Dzien dobry :-)
U nas odwilżowo, snieg sie brudny robi, topnieje, ciekawe na jak dlugo tak cieplo bedzie.Snieg pada taki mokry, zaraz sie topi.
Julka uciela sobie przedpoludniowa drzemke jak zwykle, a my mile spedzamy niedzielny dzien, w planach zakupy z mala w supermarkecie.
Gaja- nieźle ksiądz sobie zaśpiewał, i tak dałabym tyle na ile mnie stac, nie ma taksy za uroczystosci koscielne, wiec 50 zl uwazam spokojnie wystarczy. Kto za godzine pracy dostaje 50 zl? A Twoj maz ma racje, nieszczera spowiedz to nie jest spowiedz, czyli lepszy zaklamany katolik na pokaz? To co, ze inni tak robią, to ich sumienia. Warunkiem rozgrzeszenia przed Bogiem jest żal za grzechy, jesli go nie ma...to spowiedzi tez nie ma.Ja bym odpuscila. My nie bedziemy miec spowiedzi ani komunii tym bardziej, bo KK uwaza nas za ludzi zyjacych w grzechu, moj P ma rozwod koscielny ( uniewaznienie slubu ) i moze brac nadal slub koscielny, ja nie...bo zwyczajnie nie mam na to teraz pieniedzy, ale jak nazbieram ok 10 tys kiedys to moze zrobie, dla ...księży jedynie, bo dla mnie nic sie nie zmieni. Bo myslę nie Bog wymyslil te bzdurne zakazy, nakazy. To my ludzie.
Kalcha- my uzywamy 3 rodzaje butelek ze smoczkami- aventu, lovi i Nuby -taka lukowata butelka z malutkim imitujacym sutek smoczkiem, chyba najbardziej ja lubi, mleczko leci z niej powoli, smoczek mieciutki jak cycuś :-) Na poczatku zawsze wypluwa butle, nie chce jesc od razu, ale jak juz mocno zglodnieje to zjada z apetytem, od 100 do 120 ml.Czasem mniej, czasem wiecej.
Jojo- podziwiam, macie juz ciasteczka i pierniki, super mama z Ciebie
Milej niedzieli Kochane !