reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Jej dziewczyny jesdtem w szoku..czytam Wasze posty i płakać mi się chce. Jesteście naprwade wielką podporą dla mnie:tak:
Aż mi jest głupio czytać takie pozytywy o sobie, ale serio to pomaga mi się pozbierać ;-)
Zbuduj sobie karmnik! :-) alcia a to jest link do przeróbek. Można każdy stanik mieć i karmić;-)
Teraz ciagle chodzę i patrzę się na swój biust:-D jest tak dziwnie wysoko:-D:-D:-D

Saraa nie słyszałam że nie wolno podawać wit.D. Ale ja ją i tak podaję tak co dwa, trzy dni więc chyba podświadomie:eek:
no i lece cos zjeść, znowu Was nie poczytam..

reklama
dzien dobry :-)

U nas tradycyjnie, zasnela kolo 24, karmienie o 00.30 pozniej szok- wstala dopiero o 5 na karmienie, potem o 7.30 i...spi dalej :-) Normalnie cala mamusia z tym spaniem, lubi rano pospac mała sowa :-D

Agusska, Kasik N trzymam moooocno kciuki za wasze wizyty :-)
Kasik, wiem jak to z tym szykowaniem sie by gdziekolwiek wyjsc, dziecko zawsze zdążę nakarmic i ubrac a sama najczesciej dalej stoje w pidzamie , i wtedy szybko, szybko :-D
Kasik ten katarek, to tez moze ta sapka niemowleca, wiotkość krtani lyb refluks, mojej też rzęzi tam u gory ale na bank to nie infekcja, tylko teraz tak ma i wyrosnie z tego. Daj Panie Boże :-)

witam Was :-) my właśnie bawimy się pieluszką w duszka :-)
Agusska, Kasik N powodzenia
bóli brzuszka ciag dalszy a do tego dzis mi niunia wszystko wymiotuje.. kropelki tez... nie wiem co zrobic.. do tego nie wiem jak jej dawac debridat, bo z woda za cholere nie chce pic... pluje tym/...
dobrego dnia

Hej Dziewczyny!
U nas noc genialna - Karol spal od 23.30 do 4.30 - az w szoku bylismy jak zerknelismy na zegarek. Pogode mamy okropna- leje od samego rana albo i nocy.Wczoraj kurier przywiozl lezaczek/bujaczek - to jest genialne!!! Od rana maly jak zaczarowany w nim lezy - teraz wlasnie zasnal.A jak lezal to wrecz spiewal do wiszacych na palaku grzechotek . No zakup super!:-)
Wczoraj sie wystraszylam , bo zrobil mi sie zastoj w piersi - bolalo okropnie, guz taki duzy byl - wieczorem ciagle sciagalam pokarm, masowalam , ppolewalam goraca woda i kapuste przylozylam - na szczescie rano juz sladu nie bylo po guzku i nie boli. A juz mialam stracha.
To milego dzionka:-)

Kerna, trudno mi użyć jakichkolwiek słów, bo trudno mi sobie nawet wyobrazić to co musisz przechodzić. Jesteś dzielną kobietą!!! Wiem, że czeka Was bardzo trudny okres długotrwałej walki i ćwiczeń, ale wiem, że Wam się uda. A czy Ty nie możesz zabrać synka też na ten turnus???
Trzymam kciuki za WAS:-)

A my już jesteśmy wszyscy w domku, wczoraj Ania wróciła ze szpitala. Miała bardzo dużo gradówek na obu powiekach, zabieg trwał pół godziny, no ale dla mojego męża pobyt w szpitalu skończyl się zapaleniem spojówek, ma spuchnięte powieki i leci mu ropa. Lekarka powiedziała, że złapał tam wirusa i przepisała ma krople. Ale boję się, żebym ja czy Kamil nie złapał tego wirusa. Byłam tam z nim wczoraj i przedwczoraj. Mam nadzieję, że my jednak nie złapaliśmy i teraz też nas mąż nie zarazi.
A mój Kamil zaczyna ząbkować. Zamówiłam mu dzisiaj gryzaki dziąsełka na Allegro, bo sam jeszcze nie przytrzyma sobie gryzaka. Myślałam, że jemu nie pójdzie z tymi zębami tak szybko jak Ani, ona miała skończone 3 miesiące.

W środę na USG bioderek wszystko OK, moja wizyta i ginekologa też OK.

Pozdrawiam wszystkie mamusie i życzę miłego dnia.

dzien dobry!

u nas nocki sie ladnie normuja...budzimy sie w okolicach 2 , potem 5-6 i ok.8, jak dla mnie to juz super!jestem super wyspana, w porownaniu do tego co bylo, czyli co 2 h...tylko dzisiaj nocka z atrakcjami, bo po 2 przyjechal Tatus, akurat jak nie spalismy i tak gadu, gadu, chlopaki zasneli a Mama sie do 4 meczyla, bo byla glodna:)wczoraj przelecialam dzien na 3 kanapkach i musialam w nocy wstac po czwarta;)za nic mi sie nie chcialo wstawac ale spac tez nie moglam, no i balam sie, ze jak wstane do karmienia to padne...teraz pije koperek w kuchni a Filip walczy ze snem:)Kochanie ma swieto, niech sie wyspi:)

musze pobrac probke kupy do badania - bo sie pozalilam pani doktor , ze wg. mnie tam jest sluz,i teraz czuwam, bo jak nie zlapie na swiezo, to cala wsiaknie w pieluszke..ech,. gowniana robota;)

Agusska, KasikN - powodzenia!
Anitas - to tak wczesnie moga zabki wychodzic??????w szoku jestem...
Beniaminko -dziekuje!tez mysle, ze sie jeszcze wszystko zmieni:)
Asiek - ja czytam biografie Coco Chanel w tej chwili, nawet, nawet...

Milego dnia Mamusie i Dzidziusie:)

witam Was :-) my właśnie bawimy się pieluszką w duszka :-)
Agusska, Kasik N powodzenia
bóli brzuszka ciag dalszy a do tego dzis mi niunia wszystko wymiotuje.. kropelki tez... nie wiem co zrobic.. do tego nie wiem jak jej dawac debridat, bo z woda za cholere nie chce pic... pluje tym/...
dobrego dnia
Tosiu ja wszystkie specyfiki podaję łyżeczką, mam taką wymiarkowaną , jak daję pół łyżeczki to jest to 2.5 ml własnie tyle ile mam dawać debridatu 2x dziennie. Niestety podawanie jest odrobine siłowe, sama podaje rano ale to meka, bo mala lezy, odsuwa głowe i czasem pół się wyleje po brodzie. Ale juz mamy sposób na nią, jak wkładamy łyżeczke, to najpierw odrobine z tej łyżeczki wlewamy do dzióbka, ale nie cofajac łyżeczki, ona musi w buzi pozostać(czubek) bo inaczej mała wypluje wszystko, a jak sie przytrzyma łyżeczke to nie ma jak pluć i wypija, z woda nasza mala pic ze smoczka nie chciala :-)

Hej Dziewczyny!
U nas noc genialna - Karol spal od 23.30 do 4.30 - az w szoku bylismy jak zerknelismy na zegarek. Pogode mamy okropna- leje od samego rana albo i nocy.Wczoraj kurier przywiozl lezaczek/bujaczek - to jest genialne!!! Od rana maly jak zaczarowany w nim lezy - teraz wlasnie zasnal.A jak lezal to wrecz spiewal do wiszacych na palaku grzechotek . No zakup super!:-)
Wczoraj sie wystraszylam , bo zrobil mi sie zastoj w piersi - bolalo okropnie, guz taki duzy byl - wieczorem ciagle sciagalam pokarm, masowalam , ppolewalam goraca woda i kapuste przylozylam - na szczescie rano juz sladu nie bylo po guzku i nie boli. A juz mialam stracha.
To milego dzionka:-)
Marja, jak robi Ci sie zastój, to staraj sie nie odciagac laktatorem, odrobine daj dziecku possac, lub zrob to recznie ale odrobine i wtedy ciepla woda, delikatny masaż( nie wolno mocno!) i na to zmrożona kapusta potluczona, ja trzymam w zamrażalniku kilka lisci. Bo jak odcagasz to nadal pobudzasz do dalszej produkcji i to jest błedne koło.
Anitas, super ze juz jestescie w domku, duzo zdrówka dla Ani, męza i dla Was! :-)
Napisz prosze skad wiesz, ze to juz ząbkowanie ? Bo moja Julka tez sie slini,pcha lapki ale...chyba jeszcze za wczesnie? Chociaz moj Kamil mial 4.5 miesiac jak juz zauwazylam na dole 2 ząbki jedynki.

Ostatnia edycja:
witam,
u nas zawierucha straszna siedzimy w domku 2 dzień :/
ostatnio wieczorami młody ma kłopoty z zasypianiem i drze sie w niebogłosy z 2 godziny aż padnie :( Ogólnie ciężko mu się zasypia też w dzień :( Teraz np jest zmęczony ale walczy.
Ale noc ok bo 4 karmienia :) I rano pospał ale musiałam być przy nim, ot lubi bliskość.

Saraa nie słyszałam że nie wolno podawać wit.D. Ale ja ją i tak podaję tak co dwa, trzy dni więc chyba podświadomie:eek:
no i lece cos zjeść, znowu Was nie poczytam..
Na ulotce mojej wit D pisze , ze nie wolno jej podawac jak dziecko jest unieruchomione tzn ( ok 8-10 godz na dobe) poniewaz kosci nie moga prawidlowo prosto rosnac. Moja lekarka zreszta tez mi mowila zebym nie dawala jej codziennie bo nie ma co dziecku organizmu chemia zasmiecac. Generalnie jest taka zasada jak swieci slonce i jestes z dzieckiem 2-3 godz na dworze to witaminy D sie nie podaje.

Alcia zmierz mu termometrem w pupie temperatura to bedziesz zaraz swieza kupke miala.

A my dzis po szczepieniu na rota za 4 tygodnie dostanie trzecia dawke. Malemu wrasta paznokiec od stopki - musze to miejsce obserwowac jak zacznie ropiec to mam isc na pogotowie.
Starszy brat tez dostal odswiezenie szczepionki ( skojarzona 3 w 1 ) , tak wiec ze starszym mam juz spokoj na dlugie lata. Jeszcze nas czeka operacja migdala i dzis sie zdecydowalam , ze zrobie to w szpitalu a nie w gabinecie lek.

reklama
Wreszcie Was poczytałam, bo miałam kilkudniową przerwę bo albo goście, albo mała robiła akcje a potem miałam jakąś awarię netu, a ja to już chyba uzależniona od bb jestem.
Byłyśmy na usg bioderek (u nas pierwsza wizyta 70 zł kolejna 50) moja maleńka ma jeszcze nie w pełni dojrzałe stawy, ale nie ma żadnego ograniczenia w ruchach a wręcz przeciwnie. W każdym razie mamy przyjść jeszcze za 8 tygodni ale ogólnie to jest ok. Mała sie obudziła więc zmykam.

Do góry