reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

....i dzisiaj kolejne odkrycie niedoswiadczonej Mamy - moje dziecko ma brudne uszy!!!!!!!jakos nie przyszlo mi do glowy, ze takiemu maluchowi miodek sie tez zbiera;)
hahaha:-Ddobre!!
Daria nienawidzi czyszczenia uszu:rofl2: a paznokcie u stópek to ma nieobcinane bo one takie jeszcze niewyrośnięte są!!!:-p:-ptylko te duże paluchy troszkę.
nie wdała się w siostrę bo Blanka to sama co chwila przychodzi i prosi o wyczyszczenie uszek ma to chyba po tatusiu bo ten tylko z patykami w uszach paraduje non-stop:-p:-p

zdrówka dla was mamuski i dzieciaczki!!

ja cos dzisiaj w marnym nastroju,popsuł się nam samochód i stary pojechał naprawiać a ja siedzę sama z małą w domu i nawet nie chce mi się wyjść na spacer:-(Blanka u babci-teściowej i tak mi jakoś smutno!

reklama
Witam...
Mój franek znowu dzis jakis marudny i płaczliwy...teraz spi ale jak sie napłakał zanim zasnał. A rano myslałam ze bedzie oki bo se gadał z sufitem i sie smiał.
Ja tez obcinam paznokietki jak spi, a u nóg tez tylko te duze paluchy bo reszta to takie tylko cieniutkie niteczki te paznokietki. Uszka to małzowine czyszcze, a jest tego ciagle pełno. no i wczoraj kurde pod bródka taki bród zastałam, a tak sie staram ciagle ta szyjke pod fałdkami oczyszczac, widac niestarannie to robie.
Alcia ja sobie kupiłam mleko sojowe o smaku wanilli tez smaczne, a ser to mozzarelle jem, tez mozna lekarka mi mówiła wogóle białe sery twarogowe mozna, oczywiscie wszystko z umiarem. Ja po tym ostatnim wysypaniu małego to sie boje. Ale np do kawki sobie wleje mleka krowiego.
No i tymi nowinkami elektronicznymi to mój tez ma swira jakbym mu pozwoliła to ciagle by sobie cos kupował. On z tych ze wchodzi do sklepu i jak sie na cos napali to by juz kupił...ech

Malgos to widze ze sami swoim tu ;-) . Ja mam kota w domu, ale te podworkowe tez dokarmiam :-) , a w pracy mam kotke - tzn teraz nie ja sie nia opiekuje ale dzieciaki - ja w domu dziecka pracuje i ja tam przygarnelam, dzieciaki nauczylam jak sie opiekowac - okcila nam sie 2 lata temu i to 2 razy - najpierw wychowalismy 3 kociaki, pozniej 8:-)))) .

ehh ale dzien mi zleciał, jestem po kolejnej partii pierniczków, za tydzień trza bedzie to wsio polukrować:szok::szok::szok::szok: no ale chciałam to mam :-D.
Magi u mojego Franusia brud po szyjka to chyba jakieś małe trole znoszą, co umyje to zaraz brudne . Mojemu synkowi obcinam paznokcie w dogodnej chwili dla siebie bo on jakimś cudem idzie na współprace i mama może obcinać. A przed chwilą sama sobie pedicure i manicure zrobiłam bo obaj panowie udali się na drzemkę :happy: więc korzystam z chwili dla siebie , bo podłoga w kuchni nie zając i nie ucieknie:tak:
Dziewczyny powiedzcie jakie prezenty dla maluszków macie bo u nas dziadkowie dopominają się co dać Franiowi a nam pomysłów brakuje :nerd:

Witam
\My po spacerku,ale wiatr taki mrozny ze zmarzlam w glowe musze sie zaopatrzyc w jjakas czapke:)Torianek jeszczce dryma w wozku po spacerku a ja mam chwile na poczytanie co tam u was!
Tez jesczce paznokci u nog nie obicnalam bo nie ma co jedynie te najwieksze paluszki mialy wieksze paznokci to obcielam,a u reki to czesto obcinam bo szybko mu rasna,a tak nie lubi nawet przez sen zabiera raczki jak mu obcinam(corka tez tak miala).
Maz zabiera sie za robienie pizzy na obiadek dzisaj wolne co do gotowania a jutro zrobie pyszny rosolek !!
Milego popoludnia!!

Cześc:-D
U nas nocka rewelacyjna, bo Szymuś postanowił po wczorajszym zlitowa się nad mamusią i usnął juz o 20.30:-D Póżniej karmienia o 23, 3, 5 i ostatecznie wstaliśmy o 9:-)
Szymek jest złotym dzieckiem i śpi dużo w dzień czy początkowo się martwiłam bo jak wiadomo mama zawsze sobie znajdzie powód do zamartwiania. U nas wygląda to tak, że po karmieniu jest 1- 1,5 h zabawy a później 1-2 snu. Zawsze koło ołudnia jest czas na dłuższe spanko:-D

Paznokietki u rąk obcinam brzdącowi jak śpi i robimy to co tydzień bo bardzo szybko rosną.U nóżek to przed wieczorną kompielą ale zwykle u dużych paluchów bo u tych małych rosną jakoś wolniej.
Uszka i nosek i szyjkę czyścimy codziennie bo zawsze są tam jakieś skarby:-D

Zmykam zrobic sobie obiadek bo dla męża przewidziana fasolka

hej hej:) u nas dalej walka z przeziebienie i maly dzisiaj dodatkowo ma katarek;/ jeszcze moj E wrocil z trasy i tez chory..normalnie oszalec mozna.

marja podziwiam Cie ze pracujesz w domu dziecka..ja za wrazliwa jestem i chyba nie nadawalabym sie..

Alcia ja uwielbiam ta gre Wii..przed ciaza gralam na niej w tenisa, kregle, golfa i uwaga boksowalam hehe..a co spocona bylam to moje:)
co do higieny malego to ja uszka czyszcze czesto..za to mam porblemy z faldkami..tam zawsze cos znajde;/ pazurki obcinam u stopek tylko u duzych paluszkow bo tak jak magi napisala u malych nie ma co obcinac. U raczek rosna tak szybko ze nie nadazam.

dzisiaj mam taki dzien ze ciagle bym spala..

Dzisiaj wyszłam z małą po tygodniu na dwór,było -5 ładnie zasnęła ale byłyśmy tylko pół godz i wracałyśmy do domu.Teraz ładnie śpi już 1,5 godz a ja poprałam ubranka bo strasznie ukupkała się przed jedzeniem jak leżała w leżaczku.

Witam...
Mój franek znowu dzis jakis marudny i płaczliwy...teraz spi ale jak sie napłakał zanim zasnał. A rano myslałam ze bedzie oki bo se gadał z sufitem i sie smiał.
Ja tez obcinam paznokietki jak spi, a u nóg tez tylko te duze paluchy bo reszta to takie tylko cieniutkie niteczki te paznokietki. Uszka to małzowine czyszcze, a jest tego ciagle pełno. no i wczoraj kurde pod bródka taki bród zastałam, a tak sie staram ciagle ta szyjke pod fałdkami oczyszczac, widac niestarannie to robie.
Alcia ja sobie kupiłam mleko sojowe o smaku wanilli tez smaczne, a ser to mozzarelle jem, tez mozna lekarka mi mówiła wogóle białe sery twarogowe mozna, oczywiscie wszystko z umiarem. Ja po tym ostatnim wysypaniu małego to sie boje. Ale np do kawki sobie wleje mleka krowiego.
No i tymi nowinkami elektronicznymi to mój tez ma swira jakbym mu pozwoliła to ciagle by sobie cos kupował. On z tych ze wchodzi do sklepu i jak sie na cos napali to by juz kupił...ech
Magi,Julka tez wstala w dobrym humorze, a teraz spi jak zajac pod miedza , coc chwile sie budzi i placze...ale to chyba gazy, bo jest ich duo, bo 4 dzien jak kupki nie robila, dzisiaj musi byc!
Moj P wlasnie mi dzisiaj mleko sojowe kupil, bo owsanego w sklepach niet.
Myslalam juz o kozim mleku, moze nie bedzie uczulac. A z kolei jesli chodzi o uczulenie dziecka na bialko krowie, to obojetnie skad pochodzi to bialko- czy mleka, jogurtu czy sera twarogu, czy tez z wediny w ktorej jest serwatka ...dalej bedzie uczulac. I dopoki calkiem sie nie wyeliminuje to nadal dziecko bedzie uczulane, tyle...ze ja nie wiem czy moja jest na pewno na to uczulona, ale wysypka zniknela odkad odtsawilam calkowicie nabial, wiec...chyba tak. I brzuszek jakby lepiej, hmm Nie wiem, tesknie za nabialem :(
Magi- juz sama nie wiem, Tobie lekraka pozwolila jesc twarogi...i mleko do kawy, ja tez tak chce..moze jednak nie musze tak drastycznie, bo juz mi sie odbija szynkami, kielbasa i pasztetem.

reklama
No własnie Beniu, ja tez jak odstawiłam nabiał ale nie całkowicie bo jednak to mleko do kawy daje, to juz sie wysypka nie powtórzyła. Z drugiej strony lekarka powiedziała ze to byc moze poczatki uczulenia na nabiał, mam obserwowac i zminimalizowac nabiał w diecie.Tak mysle ze zaniedługo spróbuje znowu po trochu mleka pic, jogurty itp.

Do góry