reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Akderk- pewnie to zależy od zasobności portfeli dziadków i pewnie chęci... U nas jedni dziadkowie zaproponowali abysmy wybrali kaemrke amatorska do krecenia malej i to jest prexent dla niej na Mikołaja.Jednak zdaje sobie sprawe ze to prezent niecodzienny i kosztowny, wiec nie jest to dobry przyklad mikolajowego prezentu :-) Dostanie też misowego, zielonego pajacyka z czapka ( ubranko) i dzbanek do filtrowania wody brita, bo babacia slyszala ze planuje kupic dla malej aby woda byla zdatna itd.
Mozna sie zastanowic co dla malego jest tera potzrebne, czy jaka zabawke planujecie dla niego i moze podsunac pomysl dziadkom. Ja jeszcze marze o grajacym akwarium Fisher price, ale tymczasem od nas mała dostanie karuzelke fisher price z projektorem, zamowilam na allegro, bo ma w kolysce ale taka mini i lichutką.
A moze potrzebujecie cieply spiwor do wozka? No nie wiem, takie pomysly przyszly mi do glowy :-)

My dzisiaj jedziemy do dziadkow na barborkowy obiad, bo wczoraj nie moglismy. Pozniej zostawiamy Julke u nich i jedziemy dalej ogladac kamery, bo mamy juz upatrzona, tylko jej u nas nie było a Media M.

Julka wlasnie zrobila po 5 dniach kupke, bez wiekszych ceregieli podczas zabawy w bujaczku,ufff ale ulga :-)
Zatem mozna isć na mały spacerek, mrozik taki akurat :-)I słoneczko! :-D

Miej niedzieli dla Was!

reklama
Witam
Mały dzisiaj sie czesto budzil ale poglaskałam go po policzku i spał dalej:) wstalismy po 8, wiec jestem wreszcie wyspana, bo ostatnie kilka nocy to byl istny koszmar i musialam odsypiac nocki w dzien:/
wczoraj przezyłam szok... Wyszłam na chwile z pokoju i Jaś został z moim D., ktory jadl czekolade i jak wrociłam patrze a on posmarował wargi młodego czekoladą:szok: i Jasiek zadowolony lizał zaciecie wargi i smial sie:-D normalnie zostawic ich na chwile samych...:rofl2:
Co do wprowadzania pokarmow to w styczniu mam zamiar dac Jasiowi spróbować jabuszka ze słoiczka, bedzie miał już wtedy 3,5 msc, a ze urodzil sie prawie 2 tygodnie po terminie to mozna mu liczyc ze bedzie mial 4 msc. Zobaczymy jak zareaguje na nowy pokarm:tak:
Nie uda mi sie Was nadrobic niestety, bo mały sie własnie budzi, a pozniej przychodza goscie na impreze urodzinowa:)
milego dnia kochane

No u nas z prezentem problem bo kamerę mamy, aparat tyz, ubranka mam stosy - dostałam ostatnio 2 reklamówki od koleżanki, spiworki i kombinezony posiadam po sztuk 3 :szok::szok::szok: karuzela też jest , bujaczek, akwarium - polecam , nie wiem może juz zabawki od 6-mca ??? A wszystko przez to że babcie robią często prezenty i teraz klops bo jak tak dalej pójdzie to będe musiała wymyślać rzeczy dla dziecka po 2 roku życia:-D:-D:szok: Jedyne co mi przychodzi do głowy to wagon pampersów:happy2:

Akderk, no to macie farta a zarazem klopot, co tu wybrac dla maluszka na prezent :-) :-DMoze rzeczywiscie prezent zabawka po 6 m-c zycia, moze...interaktywna ksiazeczka ? Mam na nia tez zaksuy, chociaz to jeszcze ciut za wczesnie, ale juz 5-6 miesieczny bobas mysle chetnie chwile poslucha bajki czytanej przez np pieska :-)A nosidelko macie? Nie wiem czy Wam sie przyda, ale mnie by sie przydalo, albo chusta profesjonalna, bo czasem bym szybko z mala wyskoczyla gdzies, ale ze z wozkiem problem to siedzimy w domu.
Kasias, moja Julka tez polizala juz babkę ale plula okruszkiem chyba jej nie spasowalo :-D Trzeba uwazac na tatusiow, ja mysle ze taka ciutenka nie wyrzadzila im zadnej krzywdy, przeciez to jedynie incydent a nie karmienie :-)
Kasias, widze teraz ze nasze pociechy urodzone tego samego dnia ...13.09 ? :-D

A ja dzisaj kupilam FLIPSY KUKURYDZIANE i tak z ciekawosci dalam malemu sprobowac!jak zacza ssac go tak mu posmakowalo ale mu zabralam bo sie rozmiekl i moglo mu za duzo wpasc do buzi:) a jak mu zabralam to zacza plakac ale jeszcze tak do 4 miesiecy i zaczne mu dawac powolu probowac jedzonka,kolezanka coma synka 2 miesiecznego juz mu rosol dala i ziemniaki...ja to sie jeszcce boje dawac chyba za wczesnie!!!
A wy dziewczyny cos dajecie probowac pociechom?

Widziałam co napisała Ci odnośnie tego posta anja78-nie przejmuj się ona na styczniówkach 08 też się tak wcinała.

No i dzisiaj 3 m-ce czyli 13 tyg.jak Inia już jest,jak to zleciało.
Akderk-wagon pampersów na prezent bardzo dobry pomysł.Ja to wkurzałam się jak ktoś nas odwiedzał i dawał kolejne zbędne ubranka czy grzechotki takie których mamy pełno, które przecież dużo kosztowały a pampersy bardziej by mnie ucieszyły.Dla Mikołaja dostałam butelkę do mleka na duży smoczek-nie myślałam o butelkach i b. się przydała bo on po 9m-cach zrezygnował z cycy i musiałam mu w kartonie kupować.

Ostatnia edycja:
Witam i o zdrowie pytam:)

Nam jakos z frda kiepsko idzie - ale powiedz mi jak sie czysci nosek sola fizjologiczna? bo tezkupilam ale sie zabrac nie moge jakos :-)

Ja daje jedno psiknięcie do każdej dziurki i po chwili odciągam fridą - mała bardzo tego nie lubi:baffled:

No u nas z prezentem problem bo kamerę mamy, aparat tyz, ubranka mam stosy - dostałam ostatnio 2 reklamówki od koleżanki, spiworki i kombinezony posiadam po sztuk 3 :szok::szok::szok: karuzela też jest , bujaczek, akwarium - polecam , nie wiem może juz zabawki od 6-mca ??? A wszystko przez to że babcie robią często prezenty i teraz klops bo jak tak dalej pójdzie to będe musiała wymyślać rzeczy dla dziecka po 2 roku życia:-D:-D:szok: Jedyne co mi przychodzi do głowy to wagon pampersów:happy2:

Daj no troche kochana tych dobroci;-)

Dorotko - witaj:-)

Małgoś - u mnie też szpital w domu:sorry2:ZDRÓWKA!!!!!!

Kasias, Beniaminka - ja też nie moge sie doczekać wprowadzenia do diety małej deserków, obiadków itp.. Tylko kupy potem takie jakby chińszczyzne jadły:-):-)

Wysłałam meża na sanki z młodym, sama posprzątałam, poprałam, rosół wstawiłam, kawa w ręce:-)TAk to ja lubie.
Kurcze gdyby mała była troche starsza to wzięłabym ją na spacer, bo chociaż troszku przeziębiona to gorączki nie ma.. Z takim malcem jednak kapke sie boje.

Hej

Nam jakos z frda kiepsko idzie - ale powiedz mi jak sie czysci nosek sola fizjologiczna? bo tezkupilam ale sie zabrac nie moge jakos :-)

Jesli masz sol w ampułkach to wkrop mniej wiecej po 3 kropelki do kazdej dziurki i dopiero fridą. U nas jak spory katarek to od razu frida, ale jak mniejszy to troszke na brzuszek i dopiero.
Mam tez sol w sprayu, ale po tym nie chce tak katarek sie odciagac
Ale Antos nie cierpi tego wyciagania. Ale jak mus to mus. Nawet pediatra nas pochwaliła ze nosek czyscimy dobrze, bo dzieki temu oskrzela czysciutkie.

A my dzisaij w domku siedzimy, bo jeszcze na spacerek za wczesnie przez ta infekcje Antosia.

Witam serdecznie! :-) Oj, dawno w tym wątku nic nie pisałam, ale staram się czasami podglądnąć, co piszecie, ale i tak nie jestem na bieżąco z wszystkim. Dzisiaj się przełamałam i też coś naskrobię ;-) Moja Mała to cud-dziewczyna, od dwóch tygodni przesypia noce! Na początku się bałam, że jeszcze odwodnienia dostaje, skoro tak długo nie je, ale już się przyzwyczaiłam i cieszę się, że obie możemy pospać :) Hania zasypia ok. 21-22 i śpi pięknie do ok. 6 rano. Potem cyc, pogawędka z mamą, krótka zabawa i... po ok. dwóch godzinach znowu drzemka. Jakoś sobie taki rytm dnia przyjęła - do południa czasami są nawet dwie drzemki, za to popołudniu tylko czasami ewentualnie jedna. Mała jest baaardzo grzeczna, jakiś czas temu byliśmy na urodzinach mojej mamy i moja ciocia pytała, czy to dziecko w ogóle umie płakać :-D No ale jak już zapłacze to ryk na cały blok ;-) Karmię piersią i wiecie co...? Ja już teraz wiem, że trudno mi będzie się za kilka miesięcy z tym karmieniem rozstać... Naprawdę lubię, kiedy Hania sobie leży i ssie ładnie, choć czasami zaczyna przy tym płakać, ale na szczęście już się nauczyłam rozróżniać, o co jej wtedy chodzi. Wieczorem włączam jej z Youtube odgłosy lasu i w większości przypadków potrafi sama zasnąć w łóżeczku - czasami muszę ją ponosić, wyciszyć, ale ogólnie nie mogę narzekać. Własciwie to po całych dniach jestem z nią sama, i naprawdę jestem z siebie dumna - ja jeszcze 1-2 lata temu nie myślałam, że umiałabym pogodzić opiekę nad dzieckiem ze sprzątaniem, praniem, gotowaniem, prasowaniem itp... Ale jakoś daję rady, choć wiem, że duża w tym zasługa Hani i tego, że jest taka grzeczna :)

Postaram się częściej tutaj zaglądać i coś napisać od czasu do czasu, ale ja jakoś tak niesmiało się czuję, widząc jak wszystkie jesteście zgrane... Ale może jakoś uda mi się wkręcić ;-) Życzę wszystkim udanej niedzieli :-)

ja robi dokładnie tak jak agim i kasik, moj Emilek też zatym nie przepada ale czasami uda się go oszukac bo mysli cos do jedzenia i otwiera buzke a ja sru do noska 2 kropelki

Akderk ja z prezentów to moge polecic
Fisher Price Przytulanka Konik Morski Pink Blue (1336880777) - Aukcje internetowe Allegro

K`s Kids # NOCNY PRZYJACIEL OWIECZKA 538 # -30% (1321373840) - Aukcje internetowe Allegro
Emilek dostanie którąś z tych maskotech, przyznam że bardziej mi się podoba ta z Fisher-Price, ale zostawiłam wybór dziadkom

_26 ELEMENTÓW - DUŻE PUZZLE PIANKOWE_ 30 x 30 cm (1340351353) - Aukcje internetowe Allegro
tylko najlepiej z cyferkami albo duzymi literkami, zeby małych elementów dziecko do buzki nie brało, duzo ludzi uzywa tych puzli jako matę na podłogę

NAKLEJKI NA ŚCIANĘ 80/60 KUBUŚ PUCHATEK GRATIS (1332606990) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Witam sie niedzielnie:) u nas juz lepiej ze zdrowkiem..synek malo kaszle a jesli juz o kaszel slabszy:) dzis bylam z moim na zakupach i kupilam sobie jeansy rurki:) malemu kombinezon na zime:) mielismy gosci bo byli rodzice mojego E i maly dostal pieniazki i czekoladowego mikolaja ktorego ja zjem oczywiscie:) teraz usypia w bujaczku a ja lece zaraz ogarnac po gosciach:)

Do góry