KAROLINA84
Fanka BB :)
hej hej...ja dzisiaj nie wyspana..moj E jak padl na lozko tak obudzil sie dopiero nad ranem..po calym tygodniu nie byl w stanie nic zrobic przy malym.
dziewczyny poradzcie mi co zrobic..moj maly ma odparzenie pod szyjka na tej faldzie skory i wyglada to okropnie..wczoraj posmarowalam linomagiem ale zaczelo smierdziec i dzisiaj zasypalam pudrem..czy sudokrem na to mozna stosowac?
małgoś tak jak dziewczyny pisały ponizej sudokrem,woda z oilatum lub emolium,mączka kartoflana,osobiście pudru dla niemowlat bym nie stosowała,trzebe pamiętać zeby po każdej kapieli dobrze osuszac wszystkie fałdkibedzie dobrze!!!
Beniaminko moja Julka miała dokładnie w tym samy miescu co twoja Julka,ja nawet nie zauwazyłam,ale podczas tulanek poczułam ze cos śmierdzi zaczęłam ją całą obwąchiwac i doszłam do tego smrodku,za uszkiem zaczeło sie jej odparzac no i zapach nie ciekawy ale wyczysciłam wacikami i patyczkami wymyłam woda z oilatum i następnego dnia było już dobrzeMałgos mozesz sudocremem, ale najlepiej umyc woda przegotowana, lub woda z oliatum i dobrze wysuszyc, zawsze to samo po kapieli, bo dzieci maja krotkie szyjki, pelno faldek i tam najczesciej zbiera sie pot i brudki, robia sie odparzenia, dlatego suszyc dobrze i teraz albo sudocrem, bephanten lub zasypac( ale jak skora super sucha maka kartoflana) i uwazac zeby nie przegrzac malego, bo sie znowu tam spoci, moja Julka tak miala za jednym uszkiem, jakos nie dotarlam tam pewnie z kapaniem, i teraz zagladam tam codziennie ale juz jest Ok, zajrzyjcie za uszka, odchylcie je zobaczycie jak tam sie zbiera brudek.
Na dole uszka z tylu przy szyjce, nie przy glowce.
Ostatnia edycja: