reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Witam mamusie!!
Dzisaj na obiadek zrobilam rosolek....szybko i pysznie i wlasnie przyszlismy ze spacerku,rosolek goracy juz byl wiec zjedlismy a malutki jeszcce w wozku spi po sapcerku dal mamie spokojnie zjesc i jesczce posiedzie i poczytam co tam u was!!
Fajnie ze nowy watek powstal co do obiadow,jak macie jakies pomysly an szybki ei pyszne obiadki to piszcie bo u mnie zero pomyslow!!i nie iwem co jutro gotowacmjak rosol zostanie to chyba pomidorowke zrobie dodam koncentratu i bedzie obiad!!
oki poczytam co u was milego popoludnia!!

reklama
Witajcie mamusie!

U mnie bardzo duzo się dzieje, niestety nie mam czasu czytać co u Was, tym bardziej pisać, tęskno mi do was. Mam nadzieje że wszystkie mamy zdrowe i ich maleństwa też:-)
Teraz zaglądam na szybko z pytaniem: czy któreś maleństwo miało podejrzenie refluksu i czym sie objawiało? Stosowałyście Nutriton?

Zdrówka dla wszystkich, buziole ogromne!!

Heja !
No to i ja sie przylacze do tematu - moj maluch 4 razy ma butle ale za kazdym razem po butli musi miec cyca - inaczej jest wrzask - a ja sie z tego ciesze , bo to fajne w sumie:-) .
A dzis moj maluch jest kochany - spal chyba z 3 h , wczesniej bylismy na spacerku , a teraz sobie lezy i sie usmiecha:-)

Jestem i ja. Zaraz położę małą i będę mogłą chatkeogarnąć. Byliśmy dzis na wycieczce, potem u babci na kremówce;-):-)mniammmm
Jutro do pipologa i mam stresa...
Asiek nie wiem co ci powiedzieć ,bardoz możliwe że po prostu masz kryzys laktacyjny i mleko jest ale mniej niż powinno. jeśli niunia potrzebuje wiecej a nie chcesz zakończyć karmienia to cycaj jaile wlezie, jeśli tylko możesz sobie na to pozwolić. Jak w nocy chce co godzine...mówi siętrudno, ale to może przynieść efekt. Dwa, trzy dni przecierpisz i potem mleka będzie pod dostatkiem. Jak zaczyna sięprężyć przy cycu to ściśnij brodawkę i sprawdź czy mlkeo faktycznie jest. najlepiej ściśnij kilka razy dla pewnosci czy leci mocno czy tlyko pojawia sie kropelka.Taka moja propozycja na dziś;-)

hej

KasikN82 no i mam znow stresa:-( Ja sie balam o bioderka Laury, bo ja sama jako dziecko mialam problemy, poza tym polozna na poczatku tez kazala mi ja pieluchowac, bo nie chciala lezec jak zabka. Chyba sie jeszcze raz przejde do lekarza i poprosze o skierowanie do ortopedy.
Do tego mala ma rzadka kupke i nie wiem czy to efekt poszczepienny, czy cos ja bierze:-(

Witam!
Piszecie o USG bioderek. My byliśmy u bdb profesora. Wynik był IIa i powiedział, że wszystko ok, że to jest norma! Z tego linku, co podała Beniaminka też by tak wynikało! Zrobił mi się mętlik w głowie po waszych postach:confused::confused::confused: Doradził, aby nie układać dziecko na boku, bo jest to nie naturalna dla niego pozycja, powodująca wyprostowanie nóżek, zaś w brzuchu dziecko miało nóżki podkulone, kolanka szeroko i takie ułożenie jest najlepsze!

mb_ 1 sorki, ale nie chciałam nikogo stresowac:no:;-). Po prostu napisałam to co powiedziała mi pediatra. Ale widocznie jakas niedouczona jest w tych sprawach. Bo piszecie ze to norma u takich maluchow jak nasze. Ale juz jestesmy zapisani na jutro, wiec juz pojdziemy. Zobaczymy co nam powie i juz. Tylko nie wiem czy mowic ze juz robilismy usg, czy nie.

Ritka to ile płaciłas za wizyte. Bo my jutro wybulic musimy 150 zeta. I ja tez juz nie wiem co myslec:confused::confused:, co lekarz to inna opinia. Chyba z innych podrecznikow sie uczyli:-D:-D

Małgos fajnie, ze juz lepiej sie czujesz.

kalcha
powodzonka na jutrzejszej wizycie

U nas nocka była super, pobudka o 2, i przed 7. Teraz tez juz Antos spi od 21. Padł wymeczony, bo nie spał od 17. Nawet jesc za bardzo nie chciał, tylko sie wyginał jak nie wiem co.

Dobrano, do jutra

KasikN82 pewnie, ze idz. Moze dowiesz sie czegos wiecej i nam tu napiszesz;-)
A ja sie robie coraz bardziej niespokojna. Laura ma te kupki rzadkie i ostatnia smierdzaca. Temperatury nie ma podwyzszonej, ale jest niespokojna. Normalnie zasypia okolo 19 spi do 20-20:30, zje i budzi sie ponownie okolo 23, a dzis spi od 19, ale po 15-30 minut. Jutro z samego rana dzwonie do lekarza.
Asiek a moze sprobuj herbatki na laktacje?

to i ja witam i piszę , iż zdecydowanie Maksymilian odmówił butelki :) Chce tylko cysia, bo wczoraj próbowałam mu znów podać bo głodny był ale butla bleeeee i podałam drugiego cyca i spokój ;) Jedyne co to wypije herbatki jak już naprawdę potrzebuje się dobić ale mleka modyfik nie.
Dziewczyny ja też przechodziłam te prężenia i płacz przy piersi :/ Możliwe, że np magi masz kryzys laktacyjny w 6-tym tygodniu. Pocieszę was, że to mija :) Choć wariacje nadal będą

Mozliwe, pozyjemy zobaczymy...

dzieki dziewczynki za porady ... ja wiem ze Lena stwierdziła iż z butli łatwiej leci wiec pewnie dla tego nie chce cycka :(( owszem napije sie jak jest nabrzmiały ale jak tylko robi sie "flak" (mimo iz jest w nim mleko) to zaczynają sie cyrki :( i kompletnie nie wiem co mam z tym zrobić, chciałam ją przetrzymac ale przez 15 minut tak sie zanosiła płaczem ze w koncu podałam jej 75ml mleka ... no i mam z tego tytułu doła bo wiem jak to sie skonczy a wcale tak nie chce :((
w nocy idzie w ruch tylko cyc ale od paru dni mała potrafi co godzine sie do niego budzic ....

Beniminko suuuper ze Julcia w koncu posłuchała mamusie i ładnie poszła spać o 22 :)) ja tez czesto zaglądam na stornkę e-dziecko duuuuzo mądrych porad :)

Tosiu ja tez zakupiłam mate ale puki co to julcia ma z niej większą farjde niż Lena :/
No ja mam dokładnie to samo, czesto chce go przytrzymac przy cycu ale tak wrzeszczy jakby go ze skóry obdzierali i tez w rezultacie daje troche mm ale tak 60ml i zasypia...Czego ja nie próbowałam i zmiane cyca po kazdym jego wrzasku i podnoszenie do odbicia i spowrotem cyc...to odczekuje troche zeby odpoczał i znowu cyc ..ale nie zawsze zdaje to egzamin...
Za to nocki rewelka..pfu pfu zeby nie zapeszyc.

Witam dziewczyny!

U nas dziś ciekawa noc! Franek budził się na cysia co godz.:szok::szok::szok::szok::szok: I taki głodny jest od wczoraj po południu. Pewnie to ten kryzys laktacyjny 60go tygodnia, o którym piszecie! I co najciekawsze, to zawsze jest głodny w tym samym czasie kiedy muszę zrobić śniadanie dla starszej córki, no a jak zje, to koniecznie musi być na rękach. Dziś nawet jajko musiałam obierać jedną ręką:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Zaczynam mocno zastanawiać się nad kupnem chusty, może częściowo będzie pomocna w porannym sajgonie!

hej

Ritka to ile płaciłas za wizyte. Bo my jutro wybulic musimy 150 zeta. I ja tez juz nie wiem co myslec:confused::confused:, co lekarz to inna opinia. Chyba z innych podrecznikow sie uczyli:-D:-D

Dobrano, do jutra

Tylko 100 zł. tanizna w porównaniu z twoją stawką! Ja na twoim miejscu nic bym nie mówiła o poprzedniej wizycie! Może być różna reakcja! powodzenia!

reklama
dzien dobry :-)

U nas nocka bez zmian, karmienie o 24 i pieknie pospala do 5 ! :szok: pozniej o 7 i wstala o 8, teraz próbuje zasnąć. Co ciekawe , gdy zasypia w nocy smoka nie potzrebuje, a teraz nawet po karmieniu ryczala za smoczuciem i teraz dynda i sobie zasypia...ciii, bo nawet jeszcze nie zrobilam wlasnej toalety, czekam na jej sen jak na zbawienie. Chyba tak, jak Ritka pomyślę o chuscie, bo jak nie bedzie spala tak jak wczoraj to do wieczora bede latala w pidzamie, bez obiadu itd.
Z tego co czytalam na BB, to mala przechodzi teraz skok rozwojowy 7-9 tygodnia, i moze byc marudna, malo spac w dzien , wiec nie powinnam sie niepokoic, tyle ze bedac samej w domu tak trudno cos porobic.Przez to jej niespanie wczoraj, jadla co godzine piers, i tak rozbuchala mlekotok ze w nocy zalalam posciel mlekiem, a juz daaawno tak nie bylo,laktacja byla wyrownana a piersi miękkie. Chyba musze zakupic szalwie na uregulowanie tego.

Życze Wam milego dnia, udanych wizyt i dobrych wiadomosci! :-)

Gaja...juz śnieg ??? mamamija!!! :szok:

Do góry