reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Dziewczyny 6 litopada mam egzamin z prawa jazdy, boze na sama mysl juz sie denerwuje...eh trzymajcie kciuki :) zazdroszcze wszytskim zmotoryzowanym mamusiom

trzymam kciuki kochana!!!!!!!!!!!!
Ja juz zdaje od pół roku i zdać nie mogę!! Jestem chyba jakaś nienormalna albo co!!?? teraz muszę znowu teorie zaliczać:/ a kasy wydałam tyle że szok -cały majątek poszedł w cholerę!!!! Przez te egzaminy straciłam juz zapał i entuzjazm do jeżdżenia:(

aaa Toshi tak jak mówi Beniaminka okłądaj kapustą potłuczoną i bierz paracetamol jak mocno boli!!! ja to w ogóle ściągałam się w gorącej kąpieli bo cycka nie mogłam dotknąć!!

Ostatnia edycja:
reklama
Wczoraj miałam dzień koszmarek - mała "bin ladenka" spała może z pół godziny w sumie, wszystko robiłam z nią na rękach. Za to noc w miarę spokojna z jedną pobudką ok. 3.
Dziś w końcu przyjechali z mojej pracy po papierzyska, które kiedyś podrzucili mi do zrobienia. Wkurzyło mnie to, bo w końcu jestem na macierzyńskim i ktoś mnie tam zastępuje, ale nie odmówiłam bo chcę wrócić początkiem marca do pracy i chyba brak asertywności u mnie się odezwał.
Józio ma dziś w przedszkolu konkurs recytacji wiersza o jesieni i przeżywał to ogromnie. Za to Wawrzek sam osobiście napisał wiersz jesienny i też zdobył jakieś miejsce w konkursie i ten jego wiersz został wysłany gdzieś "dalej".
Kerna super, że zadowolona jesteś z wizyty. Ja dawno temu (9lat) też rehabilitowałam synka metodą Vojty, było dużo płaczu przy tym bo on bardzo tego nie lubił i płakaliśmy sobie razem, ale wszystko jest ok i nawet uniknęliśmy operacji.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia. :-)

Dziękuję wam kochane.......ona go tak broni bo:on nie ma żadnego zawodu-pracuje w firmie,gdzie szyby odbiera....,mamy kredyt mieszkaniowy a i,że on ma stałą umowę....Bo boi sie,że jak mu nie wypala Niemcy,czy tam coś innego to mamy dołek z którego już nie wyjdziemy.....no i mój też nie kwapi sie by coś szukać,zmienić robotę-on tak twierdzi:,że ja mam szukać robotę i tyle-normalnie porażka.....:zawstydzona/y:

Hej!
Ostatnie trzy dni były tragiczne. Nawet siku bez małej nie mogłam iść. Przykleiła sie i wystarczyło że tylko sie podniosłam i już był płacz. Wczoraj nie wytrzymałam i poszłam do sklepu kupiłam bujaczek. Dziewczyny zbawienie dla mnie to urządzenie. Chwile małą pobujało i śpi a ja w tym czasie już stertę naczyń pomyłam, śniadanko zjadłam i kawusie wypiłam a teraz rozkoszuje sie upojną ciszą. Wreszcie mam czas dla siebie.
A wprowadziliśmy od paru dni johnsona bedtime i wieczory są wspaniałe. Kąpiel, butla i błyskawicznie zasypia.

Mam takie pytanie do Was. Jakiś czas temu słyszałam teorie że wcześniaki jeżeli chodzi o rozwój psycho-fizyczny zaczyna sie liczyć dopiero od dnia w którym powinno sie urodzić terminowo. Co wy o tym myślicie?

MIŁEGO I SPOKOJNEGO DNIA!

Witam!My po szczepieniu,wczoraj byłyśmy.Mała dzielna była,nawet tak żałośnie nie płakała.Wogóle to grzeczniutka jest.A Wasze dzieciaki,bo czytałam że dzieci spod panny to takie grzeczniutkie i nie sprawiają rodzicom problemów.

Hej Dziewczyny! Moj Maly Szkrab jest niezly - wyobrazcie sobie , ze dopiero pierwsza noc spal w swoim lozeczku, bo tak u nas i nie bylo zmiluj - albo spal z nami albo ryczal i za groma do lozeczka nie chcial. Wczoraj wpadlismy na pomysl zeby cos w lozeczku zmienic - zmienilismy poduszke na przeciwna strone lozeczka i nie wkladalismy ochraniacza na lozeczko - co sprawilo ,ze przez szczebelki blisko bylo mu do nas, a nam do niego - bo nasze glowy i jego byly kolo siebie - i wiecie co - spal cala noc w swoim loezczku:-) . A ja tak wybieralam ten ochraniacz zeby byl ladny , a on mu zwyczajnie nie pasowal :-)

hej.
Tosiu sorki ze nie odpisuuje ale w sumie juz wsio wiesz. nawet nie wiwem gdzie mam tel:eek:
ano, byłam sama:-)Dwie laski zrobiły sobie wycieczke:-) Misiek został z teściowa, wiec luz.
Cyc na stacji benzynowej i w droge;-)
Gizelko u mnie tez Laura ma asymetrie i wzmożone napięcie.Pokazałabym ci kilka ćwiczeń..
co do tesciowej to wole sie nie wypowiadać..no a co z tym lumpkiem w końcu???
skrzacie. u wcześniaków sprzed 36tc odlicza ie tą róznice przez pierwsze miesiace. skrajne wczesniaki sprzed 32tc maja czas na nadrobienie strat do roku.

hej:)

My juz po szczepieniu..ale dziewczyny jestem zla.. zanim pielegniarka zaszczepila malego pediatra go zbadala i po chwili pyta czy maly byl szczepiony przeciwko gruzlicy..pielegniarka mowi ze w ksiazeczce jest zapis ze byl a ta na to ale na ramieniu nie ma ani sladu..szukaly tego znaku na obu ramionkach i nie ma..i stwierdzily ze widocznie nie zostal zaszczepiony po urodzeniu;/ czy to mozliwe? powidzcie mi czy Wasze maluszki maja slady po tej szczepionce? bo moj nie ma nic a niby powinno cos byc..martwie sie teraz..dziwne jest to ze zapis jest ze byl szczepiony a ja przez poltora miesiaca nie widzialam zeby cos mial na ramieniu..zaden obrzek ani ropienie..no kurde!

kerna ciesze sie ze Twoje samopoczucie lepsze i takie wiadomosci przekazalas:)

tosia uwazaj na lapki:)

Beniaminka powodzenia na wizycie:)

marja chyba zrobie to samo z malym bo tez nie chce spac w lozeczku.

skrzat ja tez czekam na bujaczek i mam nadzieje ze mi pomoze hehe..

moj synek od 21 do polnocy nie chce spac..bardzo ciezko ma z zasnieciem;/

reklama
Witajcie:-)

Ja tylko na chwile z małym pytaniem; jaką wodę używacie do przygotowywania mlka lub herbatki i czy ją przegotowujecie? Bo ja gotuje żywca i po wystygnięciu pływają jakieś fafoły:sorry:

Do góry