reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

witam sie ja :-)
ale jestem padnięta, mam nadzieję, ze kawa mnie uratuje..dzś w nocy zostałam uraczona wszystkimi wylecinami ;-) z wszelkich możliwych ujść mojego Maleństwa :-) Niunia dwa dni nie robiła kupki, więc postanowiła to nadrobić jak już była najedzona, przebrana i nosiłam ją do odbicia...wiec dawaj ja przebierac znowu.. kupa jest, ale sie nie miesci, wiec pokupkamy na przewijak.. z przewijaka na mame.. no dobra, mama umyla..to ja osikamy...no to do wanny, teraz m sie spac nie chce no to cyca, to odbijami i mame obrzygamy..:-D:-D:-D to nic ze juz 4-ta i tak wstane o 6-tej :-D:-D:-D
miłego dnia!
Tosia za 20 lat bedziesz miała co wsponinać na zlotach rodzinnych czy pod czas Świąt :)))

hej babolki!!
kurcze Daria mi kicha :\ boje się żeby się nie rozwinęło chorobowo to kichanie..Blance jeszcze nie minęło nadal duszący kaszel, wymioty ale bez gorączki! daria dzisiaj 12 godzin bez jedzenia o 19 mleko o 20 zasnęła i spała do 7!!!!!!! nie wiem czy się cieszyć czy płakać...bo i tak nie śpię tylko kursuję od jednej do drugiej i sprawdzam czy oddychają a Blankę co pięc minut przykrywam bo się rozkopuje:p
daria też ma trochę ciemieniuchy,wyczesuje jej delikatnie grzebykiem ale boje się o jej delikatną skórke, zobaczymy czy się poprawi czy bedzie nachodziło dalej(blanka nie miała jak była mała dopiero jak jej włoski urosły grubo po skończeniu roku to troche jej naszło ale porządnie wyczesałam i zeszło od razu)
tosia mała zaznacza poprostu terytorium:D jej mama i tyle!!
oj ja bym zrezygnowała z grzebyka bo on za ostry (nawet te z kuleczkami) i przerzuciła sie na sztotke , mi położna pokazała że ciemieniuche wyczesuje sie kolistymi ruchami- naprawde wówczas świetnie schodzi (oczywiście jak najpierw ją czyms posmarujesz)

moja Lena tez starsznie sie odkrywa wiec śpiwoerk sprawdza sie w 100%

witam , z lekka niedospana:-) mój synek ,ma zegarek w brzuszku i równiutko co 4 godziny budzi się na papu i nie ma odstępstwa, także nie wiem kiedy noce beda w całości przespane:baffled::nerd:
Mały od 6 nie śpi i teraz w ramach rozrywki dałam go na matę i Franuś boksuje zabawki aż furczy. My to mamy chyba następny skok rozwojowy , aż miło patrzeć jak mały robi postępy, teraz jest na etapie chwytania zabawek i widac że jest to zamierzone tak , pięknie się uśmiecha no i ma fazę na piosenki ale niestety tylko te śpiewane przez mamusię , a repertuar mam ograniczony i wymyślam coś w stylu "halo halo misiu misiu, misiu duży misiu mały" śpiewając monotonnie a on jest zachwycony!!!! Oczywiście skok również okraszony jest marudzeniem , . Ale ogólnie nasz największy sukces to spanie na brzuszku w ciągu dnia!!!:happy2::happy2::happy2:
Dziewczyny mój waży tak już 5 kg a może ciut więcej i wydaje mi sie że chyba czas a przejście do następnej rozmiarówki pamków. A jeszcze nie dawno te 3-6 kg były na niego za luźne a teraz sa na styk . Któraś juz przeszła na wieksze np 4-8?
gratulacje!!!!!! moija niunka jakos nie koniecznie chce chwytac zabawki :(((

Agnieszka bo tak to jest ze dzieci jak sa nie wyspane to zamiast "paść" marudza jeszcze bardziej

Marja ja tez bardzo lubie pepco ceny rewelacyjne a z ciuszków wcale nie robia sie szmatki :))

któraś sie żaliła ze jej dzidzia coraz mniej śpi w dzien, ja dzis czytałam artykuł o rozwoju dziecka w 3miesiacu i tam właśnie było napisane że mozna sie tego spodziewać czyli dzidzia rozwija się książkowo :)))

co do pampersów to my nadal używamy 2 ale lada moment zakupie większe i tez z biedronki chyba ze nów bedzie super promocja w Lidlu :))

niunia zasypia wiec lece ogarnąć kuchnie i zmykamy na spacerek bo przepieknie dzis u nas :)))

a i na 17 mamy ortopede mam nadzieje ze z bioderkami wszystko ok bedzie...

Ostatnia edycja:
reklama
Dzien dobry :)

Moj Julasek dzisiaj pobił rekord :D Spała o 23.30 , karmienie o 12 w nocy przez sen i spała cięgiem do 6.15 :D Kochane słoneczko, pozniej nakarmiona spala ze mna w łóżku do 9.00.
W dzien ze spaniem bywa duzo gorzej, ale co bede narzekac, jak słysze jak Gaja biedulka sie meczy z Maksiowym spaniem...
witam,
nocka lepsza 4 karmienia i niw wył, uffff ale dostał ten Viburcol :/
my też walczymy z ciemieniuchą :/ Jest straszna, już 2 tydzien i nic, oliwka nie działa :/ Teraz smarują kremem dla atopików i zczesuję ale chyba jak gdzies dojrze tą olejuszke to kupię, a co do powiązań z alergią to może coś w tym być bo T. jest zdechlakiem na wsio uczulony (wziewy) to może i Maks taki będzie :/

Gaju, ja juz zuzylam 2 opakowania viburcolu, jak miala mega kolki to byl duzy ratunek, teraz juz nie podaje bo jest duzo lepiej, ale mam w razie czego.
Gaju, wlasnie...a moze Maksiu ma jednak alergie, najczesciej bywa ze bialko krowie, wiec moze dieta eliminacyjna by pomogla? To znaczy jesz wszystko(naprawde wszysto!) oprocz bialka krowiego, czyli calkowiece eliminujesz nabial, nawet maslo i ciasto gdzie moze byc mleko, maslo... Czesto to pomaga, ale nie chodzi o to by ograniczyc, ale calkiem wyeliminowac/ Ja na azrie wykluczam nieszczesna czekolade, a jak nie pomoze odstawiam calkiem nabial, chociaz malo uzywam.

o moja tez nie jest fanką czapki a szczególnie jej ubierania ;-)
my smoka nie mamy i dajemy radę... czasem tylko kciuczka pojemy... ale rzadko... ;-)
no miss łaskawie pozwolila mi naczynia zmyć.. i tyle bo się obudziła.. pewnie mają z tata układ.. daj matce posprzatac żebym ja tego nie musiał robic :-D pieknie się zaczyna :-)
my ciemieniuszki nie mamy i nie mielismy więc nie pomogę :-(

Małpko, rozwaliłaś mnie tym tekstem o terytorium :-D

Tosiu jestes boska!!! :D
Dla mojej Julki czapka to wrog numer 1 :D

witam , z lekka niedospana:-) mój synek ,ma zegarek w brzuszku i równiutko co 4 godziny budzi się na papu i nie ma odstępstwa, także nie wiem kiedy noce beda w całości przespane:baffled::nerd:
Mały od 6 nie śpi i teraz w ramach rozrywki dałam go na matę i Franuś boksuje zabawki aż furczy. My to mamy chyba następny skok rozwojowy , aż miło patrzeć jak mały robi postępy, teraz jest na etapie chwytania zabawek i widac że jest to zamierzone tak , pięknie się uśmiecha no i ma fazę na piosenki ale niestety tylko te śpiewane przez mamusię , a repertuar mam ograniczony i wymyślam coś w stylu "halo halo misiu misiu, misiu duży misiu mały" śpiewając monotonnie a on jest zachwycony!!!! Oczywiście skok również okraszony jest marudzeniem , . Ale ogólnie nasz największy sukces to spanie na brzuszku w ciągu dnia!!!:happy2::happy2::happy2:
Dziewczyny mój waży tak już 5 kg a może ciut więcej i wydaje mi sie że chyba czas a przejście do następnej rozmiarówki pamków. A jeszcze nie dawno te 3-6 kg były na niego za luźne a teraz sa na styk . Któraś juz przeszła na wieksze np 4-8?

Całe noce przespane? :) Ech pewnie troche jeszcze poczekamy :)
Ja uzywam juz pampkow nr 2 , od kilku tygodni, ale mam jeszcze te male i zakladam w ciagu dnia, zeby zuzyc, ale sa juz wyraznie male.A Julka wazy ok 4.5 kg
Kredeczko, ja tez mam ogromna radoche , bo malutka lapie juz przedmioty, jeszcze niezbornie to idzie, ale jednak. Mistrzostwo swiata to lapanie nosa taty i moich wlosow, uwielbia :) Wczoraj zas lapala koraliki, cekiny na sweterku Babci, ale miala radoche , slicznie do nich gugała. Niedlugo beda lapac wlasne nozki i potem pchac do buzi, ale bedzie jazda :D
A moje spiewanie, ech..sasiedzi pewnie mysla, ze jakas wariatka sie wprowadzila, zmyslam teksty na poczekaniu, bo nie pamietam drugich zwrotek piosenek, ale troche ich znam, bo syn uwielbial spiewanie wiec sobie przypominam, a najwieksza radocha jak slysze ze moj P nasladuje moj spiewanie i te same teksty s[piewa, pojetna bestia ;-)

Milego dnia dla Was :-D U nas piekne slonce, ide na spacer jak sie obudzi z dzremki.

Beniaminka to musisz ładne teksty wymyślać skoro dla meża w ucho wpadają i powtarza :) a mój mąż sobie wymyślił "koci koci łapki pojedziem do babki, babcia da banana Emilek zostanie do rana" tylko przy spiewaniu to bardziej mąż sie cieszy niż Emil :)
Asiek powodzenia na wizycie

Ostatnia edycja:
witam!

Kredeczko - 4 godziny?to rewelacja:)u nas zdarza sie , ze przespi 4 po kapieli i to juz dla mnie raj na ziemi...3 tez nie gardze, najgorzej jak lecimy seria co 2:)ja uzywam 2 pampersow, Filip tydzien temu 5350 i jeszcze mam cala jumbo pake..ale to juz chyba ostatnia w tym rozmiarze...Filip ma brzuszek jak Budda:)

u nas noc nie bardzo i nie wiem o co chodzi?a juz ostatnio bylo dobrze...jak obudzil sie o 2 tak do 5.30 ja nie spalam:(on i owszem, ale tak sie rzucal i machal lapkami, nozkami, ze nie wiedzialam co z nim zrobic..przytulanie i zabranie do swojego lozka nie pomoglo..brzuszek miekki, kupa o 2 byla zrobiona...wczoraj w poludnie podalam mu mieszanke, ale czy to moglo miec wplyw tak pozno?no i brzusie miekki..potem pospal do 7 i niby do 9, ale znowu z takimi samymi efektami specjalnymi:)zreszta teraz tez sie rzuca w wozku?skok rozwojowy 7-8 tygodnia?no i rano kupka bardziej papkowata niz zwykle, to moze wplyw mleka?ale szczegolnie sie przy niej nie meczyl....

Tosia - uwielbiam Twoje opowiesci:)grunt to poczucie humoru:)

Boze, on chyba wyskoczy z tego wozka pzrez sen..a moze to dlatego, ze Kochanie byl tydzien z nami w domu, a od wczoraj cale dnie w pracy?zebyscie widzialy z jakim blogim usmiechem Filip sie w niego wpatrywal wczoraj przy kapieli:)
uciekam - akcja cycek!!!!!!!!!!

ja tych 3-6 używałam tylko na początku, najdłużej używałam tych 4-9 ale już są za małe i muszę się przerzucić na większe... albo wogóle zrezygnuję z pampersów i przerzuce się na huggisy bo wg. mnie są świetne i 3-ki jeszcze na niego pasują (są troche większe od pampków)
Ja kilka dni temu kupiłam 2 duże opakowania haggisów 2-ki -były tańsze bo paczki trochę poniszczone.Fajne mają ściągacze i kupka nie wyleci jak dobrze się zapnie.

witam,
nocka lepsza 4 karmienia i niw wył, uffff ale dostał ten Viburcol :/
my też walczymy z ciemieniuchą :/ Jest straszna, już 2 tydzien i nic, oliwka nie działa :/ Teraz smarują kremem dla atopików i zczesuję ale chyba jak gdzies dojrze tą olejuszke to kupię, a co do powiązań z alergią to może coś w tym być bo T. jest zdechlakiem na wsio uczulony (wziewy) to może i Maks taki będzie :/
Wyprobuj na ciemieniuche ten krem z firmy AA - naprawde rewelacja i wogole nie jest tlusty.

Ja przeszlam juz od 2 tygodni na nr 3 bo moj juz wazy cos kolo 6,5 kg
moja Lena tez starsznie sie odkrywa wiec śpiwoerk sprawdza sie w 100%
.
U mnie tez spiworek, wyrzucilam wszystkie kocyki i kolderki po tym jak sobie maly zaciagnal raczka kolderke na glowke i az mi zaczal siniec z braku powietrza.

Cześc dziewczyny :) u nas ciemieniucha jest..i jest...kupiłam olejuszek i jak przebrniemy przez problemy z pępkiem to zajmiemy się głową..zresztą nawet na czole jej schodzi ta skóra.
U nas nocka boska! Od 20 do 5.30 spanie :)

Witam:)
U nas nocka calkiem dobrze, bo wstawal co 4 godzinki:) Ale od rana cos byl niespokojny,spi bardzo czujnie bo jak tylko przestaje bujac wózkiem to otwiera oczka.
Beniaminko dzieki za odpowidz na moje pytanka:*kupie ten specyfik w aptece i zobaczymy czy przestanie to oczko ropieć:)
Moj D. ostatnio sluchal disco polo w necie i zaczal spiewac do Jaska "bede bral Cie w aucie..":szok: a młody był taki ucieszony ze hej:-D
Tosia fajny opis nocki, nie usmiałam się tak dawno:)
Co do czapek to potwierdzam Jasio też niecierpi czapki:) Na sam widok ma minke smutna jakby chcial powiedziec "mamo nie zakladaj mi tego":-D
Ja uzywam jeszcze 2 z babydream choc Jasio waży napewno ponad 6 kg, ale poki sa dobre to niebede zmieniac:)
A wiecie ze Jasio jeszcze chwila i nie bedzie sie miescil do gondoli w wózku, masakra. Wszyscy mówia ze on wyglada na pol roku, bo jest taki duzy:) Co mnie wcale nie cieszy bo nie wiem kto ta kluske bedzie nosil na rekach jak do wozka nie wejdzie:-D

reklama
Kasias znam ten bol Kasiulec tez juz w gondolce ma ciasno i tez nie wiem co zrobic....
CZAPKA TO WROG NR 1 !!! potwierdzam !
Pampkow uzywamy 2 czyli tych 3-6 mimo ze Kasia juz 6km wrzucila na wage ,jeszcze na razie pasuja i modle sie zeby jeszcze troche pasowaly bo zostaly nam jeszcze 3 duuuze paczki (juz nie wysylam M po zakup pieluch ;) )
A nocka boskosci od 21.30 do 6.15 butla i do 9 :) - oby tak bylo wiecznie :)
Pozdroweczka wszystkim mamusiom i slodkim malenstwom :)

Do góry