reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Doula to pewnie super pomoc duchowa i ogolnie-techniczna jak moge to tak ująć. Ale mysle ze nie robi tego za darmo:-(co? A w moim np przypadku kazdy grosz sie liczy, bo mój niedawno zmienił prace i startuje od nowa z pensja a do tego drogie studia

pewnie,nie ale to zupelnie nowa sprawa w polsce, wiec mysle, jak juz znajdziesz taka ,to mozna sie cenowo zawsze dograc :tak:

reklama
Małapralinka ja cały czas trzymam za Was kciuki i mam nadzieje ze sie dobrze wszystko skonczy.

witam nowe wrzesniowe mamy.

Ja dzis wstałam w super humorem..mezus kupił bukiet czerwonych róż i zjedlismy wspólnie super sniadanko.

powiedzcie mi bo nie wiem czy mam sie martwic czy nie...ale podczas pobytu w toalecie zaczełam jakos dziwnie plamic na brazowo... narazie co prawda zdarzyło sie to tylko raz ale i troche zaczal bolec mnie brzuch :-( humor odrazu mi sie popsuł. teraz leze w łózku i boje sie ponownie isc do łazienki. pomocy :-(

powiedzcie mi bo nie wiem czy mam sie martwic czy nie...ale podczas pobytu w toalecie zaczełam jakos dziwnie plamic na brazowo... narazie co prawda zdarzyło sie to tylko raz ale i troche zaczal bolec mnie brzuch :-( humor odrazu mi sie popsuł. teraz leze w łózku i boje sie ponownie isc do łazienki. pomocy :-(

przejdz sie do lekarza zeby zobaczyl czy wszytko oki,ale skoro na brazowo, to macica sie rozszerza,albo mzoe byc nieweilki krwiaczek wiec mozna plamic na brazowo,jezeli zaobserwujesz czerwone plamienia - lec do lekarza.
skoro to takie sporadyczne plamienie na brazowe- badz spokojna ale raczej spedz dzien na lenistwie:tak:

Kurcze no nie wiem, najlepiej zadzwonic do gina i powiedzieć o tym. Ja tez mialam niedawno plamienia brazowe ale u mnie to po upadku i gin powiedział ze jak nie było krwi i nic bardziej niepokojacego to nic złego sie nie dzieje , no mnie dodatkowo zbadał i na szczescie ok.Sa rózne przyczyny złe i wcale nie złe:-)

malapralinko trzymam kciuki za ponowne badanie :)
asia-vectra jeśli jest plamienie bez bólu brzucha w typie bóli miesiączkowych to powinno minąć jeśli natomiast pobolewa cię w ten sposób brzuch chwytaj za telefon i dzwoń do gina. Trzeba chuchać na zimne .

Anja78 ma racje. Czasami to normalne, niekiedy po badaniu sie plami , innym razem po stosunku a jeszcze innym razem to wtedy kiedy przypadałaby miesiączka;-)Ale jestem zdania ze jak to niepokoi mamusie to lepiej sprawdzić i bez paniki prosze!

zobacze czy jeszcze te plamienia beda wystepowały. Jezeli sie powtórza to skontaktuje sie gine. W czwartek mam USG i mam wtedy zobaczymy co i jak... ale mam nadzieje ze to ustapi.

Anja78 ma racje. Czasami to normalne, niekiedy po badaniu sie plami , innym razem po stosunku a jeszcze innym razem to wtedy kiedy przypadałaby miesiączka;-)Ale jestem zdania ze jak to niepokoi mamusie to lepiej sprawdzić i bez paniki prosze!

No a ja własnie sobie dzis myslałam ze 2 miesiace temu miałam ostatnia miesiaczke. Moze to irzeczywiscie dlatego. ehh zobaczymy.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Asia-vectra tez mialam brazowe plamienia i od razu polecialam do gina. Dala mi duphaston i luteine. Powiedziala ze mam malego krwiaczka i jesli plamienie byloby czerwone to zle bo krew jest swieza jesli brazowe to znaczy ze zluszcza sie jakas stara krew, takze nie martw sie na zapas, ale na wszelki wypadek wybierz sie do lekarza;) Pozdrawiam wszystkiem mamusie:-)

Dziewczyny jak u was z wagą? Ja nic nie tyje i zaczynam sie troche martwić, bo to juz koniec 9 tyg a ja nic nie przytyłam wrecz przeciwnie schudłam 2kg i waga nie chce drgnąć w góre.
Ja schudlam do tej pory 3 kg mimo ze nie mam wymiotow,poprostu brak apetytu no i ......slodycze przestaly mi smakowac :) Mysle ze jeszcze troszke i wszystkie zaczniemy przybierac na wadze :)

reklama
Asia-vectra, raczej skonsultuj to z lekarzem i zrob badania na poziom hormonow,moze produkujesz za malo progesteronu (tak bylo w moim przypadku)W kazdym badz razie nie zamartwiaj sie na zapas !!! Brazowe plamienia w malych ilosciach najczesciej nie sa zagrozeniem dla dziecka :)

Do góry