reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Witam!!
w Irlandii tez bialo i zimno jak jak zimy nie lubie bryyyy,malutki dobrze,tylko cos mu sie ostatnio przestawilo i jak tylko laduje u taty na raczkach to placz niesamowity i uspokoi sie dopiero jak zasnie,tylko u mnei na rekach spokojnych.mam pytanie do mam karmiacych piersia czy u was tez tak jest?bo kolezanki mowila ze tylko do mnei chce bio karmie piersia(ale powiem wam ze wczesniej tak nie bylo byl spokojny u taty dopiero jak sie przeprowadzilismy cos mu sie odmienilo).
Wlasnie maz przebiera a maly wyje w nieboglosy!!!
Alez u nas sypie.
Uciekam karmic pozniej poczytam co tam u was!!!

reklama
Kochaniutkie dziekujemy za kciuki!!! Z biderkami wszysko ok nawet coś nam się tam już zrosło bardzo ładnie, a powinno jakoś później ale podobno to dobrze.
Nasz skarb oczywiście u lekarza jak anioła ani pisnie, później w łóżeczku smaa sie pobawiła godzinkę i teraz ryczy bo ją usypiamy, a wstała o 8 a mamy bagatela 11 .. Oczka ma czerwone trze je ziewa a itak udaje twardziela i spać nie chce... Co ja mam zrobić żeby ona się tak nie męczyła zasypiając...

Agim u nas teraz w dzień jest u Hani w pokoju koło 20 i ma 2 długie rękawki i śpiochy, bo często chodzimy po domku a tam temperaturka troszkę niższa.

gaja chyba bym tą babe na Twoim miejscu udusiła!!! Ehh 1 raz wstawać i marudzi że nie wyspana, to niech chodzi wcześniej spać!!! A ty kochana bądź dzielna wierzę że z dnia na dzień będzie lepiej!!

przyszlamama gdzieś czytałam, że 2 miesiąc życia to etap Tylko mama!! U nas jakoś bardzo widoczne to nie było, ale jak była przemęczona to faktycznie tylko u mnie się uspokoić potrafiła :)

Milego dzinka i spokojnego!!!

Ostatnia edycja:
U mnie też sypie ale ja akurat lubie śnieg,zimowa jestem.Najchętniej wziełabym psa i poszła na plaże ale niestety nie mam z kim małej zostawić:-:)-:)-( a z wózkiem i moim szaleńcem nie da rady.Mój pies akurat nie interesuje się dzieckiem,podejdzie ,powącha i to wszystko,może wyć a jego to nie wzrusza.
Zainteresuje sie dopiero jak z biszkoptem albo chrupkiem zacznie codzić bo to łasuch okropny:-D:-D.
też sie zawziełam i mniej jem ale głód oszukuje kislem,ale słodkim,nie wiem czy to coś da.W niedziele chrzciny i pierwszy sprawdzian silnej woli.
Nina w domku ma body z długim rękawem i śpiochy albo koszulka z krótkim i pajac,w nocy tak samo tylko kocykiem przykryta.

U mnie to ulice zasypane, a ja nosa z domu nie wysuwam :) Zimy nie lubię, w mieszkaniu mam 20 st około i Nadka chodzi w body z długim rękawem i na to bluza. Ja się ostatnio rzadko udzielam na głównym forum, bo jakoś tak czasu brak, częściej na mniejszych wątkach, ale to fakt, że sporo mamuś się wykruszyło... Mój pies to mógłby Nadii całe stópki wylizać, tylko, że nie pozwalam, bo przecież całe skarpety później ma mokre :)

Hej

Ale sniegu, niezle. I podobno w piatek ma znowu sypac:szok:

U nas nocka ok, ale za to chyba cos małego bierze, bo słychac ze ma cos w nosku ale wyciagnac za chiny tego nie moge. I jesc za bardzo tez nie chce. Pociumkal troche o 7 i o 10, ale nie za wiele. Teraz spi, to moze jak wstanie to zje wiecej, mam taka nadzieje

Karolina u nas tez mały max. 1,5 godzny bez snu wytrzymuje. A jak mu sie spac zaczyna chciec to taki jest wkurzony, ze szok. A jak go wkładam do łozeczka to 2 minuty doslownie i spi.

Kalcha super ze z bioderkami wszystko w porzadeczku

Agim u nas w pokoju 22 stopnie zazwyczaj. A mały ubrany w body z krotkim rekawem, bluzeczka, skarpety i spodenki albo body z długim, kamizelka, spodenki i skarpetki. Do spania body z krotkim rekawem i pajac albo body z długim i połspiochy.

Witam:)
Beniaminko - gratuluję stypendium.
Asiek- gratulacje dla męża.
Kalcha- super, że z bioderkami wszystko OK.
A u Mnie znowu Ania jest chora. Jakiś koszmar. Nie je, wymiotuje, gorączkuje, rzadkie kupki co chwila biega do ubikacji. Dopiero dziś w nocy było w miarę OK, jeden raz wychodziła z łóżka. Poprzednie dwie noce to od trzeciej już nie spaliśmy, bo cały czas co się działo z nią.
A Kamil, na szczęście ma tylko jedno nocne wstawanie. Ogólnie jest grzeczniutki.
Wczoraj pierwszy raz mogę powiedzieć mile mnie zadziwiła nasz służba zdrowia. Byłam z Kamilem u kardiologa z kasy chorych, najpierw tydzień temu na EKG, a wczoraj na wizycie. Miał zrobione USG, przepływy sprawdzone. W sumie wszystko jest OK, lekarz dopatrzył się małej dziurki, ale powiedział, że to nic takiego, że do drugiego roku życia powinno się zrosnąć, mam kolejna wizytę jak ukończy te dwa lata. Dostałam jeszcze reklamówkę w prezencie z próbkami różnymi tak jak na szkole rodzenia.

Pogoda świąteczna, a ja uziemiona w domku z powodu choroby Ani, ja zresztą też lekko przeziębiona.
Miłego dnia.

Czesc:) u mnie kichania ciag dalszy..nos mam tak obolaly ze jak sie dotkne to az lzy leca;/ zmarzlam w niedziele w kosciele i sa tego efekty;/ kurde dziewczyny ja nie wiem co sie dzieje ale moj Dawid malo je..zjada co 3h ok 80ml..przeciez na 2,5 miesieczne dziecko to malo! raz dziennie dostaje herbatke i to nie za wiele..niby jest wesoly i wogole ale ja sie martwie:(
co do zimy u mnie bialo ale nie pada juz od 2 dni..ja zime lubie ale nie za dluga..

Agim ja jeszcze nie dorobilam sie termometra bo przeciez skleroze mam i zapominam kupic ale u nas w domu jest cieplo..ubieram malego w body na krotki i kaftanik, rajstopki, albo body na dlugi rekaw i polspiochy i jakies paputki albo skarpetki.

kalcha super wiesci.

gaja ta babeczka pewnie nie wie co to znaczy nie wyspac sie..moj spi dosc ladnie wiec ja nie narzekam:) zdarza sie nocka meczaca ale sporadycznie.

lece zrobic herbatke zeby troche sie dogrzac.

gaja ta babka to naprawdę jest niezła... przy jednym nocnym karmieniu nie wyspana :-) u nas jak mały ma dobry dzień to o 18-tej kąpiel cyc i karmienia o 20 22 24 2 4 i o 6 zaczyna dzień tylko że u nas karmienia są na śpiocha, czasami przesypia karmienia o 20 i 2 i wtedy jestem mega wyspana

a ja witam przy kawce :-)
Malutka jeszcze śpi :szok::szok::szok:wzięłam ją o 6-tej do łóżka i chyba jej dobrze :-)
u mnie to nie jest kwestia noszenia czy nie noszenia... tylko charakteru tej kobiety... nie przyjdzie, nie pobawi się itp wpadnie na dwie minuty jak mała płacze z hasłem "daj mi Ją" zapyta "a czemu Niunia niegrzeczna" ?? i stwierdzi, ze już nie ma czasu... to z taką pomoca niech sie w tyłek pocałuje... dam i daje sobie rade sama...wielu rzeczy nie napiszę, bo mi po prostu wstyd... aj... zdenerwowalam sie z rana....bezsensu... adin, dwa, tri... a kysz :-D

Kalcha, mocne kciuki za USG i za powrót grzeczności :-)
Asiek, gratulacje dla Męża :-)
Gaju, oby Maksiu polubił bycie grzecznym i dawał Mamie odpocząć.. Myślę, ze jesteście na dobrej drodze :-) Ty swoje już przeszłaś.. teraz tylko sielanka.. czego Wam życze

cmoki na dobry dzień
Tosiu współczuje tesciówki,moja jest niby kochana,ale od pewnego czasu zaczeła mnie strasznie wkurzać,non stop przychodzi-codziennie:szok: i tylko cały czas słysze ze Oliwia (moja średnia córa) za mało je,ze za chuda ,za blada i wogóle wszytsko jest nie ok,dotego przynosi córce jabłka, szynke,kuzwa jak ja bym w domu jedzenia nie miała i bym córkę głodziła,a do tego wszystkiego cały czas o tym mówi w kółko:wściekła/y:
To pytanie już pewnie się pojawiało, ale zapytam dla pewności: Jak ubieracie swoje pociechy w domu? Jaką temp macie w mieszkaniu?

P.S: gdy mała spała wróciłam na chwile do początków tego forum i sie wzruszyłam, pierwszy test, pierwsze obawy, pierwsze mdłości.. Wiele kobiet już się nie udziela.. Mysia, Myszka, Aga26ka, Moniagryc, Beti, Pysia, oj długo by wymieniać:-(Ciekawe co u nich..

ja mam w domu 21-22 stopnie mała jest ubrana body krótki rękaw+pajac+paputki, body długi rękaw + śpioch+paputki , body krótki rękaw+bluzka+spodenki+skarpetki+paputli
Hej

Ale sniegu, niezle. I podobno w piatek ma znowu sypac:szok:

U nas nocka ok, ale za to chyba cos małego bierze, bo słychac ze ma cos w nosku ale wyciagnac za chiny tego nie moge. I jesc za bardzo tez nie chce. Pociumkal troche o 7 i o 10, ale nie za wiele. Teraz spi, to moze jak wstanie to zje wiecej, mam taka nadzieje

Karolina u nas tez mały max. 1,5 godzny bez snu wytrzymuje. A jak mu sie spac zaczyna chciec to taki jest wkurzony, ze szok. A jak go wkładam do łozeczka to 2 minuty doslownie i spi.

Kalcha super ze z bioderkami wszystko w porzadeczku

Agim u nas w pokoju 22 stopnie zazwyczaj. A mały ubrany w body z krotkim rekawem, bluzeczka, skarpety i spodenki albo body z długim, kamizelka, spodenki i skarpetki. Do spania body z krotkim rekawem i pajac albo body z długim i połspiochy.
kasik jak masz fajnie ze mały sam zasypia w łożeczku-zazdroszcze:tak:

A tak wogóle to dzień dobry:-D
Julka śpi ,starsza córka w szkole a srednia na kanapie przed telewizorem,no a mamuśka na fotelu z laptopem i kawa w ręce:tak: u nas chyba wszystko wróciło do normalności nocka ładna 21-4.14-7.50 póżniej o 9 godzinna drzemka i o 11.30 zasneła i śpi do teraz w łóżeczku:tak:dzisiaj odkrylam ze moje dziecko bardzo szybko na rękach jak mamusia jej śpiewa kołysanki no i wcale sie jej nie dziwie bo antytalent ze mnie kompletny,ale najważniejsze ze jej to pasuje:tak:wczoraj mąż był z średnia córką u lekarza i okazało sie ze jest to jednak świnka z tym ze bardzo łagodna ,opuchlizna już schodzi ,temperatury nie miała wiec luzik,mamy tylko uwazac zeby nie przeziebiła świnki zeby zadnych powikłań nie było:tak:i tym sposobem moje dziecko juz 3 tydzień siedzi w domu:szok: już sie boje tych zaległości w szkole ,no ale bedziemy musiały nadrabiac niestety:tak:czytałam ze pisałyscie o psach ,mój co prawda nie przebywa w domu tylko na ogrodzie i jak tylko słyszy ze mała płacze to biega wokół domu od okna do okna,gdy wychodze z małą na spacer to przy wózku jest pierwszy i próbuje wsadzić nos w gondole:-Dogólnie bardzo lubi dzieci.
kurcze muszę zabierac sie za obieranie ziemniaków ale tak mi sie nie chce.

Kalcha gratuluje udanej wizyty:tak:

reklama
gaja ta babka to naprawdę jest niezła... przy jednym nocnym karmieniu nie wyspana :-) u nas jak mały ma dobry dzień to o 18-tej kąpiel cyc i karmienia o 20 22 24 2 4 i o 6 zaczyna dzień tylko że u nas karmienia są na śpiocha, czasami przesypia karmienia o 20 i 2 i wtedy jestem mega wyspana

Chyle czólka z częstym wstawaniem do maleństwa. Ja wstaje 2 razy i ciągle niewyspana:zawstydzona/y:

małgoś - może to jakiś skok rozwojowy? Skoro dziecko wesołe to chyba jest wporządku. A długo już tak je?

Karolina - jejku moja mała drzemie często w ciągu dnia ale po 15-20 minut.. Ile bym dała za taką dwugodzinną drzemeczkę:sorry2:

Anitas - mój przedszkolak też chory, co prawda wygląda na przeziębienie ale zdążył zarazić mnie i teściową.

U nas biało, mroźno i słonecznie - zabrałam małą na krótki spacer, szkoda że tylko taki. Jest tak pięknie:-)

Do góry