reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

hej, hej!

u nas tez pol dnia poza domem, co lubie i ja i Filip:)
a teraz co chwile przychodza dzieciaczki po slodycze:)fajnie wygladaja poprzebierane, zwlaszcza te najmniejsze:)jeden szkieletorek wywrocil nam sie na wycieraczce;(dostal za to wiecej slodyczy!

u nas na szyjce odparzen nie ma, ale pare dni temu z przerazeniem stwierdzilam ,ze nasze dziecko ma brudna szyje!!!!!!tak przyciska glowke do klatki piersiowej w kapieli, ze ciezko wymyc te faldki!wiec poprawiam teraz , jak mi sie uda wacikiem!ale dobrze, ze o tym piszecie bo mi wstyd bylo!dziecko codziennie kapane, a szyja brudna!!!!!!

Kasik, Malpko - nie smutajcie:)
Kredeczko - my tu kciuki trzymamy caly czas!
a wzdecia i u nas okropne!dzisiaj sie wkurzylam i odstawilam infacol, ktory podawalam od tyg, bo mam wrazenie, ze robi gorzej niz lepiej?ponoc u niektorych dzieci sie zdarza...wczoraj wieczorem pierwszy raz Filip tak strasznie plakal, ze nic nie pomagalo...dopiero po kapieli, na raczkach zasnal...i pol nocy sobie spalismy razem!wiem, ze nie powinnam tego robic, ale szczerze mowiac, bardzo to lubie:) ale rano Kochanie zabral Marudke i spalam od 8.00 do 10.30!!!!!co za rozpusta!!!!!!
a w ogole to nam kompletnie odbilo, wczoraj wieczorem wymyslilam, ze potrzebny nam nowy, wiekszy samochod i dzisiaj juz kupilismy!!!!my jak zwykle, jak wariaci!!!!!teraz trzeba go z Anglii odebrac!ale przynajmniej cos sie dzieje;)

Karolina - smacznego bigosu:)))u mnie zamrozony, ktory Mamusia zrobila, czeka na lepsze czasy;)

Asiek - zazdroszcze Ci tych zakupow!ja musze jeszcze jeden rozmiar zgubic!!!!!!bo powiedzialam, ze poki nie schudne , nic nie kupuje!ale caly czas sie odgrazam , ze potem szaleje:)a dzisiaj cieple kapcie sobie kupilam;)teraz najbardziej mi sie przydadza...;(

Dziewczynki - jutro pewnie rundy po cmentarzach, wiec uwazajcie na siebie:)ostroznie na drogach, nie poparzcie lapek i chowajcie biusty przed zimnem;)

reklama
Hej hej :tak:

Dziewczyny pobiliśmy rekord w nocnym spaniu:szok: wczoraj mała zasnęła po 21.00 a obudziła się na karmienie o 5.00 na nowy czas :szok::szok::szok: matko spałabym snem nieprzerwanym 9 godzin gdyby nie moja starsza córka która budziła mnie 3 razy!!!!!!!

Dzisiaj też śpiący dzień, ale wieczorem już marudziła ale dzięki przesunięciu czasu zasnęła o godzinę wcześniej :tak:

Moja też ma zalegające brudki w pachwinach...trzeba doglądać;-)

Beniaminko jeśli twoja Julka ma często pod płatkiem uszka takie zaległości a do tego suchą i szorstką skórę to jak w przypadku mojej starszej córki zwiastowało alergię...nie chcę cię straszyć ale mi powiedziano to późno i córka nie była na odpowiedniej diecie co poskutkowało częstymi infekcjami....oby to nie było to.........

oj idę zobaczyć do Lilu....

Hej

A ja od rana zabiegana, bo znowu gosci mielismy. Nie mam siły, na nogach jestem od 6. I jeszcze ten moj wisielczy humor. Ale dzisiaj ciut lepiej, chociaz bez płaczu sie nie obeszło.

Guusia mi to nastroj nie zmienia sie z dnia na dzien, tylko z minuty na minute, niestety. W jednej chwili jest miare, a za chwile cos mnie łapie i płacze:-(.

Małpko
musimy przepedzic te smutaski, zeby w jakas chorobe sie nie wpedzic. Tylko jak to zrobic? mam nadzieje, ze to hormonki w nas jeszcze buzuja, a nie jakies chorobsko.

Alcia niezły zakup zrobiliscie. My dłuzej wozek wybieralismy, i to długo dłuzej:-D

Asiek ja tez zazdroszcze Ci zakupow. Moj tez nic nie mowi jak sobie cos kupie. Ale za to on nie cierpi kupowac ciuchow dla siebie.

Dziewczyny ja tez jak zajrzałam niedawno pod paszki Antosia to sie przeraziłam. I od razu pomyslałam, co ze mnie za mama. Ale widze, ze nie tylko mi sie to zdarzyło. Od tamtej pory dokładnie sprawdzam wszystkie zakamarki. I za uszkami tez, po szyjka tak samo:tak::tak:

W ogole wczoraj i dzisiaj małemu sie cos poprzestawiałao. Wczoraj spał od 18 do 21. 30, a dzisiaj usnał po 17 i jeszcze spi. I znowu nocka do bani. Dzisiaj jak obudził sie o 2 na papu to nie spał 5:szok: (starego czasu). A szkoda mi go teraz budzic, bo tak smacznie sobie spi.

Kobitki nie wiem czy kapac małego jak ma lekko zaczerwienione gardełko, i lekki katarek. Wczoraj go nie kapalismy, a dzisiaj nie wiem co robic.

Ostatnia edycja:
Hej
Kobitki nie wiem czy kapac małego jak ma lekko zaczerwienione gardełko, i lekki katarek. Wczoraj go nie kapalismy, a dzisiaj nie wiem co robic.
Ja bym nie kapala. Wiesz ja wogole na system niemiecki kapie malego tylko 1-2 razy w tygodniu.

hej, hej!

jeden szkieletorek wywrocil nam sie na wycieraczce;(dostal za to wiecej slodyczy!

a w ogole to nam kompletnie odbilo, wczoraj wieczorem wymyslilam, ze potrzebny nam nowy, wiekszy samochod i dzisiaj juz kupilismy!!!!my jak zwykle, jak wariaci!!!!!teraz trzeba go z Anglii odebrac!ale przynajmniej cos sie dzieje;)
Ale mnie ubawilas z tym szkieletorkiem. U nas dzis tez szal .po miescie duszki i czarownice lataja.

A samochod kupiliscie faktycznie odjazdowo. Musicie byc fajowa szalona para.

Dziewczyny pobiliśmy rekord w nocnym spaniu:szok: wczoraj mała zasnęła po 21.00 a obudziła się na karmienie o 5.00 na nowy czas :szok::szok::szok: matko spałabym snem nieprzerwanym 9 godzin gdyby nie moja starsza córka która budziła mnie 3 razy!!!!!!!

Dzisiaj też śpiący dzień, ale wieczorem już marudziła ale dzięki przesunięciu czasu zasnęła o godzinę wcześniej :tak:

Beniaminko jeśli twoja Julka ma często pod płatkiem uszka takie zaległości a do tego suchą i szorstką skórę to jak w przypadku mojej starszej córki zwiastowało alergię...nie chcę cię straszyć ale mi powiedziano to późno i córka nie była na odpowiedniej diecie co poskutkowało częstymi infekcjami....oby to nie było to.........

Lilu, dziekuje za informacje, no kurcze bede sie przygladac. mam nadzieje, ze to bylo tylko moje niedopatrzenie przy toalecie, ze tych wszystkich faldek nie ogarnelam. Skory suchej nie ma, ma ladna, nie odparza sie i nie luszczy, nie jest sucha. Rodzice czyli my, alergikami nie jestesmy, tzn ja od 2 lat mam katar sienny, ale nic ostrego. Jedna z babc jest alergiczka na stare lata....Ale wiem ze to o niczym nie przesadza ani nie determinuje, nie wyklucza.
I zazdroszcze tak dlugiego nocnego snu malutkiej :) U nas gora 4 h, ale zwykle to 2-3 max. I zycze kolejnych takich fajnych nocek! :happy2:

KasikN, pewnie juz za pozno , bo kapieli, ale nie trzeba codziennie kapac dziecka, nawet jak kilka dni umyjesz myjka i wacikami to tylko dla zdrowia skory maluszka, a kapiel to bardziej jako rytual codzienny i uspokajajacy dziecko przed snem niz potzreba i koniecznosc. Ja zdarza sie myje w miseczce myjka, choc mala uwielbia pluskanie.

Alcia, gratuluje szybkich decyzji i nowej bryczki! :tak::happy2:
Asiek, zazdroszcze fajnych zakupów! :):happy2:

Siedze i pisze, a Julcia podejmuje proby snu obok, jak zwykle zasnie kolo 24 czyli moze na nowy czas za pol godzinki....A ja juz ziewam, dzisiaj niewyspana jestem, jeszcze ten dlugi spacer...obym dzisiaj cos pospala, bo dola zlapie.

Od kilku dni jestem fanka pani Moniki Staszewskiej, redaktorki i doradcy laktacyjnego poradnika DZIECKO, uspokoilam sie co do diety mamy karmiacej, bo jest tak jak nam pisza kolezanki z zagranicy- mozna jesc normalnie! Chyba ze jest alergia to sie elimunuej alergen, najczesciej mleko, jajka i bywa....ze marchewke, sama sie zdziwilam, a kapusta...ponoc mozna:szok::tak: Dzisiaj zjadlam lyzke kiszonej, zobaczymy jak noc,ale bigos musi poczekac :)
Tu stronka z jej artykulem i tam jest link do forum "edziecko"
Dieta matki karmiącej

P.S Przepraszam ze tutaj, ale monika373 masz wylaczona poczte przychodzaca, nie moge odpowiedziec.
Ten 19 latek to moj syn pierworodny :-)

Ostatnia edycja:
Witam.
Beniaminko no coś Ty;-)
U nas te paszki to mordęga..najbardziej ta chora. :wściekła/y:
Jemy śniadanko i wyruszamy na groby..będę myśleć o Pati:-(
Lilu widzisz...czasem starsze dzieciaki są jak niemowlaki;-) My też spalibyśmy dłuzej, ale Misiek o 6 pobudkę zrobił bo zaczął nas gryźć po palcach u stóp:eek::confused2:

[B sama sie zdziwilam, a kapusta...ponoc mozna:szok::tak: Dzisiaj zjadlam lyzke kiszonej, zobaczymy jak noc,ale bigos musi poczekac :)
Dieta matki karmiącej
:-)

Ja sie wczoraj tez skusilam na surowke z kiszonej kapusty ( tylko , ze ja jej zjadlam dosc duzo) , i co spokoj nocka przespana bez wiekszych rewelacji, wiec kapuste chyba moge jesc. A co do marchewki to czytalam , ze przy wprowadzaniu pierwszych pokarmow nie powinno sie zaczynac podawania dzieciom pierwsze marchewki tylko cukinie lub dynie.

Hej kobitki
ale mi dzis smutno... bardzo lubie to świeto ale nie jak je spedzam samotnie :(( moja mama pracuje w kwiaciarni przy cmentarzy i jak co roku mój P jest tam do pomocy, fajnie jak se chłop zarobi (a kasa niezła jest z tego dnia) ale kurcze przez to na groby musiałam juz isc w sobote bo jakos przeraża mnie wizja zaludnionego cmentarza i ja sama z 2 dzieci...

pogoda sliczna to pójdziemy z dziewczynami do parku, porobie Julci jakies fajne jesienne fotki :)

wczoraj po tych wszystkich odwiedzinach niezłego doła załapałam... nawet nie maiałam jak porządnie ugościć ich wszystkich :(( normalnie dziewczyny wstydze sie tego jak mieszkam :((((((

Karolina - smacznego bigosu:)))u mnie zamrozony, ktory Mamusia zrobila, czeka na lepsze czasy;)

Asiek - zazdroszcze Ci tych zakupow!ja musze jeszcze jeden rozmiar zgubic!!!!!!bo powiedzialam, ze poki nie schudne , nic nie kupuje!ale caly czas sie odgrazam , ze potem szaleje:)a dzisiaj cieple kapcie sobie kupilam;)teraz najbardziej mi sie przydadza...;(

Dziewczynki - jutro pewnie rundy po cmentarzach, wiec uwazajcie na siebie:)ostroznie na drogach, nie poparzcie lapek i chowajcie biusty przed zimnem;)
pochwal sie kochana co kupiliście :))

jak ja Ci zazdroszcze :)))
Ja bym nie kapala. Wiesz ja wogole na system niemiecki kapie malego tylko 1-2 razy w tygodniu.

Ale mnie ubawilas z tym szkieletorkiem. U nas dzis tez szal .po miescie duszki i czarownice lataja.

A samochod kupiliscie faktycznie odjazdowo. Musicie byc fajowa szalona para.
ja tez nie kapie codziennie (chyba ze jest wieczór baaardzo marudny to wówczas dla samego wyciszenia)
Lilu, dziekuje za informacje, no kurcze bede sie przygladac. mam nadzieje, ze to bylo tylko moje niedopatrzenie przy toalecie, ze tych wszystkich faldek nie ogarnelam. Skory suchej nie ma, ma ladna, nie odparza sie i nie luszczy, nie jest sucha. Rodzice czyli my, alergikami nie jestesmy, tzn ja od 2 lat mam katar sienny, ale nic ostrego. Jedna z babc jest alergiczka na stare lata....Ale wiem ze to o niczym nie przesadza ani nie determinuje, nie wyklucza.
I zazdroszcze tak dlugiego nocnego snu malutkiej :) U nas gora 4 h, ale zwykle to 2-3 max. I zycze kolejnych takich fajnych nocek! :happy2:

KasikN, pewnie juz za pozno , bo kapieli, ale nie trzeba codziennie kapac dziecka, nawet jak kilka dni umyjesz myjka i wacikami to tylko dla zdrowia skory maluszka, a kapiel to bardziej jako rytual codzienny i uspokajajacy dziecko przed snem niz potzreba i koniecznosc. Ja zdarza sie myje w miseczce myjka, choc mala uwielbia pluskanie.

Alcia, gratuluje szybkich decyzji i nowej bryczki! :tak::happy2:
Asiek, zazdroszcze fajnych zakupów! :):happy2:

Siedze i pisze, a Julcia podejmuje proby snu obok, jak zwykle zasnie kolo 24 czyli moze na nowy czas za pol godzinki....A ja juz ziewam, dzisiaj niewyspana jestem, jeszcze ten dlugi spacer...obym dzisiaj cos pospala, bo dola zlapie.

Od kilku dni jestem fanka pani Moniki Staszewskiej, redaktorki i doradcy laktacyjnego poradnika DZIECKO, uspokoilam sie co do diety mamy karmiacej, bo jest tak jak nam pisza kolezanki z zagranicy- mozna jesc normalnie! Chyba ze jest alergia to sie elimunuej alergen, najczesciej mleko, jajka i bywa....ze marchewke, sama sie zdziwilam, a kapusta...ponoc mozna:szok::tak: Dzisiaj zjadlam lyzke kiszonej, zobaczymy jak noc,ale bigos musi poczekac :)

Dieta matki karmiącej

P.S Przepraszam ze tutaj, ale monika373 masz wylaczona poczte przychodzaca, nie moge odpowiedziec.
Ten 19 latek to moj syn pierworodny :-)
wiesz Beniaminko w pierwszej ciązy wszystko sobie odmawiałam a teraz mam całkowicie inne podejście i jakos nie zauwazyłam żeby malutką brzuszek bolał, a jem praktycznie wszytsko (kapusty jeszcze nie próbowałam) nawet ostatnio zgrzeszyłam i mc donalds-a zjadłam ;)
Witam.
Beniaminko no coś Ty;-)
U nas te paszki to mordęga..najbardziej ta chora. :wściekła/y:
Jemy śniadanko i wyruszamy na groby..będę myśleć o Pati:-(
Lilu widzisz...czasem starsze dzieciaki są jak niemowlaki;-) My też spalibyśmy dłuzej, ale Misiek o 6 pobudkę zrobił bo zaczął nas gryźć po palcach u stóp:eek::confused2:
no dzieci to maja pomysły :)))))

witam u nas noc spokojna dwie pobudken i , ale o 5.30 mały już spać nie chciał więc i ja też musiałam uznać że się wyspałam, mały brzdąc jak podchodzę do łóżka żeby go uśpić to strzela holywoodzkie uśmiechy , że niby mama na bajer da się złapać:-) i weźmie na raczki.
Dziewczyny ja dziś dostałam okres:szok::szok::szok::szok: tak szybko to możliwe???? bo rodziłam 6 tyg temu .

Asiek ty sie nie przejmuj , goście przychodza do was i córeczek a nie ogladac mieszkanie, spokojnie przyjdzie czas i na wieksze lokum, ja tez rewelacji nie mam, bo z dziadkiem mieszkamy i salon to istny skansen (udało mi sie ściany przemalować i podłogę zrobić reszta nie ruszenia) i tez czasem wstyd , ale pocieszam sie ze i my bedziemy w koncu na swoim .

reklama
witam u nas noc spokojna dwie pobudken i , ale o 5.30 mały już spać nie chciał więc i ja też musiałam uznać że się wyspałam, mały brzdąc jak podchodzę do łóżka żeby go uśpić to strzela holywoodzkie uśmiechy , że niby mama na bajer da się złapać:-) i weźmie na raczki.
Dziewczyny ja dziś dostałam okres:szok::szok::szok::szok: tak szybko to możliwe???? bo rodziłam 6 tyg temu .

Asiek ty sie nie przejmuj , goście przychodza do was i córeczek a nie ogladac mieszkanie, spokojnie przyjdzie czas i na wieksze lokum, ja tez rewelacji nie mam, bo z dziadkiem mieszkamy i salon to istny skansen (udało mi sie ściany przemalować i podłogę zrobić reszta nie ruszenia) i tez czasem wstyd , ale pocieszam sie ze i my bedziemy w koncu na swoim .

spokojnie ja urodzilam 9 wrzesnia a okres dostalam juz 18 pazdziernika takze tez bardzo szybko;)

Do góry