reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Witam i ja z Franusiem ;)
Nie odzywam sie bo jak tak na raty czytam to potem zapominam co komu miałam napisac i nie chce nikogo pominąc wiec w rezultacie postanowiłam nic nie pisac...alepodczytuje Was w miare mozliwosci.
My juz po bioderkach i wsio ok..strasznie sie ciesze.Za dwa tyg szczepienia a ja dalej nie wiem co robic..jakos nie ogarniam tego tematu, dla mnie to jakis armagedon... bo przeciez nie wiadomo jak dziecie zareaguje a ja jako mamcia nie chce dziecka narazac na cierpienie..echh
Mój synuś w dzien mało spi i raczej spokojny choc ostatnio cos marudny sie zaczął robic i coraz bardziej rozdarty..juz nie wiem co ja źle robie. Najbardziej denerwuje sie jak je cyca i pod koniec cyc robi sie miekki i juz sie wscieka bo nie moze zassac go...wrzask niesamowity, a widze ze mu niewiele brakuje do najedzenia sie..no i od wczoraj cos zaczał ulewac, raz nawet zwymiotował..nie wiem dlaczego, bo tak ulewa w trakcie ssania cyca w połowie jedzenia..wiec to nie dlatego ze juz sie najadł za duzo. Moze za mocno leci, albo za łapczywie ssie?

reklama
hej kochane! my po zakupach tzn moje znowu odłożone, kupiłam tylko farbe do włosów... za to Gwiazdka obkupiona...:-) byla z nami.. zakupy wygladaja tak... M w aucie a ja z siatami... wczoraj moialysmy odwiedzinki trzymiesiecznej Oliiwki i było super! ale potem masakra.. niunia miala straszne kolki.. ja plakalam razem z nia.. boje sie, bo ona az sie zachodzi...brakuje jej tchu...i tak non stop...

Witam!Dziś wyraźnie zauważyłam że Indze kiełkuje ząbek górny.Nocki u nas takie sobie,dziś zbudziła się o 5 pocyckała 15 min i usnęła na 2 godz,potem też króciutko pocyckała.
I od dziś na 2 dni mam trochę spokoju-chłopaki pojechali do rodzinki z tatą.

Dziewczyny a czym dopieracie sfajdane ciuszki kupkowe? czy mozna jakies odplamiacze stosowac? bo ja narazie mocze w tym w czym piore rzeczy małego ale nie zawsze sie dopiera :(

A ja wlasnei ze spacerku wrocilam i Torianek sobie spi jeszcze,a maz dzisaj obiad pichci.....

Polędwiczka w sosie chrzanowym - Polędwiczka, sosie, chrzanowym znalazl taki przepis...zobaczymy co mu wyjdzie:))
Dzisaj synio dal sie wyspal o 12 pobudka i o 4 a pozniej 8:30 i juz wstalismy!!,a ja zdarzylam poprasowac...tylko mam straszny bajzer w domu bo sie pakujemy powoli a 12 listopada przeprowadzka.
Zycze milego popoludnia

Dziewczyny a czym dopieracie sfajdane ciuszki kupkowe? czy mozna jakies odplamiacze stosowac? bo ja narazie mocze w tym w czym piore rzeczy małego ale nie zawsze sie dopiera :(
Ja zawsze wygotowuję.Przeznacz jakiś garnek tylko do gotowania takich zabrudzeń,wlej trochę zimnej wody,trochę proszku dziecięcego i gotuj od wrzenia jeszcze trochę.Żadnych wybielaczy wtedy nie trzeba.

Cześć dziewczyny!

Sorry, trochę was zaniedbałam! Ale czasu brakuje straszliwie!
W tym tygodniu miałam ciężko, bo starsza córeczka była chora - zapalenie krtani! :-( I tak latałam między jednym pokojem a drugim! Dobrze, że mama mnie odwiedziła i trochę pomogła. Szkoda tylko, że była tylko 4 dni.:-(
Ale teraz już lepiej! Wszystko wraca do normy!

Mój Franio zaczyna się nudzić! Już nie wiem, jak urozmaicać mu ten czas czuwania:no:. Zastanawiam się nad matą edukacyjną, ale może to jeszcze za wcześnie? Może któraś z was już to sprawdziła?

Franio śmieje się na cały głos:-):-):-):-):-) Niesamowita nagroda za wszystkie wysiłki!

Ja plamy po kopie mydlę szarym mydłem - potem ładnie się spierają!

Pozdrowionka dla was wszystkich!

oo dzieki dziewczyny za rady...no tak i te poczciwe szare mydło...zapomniałam o nim.
Ritka mój Franio tez w ciagu dnia sie nudzi a spac to spi po 10-15 min...ale jeszcze sie nie usmiecha swiadomie ale zaczynac próbowac gugac..no i uwielbia jak sie do niego mówi.

Witajcie nie dam rady was nadrobić...

Ostatnio zalatana jestem i na nic nie mam czasu, dzis od rana pranie, sprzątanie, gotowanie, spacerek + zakupy.
T. w pracy 3 dni pod rząd dopiero w poniedziałek ma wolne a wtedy sklepy pozamykane więc zapasy musiałam porobić.
Jak widzicie wprowadziłam kilka zmian w swoim profilu ze względów osobistych...
Mykam do niuni bo nieśpi a kupkę zrobić nie może i marudzi...

reklama
oo dzieki dziewczyny za rady...no tak i te poczciwe szare mydło...zapomniałam o nim.
Ritka mój Franio tez w ciagu dnia sie nudzi a spac to spi po 10-15 min...ale jeszcze sie nie usmiecha swiadomie ale zaczynac próbowac gugac..no i uwielbia jak sie do niego mówi.

Magi- ze snem mamy identycznie! To chyba przypadłość wszystkich Franiusiów!

Do góry