to moja mama najpierw poleciała pogadać z księdzem że jej nie stać na taki ślub itd. i zapłaciłam 300 zł razem z zapowiedziami ale uważam że to i tak za dużo:/
a co do butli to używam Avetna a smoków Lovi nie wiem mały nie chce pić ze smoków aventa może dlatego że są za twarde ale kurczę ostatnio jeżdżę po sklepach i przy okazji szukam smoków Lovi i nigdzie nie mogę znaleźć:wściekła/y: a właśnie dziewczyny mam pytanie te smoczki specjalnie do kaszek to są te trój przepływowe czy one jakoś inaczej się nazywają??
co do ciemieniuchy to robię tak jak większość dziewczyn najpierw oliwką potem czesanie i kąpiel na końcu na szczęście musiałam ten zabieg przechodzić tylko 2 razy ufff...
asiek ale zazdroszczę już nie pamiętam kiedy z mężem gdzieś wyszliśmy razem aaa już wiem do spożywczaka w zeszłym tyg. na zakupy:-D nie no żarty żartami ale też bym poszła gdzieś przynajmniej na godzinkę;-)
marbus ja też mam zamiar jutro się zabrać za mycie okien ale wcale mi się nie uśmiech to bo całe życie mieszkałam na parterze ale teraz jak mam się wychylać na 4 piętrzę to ja dziękuję bardzo :-) ale wydaję mi się że i tak umyję je tylko od środka bo po pierwsze nie mam co z małym zrobić a po drugie mój małż będzie spał po nocce i będzie zły jak go przewietrzę troszkę heh
My dziś byliśmy i przyszłego ojca chrzestnego Kacpra na urodzinach a że mają duże podwórko to zamiast siedzieć z resztą rodziny przy stolę to odezwało się we mnie małe dziecko i razem z bratem poszliśmy na dwór lepić bałwana:-D
Lecę bo ten mój brzdąc krzyczy okropnie nie potrzebnie go chwaliłam na forum z tym ładnym zasypianiem bo od 3 dni jest wielkiii problem żeby usnął:wściekła/y:

Witam moje kochane tak sie za wami stęskniłam:tak:
niestety nie mam kiedy do was zaglądac,nadmiar obowiązków mnie przerasta:eek: jak nie przygotowania do chrzcin,to zebranie w szkole,a i jeszcze urząd skarbowy sie na mnie uwziął:szok: aaa szkoda słów,chrzciny mielismy wczoraj ja zapłaciłam 100 ogólnie malutka była grzeczna(praktycznie całą impreze przespała:-D) wsciekłam sie tylko bo wobec restauracji w której odbyła sie uroczystosc miałam wieksze wymagania,którym niestety nie sprostowali:tak:zapłaciłam 85 zł od osoby a na stole poprostu"ŻAL" a już nie bede o tym pisac bo nie chce sie denerwowac.Moja Julka wróciła juz do naormalości tzn znowu jest mamy aniołeczkiem,w nocy coraz wiecej śpi :zasypia 21-21.30 i budzi sie między 5-6 i potem śpi do 9-10,natomiast w dzień strzela sobie drzemki takie po 30-40 minut ale dobre i to:-D ogólnie u nas wszystko ok,wszyscy zdrowi na szczescie ,spadam was ponadrabiać o ile nie zasne przed kompem.
pozdrawiam was serdecznie i całuje bardzo bardzo mocno,mam nadzieje ze choc troszke za mną teskniłyscie:confused:

Magdzik ja też dziś ulepilam bałwana no może raczej zaczełam bo mam dopiero dolną kulkę i glowę brakuje środka ale Hania wołała cyca i mama musiała wrócić do domku jutro może skończe :) A cena ślubu jakaś kosmiczna wrrr.... jak słyszę takie teksty co łaska ale nie mniej niż... to widze normalnie bankiera przebranego za księdza!!!! U nas przed ślubem nawet zapomnieliśmy księdzu koperty zostawić i nic nie powiedział zupełnie dopiero jak wyszliśmy to mój P wracał dać ofiarę ksiądz się zaśmiał i powiedział że to przecież nie obowiązek i trzeba bylo się nie wracać, a jak był u ksiedza przed chrzcinami i pyta kiedy możemy ochrzcić (chodzilo czy jest jakaś konkretna niedziela czy coś) to powiedział że nawet i teraz jeśli chcemy a była chyba 18 godzina i chyba wtorek, a cieszył się że hoho że będzie miał nową duszyczkę w kościele. I takie podejście księży rozumiem a nie chytrych na kasę....

karolina fajnie że się odezwałaś i u Ciebie wszystko OK!!!

Tak sobie myślę że Kerna chyba powinna juz wracać z tego turnusu mam nadzieję że turnus był pomocny i że troszkę się odprężyła rozmawiając z innymi mamusiami i oczywiście wierzę w postępy Laury i że droga powrotna mineła spokojnie!!!

Dobrej nocy mamuśki!!!!

hej dziewczyny!!!!!!!
mnie dzisiaj zmogła choroba:-( mam jakąś grypę żołądkową czy coś....cały dzien boli mnie żołądek i nic nie jem....idę spać bo mam tak serdecznie dosyć ze szkoda mówić....do jutra papa

Witam wrzesnioweczki:)
Jej jak mi ten czas u mamy szybko leci. Ledwo sie obejrzalam a juz tydzien minal. Maja czuje sie tu chyba bardzo dobrze bo zaczela ucinac dluzsze drzemki w ciagu dnia a w nocy to wogole taki spioch ze nad ranem musze budzic ja na karmienie i w tym celu nastawiam sobie budzik!!! Niestety nie moge jej dac wolnej reki w tym wzgledzie bo slabo przybiera na wadze wiec musze pilnowac ilosc i pory posilkow.Dzis pobuszowalam troche po sklepach i kupilam Majjeczce sliczna sukienusie i sweterek na chrzeciny:) Sobie tez juz stroj kupilam aczkolwiek z rozmiaru nie jestem zadowolloona:(. Jutro ide do kosciola zapisywac na chrzeciny ciekawa jestem ile zaspiewaja. A jak powiedza co laska to dam 50 zl :)
agim aj ciemieniuche zwalczalam dokladnie tak jak napisala beniaminka i tez zeszlo w pare dni.
asiek zazdroszcze baseniku. A le juz niedlugo moj M do nas wraca wiec i my sie wybierzemy:)
magdzik widze ze Twoj synek bije rekordy w spaniu;), mysle ze gdybym mojej nie budzila to by bylo to samo :0
Dobranoc!

Lilu, osz :-/ To Cie dopadło, a kysz zarazki, oby szybko minęło!
Marbus- niezle wyglada ta Medela, ale kurcze skad oni te ceny biora...a moze inaczej, dlaczego my tak malo zarabiamy :-( Gdyby mniej kosztowala, pewnie bym ja dla Julki kupila, brzmi zachecajaco- nie oducza dziecka ssania piersi, no ale...
Karolina- jak fajnie, ze sie odzywasz i niech sie juz skoncza te problemy i wracaj na dobre na BB.
Kalcha- tak Kerna chyba juz konczy dzisiaj turnus, czekamy i tesknimy Kerna! :-)
Nasze zakupy sie udaly, kupilismy tatusiowi nowe jeansy, Julka grzecznie drzemala w foteliku zapietym na wozek, w domu dospala , wiec dzisiaj miala nastroj rewelacyjny,no teraz ...jeszcze nie spi, ale ciumka smoka i mnie nie wola, sama sobie grzecznie lezy, kochana kruszynka :-)
Dobranoc Mamusie i dzidziusie! :-)

Witam, dawno mnie tutaj nie było.
Witam nowe mamusie.
Ostatnio chorowaliśmy trochę, Ania przez 3 tygodnie, najpierw dostawa lekarstwa doustnie, potem zastrzyki, Kamil też był chory i ja to samo. Przez kilka dni to Ania tylko leżała, a jeden dzień, to Ona leżała, ja leżałam i Kamil, nie miałam siły na nic i do tego gorączka Ani i moja.
Jutro chciałam, żeby poszła w końcu do przedszkola, ale chyba nic z tego, bo nie dam rady przy takiej pogodzie wyjechać wózkiem z osiedla, a mąż ma o 6.00 autobus do pracy.
Kamilek przesypia od jakiegoś czasu całą noc, w dzień do południa to jeszcze wytrzyma w łóżeczku, ale potem już mu się nudzi i szuka towarzystwa o czym daje znać głośnym płaczem.
Beniaminko - dobrze, że nic ci się nie stało. Mój mąż właśnie dlatego w taką pogodę nie jeździ samochodem do pracy. Zresztą sami przeżyliśmy ciężkie chwile jazdy w środę 2 tyg. temu kiedy tak sypało, że nie widać było drogi a my musieliśmy się tłuc do lekarza do apteki po zastrzyki i znowu do lekarza- to był koszmar, raz nas zarzuciło.

To tyle w skrócie o nas, zmykam. Dobranoc:)

Dzień dobry!

dzień dobry.
Ja tylko na moment, wybaczcie, dziewczyny co na ciemieniuche? W necie info od groma, z tego co kojarze kilka z Was to przechodziło ale szukanie postów zajmie mi chwile której nie mam:-(Małej zaczęła łuszczyć się główka, co robić?
Miłej niedzieli
Ja też tak zaczęłam smarować to Max dostał od oliwki zapalenia skóry :wściekła/y: i miał skórę jak poparzoną.

Dzisiaj montują nam drzwi wejściowe... na razie mamy -6 stopni :szok: naprawdę świetna temperatura do wielkiego otworu w ścianie przez 4 godziny :no: :no: :no: no i pewnie hałas będzie...

Pozdrawiam!

reklama
ha jestem i nawet nadrobiłam zaległości :)))))) normalnie dumna jestem z siebie bo ostatnio mocno Was zaniedbywałam :))

Marbus cena mnie rozwaliła, jak dla mnie stanowczo za drogo.. lovi tez ma niby smoczki w butelkach "aktywne ssanie" ale cena duuuzo nizsza... tak sobie mysle ze nasze ssaczki juz tak łatwo od cycusia sie nie odzwyczaja wiec chyba nie trzeba inwestowac takie kolosalne sumki w butle.....

Nockę miałam super mały spał od 21 do 9 i to u siebie w łóżeczku ani razu nie wstawałam do niego mąż tylko mówił że jak o 6 wstał to mial oczka otwarte popatrzył troszkę na misie i poszedł dalej w kimę :-D
Co do chrzcin to ja tak myślałam żeby dać 50 zł u nas w parafii qmpela brała ślub i krzyknęli jej co łaska ale nie mniej niż 2000 zł więc jak ja brałam ślub to moja mama najpierw poleciała pogadać z księdzem że jej nie stać na taki ślub itd. i zapłaciłam 300 zł razem z zapowiedziami ale uważam że to i tak za dużo:/
a co do butli to używam Avetna a smoków Lovi nie wiem mały nie chce pić ze smoków aventa może dlatego że są za twarde ale kurczę ostatnio jeżdżę po sklepach i przy okazji szukam smoków Lovi i nigdzie nie mogę znaleźć:wściekła/y: a właśnie dziewczyny mam pytanie te smoczki specjalnie do kaszek to są te trój przepływowe czy one jakoś inaczej się nazywają??
co do ciemieniuchy to robię tak jak większość dziewczyn najpierw oliwką potem czesanie i kąpiel na końcu na szczęście musiałam ten zabieg przechodzić tylko 2 razy ufff...
asiek ale zazdroszczę już nie pamiętam kiedy z mężem gdzieś wyszliśmy razem aaa już wiem do spożywczaka w zeszłym tyg. na zakupy:-D nie no żarty żartami ale też bym poszła gdzieś przynajmniej na godzinkę;-)
marbus ja też mam zamiar jutro się zabrać za mycie okien ale wcale mi się nie uśmiech to bo całe życie mieszkałam na parterze ale teraz jak mam się wychylać na 4 piętrzę to ja dziękuję bardzo :-) ale wydaję mi się że i tak umyję je tylko od środka bo po pierwsze nie mam co z małym zrobić a po drugie mój małż będzie spał po nocce i będzie zły jak go przewietrzę troszkę heh
My dziś byliśmy i przyszłego ojca chrzestnego Kacpra na urodzinach a że mają duże podwórko to zamiast siedzieć z resztą rodziny przy stolę to odezwało się we mnie małe dziecko i razem z bratem poszliśmy na dwór lepić bałwana:-D
Lecę bo ten mój brzdąc krzyczy okropnie nie potrzebnie go chwaliłam na forum z tym ładnym zasypianiem bo od 3 dni jest wielkiii problem żeby usnął:wściekła/y:
ja juz zapomniałam ze mozna tyle spac :((((((((( a co do cennika to chyba twoja znajoma troche przekolorowała :/
Witam moje kochane tak sie za wami stęskniłam:tak:
niestety nie mam kiedy do was zaglądac,nadmiar obowiązków mnie przerasta:eek: jak nie przygotowania do chrzcin,to zebranie w szkole,a i jeszcze urząd skarbowy sie na mnie uwziął:szok: aaa szkoda słów,chrzciny mielismy wczoraj ja zapłaciłam 100 ogólnie malutka była grzeczna(praktycznie całą impreze przespała:-D) wsciekłam sie tylko bo wobec restauracji w której odbyła sie uroczystosc miałam wieksze wymagania,którym niestety nie sprostowali:tak:zapłaciłam 85 zł od osoby a na stole poprostu"ŻAL" a już nie bede o tym pisac bo nie chce sie denerwowac.Moja Julka wróciła juz do naormalości tzn znowu jest mamy aniołeczkiem,w nocy coraz wiecej śpi :zasypia 21-21.30 i budzi sie między 5-6 i potem śpi do 9-10,natomiast w dzień strzela sobie drzemki takie po 30-40 minut ale dobre i to:-D ogólnie u nas wszystko ok,wszyscy zdrowi na szczescie ,spadam was ponadrabiać o ile nie zasne przed kompem.
pozdrawiam was serdecznie i całuje bardzo bardzo mocno,mam nadzieje ze choc troszke za mną teskniłyscie:confused:
oj jak ja bym tyle zapłaciła za osobe to też bym wymagała :/ my tez bedziemy robic w lokalu, 4 rodzaje miesa na półmiskach wiadomo ziemniaki surówki itp plus ciepłe napoje i ciasto i za osobe życzą sobie 42zł- a lokal sprawdzony wiec jestem spokojna ze wszystko ok bedzie....
Magdzik ja też dziś ulepilam bałwana no może raczej zaczełam bo mam dopiero dolną kulkę i glowę brakuje środka ale Hania wołała cyca i mama musiała wrócić do domku jutro może skończe :) A cena ślubu jakaś kosmiczna wrrr.... jak słyszę takie teksty co łaska ale nie mniej niż... to widze normalnie bankiera przebranego za księdza!!!! U nas przed ślubem nawet zapomnieliśmy księdzu koperty zostawić i nic nie powiedział zupełnie dopiero jak wyszliśmy to mój P wracał dać ofiarę ksiądz się zaśmiał i powiedział że to przecież nie obowiązek i trzeba bylo się nie wracać, a jak był u ksiedza przed chrzcinami i pyta kiedy możemy ochrzcić (chodzilo czy jest jakaś konkretna niedziela czy coś) to powiedział że nawet i teraz jeśli chcemy a była chyba 18 godzina i chyba wtorek, a cieszył się że hoho że będzie miał nową duszyczkę w kościele. I takie podejście księży rozumiem a nie chytrych na kasę....

karolina fajnie że się odezwałaś i u Ciebie wszystko OK!!!

Tak sobie myślę że Kerna chyba powinna juz wracać z tego turnusu mam nadzieję że turnus był pomocny i że troszkę się odprężyła rozmawiając z innymi mamusiami i oczywiście wierzę w postępy Laury i że droga powrotna mineła spokojnie!!!

Dobrej nocy mamuśki!!!!
tez dzis właśnie myślałam ze powinna sie juz pojawic :)
hej dziewczyny!!!!!!!
mnie dzisiaj zmogła choroba:-( mam jakąś grypę żołądkową czy coś....cały dzien boli mnie żołądek i nic nie jem....idę spać bo mam tak serdecznie dosyć ze szkoda mówić....do jutra papa
zdrówka zdrówka :)
Witam, dawno mnie tutaj nie było.
Witam nowe mamusie.
Ostatnio chorowaliśmy trochę, Ania przez 3 tygodnie, najpierw dostawa lekarstwa doustnie, potem zastrzyki, Kamil też był chory i ja to samo. Przez kilka dni to Ania tylko leżała, a jeden dzień, to Ona leżała, ja leżałam i Kamil, nie miałam siły na nic i do tego gorączka Ani i moja.
Jutro chciałam, żeby poszła w końcu do przedszkola, ale chyba nic z tego, bo nie dam rady przy takiej pogodzie wyjechać wózkiem z osiedla, a mąż ma o 6.00 autobus do pracy.
Kamilek przesypia od jakiegoś czasu całą noc, w dzień do południa to jeszcze wytrzyma w łóżeczku, ale potem już mu się nudzi i szuka towarzystwa o czym daje znać głośnym płaczem.
Beniaminko - dobrze, że nic ci się nie stało. Mój mąż właśnie dlatego w taką pogodę nie jeździ samochodem do pracy. Zresztą sami przeżyliśmy ciężkie chwile jazdy w środę 2 tyg. temu kiedy tak sypało, że nie widać było drogi a my musieliśmy się tłuc do lekarza do apteki po zastrzyki i znowu do lekarza- to był koszmar, raz nas zarzuciło.

To tyle w skrócie o nas, zmykam. Dobranoc:)
ojojoj nie fajnie mam nadzieje ze choróbsko poszło sobie juz na dobre ...

ja nocka jak zwykle fajna tzn jakies 6 karmień :))))) ale kurcze mam wrażenie że przynajmniej 2 razy budzi sie tylko zeby sobie pociumkać a nie z głodu hmmm i cholerka nie wiem jak ja tego oduczyć :/ po za tym mała dośc dużo śpi w dzień i może dla tego tak czesto w nocy wstaje ???

Do góry