reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Kasik dokladnie to samo powiedzialam - sprzedaja niepotrzebne rzeczy a ludzie wierza ze trzeba i kupuja, a dziecko samo weryfikuje co mu potrzebne,a co wkurza;-)

Hej kobitki

Kerna
super, ze wizyta udana.. Nie ma to jak porzadny szpital, i specjalista. Oby tylko tacy byli...Wiesz ja tez bym chetnie podpatrzyła jak jak to pieluchowanie wyglada. Bo mi tylko powiedział pieluchowac, i na tym koniec. Kasiore zgarnał i nastepny prosze:wściekła/y:.
Tylko znowu kalcha mowi ze do 1 m-ca sie pieluszkuje, i byc tu człowieku madrym
Powiedz mi czym objawia sie to wzmozone napiecie?

Juz doczytałam, ze napisałas czym objawia sie to wzmozone napiecie

Kalcha z tym pieluszkowaniem to kazdy gada co innego.. Ja byłam dokładnie jak Antos miał 4 tyg. i 1 dzien i kazał pieluszkowac. A u Was to juz w ogole kabarety:szok:, z tymi bioderkami. A moze jak bys poszła do trzeciego ortoperdy to by powiedział ze wsio ok:crazy:. I jak tu wierzyc tym lekarzom, jak kazdy mowi co innego:-(

Marja ja tez ochraniacz odsłoniłam od strony naszego łozka. Tylko oczy otwieram i widze małego, a inaczej to musiałabym wstawac. Czasami łapke włoze miedzy szczebelki i go pogłaskam jak marudzi i jest ok. A człowiek tak sie wczuwał w wybieranie poscieli. A jak sie wkurze to wyrzuce te ochraniacze i bedzie po problemie:tak:

Małgos
mojemu Antkowi własnie ropieje w miejscu ukłucia. I chyba niemozliwe, zeby Ci dzieciaczka nie zaczszepili:szok::eek:
Ja tez czekałam na lezaczek, a Antos srednio zainteresowany.:-pmam nadzieje, ze przyda sie pozniej
I sprobuj odsłonic te ochraniacze, ja tak zrobiłam i jest ok. Mały spi w łozeczku, a ja tez mam lepiej bo go widze, i nie musze wstawac, jak tylko sobie marudzi albo wpluje smoka, wystarczy ze włoze reke miedzy szczebelki i jest ok.

Tosia dzieki za opis tego sladu po szczepieniu. Bo antosiowi własnie zrobiła sie krostka z ropa i juz panikowałm i miałam dzwonic do połoznej, a teraz juz jestem spokojna.
I tez sobie mysle czaami czy Antos nie ma wzmozonego napiecia, bo jak go trzymam do odbicia to bardzo do tyłu sie odchla. Maz juz drze sie na mnie, ze wymyslam, i ze za duzo czytam.

Asiek a u mnie w Lidlu wieje pustkami na połkach z pampkami. Niby maja byc jutro, ale pewnie znowu rozejda sie jak swierze bułeczki. Mi tez wydaje sie ze Antos trzyma wiecej głowe na prawa strone. Staram sie to kontrolowc i układam go własnie na przemian raz na lewym , raz na prawym boczku.
Asiek pociesze Cie ze Antos widzi swojego tate tylko wieczorami, i troszke wiecej w niedziele. Niestety taka praca:-( Nie wiem co to bedzie, jak bede chciała gdzies wyjsc.

saraa
ja tez lubie to ciasto Shrek, tylko robic to juz mniej mi sie chce

Beniaminka
zjadłam wczoraj ogorkowa, i dzisiaj (ostatnio pisałas ze mozna) i małemu nic nie jest (tfu, tfu).

Karolina
super ze pokonałyscie ten tradzik.

Ja dzisiaj wybrałam sie do lumpka. Mama mi została z małym, a my z siostra na miasto. Obkupiłam oczywiscie Antosia. Niektore ciuszki to z metkami:szok::-). Antos w tym czasie grzecznie spał, a ja cały czas panikowałam czy nie bedzie mamie płakał.

Zmykam bo moj Skarbek sie budzi

reklama
czuje ze bede miala ciezka noc;/ marudny jest i poplakuje jak nigdy;/

kasiona czytalam Twojego posta i wiem co przezylas..teraz sie ciagle martwie.

lece bo jakas nie w sosie jestem:( milej nocy:*

hej wieczorkiem...

jem kisiel, ktory ugotowalam 2 h temu, a co...zimny tez jest dobry!zwlaszcza z kminkiem;)
dziewczyny , ktore zostajecie same w domu z 2 dzieci, ja Wam bije poklony do samej ziemii!!!!!!!!ja z jednym po 3 dniach calutkich sama, wymiekam..a jeszcze Kochanie wlasnie zadzwonil ze dzsiaj skonczy o 22.00!!!!wiec kapiel malego i wszystko rozpier....one!a Filip ma dzisiaj humorki i od 16.00 nie spi, tylko jeczy a w przerwach je...teraz udaje, ze zasypia..a co chwile wybudza sie z krzykiem..ciezko zrozumiec malego czlowieka czasami!wiem, ze musze podchodzic do niego z cierpliwoscia, ale ciezko czasami...niemniej jednak, staram sie...nerwowa mama = nerwowe dziecko. wiec nie ma co...

Tosia, Kasik - moj tez glowke wygina w prawa strone i za rada Kerny walcze z tym:)ale powiedzzialam o tym fizjoterapeutce i poradzila tak jak Kerna, pieluszka i pilnowanie!powiedziala, ze dopoki dziecko nie kontroluje miesni karku, glowka sobie lata jak chce, a ze w prawa strone moglo to wynikac z ulozenia w brzuszku...zreszta moj maly, przez pierwsze dni, mial duzo mniejsze lewe oczko i nie otwieral go do konca, wiec to moze to?tylko zauwazylam, ze sama siebie musze pilnowac...jestesmy praworeczne, wiec ukladamy dziecko na prawym ramieniu, podchodzimy do wozka, lozeczka z prawej strony itd...acha i to , ze sie wygina do tylu przy odbiciu, ja bardziej tlumaczde tym, ze nie lubi tej pozycji, albo uciskam mu brzuszek..bo czasami nie protestuje, a czasami sie prezy!i Tosia, moj tez czasami wygina cale cialko w prawa strone, ale to przez ta glowke, wiec ja go uparcie prostuje i juz widze efekty....ten uparty lepek, nie zawsze leci na prawo;)i Kasik - moj tez zawsze mowi, ze sie naczytam i wymyslam....i jak maly mial zoltaczke, tez nikt nie widzial - tylko ja i lekarze!wiec niech oni nie beda tacy madrzy....

i juz wiecej nic nie pamietam, co mialam napisac...ale moje dziecie zasnelo, wiec moge poczytac "jezyk niemowlat", jaka ja sie stalam monotematyczna!!!!!!!!!!!!

Kasik jak trzymasz do odbicia i się wygina to jeszcze nie świadczy że ma wzmożone napięcie. dziecko z napięciem ok jest dosyć podatne na wszelkie pozycje. czyli jak chcesz mu podkurczyć nóżki to pozwala (zazwyczaj;-)) Moja Niunia żeby jej podnieść nóżki do góry to wygina siętak, że potrafi opierać siętylko na głowie:sorry: Jest tak wyprężona jak deska...Do teog podkurczanie nóżek do brzuszka wymaga użycia nprwadę duzej siły....a dziecko przy tym wrzeszczy i całe się spina.

Hejka,

Czytam Was jak zwykle na raty, tak ciężko złapać wolną chwilkę, bo jak juz jest ..to same wiecie. Poszlam dzisiaj sie zdrzemnąć na godzinkę pod wieczór, bo oczy na zapałkach, a tatus zajmowal sie małą, ktora tradycyjnie ma wieczór marudy, a teraz nadal nie spi tylko drzemie i co chwila łypie oczkami czy nie jest sama na kanapie, bo łóżeczko o tej godzinie odpada, tylko w dzien tam sypia...Jak zasnie przenosimy ja do kołyski i tam śpi grzecznie do rana.
Byłam u ginekologa, przegląd podwozia wypadł na 5 , ufff :) Już mogę ;) Dostałam tabletki Azalia, przy któych mogę karmić, tylko ich trzeba pilnowac co do godziny i nie przerw w przyjmowaniu. Zobaczymy jak je przyjmę.

Małgoś, o rany co się dzieje, plaga jakas z tymi bezdechami...az strach zasypiac zeby czegoś nie przeocyć.... :( Współczuję Wam jeszcze raz tych traumatycznych zdarzeń.

Kasiona, trzymam mocno kciuki za zdane prawo jazdy, bedzie git! :)

,Kerna, kurcze tak opisujesz te przykurcze, a moja mala tez sie potrafi tak prężyc jak za nozki złapie , że opiera się na samej głowie... :szok: z tym , że nie robi tego za każdym razem.Ale obserwuje ja czy nie ma sklonnosci do skrecania na jakas strone, ale fakt ze prosto lezec nie umie, bo zawsze ja na jaks strone skreci, ale niekoniecznie na jedna, bo to różnie, to chyba Ok ?
Przepraszam, ze nie odniose sie do wszystkichs postow, ale pisze na raty i juz nie pamietam...

Dobrej nocy, wyspanej i spokojnej! :)

pierwsza:szok:;-)
Beniaminko asymetria jest wtedy jak dziecko preferuje jedna stronę. Przy tym opieraniu się na głowie to moja robi to systematycznie a do tego ma jeszcze inne objawy. prężenie całego ciała, problemy w przyciagnięciu brody do mostka, w odginaniu nóżęk i rączek, wyginanie plecków..takze wiele objawów skłąda się na diagnozę.

witam,
dziewczyny wczoraj mały nie robił wcale kupy, choć codzień po 6-8 robi, za to rano cała pielucha ale biegunki śmierdzącej :/ wiem na pewno, że to biegunka bo resztek mleka w niej nie było, była to rzadka woda zabarwiona na musztardowo :/ teraz nie wiem czy to od tego, że nie robił 1,5 doby czy co :/ Poobserwuję i jak będzie miał nadal to do lekarza jutro.

Hej dziewczyny :)dzien dobry

Kerna, dziekuje za wyjasnienie ! :)

witam,
dziewczyny wczoraj mały nie robił wcale kupy, choć codzień po 6-8 robi, za to rano cała pielucha ale biegunki śmierdzącej :/ wiem na pewno, że to biegunka bo resztek mleka w niej nie było, była to rzadka woda zabarwiona na musztardowo :/ teraz nie wiem czy to od tego, że nie robił 1,5 doby czy co :/ Poobserwuję i jak będzie miał nadal to do lekarza jutro.

Gaja, moja Julka robiła po 5 kupek dziennie jeszcze jakies 8 dni temu, nagle z dnia na dzien robi jedna kupke lub 1 x na dwa dni....tez ta kupka jest luzna, juz inna nize te twarozkowe zolte i czeste. I jest wsio Ok, śluzu w niej nie ma.Zobacz czy nie ma tam sluzu, ropy, czy krwi. Biegunka jest określana jako częste oddawanie wodnistego lub bardzo luźnego stolca.Lub jedna kupka dziennie ale wlasnie wodnista, ze sluzem , krwia lub ropą. Takze tymczasem obserwuj synka i poczekaj na następna kupkę, chyba ze bedzie jakas goraczka, objawy odwodnienie no to biegiem do lekarza.

reklama
Hejo

Benjaminko - ja tez bylam wczoraj na przegladzie hehe, moj K. sie smial ze mnie "na warsztat" wzieli :-)

Gaja - moj maly tez mial ostatnio luzne stolce i to ze sluzem.. ale karmie go juz wylacznie modyfikowanym po tym moim zapaleniu i to bylo najprawdopodobniej od nietolerancji mleka.. dostal taka oslonke na jelita do rozpuszczania i zmiane mleka. Jakby sie to utrzymywalo to lepiej idz do lekarza dla swietego spokoju.

Moj maluszek tez ma wieczorem "marudki" - juz pomyslow brak na uspokajanie.. Noi te wariacje z rekoma - ludzie! Wasze dzieciaczki tez tak machaja lapkami? Wali sie w glowe, po twarzy i nic go nie boli :-)

A gdzie Magdah?

Pozdrowionka.

Do góry