reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Mało dzisiaj piszecie.

Ja od powrotu Męża za bigos świąteczny sie wziełam. 3 dni będzie sie tak robił. Według babcinej receptury. A że już dostałam smsy "kiedy będziesz pichcić bigos?" bo chętni są jak co roku na słoiki. Także kocioł cały sie robi. Jeszcze mnie ciasta czekają i sałatka ziemniaczana no i śledzie a potem to już z górki.

Dziękuje kochane za odpowiedź!

Miłej nocki!

reklama
Ale tu dzisiaj cisza, czyzby u wszystkich przygotowania do swiat pelna para szly? U nas dzis pogoda straszna, wieje i co jakis czas pada. Bylismy tylko na szybkich zakupach i reszte dnia spedzilismy w domu. Ja wreszcie kupilam sobie cos na chrzciny:tak:.
Skrzacik zgadzam sie z kalcha. Jak masz z kim zostawic Anielke, to lepiej niech zostanie w domu. Niby nic jej sie nie powinno dziac, ale przy takiej pogodzie lepiej jej dodatkowo nie meczyc tymi zmianami temperatur.
Beniaminka masz racje- lepiej powoli, ale do celu niz sie rozbic. Ja mam prawko juz dosc dlugo, ale i tak mam czesto stracha jak jezdze. Szczegolnie teraz z mala. Wole poprowadzic wozek :-DPrzynajmniej jest jakas korzysc dla nas obu- Laura dotleniona, a ja troche sie poruszam;-)
Rano odciagnelam pierwszy raz mleczko, zeby sprawdzic czy niunka bedzie chciala pic z butelki. Wieczorem zamiast mnie karmil tatus, a ja podgladalam z daleka i wiecie co? Mialam ochote podleciec i przystawic ja do cyca:tak: Ale juz wiem, ze butla tez w razie potrzeby moze byc i na pewno zostanie wykorzystana przed swietami, zebym mogla wreszcie odwiedzic fryzjera.
Powiedzcie mi jeszcze tylko ile wasze maluchy wypijaja tego odciagnietego pokarmu? Mi udalo sie dzis sciagnac 120 ml. Niunka zjadla wszystko i potem jeszcze troche cyca poduldala.
My jutro idziemy do znajomych, ktorzy maja coreczke o miesiac mlodsza od naszej. Na pewno do was nie zajrze, takze milej niedzieli wam zycze

Ostatnia edycja:
Witam porannie przy kawusi :) Mam tak mało czasu, żeby tu pisać na głównym wątku... Ja dzisiaj oczywiście szkolnie jak co niedziela, a tak mi się jechać nie chce, bo to cały dzień, a jeszcze pogoda taka, że i samochodem źle, ale autobusem to powrót może być ciężki, bo pewnie z godzina minimum czekania na autobus w dosyć nieprzyjemnym miejscu i o wieczornej ciemnej porze... brrr. Chyba wolę nie ryzykować. Zakupiłam już strój chrzcinowy dla Nadii, ale dla siebie jeszcze nic nie mam ;/
Miłej niedzieli

witam :)
u nas od wczoraj wieje i leje ciemno i ponuro :/ Także Maks w domku i dostaje na swoja małą główkę ;)
Wczoraj też byłam na kolacji wigilijnej z firmy i małż musiał 2 godzinki z trójeczką zostać jak wróciłam to telepał maksa w poduszce ;) Mówił, że dał mu tak w kość że on juz wysiada. I mówi do mnie "ja nie wiem jak ty sobie z 3 dzieci radę dajesz zwłaszcza jak on tak marudzi", noooo przynajmniej już wie dlaczego w domu porządku na błysk nie ma i obiad spóźniony ;) W każdym razie dostałam od szefa 600 zł na święta :) A jak wróciłam to mały przez godzinkę cyca nie chciał puścić, rzucił sie na niego aż mnie zabolało jak zassał. Za chiny by mu nie usnął z samym smokiem.

Widzę gaja że jednak dostałaś prezent na święta :-) zawsze się przyda taka gotówka zwłaszcza przy 3 dzieci ;-)
Skrzacik ja zabieram się za bigos w przyszłym tygodniu... tylko że ja będę pierwszy raz sama gotowała (tzn. teorię mam opanowaną a w wykonaniu zawsze mama pomagała)

u nas za oknem pada deszcz i jakoś tak smutno się zrobiło :-(

Dziewczyny mam takie pytanko: ile Wy płaciłyście za chrzest?

ja dałam 50 zł ;-) Witam przy kawci wczoraj dzień pracowity pierniczki i ciasteczka cytrynowe zrobione starszaki pokój posprzątały:tak: mała była super grzeczna w dzień spała ciągiem ponad 3 godz:-) chyba wiedziała że mam robotę a później leżała i sobie gadała nocka tez fajna tylko 2 karmienia Życzę miłej niedzieli

Witam przy kawci!!!

gaja to dzieki wigilii masz podwójną korzyść po pierwsze kasa zawsze przed Świtami się przyda, a po drugie wreszcie małż docenił i doznała na własnej skórze twojej codzienności :)

justyna my na chrzciny dalismy 100 myślę że ile kto chce top daje

U nas nocka normalna karmienie 1 w nocy i 1 nad ranem. Teraz piękna śpi w najlepsze a ja jak wstanie to nakarmię i zmykam do sklepu kupić jakąś inną butelkę dla niej może smok jej nie odpowiada no cóż spróbuję. U nas śnieżek pruszy więc nie jest tak szaro, ale jakaś śpiąca jestem.
Miłej niedzieli kochane !!

u nas w parafi naszym znajomym ksiądz prosto z mostu krzyknął 200 zł za chrzest... dlatego się zastanawiam bo my więcej niż 50 zł dać nie możemy

u nas w parafi naszym znajomym ksiądz prosto z mostu krzyknął 200 zł za chrzest... dlatego się zastanawiam bo my więcej niż 50 zł dać nie możemy

to troszkę sobie zażyczył :/ my też 50 zł daliśmy. Mamy w następną niedzielę i mój T. już jęczy że do spowiedzi musi, bo u nas kartki się dostaje i trzeba w dniu chrztu oddać. A on twierdzi, że to nie będzie szczera spowiedź bo niektórych rzeczy nie żałuje i to bez sensu dla niego, niestety tłumaczenia że w takim razie większość spowiada się nieszczerze do niego nie przemawiają.

A kaska się przyda także te 600 zł na razie odkładam na jakieś awaryjne zapotrzebowanie ;)

reklama
Dzien dobry :-)
U nas odwilżowo, snieg sie brudny robi, topnieje, ciekawe na jak dlugo tak cieplo bedzie.Snieg pada taki mokry, zaraz sie topi.
Julka uciela sobie przedpoludniowa drzemke jak zwykle, a my mile spedzamy niedzielny dzien, w planach zakupy z mala w supermarkecie.
Gaja- nieźle ksiądz sobie zaśpiewał, i tak dałabym tyle na ile mnie stac, nie ma taksy za uroczystosci koscielne, wiec 50 zl uwazam spokojnie wystarczy. Kto za godzine pracy dostaje 50 zl? A Twoj maz ma racje, nieszczera spowiedz to nie jest spowiedz, czyli lepszy zaklamany katolik na pokaz? To co, ze inni tak robią, to ich sumienia. Warunkiem rozgrzeszenia przed Bogiem jest żal za grzechy, jesli go nie ma...to spowiedzi tez nie ma.Ja bym odpuscila. My nie bedziemy miec spowiedzi ani komunii tym bardziej, bo KK uwaza nas za ludzi zyjacych w grzechu, moj P ma rozwod koscielny ( uniewaznienie slubu ) i moze brac nadal slub koscielny, ja nie...bo zwyczajnie nie mam na to teraz pieniedzy, ale jak nazbieram ok 10 tys kiedys to moze zrobie, dla ...księży jedynie, bo dla mnie nic sie nie zmieni. Bo myslę nie Bog wymyslil te bzdurne zakazy, nakazy. To my ludzie.
Kalcha- my uzywamy 3 rodzaje butelek ze smoczkami- aventu, lovi i Nuby -taka lukowata butelka z malutkim imitujacym sutek smoczkiem, chyba najbardziej ja lubi, mleczko leci z niej powoli, smoczek mieciutki jak cycuś :-) Na poczatku zawsze wypluwa butle, nie chce jesc od razu, ale jak juz mocno zglodnieje to zjada z apetytem, od 100 do 120 ml.Czasem mniej, czasem wiecej.
Jojo- podziwiam, macie juz ciasteczka i pierniki, super mama z Ciebie :-D

Milej niedzieli Kochane !

Do góry