reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Czesc dziewczyny:)

u nas nocka spokojna..maly spal z przerwami na jedzenie..teraz znowu spi..jutro jedziemy do ortopedy..a i zauwazylam ze na buzce malego pokazuje sie taka drobna wysypka;/ moze od mleka bo czesto pozwalam sobie wypic..kurde.

kerna ja tez przestalam sie oczyszczac a od 2 dni jak sie podcieram to zawsze jest troche swiezej krwii..cholery mozna dostac..a do ginka jade za tydzien.

tosia nudzisz sie? heh..fajnie tak:) ja czasami tez mam taka przyjemnosc:)

gusia bidulko z tym zasypianiem to u nas jest podobnie..im bardziej zmeczony tym trudniej jemu zasnac..

onionek moj tez wyma****e lapkami..wklada sobie raczki do oczu i nawet ciagnie po calej buzce paluszkami jakby chcial sobie policzek wyrwac.. wogole coraz trudniej mi zmienic pampka bo kopie jak szalony.

czesc laseczki

Dziewczynki a ile czasu spedzacie na spacerku. Bo ja tak do godziny, i to jak wiatru nie ma. A jak ostatnio przeczytałam ze Pysia była z mała na dworzu 4 godz. to sobie tak mysle, czy Antos za malo nie jest na swiezym powietrzu

Jak teraz bylam w Polsce byla piekna pogoda to maly spal caly dzien na dworze , bralam go tylko do karmienia i przewiniecia. Tutaj w Niemczech niestety nie mam mozliwosci wystawienia wozka wiec przy ladnej pogodzie wychodze dwar razy dziennie po 1,5-3 godzin. Ja wychodze tez jak jest wiatr i pada deszcz tylko wtedy oslaniam wozek i ok 30 min.

dzięki Saruś, pewnie trądzik :-) super, ze u Was też minęło :-) kurcze, nudzi mi się.., co widac po ilości postów :-D poodkurzałam, pozmywałam, ugotowałam zupkę (na śmietanie, a co?? :-)) ni mam czas dla siebie.. tylko nie wiem co robić :-)

Ech, jak ja lubie takie dni kiedy mala mi ladnie spi i tez porobie wszystko w domu, ale coraz rzadziej takie sie zdarzaja, sama sie nie chce zajac, jedynie wtedy jak spi...rozpieszczona bestyjka tym noszeniem na rekach jak ma "niby kolki"

Tosia ja tez mysle ze zbyt pochopnie i za szybko stwierdzxili Ci alergie na mleko u malej...Sprobuj od nowa, ja tam bez mleka zyc nie moge, cala ciaze jadlam i zylam na mleku i przetworach teraz tez nie zamierzam pzrestac, chyba ze powiedza ...tfu,tfu, tfu.A teraz pije kawe z mlekiem i suche babke dojadam :)

Tosiu..bierz wóżek i przydreptaj do nas:-D:-D:-D;-)
fajnie, że wysypka minęła. Mówiłam że to nie od mleka:tak:
Ja do pipologa jadę 8listop. i trochęsięboję, bo ....zaczęłam krwawić:eek:już od kilku dni:eek:
Gaja serdecznie Ci współczuję...naprawde jak czytam Twoje opowieści to jakbym widziała siebie z małym Miśkiem:confused2:Na pocieszenie...to minie. Marne, ale zawsze jakieś:sorry:
Onionku, zazdroszczę ci imprezki;-)
A co do mleczka to Misiek był na bebiku i wsio było ok. najlepsze jest to, że jak chciałam się doradzić pediatry co do mleka to stwierdził, że wszsytkie są takie same:eek:
a mój optymizm wczoraj gdzieś pod wieczór sobie poszedł. Weszłam na stronę fundacji od porażonych splotów i jak pooglądałam te dzieci z pokrzywionymi rękami i wyobraziłam sobie moją niunię, że tak ja zeszpecili na całe życie to wyłam do północy:no: co z tego że urodziłam zdrowe dziecko...no co z tego jak lekarze zrobili swoje!!! chyba będę ich skarżyć:confused2::confused2::confused2::confused2:

Kerna masz prawo skarżyć, ale tymczasem poczekaj na efekty rehabilitacju małej i chcialam Ci powiedziec jak bardzo Cie podziwiam, ze sama wybralas sie autkiem z malutka taki kawal drogi...Jestes niesamowita! Szacunek i podziw jeszcze raz! Dlatego uwazam, ze z taka determinacja wyleczysz malej łapeczkę, pamietam na moim niedowladzie reki, a trwalo to pol roku a pelny rozruch reki ponad rok, ze bardzo pomoglo mi plywanie, w ogole woda. Moze zajecia na plywalni z Oktawia? Ja planuje zapisac Julke,ale u nas od 3 miesiaca.Na pewno bedziesz wiedziala co robic. A szpitalowi, a konkretnie temu lekarzowi bym nie darowala...Konowal, masakra... U nas ukarali za to ginekologa kiedys wam pisalam, za kilka pordodow ,wyciskal dzieci jak porod nie szedl i jedno zmarlo, inne sa niepelnosprawne. rzeźnik normalnie :(

Beniaminko, ja też mam Azalię.. biorę już tydzień i żadnych skutków ubocznych nie odnotowałam :-) tzn wmawiam sobie, ze przez to przestałam chudnąć :-D biorę w samo południe, co by mi się kojarzyło :-)

ja dostalam cerazzete i waga tez w miejscu stoi

poza tym ja juz jestem po pierwszej miesiaczce,dokladnie w zeszla srode po tyg brania tabletek dostalam @ i trwala rowne 7 dni
masakra jakas,2 paczki podpasek zuzylam

Tosia cmok

KasikN u nas karuzela to 15 minut góra zainteresowania ale to już cos:)

my na spacerku róznie do 3 godzin bo wtedy marudzi że chce jesc, my jak jest wiatr wychodzimy bo inaczej bysmy caly czas w domu siedzieli bo wieje od morza strasznie i w deszcz tez spacerujemy ale krócej.

onionku mój tez wymachyje łapkami, i bije sie po twarzy nimi:) najbardziej sie boje jak wkłada do oczek :(

Onionek, Guusia moja tez tak wyma****e raczkami. Czesto az sie podrapie. Juz nie wiem sama czym, bo paznokcie ma krociutkie.
Beniaminka dziekuje za odpowiedz.
Na spacer wychodze codziennie po 2-3 godziny. Jedynie odstrasza nas deszcz. Wtedy pakuje mala do wozka i stawiam ja przy otwartym oknie.
Tosia zaprawialas zupy przez ten czas, gdy nie jadlas mleka i pochodnych?? Jesli tak to jak?
Aaa jeszcze mi sie przypomnialo. Niedawno w dzien dobry tvn Zawitkowski pokazywal, co zrobic gdy dziecko sie zachlysnie. Mysle, ze warto obejrzec:
http://dziendobrytvn.plejada.pl/26,39010,news,,1,,gdy_dziecko_sie_zakrztusi,aktualnosci_detal.html

Ostatnia edycja:
no i przyjechal bujaczek ..szybko skrecilam i maly sobie lezy..chyba mu sie podoba bo smieje sie jak szalony:) uwielbiam te jego swiadome usmiechy..najbardziej reaguje na glos mojej mamy:) i wlasnie babcia zajela sie wnukiem a ja sie zdrzemne bo glowa mnie dzisiaj boli;/

dzieki dzewczyny za odp. odnosnie tych spacerow. Wnioskuje, ze ja najkrocej spacerjuje z Antosiem:zawstydzona/y:. Od jutra wydłuzam czas przebywania na swiezym powietrzu:tak:.

U mnie dzieciaki sa maxymalnie ile się da na swiezym powietrzu. Jakbym mogła to cały dizeń łaziłabym po ulicach :)

Kerna
po wsi to mi sie wcale łazic nie chce, po miescie to co innego. W trzy godziny to wies ze 3 razy bym okrazyła, i jeszcze by mnie obgadały ze nie mam co robic i łaze. Dlatego najczesciej siedzimy na podworku, tylko ze czas mi sie wtedy cholernie dłuzy. Siedze poł godziny, a czuje jak bym ze trzy siedziała. Chyba liscie zaczne grabic:rofl2:.

Guusia 15 min. przy karuzeli to dla Antosia zdecydowanie za długo. Najbardziej to go interesuje jak lezy na przewijaku, z łozeczka to wcale.

Małgos to super ze bujaczek sie spodobał Dawidkowi. I u mnie tez Antos własnie dotrzymuje babci towarzystwa.

Mb_1 ktoras juz wstawiała ten link. Tez mysle, ze warto obejrzec, a co najwazniejsze to zapamietac.

reklama
Onionek, Guusia moja tez tak wyma****e raczkami. Czesto az sie podrapie. Juz nie wiem sama czym, bo paznokcie ma krociutkie.
Beniaminka dziekuje za odpowiedz.
Na spacer wychodze codziennie po 2-3 godziny. Jedynie odstrasza nas deszcz. Wtedy pakuje mala do wozka i stawiam ja przy otwartym oknie.
Tosia zaprawialas zupy przez ten czas, gdy nie jadlas mleka i pochodnych?? Jesli tak to jak?
Aaa jeszcze mi sie przypomnialo. Niedawno w dzien dobry tvn Zawitkowski pokazywal, co zrobic gdy dziecko sie zachlysnie. Mysle, ze warto obejrzec:
Gdy dziecko się zakrztusi.... - News - Aktualności - Dzień Dobry TVN

czasem mąką..ale najczesciej konczylo sie to tym, ze ja jadłam takie bezpłciowe niezageszczone a M dawałam łyżkę smietany bezposrednio na talerz..

Do góry