reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Magi dziekuje za odpowiedz i dodałas mi nadziei, ze moze tak calkiem zle nie bedzie z ta eliminacją mleka :-)Ja na razie jedynie w kontakcie tel z lekarką, nie pokzuję się w poradni bo po 1. okaże sie ze Julka zdrowa i beda chcieli zaraz szczepic, a my wydłuzamy ile wlezie terminy. 2. Moze byc, ze lekarz każe wyeliminowac calkiem nabial i jajka tak na wszelki wypadek, bo co im zalezy, a ja sie tu zamecze na samym miesie i jarzynach :-)

Julce tez rosną na raczkach paznokcie jak oszalałe, obcinam jej na spaniu bdz po kapieli kiedy slucha muzyczki irlandzkiej z komorki- no zahipnotyzowala ja ta muzyka i non stop jej to puszczamy jak sie zbiera na placz np ubieranie czapki :-) U nozek nie obcinalam, jedynie u paluchów moze ze 2 razy, tam sałabo rosną i na szczęscie.
Alcia- jak pijesz kozie mleko to wsio Ok, kolek niet? Bo roznie to z ta kozina bywa, jedne dzieci tylko na mleko krowie uczulenie a inne w wiekszosci na wszystkie mleka kopytnych, ale bardzo lubie kozie sery, mleczko tez jest Ok chociaz ma zapaszek inny ;-)
Uszek to sie faktycznie w srodku nie czysci, tylko zewnetrznie malzowinke, lekko w srodku ale nie paleczka gleboko, ta wsokowinka wlasnie sama wychodzi, czasem az takie male kawaleczki i to jest Ok :-) Jedynie za uszkami to trzeba przypilnowac bo tam to juz mialam niespodzianke jak raz nie domylam, a zapaszek byl fiu, fiu ;-)

Ale bym zjadla budyn, ech :-) Wytzrymam jeszcze ze 3 tygodnie i zobaczymy czy jest poprawa, jak bz to wracam powoli do nabialu, czyli ...pod koniec grudnia dopiero.

reklama
A ja dzisaj kupilam FLIPSY KUKURYDZIANE i tak z ciekawosci dalam malemu sprobowac!jak zacza ssac go tak mu posmakowalo ale mu zabralam bo sie rozmiekl i moglo mu za duzo wpasc do buzi:) a jak mu zabralam to zacza plakac ale jeszcze tak do 4 miesiecy i zaczne mu dawac powolu probowac jedzonka,kolezanka coma synka 2 miesiecznego juz mu rosol dala i ziemniaki...ja to sie jeszcce boje dawac chyba za wczesnie!!!
A wy dziewczyny cos dajecie probowac pociechom?

Dziewczyny, moze wiecie czy mozna krewetki jesc? bo mam, ale sie waham...a tak uwielbiam...mniam! Niby owoców morza nie wolno. Ale duzo niby rzeczy nie wolno a to niekoniecznie prawda.

hej hej:) u nas dalej walka z przeziebienie i maly dzisiaj dodatkowo ma katarek;/ jeszcze moj E wrocil z trasy i tez chory..normalnie oszalec mozna.

.

my tez kryzys zdrowotny przechodzimy,oszalec mozna a jak takie malenstwo chore to stres duzy:-(

A ja dzisaj kupilam FLIPSY KUKURYDZIANE i tak z ciekawosci dalam malemu sprobowac!jak zacza ssac go tak mu posmakowalo ale mu zabralam bo sie rozmiekl i moglo mu za duzo wpasc do buzi:) a jak mu zabralam to zacza plakac ale jeszcze tak do 4 miesiecy i zaczne mu dawac powolu probowac jedzonka,kolezanka coma synka 2 miesiecznego juz mu rosol dala i ziemniaki...ja to sie jeszcce boje dawac chyba za wczesnie!!!
A wy dziewczyny cos dajecie probowac pociechom?

2msc i rosol =cudowny pomysl, jak bedziemial 4mc-kielbasa co????:no:
kaszke manna i warzywa(marchew,cukinia, dynia)wprowadza ie po 4msc zyccia.owoce np jablka po 5msc.
takie zapychacze jak flipsy ok 9msc...:blink:
po co rozwalac zoladek dziecku, nie rozumiem tego co w tym fajnego,ze 2msc niemowlwkowi wcisnie sie rosol i zimniaka po ktorym sie moze zadlawic:baffled:.
kiedys,kiedys praktykowano jak ddziecko bardzo placzemleko gorace z wkladka:angry::no:

Dziewczyny, moze wiecie czy mozna krewetki jesc? bo mam, ale sie waham...a tak uwielbiam...mniam! Niby owoców morza nie wolno. Ale duzo niby rzeczy nie wolno a to niekoniecznie prawda.

spoboj jedna,ja tez sie napalam :-)

Malgos ta praca nie jest taka straszna - jest wesolo i fajnie - w tamtym tygodniu dostalam od dzieciakow duzo lurek z tekstami ,ze tesknia, zebym szybko wracala itd - az si eporyczalam :-) ale pracujac z nimi nie mysli sie o ich losie - poprostu ta praca to jak mieszkanie z nimi , pokazywanie im takiego zwyklego zycia - ja to lubie :-)

Magi ja tez uwielbiam, teraz jeszcze nie jadlam. Czytalam ,ze mozna jesc to co jadalo sie w ciazy, ze jest mniejsze prawdopodobienstwo silnego uczulenia...mysle sobie, ze spróbowałabym :-) Mam granata w lodowce i tez chodze kolo niegi juz kilka dni, chyba jutro zjem troche :-)

Marja- wielki szacunek za prace jaką wykonujesz! Marja, ja nie raz zakaraplam małej nosek, jak ma zaschniety sola fizjologiczna po 2 kropelki okolo do noska i czekam, ona najczesciej wtedy kichnie, i potem frida odssysam.
Przyszla-Mamo-podzielam zdanie Anji, "po co , w jakim celu dawac inne pokarmu dziecku, ktorego ukl, pokarmowy dopiero dojrzewa...i nawet mleka dobrze jeszcze nie trawi- stad kolki, ktore ok 4 miesiac mijaja, i wtedy tez pierwsze jarzynki. Ktos jednak opracowuje te metody zywienia...jestesmy ssakami, a to oznacza ze wczesne dziecinstwo to ssanie mleka wlasnie. Nie ma po co podawac innych pokarmow, jeszcze nie.Chyba ze lekarz zleci cos jakas inna diete.Jeszcze chwila i bedziemy wpychac dzieciom zupki jarzynowe :-)Ale cierpliwosci :-)

Zdrowia dla chorusków, mamusie Wy tez sie kurujcie szybciutko!

ooo widzę że dziś pierwsza:-)
Mój Skarbek dał mi pospać aż do 8!! z jedną pobudką o 4 na karmienie.
Dziś jesteśmy sami z synkiem cały dzień bo tata w pracy i kombinuje jak tu dzień zorganizować, może jakiś spacer o ile mamy poniżej -5 .
Dziewczyny ponawiam pytanie o prezenty dla takich szkrabów jak nasze, bo dziadkowie mi spokoju nie dają a mi sie pomysły skończyły:szok:

reklama
Do góry