reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

witam sie ja :-)
ale jestem padnięta, mam nadzieję, ze kawa mnie uratuje..dzś w nocy zostałam uraczona wszystkimi wylecinami ;-) z wszelkich możliwych ujść mojego Maleństwa :-) Niunia dwa dni nie robiła kupki, więc postanowiła to nadrobić jak już była najedzona, przebrana i nosiłam ją do odbicia...wiec dawaj ja przebierac znowu.. kupa jest, ale sie nie miesci, wiec pokupkamy na przewijak.. z przewijaka na mame.. no dobra, mama umyla..to ja osikamy...no to do wanny, teraz m sie spac nie chce no to cyca, to odbijami i mame obrzygamy..:-D:-D:-D to nic ze juz 4-ta i tak wstane o 6-tej :-D:-D:-D
miłego dnia!

Ostatnia edycja:
reklama
dzień dobry!!!!!!!!

u nas noc jak noc poszła spać o 22.30 spała do 4, potem do7 no i po spaniu....kurczę te dni mnie dobijają nawet na pół godziny nie mam spokoju bo ona nie śpi:wściekła/y: wczoraj kupiłam drugi smoczek z NUK bo ma inny kształt niż Avent ale też go nie chce....czy którejś dziecię też nie ma smoka???jeśli pamiętam to tylko tosi jeszcze nie bierze. ..kurczę teraz chciałabym żeby brała smoka a za 2 lata będę jej go wyrywać:-D
zastanawiam się dlaczego ma taki lekki sen w dzień, normalnie ani wożenie w wózku nie pomaga, ani spacery bo tam też płacze, nic a nic...brak mi już pomysłów...

tosi piękną nockę ci malutka zgotowała:-p

u nas mega ciemieniucha zwalczona oliwką:tak:

Beniaminko masz rację co do tego, że nawracająca ciemieniucha jest objawem alergii, moje dzieci są tego żywym przykładem, synek miał lekko i tak też jest najsłabiej uczulony na pokarmy (bo my pokarmówka, niestety :-( ) a córka miała nawracajacą i alergia nam zyć swego czasu nie dawała, teraz czekam co u Lilki będzie:baffled:

po kilku pochmurnych dniach zaczyna u nas świecić słońce chyba postaram się wyjść na spacer pewnie moja nie będzie zachwycona z czapeczki na głowie:no:

miłego dnia kochane

hej babolki!!
kurcze Daria mi kicha :\ boje się żeby się nie rozwinęło chorobowo to kichanie..Blance jeszcze nie minęło nadal duszący kaszel, wymioty ale bez gorączki! daria dzisiaj 12 godzin bez jedzenia o 19 mleko o 20 zasnęła i spała do 7!!!!!!! nie wiem czy się cieszyć czy płakać...bo i tak nie śpię tylko kursuję od jednej do drugiej i sprawdzam czy oddychają a Blankę co pięc minut przykrywam bo się rozkopuje:p
daria też ma trochę ciemieniuchy,wyczesuje jej delikatnie grzebykiem ale boje się o jej delikatną skórke, zobaczymy czy się poprawi czy bedzie nachodziło dalej(blanka nie miała jak była mała dopiero jak jej włoski urosły grubo po skończeniu roku to troche jej naszło ale porządnie wyczesałam i zeszło od razu)
tosia mała zaznacza poprostu terytorium:D jej mama i tyle!!

dzień dobry!!!!!!!!

u nas noc jak noc poszła spać o 22.30 spała do 4, potem do7 no i po spaniu....kurczę te dni mnie dobijają nawet na pół godziny nie mam spokoju bo ona nie śpi:wściekła/y: wczoraj kupiłam drugi smoczek z NUK bo ma inny kształt niż Avent ale też go nie chce....czy którejś dziecię też nie ma smoka???jeśli pamiętam to tylko tosi jeszcze nie bierze. ..kurczę teraz chciałabym żeby brała smoka a za 2 lata będę jej go wyrywać:-D
zastanawiam się dlaczego ma taki lekki sen w dzień, normalnie ani wożenie w wózku nie pomaga, ani spacery bo tam też płacze, nic a nic...brak mi już pomysłów...

tosi piękną nockę ci malutka zgotowała:-p

u nas mega ciemieniucha zwalczona oliwką:tak:

Beniaminko masz rację co do tego, że nawracająca ciemieniucha jest objawem alergii, moje dzieci są tego żywym przykładem, synek miał lekko i tak też jest najsłabiej uczulony na pokarmy (bo my pokarmówka, niestety :-( ) a córka miała nawracajacą i alergia nam zyć swego czasu nie dawała, teraz czekam co u Lilki będzie:baffled:

po kilku pochmurnych dniach zaczyna u nas świecić słońce chyba postaram się wyjść na spacer pewnie moja nie będzie zachwycona z czapeczki na głowie:no:

miłego dnia kochane

o moja tez nie jest fanką czapki a szczególnie jej ubierania ;-)
my smoka nie mamy i dajemy radę... czasem tylko kciuczka pojemy... ale rzadko... ;-)
no miss łaskawie pozwolila mi naczynia zmyć.. i tyle bo się obudziła.. pewnie mają z tata układ.. daj matce posprzatac żebym ja tego nie musiał robic :-D pieknie się zaczyna :-)
my ciemieniuszki nie mamy i nie mielismy więc nie pomogę :-(

Małpko, rozwaliłaś mnie tym tekstem o terytorium :-D

witam , z lekka niedospana:-) mój synek ,ma zegarek w brzuszku i równiutko co 4 godziny budzi się na papu i nie ma odstępstwa, także nie wiem kiedy noce beda w całości przespane:baffled::nerd:
Mały od 6 nie śpi i teraz w ramach rozrywki dałam go na matę i Franuś boksuje zabawki aż furczy. My to mamy chyba następny skok rozwojowy , aż miło patrzeć jak mały robi postępy, teraz jest na etapie chwytania zabawek i widac że jest to zamierzone tak , pięknie się uśmiecha no i ma fazę na piosenki ale niestety tylko te śpiewane przez mamusię , a repertuar mam ograniczony i wymyślam coś w stylu "halo halo misiu misiu, misiu duży misiu mały" śpiewając monotonnie a on jest zachwycony!!!! Oczywiście skok również okraszony jest marudzeniem , . Ale ogólnie nasz największy sukces to spanie na brzuszku w ciągu dnia!!!:happy2::happy2::happy2:
Dziewczyny mój waży tak już 5 kg a może ciut więcej i wydaje mi sie że chyba czas a przejście do następnej rozmiarówki pamków. A jeszcze nie dawno te 3-6 kg były na niego za luźne a teraz sa na styk . Któraś juz przeszła na wieksze np 4-8?

kredko my już od około 4 tygodni na większych pampkach jesteśmy :)
a twój mały jak co 4 godz sie budzi w nocy to masz raj, ja bym mega wyspana była hihi :) ty czekasz na całą noc przespana a ja na choć 2 karmienia w nocy ;)

Dziewczyny mój waży tak już 5 kg a może ciut więcej i wydaje mi sie że chyba czas a przejście do następnej rozmiarówki pamków. A jeszcze nie dawno te 3-6 kg były na niego za luźne a teraz sa na styk . Któraś juz przeszła na wieksze np 4-8?

ja tych 3-6 używałam tylko na początku, najdłużej używałam tych 4-9 ale już są za małe i muszę się przerzucić na większe... albo wogóle zrezygnuję z pampersów i przerzuce się na huggisy bo wg. mnie są świetne i 3-ki jeszcze na niego pasują (są troche większe od pampków)

dziewczyny u nas kolejna nocka przespana można powiedzieć, mała o 21.00 jedzonko i potem o 5 i do 8 z kawałeczkiem jeszcze podrzemała. Może tak już zostanie?? Oby...

w końcu mam nowego kompa także chyba będę mogła więcej pisać, o ile dzieci moje pozwolą mi na to :-D

u nas też ciemieniucha i oliwka niebardzo pomaga. A pampki używamy 3-6kg i jakieś takie duże są a mała waży już prawie 7, nie wiem o co chodzi z tymi rozmiarami????

U mnie wczorajszy wieczór i noc była koszmarem, mała postanowiła bić rekord w niespaniu. Zauważyłam, że jak więcej śpi w dzień to i w nocy lepsze spanie, a jak w dzień marudzi to i noc do chrzanu. Ja teraz oczy na zapałkach a księżniczka odsypia. Dobrze, że dziś piatek to w razie w na męża w nocy zrzucę wstawanie. Ja też w zeszłym tygodniu zaczęłam używać tych większych pampersów i kupiłam też większe Dady z Biedronki i one są o wiele lepsze niż te mniejsze, lepiej chłoną są miększe i naprawdę jestem zadowolona.
Gaja trzymam kciuki, żeby Twój maluszek pospał w nocy, sam odpoczął i mamie dał dychnąć.

reklama
Heja!
U nas tradycyjna czyli nawet nie mysle narzekac - zasnal po 22ej , obudzil sie na jedzonko o 1.30 , a pozniej spal do 5.40 - jedzonko , kupa i spalismy do 9ej - wiec bajka:-)
Wiecie wczoraj bedac w Pepco i widzac bodziaki czerwone , takie na maxa czerwone z hallo kitty nie wytrzymalam i kupilam mimo,ze to bardziej pewnie babskie :-) ale ta czerwien , ktora mu tak pasuje i ten kociak ... w koncu to dziecko przeciez . A swoja droga sliczne te ciuszki z hello kitty sa w Pepco - byly tez oczywiscie rozowe , i pajacyki sliczne dla dziewczynki , tez rozowe - i gatunkowo fajne - bodziaki za 15 zl - to pisze tak jakby ktoras miala u siebie pepco i chciala zakupic .

Do góry