reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

też własnie słyszałam ze jesli dziecko nie jest alergikiem to mozna jesc wszystko.
Ja daje małemu pierś teraz rano i w dzień 1 raz, żeby dostawał mojego mleczka,tak jak kiedyś pisałam pokarm mi nie zanikł i zaczęłam dostawiac małego znowu, nie za bardzo mu smakuje juz chyba,wykręca się czasem bo słabo leci, wogóle się tym nie najada bo po piersi je cała butle, ale wszędzie słyszę ze nawet kilka ml mojego mleka to juz coś. ale dziś nie dostał bo się bałam bo jadłam sałatke jarzynowa, torta, kotlety i inne takie i stwierdziłam ze jak jest taki marudny to lepiej sobie odpuszcze,bo mnie nawet brzuch po tych mieszankach rozbolał i chyba źle zrobiłam bo 1 pierś jest pełna i boli. Ale powiem wam ze wcześniej jadłam normalnie zupy zabielane śmietana, kotlety,troszke kapusty kiszonej, paprykę , groszek,fasole w zupie buraczkowej, nawet trochę zupy pieczrkowej i małemu nic nie było po tym. Tylko teraz te kilka dni taki marudny więc odpusciłam sobie zeby gorzej nie było.

hehhe a miałam się was o coś zapytac:) Mój Olaf jest najzwyczajniej w świecie rudy! u mnie nikogo w rodzinie bliskiej i dalekiej nie ma rudego, u mojego S. tez nikogo , i nie wiem czy to wogóle jest możliwe:)?? taki mały słodki rudy złosnik mi rosnie:)

dobrej nocki życzę:)

reklama
Hej!
To są moje pierwsze kroki na forum ale czytam Was regularnie od dłuższego czasu. Jestem mama dwóch dziewczynek.
Prawie 3 letniej Oliwki i 7 tygodniowej Igi. Mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do Waszego grona abym mogła trochę z Wami tu popisać. Pozdrawiam i życzę miłej nocki.

hejo kochane !!! Podczytuje Was czasami ale jakos nie mam weny na pisanie. U nas wszystko dobrze malemu zrosly sie juz prawidlowo panewki w bioderkach i juz nie musi byc szeroko pieliszkowny. Szczepienia dzielnie przebolal a nawet powiedzialabym ,ze gdyby nie byl glodny to by nie plakal a mial te normalne 3szczepienia. W nocy budzi sie tylko raz o 3 albo 4 i pozniej ok 8. Caly czas dzielnie karmie piersia i maly jest najmlodszym studentem Uniwersytetu Adama Mickiewicza w Poznaniu :D Jezdzi z nami na uczelnie i wyrywa wszystkie babki na uczelni :) Maly tak sie przyzwyczail do jezdzenia autem ,ze w dzien jak nie jedziemy na uczelnie to w godzinach gdzie normalnie bylby w aucie i dupke by mu trzeslo to placze bo ma harmonogram zburzony. Co do zdrowia to poki co wszystko dobrze tyle ,ze lekarka troszke sie martwi ,ze Filip malo przybral na wadze i teraz musze go jak najczesciej przystawiac do cyca bym nie musiala go dokarmiac sztucznie by tyl.To w duzym skrocie co u nas. Przepraszam,ze tak tylko o sobie ale jak zaczynalam pisac to jeszcze pamietalam co komu odpisac ,a z kazda literka mi uciekalo coraz wiecej i teraz dupka. Mam nadzieje ,ze niedlugo zlapie wene by spowrotem pisac codziennie i powrocic do Was na stale. Buziaki dla wszystkich kochanych maluszkow i mam.

Korba, wieki szacun za godzenie obowiązków studenckich, dojeżdzania,i opieki nad synusiem! Brawo, jesteś zuch dziewczyna i pewnie mężuś także super się spisuje :-)

Witaj Gosiunia na forum, jasne że możesz dołączyć, dziel się swoim doświadczeniem i pytaj jeśli masz jakieś dylematy, zawsze sobie jakoś poradzimy , witaj na BB :-)
No to mykam spać, mała najedzona, a w południe jedziemy na usg bioderek.

DZIEŃ DOBRY
czyzbym była pierwsza a wzystkie mamuski jeszcze spia?
u nas nocka ok mała spała od 21.30-4.00 i o 7.00 wypiła butle troche sie porozgladała i teraz zasypia u mnie na rekach:tak:
Gosiunia zapraszamy do wspólnego pisania,rozgosc sie kochana:tak:
Gaju kurcze współczuje humorków małego,jeszcze przy 2 starszych dzieci trzeba miec stalowe nerwy:tak: ale zobaczysz jeszcze troszke i sie wszystko ułozy.
Korba jak miło ze do nas zajrzałas,juz sie o ciebie martwiłam.

ZYCZE WAM MIŁEGO I POGODNEGO DNIA;-)

Dzien dobry
U nas nocka w miare spokojna. Laura zasnela zaraz po kapieli o 19, o 20 obudzila sie na jedzonko i spala do 2, a potem do 4. Ostatecznie wstalysmy o 7. Wczoraj pogoda byla nawet niezla, wiec zrobilismy sobie dluuugi spacer.
Asiek ja tez mieszkam w malym mieszkanku. Nawet kuchni nie mamy osobnej, tylko wszystko razem. Sa plusy takiego mieszkania- szybko mozna ogarnac, zawsze dziecko jest w poblizu i nie trzeba tak nasluchiwac :tak:Gorzej jak ktos do nas przyjezdza, lub przychodza znajomi. Tutaj nasi znajomi bez przerwy sie dziwia i pytaja. To wy spicie na tym lozku i na dzien je skladacie?? Takze rozumiem Cie doskonale. Ja z utesknieniem czekam na wieksze.
Alcia (dobrze pamietam??) ja mialam dwa dni wyjca. Juz w niedziele mnie wzielo.Takie mieszkanie gdzies daleko od rodziny jest okropne takie dni, szczegolnie gdy jest sie blisko z ta rodzina.
Tosia wspolczuje zabka
Dagna wracaj szybko.
Gaja Twoj Max jest identyczny jak moja bratanica, gdy byla niemowlakiem. Dla niej najbardziej dziurawe chodniki to byl raj:-D Wspolczuje i zycze duzo wytrwalosci
Gosiunia witaj
Korba podziwiam
Milego dnia

dzien dobry mamusie kochane :)

nie odzywalam sie bo mamusie mam w gosiach przez tydzien :) a moj O zaczal mi znosic prace do domu, takze jak dzieci spia i mamuska jest to ja pracuje zeby troche mojego O odciazyc tym bardziej ze w weekend dwa razy sam w nocy wszytsko zrobil, przebral, nakarmil...no prawie wszytsko bo troche mu pomoglam ale ciiii i tak jest super :)

Korba podziwiam :)

Witaj nowa mamusiu :)

Milego dnia dziewczynki!

Hejka mamuśki!!!

....... ah nie wiem juz sama, a do tego niby chce jesc ale wkurza się przy butli i cuda nie widy odstawia:(
a ja strasznie się martwie.
.
Guśka u nas to samo już chyba ze dwa tygodnie ...mała je tyle co kot napłakał z 60ml i dupa:(
i tak samo jak Olafek jest niespokojna, chce jeść a nie je, rzuca sie jak dzikus, sama nie wie czego chce albo właśnie wręcz przeciwnie to ja nie wiem o co jej chodzi!!!!??? juz się zastanawiałam nad zmianą mleka?? ale przecież ładnie jadła na początku i nic jej nie było!!??

witam,
nocka koszmar!!!! karmiłam 7 razy w tym o 3 i po 5 nie chciał spać i wył :/ Musiałam go w rożku telepać a nie chcę tego uczyć tylko mój T. na 6 do pracy i nie chciałam żeby wył. Teraz sobie śpi paskud mały.
Normalnie dętka jestem a tu Miłosz już marudzi o śniadanie. Nawet nie wiecie jak ja czekam, aż Maks pości w nocy tak żeby tylko z 2 x się obudzić a tu dupa coraz gorzej :/

reklama
dzien dobry:)

Szykujemy sie na usg bioderek, zapisalam nas w miescie nieopodal bo w moim nie byo juz terminow w tym roku, nawet po znajomosci" masakra:confused2:
Czekam na tesciowa i pojedziemy razem, bo nie moge malej dac na przednie siedzenie, bo poduszka powietrzna niestety, a ztylu jakby zaczela plakac nawet jej smoka nie mam jak podac.
Gaja, kurcze nie zazdroszcze... A powiedz, o ktorej zasypia Ci Maksio na noc? Bo wiesz jak jak ja policze karmienia od 19 np to tez do rana jest ich sporo, ale licze od polnocy bo wtedy ja sie klade, a Ona juz spi solidnie, bo wczesniej nie zasypia ( wczoraj wyjatek o 22) I jakby liczyc od 19 to bedzie 6 karmien do 8 rano, ale jakby liczyc od 24 to tylko 3 :-D
Ide sie malowac poki mala spi, mam nadzieje bo meczy kupe od 3 dni i nic...nie ma:no::wściekła/y::szok:Mam nadzieje xze nie zrobi na stole u lekarza ;-):eek:

Pieknego dnia Kochane! :)

Do góry