reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Hej

ja dzisiaj dzien do kitu, tzn. jakis podły nastroj mnie dopadł i nie moge go zwalczyc niestety. I jestem wsciekła z tego powodu na siebie. Chyba mały tez to wyczuwa, bo cyca srednio chce ssac.

ja mam tak od dłuższego czasu.... nie wiem co jest!!! jakiś deprim sobie chyba zapodam albo co bo już cała gęba mnie boli od płaczu...tylko ryczeć mi się chcę cały czas!!! chyba mi na głowę padło!ciągły dół!!

a tak z innej beczki to ile wasze maluchy wypijają ml mleka(te butelkowe) bo moja coś wcale ostatnio jeść nie chcę wypije z 60 i koniec!! dzisiaj to już wogóle nie chce jeść , tylko śpi!!! trochę się boję... co jest??!! już 6 godzin minęło a ona śpi:( a ja nie moge bo się denerwuje...poczekam do jutra..może jej minie...boje się że może coś ją łapie bo dziewczynki obydwie kichają a Blanka w jej wieku w szpitalu wylądowała z zap.płuc:(((((

kerna:
..a cyce niedługo mi zwisną po kolana:sorry2:
mi już zwisają :(((

Ostatnia edycja:
reklama
Witam porannie,
Dzis wyspana. Niunia zasnela o 9 i spala do 1, a potem do 4. O 4 dalam jej smoczka, bo nie chciala cycac i przespala do 6. Ostatecznie wstalysmy o 8. Wszystko wedlug starego czasu. A teraz znow przysypia.
Ritka my mamy mate Fishera. Mala jest nia zachwycona :tak:

Dzien dobry w te piekna niedziele:)
U nas piekna pogoda, bedzie fajny spacerek i pierwszy od urodzenia malej obiadek u rodzicow, czyli...jedziemy w gosci, to nasz debiut :-D
Mala spala zgodnie e starym czasem, 3 pobudki w nocy i teraz dosypia cwaniaczek mały :) Probowalam ja raz zatkac w nocy smoczkiem, ale gdzie tam ryk-ja chce jesc!!! No to wsuwa równo, i po ok 15 minutach z jednej piersi w nocy zawsze jest najedzona, chyba wtedy jest najwiecej tluszczu w mleku , bo czytalam ze to wartosciowe mleko i dzieci ladnie po tych posilkach przybieraja.

U nas tez :-)

A ja sie zastanawiam co Kosciol ma do homeopatii. Jak dziecko ma katarek to dostaje wyciag z cebuli, zeby ten katarek spotegowac , a organizm sam zaczal wytwarzac wiecej przeciwcial i ot cala homeopatia( Bazuje tez na podawaniu np trucizn w mikroskopijnych dawkach po to aby pobudzic organizm do dzialania)

Tu mozna poczytac :
Homeopatia - prawda czy fałsz? - kosciol.wiara.pl

Stanowisko Kosciola w tej sprawie nie jest jednoznaczne, najwiecej prostestow slychac od proboszczow z malych parafii, a ogolne stanowisko niby nie jest na 'nie", ale jednak...

Chodzi o to, ze tworca homeopatii byl wolnomularz , ktory rzekomo uzywal sil okultystycznych do tworzenia tych preparatow, no i nie wiedza czemu to dziala , bo dziala :)
Życze Wam ślicznej niedzieli ! :)

małpko nie denerwuj sie moja też miała taki tygodniowy okres w swoim dotychczasowy zyciu ze spała cały czas,zaledwie zdołałam jej wcisnąć 6 porcji na dobę i to wypijała tylko 40-50 czasem 60ml ,strasznie sie stresowałam potem ten okres minął,na wadze przybrała ,może nie dużo ale w normie i teraz już moja kluseczka wypija 120ml i czasem jej mało,co mnie bardzo cieszy ze ma apetyt.a jeżeli chodzi o czas pomiędzy karmieniami to moje dziecie tez potrafi przespac 5-6 godzin bez karmienia,są zwolennicy zeby dziecko wybudzać i karmić ale a ja tego nie stosuje,z resztą mój lekarz powiedział zeby nie wybudzać dziecka już miesięcznego,ono wie kiedy ma pić i ile snu im potrzeba ,powiedział ze w takim wypadku mam sie cieszyć ze maleństwo jest łaskawe w stosunku do rodziców:-D

czyżbym ja dzisiaj była pierwsza?
no to DZIEŃ DOBRY!!!
u mnie nocka ok 22.30-2.30 i 3.30-8.00(czasu nie przestawionego)
za to teraz troszke marudzi bo co zaśnie zanoszę ja na góre do łóżeczka ,a ona oczy jak 5 złotówki i płacz:confused: a obiecałam sobie ze trzecie moje dziecko nie bedzie zasypiac na rękach a tu prosze:eek:
a i muszę sie wam pochwalić ze mój maż po raz pierwszy wstał dzisiaj do małej(ale uż nakarmionej:-D)no cóż liczą sie dobre chęci,a ja muszę powiedzieć ze estem wyspana:tak: a do tego sie chłop postarał i zrobił wczora wielki garnek pysznego bigosu-no jak chce to potrafi

hej hej...ja dzisiaj nie wyspana..moj E jak padl na lozko tak obudzil sie dopiero nad ranem..po calym tygodniu nie byl w stanie nic zrobic przy malym.

dziewczyny poradzcie mi co zrobic..moj maly ma odparzenie pod szyjka na tej faldzie skory i wyglada to okropnie..wczoraj posmarowalam linomagiem ale zaczelo smierdziec i dzisiaj zasypalam pudrem..czy sudokrem na to mozna stosowac?

Małgos mozesz sudocremem, ale najlepiej umyc woda przegotowana, lub woda z oliatum i dobrze wysuszyc, zawsze to samo po kapieli, bo dzieci maja krotkie szyjki, pelno faldek i tam najczesciej zbiera sie pot i brudki, robia sie odparzenia, dlatego suszyc dobrze i teraz albo sudocrem, bephanten lub zasypac( ale jak skora super sucha maka kartoflana) i uwazac zeby nie przegrzac malego, bo sie znowu tam spoci, moja Julka tak miala za jednym uszkiem, jakos nie dotarlam tam pewnie z kapaniem, i teraz zagladam tam codziennie ale juz jest Ok, zajrzyjcie za uszka, odchylcie je zobaczycie jak tam sie zbiera brudek.
Na dole uszka z tylu przy szyjce, nie przy glowce.

witam i ja,
nocka w miarę za to od rana marudził, normalnie już dosyć miałam ani jeść ani spać, dopiero usnął :/ A miałam z nim na spacer iść ale padł zanim sie uszykowałam, później wyjdę.
małgoś przemywaj wodą przegotowaną i zasypuj mąką ziemniaczaną to powinno zasuszyć troszkę jeśli po 2-3 dniach nie będzie poprawy to zadzwoń do lekarza lub położnej :) U nas tez sie tak paprało i pomogło częste przemywanie i mączka :)

Witam w niedziele.
My po kościółku. Po kilku miesiacach w końcu wybraliśmy się i o dziwo Misiek był grzeczny a LAura przespała:-)
Ksiadz zrobił wielkie oczy że nas w końcu zobaczył;-)
Obiadek sięgotuje a M przebiera małą.
Małgos u nas też jest ten problem, bo niunia ma chorą rączkę ciagle wiszącą wzdłuż ciałą i paszka jest ciagle zamknięta. Ja staram siętam codziennie przemywać i kremuję apteczną maścią na odparzenia do pupy. I jest super:tak:
Beniaminko....moja niunia ma na imię LAura nie Oktawia:tak::-D;-)
Tak jest pięknie, że szybki obiadek i jedziemy w trase :-)

moj tez od 8 jak wsatal tak dopiero padl na rekach u mnie,polozylam go do wozka i jestem ciekawa ile podrymie!!U mnei jak narazie nici ze spacerku bo pada!!!maly tez mial pod szyjka zaczerwienone i po kapieli posmarowalam mu BEPANTHEN I RANO JUZ NIE MIAL czerwpnego-sprobuj
juz cos steka mayl chyba pospal:/

reklama
ja mam tak od dłuższego czasu.... nie wiem co jest!!! jakiś deprim sobie chyba zapodam albo co bo już cała gęba mnie boli od płaczu...tylko ryczeć mi się chcę cały czas!!! chyba mi na głowę padło!ciągły dół!!

a tak z innej beczki to ile wasze maluchy wypijają ml mleka(te butelkowe) bo moja coś wcale ostatnio jeść nie chcę wypije z 60 i koniec!! dzisiaj to już wogóle nie chce jeść , tylko śpi!!! trochę się boję... co jest??!! już 6 godzin minęło a ona śpi:( a ja nie moge bo się denerwuje...poczekam do jutra..może jej minie...boje się że może coś ją łapie bo dziewczynki obydwie kichają a Blanka w jej wieku w szpitalu wylądowała z zap.płuc:(((((

moja wypija z 90 czasem i 120 roznie ale ona tylko na butli jest

mi już zwisają :(((

hej hej...ja dzisiaj nie wyspana..moj E jak padl na lozko tak obudzil sie dopiero nad ranem..po calym tygodniu nie byl w stanie nic zrobic przy malym.

dziewczyny poradzcie mi co zrobic..moj maly ma odparzenie pod szyjka na tej faldzie skory i wyglada to okropnie..wczoraj posmarowalam linomagiem ale zaczelo smierdziec i dzisiaj zasypalam pudrem..czy sudokrem na to mozna stosowac?

moja tez miala to pudrem dzieciecym sypalam i szczerze moment zeszlo(nie oliwilam tego miejsca)

Do góry