reklama
gosiunia:)
Fanka BB :)
Hej! Dziękuję bardzo za miłe przyjęcie!
Moja mała właśnie gaworzy sobie śmiesznie obok mnie. Jedno jest pewne: oszalałam na jej punkcie równie mocno i szybko jak kiedyś za starszą córeczką . Niestety starsza córa nie oszalała tak mocno za swoją siostrą, ona jej chyba nawet nie lubi. Ale nie dziwie się jej. Kiedyś była oczkiem wszystkich. A teraz musi dzielić się zainteresowaniem innych osób z Igą.
Życze miłego wieczorku
Moja mała właśnie gaworzy sobie śmiesznie obok mnie. Jedno jest pewne: oszalałam na jej punkcie równie mocno i szybko jak kiedyś za starszą córeczką . Niestety starsza córa nie oszalała tak mocno za swoją siostrą, ona jej chyba nawet nie lubi. Ale nie dziwie się jej. Kiedyś była oczkiem wszystkich. A teraz musi dzielić się zainteresowaniem innych osób z Igą.
Życze miłego wieczorku
Ja dawałam mojemu Kamilowi czopki, lekarka przepisała mi takie na uspokojenie VIBURCOL, ale nie były aż tak konieczne, nie jestem pewna ale chyba nie są na receptę. Dawałam pół czopka. Najlepiej zapytać na szczepieniu, ja po szczepieniu dopiero poszłam do apteki i zakupiłam przeciwgorączkowe i te uspakajające.Gaju współcuje bardzo ,a moze rzeczywiscie przejdz na butle bedzie wam lepiej,kurcze nie wiem co tobie doradzić,ale wiem co to znaczy moja najstarsza córka non stop płakała,jak nie kolki to ulewanie albo bolący brzusze,pobudki mieliśmy dosłownie co 1,5 godziny nie zależnie od pory dnia,wszyscy mnie pocieszai ze to minie za miesiac ,dwa no ale niestety trwało to zdecydowanie dłuzej,za to teraz moja córka jest kochana,grzeczna,bardzo pomocna,nie sprawia mi wogóle trudnosci wychowawczyć,wiec napewno twój max wynagrodz ci twoe cierpienia, wytrwałosci ci życze kobieto-pomyśl sobie przecież to wiecznie trwac nie moze
Wstretnamałpko ale psikusa ci zrobiła córeczka
Kerna ty w nocy wyjeżdzasz ??? to jaka trase masz do pokonania? kurcze ja bym była cała zestresowana taką wyprawą,no ale ty to przecież dzielna obieta jesteś
Dziewczyny czy wy dawaliście jakies srodki uspakajajace swoim maluchą po szczepieniu???tzn jakies czopki czy coś? my jesteśmy jutro umówione na szczepienie,no ale jeszcze nie wiadomo czy zostanie zaszczepiona ze wzgledu na jej katar,ale w razie czego chce wiedziec co ewentualnie mogę kupic,aby małej ulżyć.
Mam dzisiaj dosyć. Wstalisy z samego rana i o 7.00 rano byliśmy z Anią na izbie przyjęć. Oczywiście musiałam zabrać KAmila ze sobą. Dostała wenflon, potem koszulkę szpitalna dłuższą od niej samej, a potem czekanie na zabieg. Miała być w tym szpitalu góra dwa dni a teraz się okazało, że to mogą być 3-4 dni, bo dużo tych gradówek do usunięcia. Niestety nie doczekałam do zabiegu bo zabrali ją dopiero przed 13.00. Ona już wariowała od tego czekania i głodu, ale jak tu przetłumaczyć małemu dziecku, że nie może jesć. Najlepsze jest to, że juz od chwili zapisania jej na ten zabieg powiedziano, że rodzic musi z nia zostać, trudno zresztą zostawić takie dziecko samo.Niestety rodzicowi nie przysługuje prawo do płatnej opieki na dziecko, myślałam, że się załamię!!! Trudno, żebym ja z dwumiesięcznym dzieckiem karmionym piersią i 3,5 letnim dzieckie do zbaiegu została 4 dni w szpitalu, wiec tatuś z nią tam jest, a tu sie dowiaduję, ze niestety tylko może wziąc sobie urlop, bo w szpitalu są pielęgniarki.
Moje dziecko leży pod kroplówką, ma zaklejone oczy, łóżko jest wysokie i sama na nie nie wejedzie a tu okazuje się, ze rodzić nie może wziąć opieki na dziecko..
Pojechałam więc do mojego pediatry, wypisał mi na męża opiekę ale powiedział, że ZUS może się doczepić.
A jeszcze, jak zabierali ją na zabieg to powiedzieli, że mąż ma być w sali jak wrócą-jedno drugiemu przeczy!!!
Ja jutro natomiast mam maraton, do południa USG bioderek, potem ginekolog i oczywiście muszę do ginekologa brać małego, bo jak męża nie to nie mam go z kim zostawić tzn. boje się zostawić go z kimkolwiek po tym jak mi się dusił.
Uciekam nakarmić małego, bo przez ten szpital jest wybity z rytmu.
Anitas - szczerze Ci wspolczuje....i malej Ani...ja myslalam, ze zwariuje jeden dzien w szpitalu, a co dopiero taki Szkrabek...ale na pewno bedzie wszystko dobrze, my tu trzymamy kciuki
Kerna - powodzenia i ostroznie!dostaniesz ktoregos dnia "medal supermamy"...czyli sprawna raczka Laurkizobaczysz...
Tosia - oj Ty niedobra
Saara - a jakie kominiarz mial oczy sprawdzilas?
z Warszawy jest na pewno Monia.gryc , ale cos jej dawno tutaj nie bylo...i o Trixi tez dzisiaj myslalam i Pysia sie nie odzywa?juz nie wspomne ile dziewczyn nam sie po porodzie na stale "zatracilo"
u nas drugi dzien wieje i leje..nawet smieci sie boje isc wyrzucic, o spacerze nie wspomne..i to akurat kiedy Kochanie w pracy..wiec siedze w domu uziemiona...Filipowi chyba tez sie nie podoba, bo jakis marudny...
Kerna - powodzenia i ostroznie!dostaniesz ktoregos dnia "medal supermamy"...czyli sprawna raczka Laurkizobaczysz...
Tosia - oj Ty niedobra
z Warszawy jest na pewno Monia.gryc , ale cos jej dawno tutaj nie bylo...i o Trixi tez dzisiaj myslalam i Pysia sie nie odzywa?juz nie wspomne ile dziewczyn nam sie po porodzie na stale "zatracilo"
u nas drugi dzien wieje i leje..nawet smieci sie boje isc wyrzucic, o spacerze nie wspomne..i to akurat kiedy Kochanie w pracy..wiec siedze w domu uziemiona...Filipowi chyba tez sie nie podoba, bo jakis marudny...
witajcie kochane
Witam nowa mamusie
Mam do was pytanko czy wasze pociechy tez dzisiaj sa takie marudne? moja co chwile placze nic jej sie nie podoba nie wiem czy ja cos boli czy chora jest? goraczki nie ma bo sprawdzalam wiec nie wiem o co chodzi nakarmiona przewinieta kupka zrobiona i dalej placz poszlam z nia na spacer zeby pospala chociaz troche to jak wrocilam to dostala jedzonko i znowu spi hmm dziwna dzisiaj jest czy to wina pogody??:-(
Witam nowa mamusie
Mam do was pytanko czy wasze pociechy tez dzisiaj sa takie marudne? moja co chwile placze nic jej sie nie podoba nie wiem czy ja cos boli czy chora jest? goraczki nie ma bo sprawdzalam wiec nie wiem o co chodzi nakarmiona przewinieta kupka zrobiona i dalej placz poszlam z nia na spacer zeby pospala chociaz troche to jak wrocilam to dostala jedzonko i znowu spi hmm dziwna dzisiaj jest czy to wina pogody??:-(
Marja
Witaj Dagna- dzielna babka jestes - ja tydzien w szpitalu i malo nie dostalam swira . Duzo zdrowka dla malutkiej zycze i pozdrawiam :-)
Mała na chwilę usnęła, więc wpadłam Was podczytać. W domu syf, nic dziwnego - przez weekend przewaliło się przez nasz dom strasznie dużo gości.
Zaczynam wreszcie wracać do siebie, poród (koszmarny), choroba małej i te cholerne 3 tygodnie w szpitalu strasznie mnie podłamały i chodziłam zakręcona jak cholera. W dodatlu w szpitalu dostalam ochrzan, że przekarmiam małą i ma wzdęty brzuszek i dostałam zakaz karmienia na żądanie. Mała ryczała cały czas... po przyjściu do domu też. Aż w końcu mądra kobieta - położna z mojej szkoły rodzenia powiedziała, że jest głodna i powinnam karmić na żądanie i... dziecko zmieniło się nie do poznania. I wreszcie odsapnęliśmy, bo wcześniej płakała cały czas, a my czasami razem z nią. A te "niby przekarmienia" małej spowodowane były prawdopodobnie antybiotykami i problemami z trawieniem (przez antybiotyki). EH. A te położne w szpitalu tak mnie opierdzielały, że dziecko płacze przeze mnie, bo jest przejedzone. Szlag mnie chyba trafi. Dopiero się chyba połapały, że coś jest nie tak, jak mała zaczęła tracić na wadze. Ufffffffff dobrze, że już jesteśmy w domu!
Saraa
...
Brazowe, moj maz tez mnie pytal czy czasami w ciazy nie jestem.:-);-)
Kerna to rzeczywiscie Laura ładnie w nocy Ci spi.
Powodzonka i bezpiecznej podrozy
Anitas duzo zdrowka dla Ani i szybkiego powrotu do domku
alcia a u nas dla odmiany pogoda super. Powietrze cieplutkie, ze az szkoda do domku ze spacerow wracac. Ale pewnie niedługo sie to zmieni:-(
Małgos i jeszcze Mycha dawno sie nie oddzywała
Gosiunia sliczne imie dla corci wybrałas.
Powodzonka i bezpiecznej podrozy
Anitas duzo zdrowka dla Ani i szybkiego powrotu do domku
alcia a u nas dla odmiany pogoda super. Powietrze cieplutkie, ze az szkoda do domku ze spacerow wracac. Ale pewnie niedługo sie to zmieni:-(
Małgos i jeszcze Mycha dawno sie nie oddzywała
Gosiunia sliczne imie dla corci wybrałas.
kerna
http://www.lauraziobro.pl
Jedziemy w nocy, wyjazd o 4 rano bo mamy ok.450km, ale godzin jazdy ok 7-8godz niestety.... takze bedziemy cały dzień w aucie. byliśmy dziś u pediatry i okazało się, że dodatkowo mała ma ziarniniaka w pępku i konieczny zabieg...czyli to jednak nie ropaZdjęcie rtg niewyraźne i nei można zdiagnozować stanu barkuczyli pozostaje nam rezonans...szit..mam dość.
Zakupy porobione, idę robić kanapki na drogę i wsio trzeba popakować..wrócimy pewnie dopiero w nocy a o 6rano muszę mojego M odiweść do rzeszowa...przydałaby nam się przyczepa kampingowa
Trzymajcie kciuki za optymistyczną diagnozę i w ogóle za jakąś diagnozę.Bo jak nam przyjdzie skąłdać kaę na operacje to sie załamie...oglądałam te biedne dzieciaczki usztywnione na dwa miechy a kokilce:---(no ale nic...zobacyzmy co nam powie jutro. miłej nocki:-)
Zakupy porobione, idę robić kanapki na drogę i wsio trzeba popakować..wrócimy pewnie dopiero w nocy a o 6rano muszę mojego M odiweść do rzeszowa...przydałaby nam się przyczepa kampingowa
Trzymajcie kciuki za optymistyczną diagnozę i w ogóle za jakąś diagnozę.Bo jak nam przyjdzie skąłdać kaę na operacje to sie załamie...oglądałam te biedne dzieciaczki usztywnione na dwa miechy a kokilce:---(no ale nic...zobacyzmy co nam powie jutro. miłej nocki:-)
reklama
hej hej
my dziś byliśmy na 3 godzinnym spacerze ( w ramach mojego odchudzania), chyba z 10 km zrobiłam jak nie więcej bo szłam dośc szybko, i myślałam ze do domu nie dojde. Jutro powtórka z rozywki haha nawet zaszalałam i wczoraj brzuszki robiłam, 17 mi się udało i padłam
Olaf dziś marudny znowu ale juz sie przyzwyczaiłam, dzielnie zapisuje o której je i ile, i stawiam krppkę jesli marudzi przy butli, moze z tych moich obserwacji cos wywnioskuje później
Saraa moze masz racje, bo wcześniej miała ciemniejsze włoski, zaczęły jaśniec i zrobiły się takie blond rudawe u nas nikogo nie bylło rudego nawet pra pra pra babc i innej dalekiej rodziny.więc moze jeszcze zjaśnieją.
Dagna popieram ze dzielna babka jestes, ja ledwo tydzień wytrzymałam w szpitalu pomimo fajnej opieki.
Gosiunia witamy serdecznie rozgosc się
Kerna naszczęscie nie musze się obawiac ze po listonoszu rudy ale mój S miał podejżenia
edit.wyprzedziłas mnie i własnie doczytałam twojego posta. 3majcie się tam jutro i głowa do góry, wszystko bedzie dobrze, trzymam kciuki za pomyslna diagnozę.
Anitas niech córeczka szybko wraca do zdrowia i do domku
ale mnie głowa boli i kaszel meczy, wogóle jakaś padnieta jestem, nie do zycia, żeby tylko ta moja mała wredotkla się nie zaraziła.
a co z Gizelką, tez jej dawno nie było
my dziś byliśmy na 3 godzinnym spacerze ( w ramach mojego odchudzania), chyba z 10 km zrobiłam jak nie więcej bo szłam dośc szybko, i myślałam ze do domu nie dojde. Jutro powtórka z rozywki haha nawet zaszalałam i wczoraj brzuszki robiłam, 17 mi się udało i padłam
Olaf dziś marudny znowu ale juz sie przyzwyczaiłam, dzielnie zapisuje o której je i ile, i stawiam krppkę jesli marudzi przy butli, moze z tych moich obserwacji cos wywnioskuje później
Saraa moze masz racje, bo wcześniej miała ciemniejsze włoski, zaczęły jaśniec i zrobiły się takie blond rudawe u nas nikogo nie bylło rudego nawet pra pra pra babc i innej dalekiej rodziny.więc moze jeszcze zjaśnieją.
Dagna popieram ze dzielna babka jestes, ja ledwo tydzień wytrzymałam w szpitalu pomimo fajnej opieki.
Gosiunia witamy serdecznie rozgosc się
Kerna naszczęscie nie musze się obawiac ze po listonoszu rudy ale mój S miał podejżenia
edit.wyprzedziłas mnie i własnie doczytałam twojego posta. 3majcie się tam jutro i głowa do góry, wszystko bedzie dobrze, trzymam kciuki za pomyslna diagnozę.
Anitas niech córeczka szybko wraca do zdrowia i do domku
ale mnie głowa boli i kaszel meczy, wogóle jakaś padnieta jestem, nie do zycia, żeby tylko ta moja mała wredotkla się nie zaraziła.
a co z Gizelką, tez jej dawno nie było
Ostatnia edycja: