reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

kochane potrzebuje waszej pomocy juz nie mam sily nie wiem co robic:(
wiec chodzi o to ze moja mala karmiona jest mlekiem bebiko 1 mialysmy straszne problemy z kolkami stosowalam juz wszystkiego nawet Sab simplex ale nie pomogl a bylo jeszcze gorzej teraz przechodzilam przez esputicon infacol i herbatki koperkowe i przystalam na espumisanie bo stwierdzilam ze daje najlepsze efekty ale od 2 dni kolka znowu powrocila mala ma takie zaparcia ze wieczorami poprstu tak zanosi sie placzem ze jest cala spocona i czerwona a ja nie wiem co robic masaze kladzenie na brzuszek zapieranie nozek wczoraj wszystko robilam zasnela dosyc pozno a dzisiaj rano znowu powtorka z rozrywki kolezanka doradzila zebym zmienila mleko ze bebiko moze tak na nia dziala czytlam o bebilonie comfort ze to niby specjalny na wzdecia i kolki jest moze ktoras podaje to mleczko? doradzcie prosze bo juz na prawde nie wiem co robic a tez nie wiem czy mozna tak zmienic mleczko nagle jak myslicie?

reklama
kochane potrzebuje waszej pomocy juz nie mam sily nie wiem co robic:(
wiec chodzi o to ze moja mala karmiona jest mlekiem bebiko 1 mialysmy straszne problemy z kolkami stosowalam juz wszystkiego nawet Sab simplex ale nie pomogl a bylo jeszcze gorzej teraz przechodzilam przez esputicon infacol i herbatki koperkowe i przystalam na espumisanie bo stwierdzilam ze daje najlepsze efekty ale od 2 dni kolka znowu powrocila mala ma takie zaparcia ze wieczorami poprstu tak zanosi sie placzem ze jest cala spocona i czerwona a ja nie wiem co robic masaze kladzenie na brzuszek zapieranie nozek wczoraj wszystko robilam zasnela dosyc pozno a dzisiaj rano znowu powtorka z rozrywki kolezanka doradzila zebym zmienila mleko ze bebiko moze tak na nia dziala czytlam o bebilonie comfort ze to niby specjalny na wzdecia i kolki jest moze ktoras podaje to mleczko? doradzcie prosze bo juz na prawde nie wiem co robic a tez nie wiem czy mozna tak zmienic mleczko nagle jak myslicie?

Kochanie, u mnie bylo to samo! Po bebilonie ciagly placz z niemoznosci wyproznienia sie :-( Ale nie zmieniaj na comfort bez konsultacji z pediatra - ja zmienilam i efekt byl odwrotny, maly dostal biegunki i teraz z przepisu lekarza podaje Bebilon Pepti. Idz jak najszybciej do lekarza, zeby maluszek sie nie meczyl.

Kochanie, u mnie bylo to samo! Po bebilonie ciagly placz z niemoznosci wyproznienia sie :-( Ale nie zmieniaj na comfort bez konsultacji z pediatra - ja zmienilam i efekt byl odwrotny, maly dostal biegunki i teraz z przepisu lekarza podaje Bebilon Pepti. Idz jak najszybciej do lekarza, zeby maluszek sie nie meczyl.
tak jak Onionek pisze, nie zmieniaj sama... lekarz pewnie da pepti... tylko oby Dzidzia chciała pic, bo juz jest duza a pepti jest niedobre... ale na to metoda jest... na poczatku sie miesza troszke starego i nowe i po krzyku

czesc Dorotko! cmok

ja wlasnie mam w domku pepti bo dostalam od kolezanki na sprobowanie podalam malej juz jedna porcje i zjadla normalnie i nie placze jak narazie dzownilam do mojej srodowiskowej bo mamy dobry kontakt i powiedziala ze nie musze tego konsultowac z lekarzem narazie ze jesli zobacze poprawe to mam isc do lekarza i jej o tym powiedziec zeby dawala mi recepte na to mleczko

Onionku ale ja nie stosowalam bebilonu tylko BEBIKO caly czas;)

ja wlasnie mam w domku pepti bo dostalam od kolezanki na sprobowanie podalam malej juz jedna porcje i zjadla normalnie i nie placze jak narazie dzownilam do mojej srodowiskowej bo mamy dobry kontakt i powiedziala ze nie musze tego konsultowac z lekarzem narazie ze jesli zobacze poprawe to mam isc do lekarza i jej o tym powiedziec zeby dawala mi recepte na to mleczko

Onionku ale ja nie stosowalam bebilonu tylko BEBIKO caly czas;)

Sorki, zle przeczytalam... w kazdym badz razie ja bym konsultowala :-)

Witajcie mamusie,
Od soboty sie nie odzywalam, bo troche poganialismy po urzedach. W poniedzialek bylismy w ambasadzie zalatwic paszport. Stracilismy tam 3,5 godziny + dojazd 2 godziny. Musza byc oboje rodzice, wiec musielismy zabrac dziecko z nami. Sporo bylo takich osob jak my. Zeby zlozyc wniosek i zrobic oplate trzeba isc do 3 okienek, ale panie maja do dyspozycji jeden komputer. Pani ktora pisze na komputerze ma tempo zolwia. Takze wrocilismy do domu wsciekli, zmeczeni i glodni jak wilki.
We wtorek bylo u nas swieto, takze mielismy rodzinny dzien, a wczoraj pol dnia zeszlo mi u poloznej.
Pytalam o te zielone kupy. Powiedziala, ze wszystko jest w porzadku dopoki nie ma w nich krwi, sluzu lub nie smierdza zepsutym miesem.
Poza tym wedlug niej moj bol plecow zwiazany jest z tym, ze moje miesnie brzucha nie sa jeszcze aktywne po cesarce. Zaproponowala mi masaz z akupuntkura. Niestety cena mnie odstraszyla.
Te zielone kupki, jesli sa sswieze i zielone, to nie do konca jest normalne, o czym sie przekonalam przy chorobie Julki, ale kupki moze zielenieja gdy [poleza od powietrza ? Bo to jest normalne.
Mb chyba przebywa w Austrii? Te bole plecowa...zeby az takie z powodu wiotkich miesni po cc? Chyba cos maloprawdopodobne, wiekszosc kobiet po ciazy ma takie miesnie, na to trzeba czasu i aktywnosci. Moze zwyczajnie sypiasz niewygodnie, duzo nosisz maluszka, amoze dzwigasz wozek?

Onionku, super ciesze sie, ze masz juz poukladane, zaklepane obie imprezy i dolaczysz do grona mezatek :) Ja nadal stano wolnego ;)

M_B! Seria zabiegów na kręgosłup po ciąży należy się na fundusz. Dowiedz się w swojej przychodni. Pewnie trzeba mieć jakieś skierowanie, ale to raczej nie problem.

Ja nie mieszkam w Polsce, ale wielkie dzieki.

Beniaminka u mnie chyba wszystko po trochu. Oprocz tego wozka, bo maz rano znosi a wieczorem wnosi. Z tymi miesniami brzucha tez do konca nie jestem przekonana, bo przed ciaza sporo cwiczylam.
A co do tych kupek hmm juz sama nie wiem. A czy Twoja Julcia miala jeszcze jakies inne objawy?

Ostatnia edycja:
mały na cycu wisi a ja nie wiem gdzie ręce włożyć, bo palić w piecu muszę, obiad się dusi, pranie wiruje a ten na cycku, ale może uśnie to wreszcie coś zrobię dwoma rękoma.

reklama
Onionku tyle ze jak zaczelam sztucznie karmic to moja lekarka mi nie poradzila zadnego mleka tylko sama zaczleam wybierac najpierw byl Nan po ktorym brzuszek ja bolal no i pozniej bebiko ktory wydawalo mi sie ze dobrze toleruje do przed wczoraj:( a jakie ogolnie macie zdanie o bebilonie?

Do góry