reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Witam kobietki :)

kernus dobrze ze trafilas na lekarke ktora Ci spasowała. Szkoda że nie możesz wziąść synka z wami na ten turnus bo to było by dobre dla Ciebie. Ale i tak uważam że twoje poświęcenie, determinacja w walce o jak najlepsze zdrowie LAury jest niesamowite!!! Tak jak i dziewczyny jak czytam o tym jak ciężkie są to ćwiczenia to placzę razem z Tobą bo domyślam się jaki to musi być ból dla Twojego serca. Wiem też że to wszystko co robisz dla coreczki to tylko przejaw Twojej ogromnej miłości i siły jaką nie wiele z nas by miało. Jesteś niesamowita a trudy na pewno zostaną nagrodzone i jestem przekonana że ćwiczenia wykonujesz prawdilowo!! Codziennie myslami jestem z Wami szczerzę Ci kibicuję i modlę się o zdrowie Twojej LAurki i o siły dla Ciebie dlatego wiem że jak by nie było to będzie dobrze!!

Tosia ja debridat podaje takim kroplownikiem, a jesli nie to możesz kupić strzykawke i nią podawać wtedy nie powinna pluć. Co do wymiotów to ja nie wiem może po prostu ulewa nie wymiotuje?? oby!! wierze że przejdzie szybko wam ból brzuszka.

Saraa tak tak rota doustnie ale 5w1 i WZWA w n óżke jakies dziwne mi się to wydało ale skoro wszędzzie tak to ok :)

My dziś zaliczyliśm kolejną nockę udaną pobódka tylko przed 3 i póżniej już przed 7 więc jest pieknie, poza tym wieje jak ... i nie wiem czy na spacerek pójdziemy, za to moj P powiedział że dziś daje mi wolne i mam jechać sobie na basen tylko mleczko mam ściągnąć i warunkiem jets że nie będę myślała o tym co oni robią tylko sie odprężę.. kochany jest tylko jak ja mam nie myśleć??

reklama
A wiecie co? Maks ostatnio przestaje lubić butlę, jak mu wczoraj podałam po karmieniu to nie chciał pić i językiem wypychał a dalej marudził i myślałam że nie głodny to go tośtałam ponad godzine :/ Ale potem dałam drugiego cyca i pięknie ssał i tak zauważyłam od kilku dni że mleko z butli jest bleee mimo iż niedawno jeszcze chętnie pił. Z jednej strony się cieszę ale z drugiej boję jak to później będzie. A niby dziecko szybko do butli się przyzwyczaja a tu proszę :)

A wiecie co? Maks ostatnio przestaje lubić butlę, jak mu wczoraj podałam po karmieniu to nie chciał pić i językiem wypychał a dalej marudził i myślałam że nie głodny to go tośtałam ponad godzine :/ Ale potem dałam drugiego cyca i pięknie ssał i tak zauważyłam od kilku dni że mleko z butli jest bleee mimo iż niedawno jeszcze chętnie pił. Z jednej strony się cieszę ale z drugiej boję jak to później będzie. A niby dziecko szybko do butli się przyzwyczaja a tu proszę :)
Gaja bo to jest typowy maly mezczyzna, naturalne piersi sa lepsze od silikonow.:-);-)

witam Was :-) my właśnie bawimy się pieluszką w duszka :-)
Agusska, Kasik N powodzeniaoraj
bóli brzuszka ciag dalszy a do tego dzis mi niunia wszystko wymiotuje.. kropelki tez... nie wiem co zrobic.. do tego nie wiem jak jej dawac debridat, bo z woda za cholere nie chce pic... pluje tym/...
dobrego dnia

a próbowałaś z mlekiem ???
ja podaje z wodą , mój to taki mały opój że wszystko wypije co mu się da:-)
Franuś mi właśnie i usnął na brzuchu i tak pisze z nim- walczył ze snem od 7 rano .
Byłam dzis u gina wsio ok przepisał tabsy, w ogóle szok do wczoraj leciało ze mnie jak z rzeźni, dosłownie przeciekałam:szok: a dzis rano szok nic okres w cudowny sposób sie skończył , chyba potęga podświadomości :-):-):-)

witam i ja:) u nas tez wieje..brrr...wczoraj E zrobil nam niespodzianke i wrocil z trasy bez uprzedzenia:) nocka fajna bo przespana:) teraz zjadl, zrobil kupke i zasypia z pielucha:)

KERNA podziwiam Cie za wytrwalosc i dzielnosc! kochana jestes wielka!

kasik, agusska powodzenia na wizytach :)

anitas fajnie ze juz w domku jestescie i duzo zdrowka zycze calej rodzince:*

alcia z biegiem czasu bedzie dobrze:)maly jest zdrowy!

asiek ja jak mam chwile to zaraz na necie buszuje..ksiazke ostatnio czytalam pod koniec ciazy.

marja ja tez ostatnio zauwazam zastoj mimo ze odciagam regularnie..cycki mnie bola jak nie wiem co;/

kalcha kochanego masz meza:)

Kredeczko, super że u gina wszystko oki... no chyba będę odciągac troszkę mleczka na rano co by Gwiazdka łaskawie wypiła.. ona to ma te smaki.. próbowałam, to jest dobre a jak pepti syf pije to jest oki... oj nauczymy Ją rozróżniać smaki.. swoją drogą.. ale bym tatara zjadła... no ale niestety....
Kalcha, ale słodziak ten Twój facet :-)
Beniaminka, dziękuję.. chyba spróbuję odciągać, choć dziś M pojedzie po sondę to mu powiem żeby poszukał takich łyżeczek.. ja mam zwykłą do kropelek silikonową, ale ona jest za mała..
Alcia, mam nadzieję, że już się doczekałaś... kurcze, jakby nie patrzeć brudna robota :-)
Anitas, super, ze już jesteście wszyscy razem!
Kasik, powodzenia na szczepieniu
Asiek, Małgoś no to mamy podobną pogodę.. u nas wiatr jak cholera i strasznie nieprzyjemnie
my sie powietrzymy, tylko czekam aż się obudzi Gwiazdka i wychładzam domek :-)
Agusska, czekamy na wieści po USG :-) daj znać czy wsio oki :-)

Witam wszystkie mamusie :)

Na wstepie dziekuje batrdzo za ksiazke Jezyk niemowlat :-)
Dziewczyny jak wy szybko tu piszecie ze nie wyrabiam z czytaniem :)my dzisiaj wstalysmy o 10. a wczesniej o 6.30 wiec sie super wyspalam. Bylam juz z mala u lekarza dzisiaj i to co ma na raczce to sie okazalo ze czesc szczepionki dostala sie miedzy miesien a sciegno i zrobil sie naciek :wściekła/y: Teraz musimy to masowac codziennie zeby sie rozeszlo ale slad i tak juz po tym na raczce moze zostac:szok: Mala zasikala wszystko u lekarza aak na zlosc dzis nie wzielam jej ubranka na zmiane i szybko pedzilam z nia do domu bo wszystko miala mokre:-(
Sliczna dzis pogoda, sloneczko swieci i cieplo u nas. Jakos mam dzis dola z powodu tego mojego karmienia, tzn ze nie moge tak normalnie karmic piersia tylko siedze wciaz z tym laktatorem. Cala ciaze marzylam o karmieniu a teraz dupa. Teraz nigdy nie wiem ile malej w butle nalac zeby sie moje mleko nie marnowalo jakby nie zjadla.. bo plakac mi sie chce jak musze swoje mleko wylewac. A podzielic jej na dwie porcje tez nie mam jak bo Maja jak nie dostanie na raz to juz potem drugi raz nie wezmie butli :crazy: ech... I caly czas mysle o tych Mai bioderkach bo wlasnie spojrzalam w ksiazeczce ma ewpisane przy lewym bioderku II A, ktioras z was o tym piosala ze to nie za dobrze??? Oczywiscie ja pielu****e ale mam wrazenie ze te pieluchy nie spelniaja swojegio zadania bo ona i tak nie ma tych nozek tak na zabke w nich..
Takze Aguuska trzymam kciuki daj znac co u was wyszlo.

kerna jestes super dzielna i tak trzymaj dalej. Tylko dzieki Twojej determinacji wszystko bedzie szlo ku lepszemu!!!!! Podziwiam Cie!

anita fajnie za masz juz corcie w domku:-)

alcia moja mala tez miala sluz w kupkach przez jakis czass i lekarz powiedziala ze tak moze byc i w sumie samo jej to przeszlo i juz nie ma. Wspolczuje polowania na kupke Ja przy zbieraniu siuskow tak sie nameczylam ze hej!

Beniaminka moja Maja tez sie slini i pcha lapki do buzi, moze to taki czas teraz na poznawanie lapek:-) zabkowanie to raczej nie jest choc czasem sie zdarza nawet ze dzidzia sie rodzi juz z zabkami. Dodatkowo przy zabkowaniu dziaselka sa zaczerwienione i rozpulchnione.

A my już jesteśmy po wizycie:) Szymek nakarmiony śpi w łóżeczku a ja mam chwile dla siebie:)
Dziękujemy za kciuki:) jest lepiej bo z 2 A poprawiło się na 1B. Nadal bioderka sa niedojrzałe więc dalej pieluchowanie i jaknajczęściej pozycja na brzuszku. Mamy się pojawić na kontroli za 6-8 tygodni ale jak mówił lekarz nie ma się co martwic bo wszystko się unormuje:)))

Tosiu ja tydzień temu miałam taką chęć na tatara, że szok. Nie wspomne już o piwie z sokiem imbirowym, które mnie prześladuje od połowy ciąży. Pocieszam się że jeszcze troszkę a już wszystko będziemy mogły jeść a teraz maluszki najważniejsze.

reklama
Do góry