Tosia za 20 lat bedziesz miała co wsponinać na zlotach rodzinnych czy pod czas Świąt ))witam sie ja :-)
ale jestem padnięta, mam nadzieję, ze kawa mnie uratuje..dzś w nocy zostałam uraczona wszystkimi wylecinami ;-) z wszelkich możliwych ujść mojego Maleństwa :-) Niunia dwa dni nie robiła kupki, więc postanowiła to nadrobić jak już była najedzona, przebrana i nosiłam ją do odbicia...wiec dawaj ja przebierac znowu.. kupa jest, ale sie nie miesci, wiec pokupkamy na przewijak.. z przewijaka na mame.. no dobra, mama umyla..to ja osikamy...no to do wanny, teraz m sie spac nie chce no to cyca, to odbijami i mame obrzygamy.. to nic ze juz 4-ta i tak wstane o 6-tej
miłego dnia!
oj ja bym zrezygnowała z grzebyka bo on za ostry (nawet te z kuleczkami) i przerzuciła sie na sztotke , mi położna pokazała że ciemieniuche wyczesuje sie kolistymi ruchami- naprawde wówczas świetnie schodzi (oczywiście jak najpierw ją czyms posmarujesz)hej babolki!!
kurcze Daria mi kicha :\ boje się żeby się nie rozwinęło chorobowo to kichanie..Blance jeszcze nie minęło nadal duszący kaszel, wymioty ale bez gorączki! daria dzisiaj 12 godzin bez jedzenia o 19 mleko o 20 zasnęła i spała do 7!!!!!!! nie wiem czy się cieszyć czy płakać...bo i tak nie śpię tylko kursuję od jednej do drugiej i sprawdzam czy oddychają a Blankę co pięc minut przykrywam bo się rozkopuje
daria też ma trochę ciemieniuchy,wyczesuje jej delikatnie grzebykiem ale boje się o jej delikatną skórke, zobaczymy czy się poprawi czy bedzie nachodziło dalej(blanka nie miała jak była mała dopiero jak jej włoski urosły grubo po skończeniu roku to troche jej naszło ale porządnie wyczesałam i zeszło od razu)
tosia mała zaznacza poprostu terytorium jej mama i tyle!!
moja Lena tez starsznie sie odkrywa wiec śpiwoerk sprawdza sie w 100%
gratulacje!!!!!! moija niunka jakos nie koniecznie chce chwytac zabawki ((witam , z lekka niedospana:-) mój synek ,ma zegarek w brzuszku i równiutko co 4 godziny budzi się na papu i nie ma odstępstwa, także nie wiem kiedy noce beda w całości przespane
Mały od 6 nie śpi i teraz w ramach rozrywki dałam go na matę i Franuś boksuje zabawki aż furczy. My to mamy chyba następny skok rozwojowy , aż miło patrzeć jak mały robi postępy, teraz jest na etapie chwytania zabawek i widac że jest to zamierzone tak , pięknie się uśmiecha no i ma fazę na piosenki ale niestety tylko te śpiewane przez mamusię , a repertuar mam ograniczony i wymyślam coś w stylu "halo halo misiu misiu, misiu duży misiu mały" śpiewając monotonnie a on jest zachwycony!!!! Oczywiście skok również okraszony jest marudzeniem , . Ale ogólnie nasz największy sukces to spanie na brzuszku w ciągu dnia!!!
Dziewczyny mój waży tak już 5 kg a może ciut więcej i wydaje mi sie że chyba czas a przejście do następnej rozmiarówki pamków. A jeszcze nie dawno te 3-6 kg były na niego za luźne a teraz sa na styk . Któraś juz przeszła na wieksze np 4-8?
Agnieszka bo tak to jest ze dzieci jak sa nie wyspane to zamiast "paść" marudza jeszcze bardziej
Marja ja tez bardzo lubie pepco ceny rewelacyjne a z ciuszków wcale nie robia sie szmatki )
któraś sie żaliła ze jej dzidzia coraz mniej śpi w dzien, ja dzis czytałam artykuł o rozwoju dziecka w 3miesiacu i tam właśnie było napisane że mozna sie tego spodziewać czyli dzidzia rozwija się książkowo ))
co do pampersów to my nadal używamy 2 ale lada moment zakupie większe i tez z biedronki chyba ze nów bedzie super promocja w Lidlu )
niunia zasypia wiec lece ogarnąć kuchnie i zmykamy na spacerek bo przepieknie dzis u nas ))
a i na 17 mamy ortopede mam nadzieje ze z bioderkami wszystko ok bedzie...
Ostatnia edycja: