reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Dziewczyny 6 litopada mam egzamin z prawa jazdy, boze na sama mysl juz sie denerwuje...eh trzymajcie kciuki :) zazdroszcze wszytskim zmotoryzowanym mamusiom

trzymam kciuki kochana!!!!!!!!!!!!
Ja juz zdaje od pół roku i zdać nie mogę!! Jestem chyba jakaś nienormalna albo co!!?? teraz muszę znowu teorie zaliczać:/ a kasy wydałam tyle że szok -cały majątek poszedł w cholerę!!!! Przez te egzaminy straciłam juz zapał i entuzjazm do jeżdżenia:(

aaa Toshi tak jak mówi Beniaminka okłądaj kapustą potłuczoną i bierz paracetamol jak mocno boli!!! ja to w ogóle ściągałam się w gorącej kąpieli bo cycka nie mogłam dotknąć!!

Ostatnia edycja:
reklama
Wczoraj miałam dzień koszmarek - mała "bin ladenka" spała może z pół godziny w sumie, wszystko robiłam z nią na rękach. Za to noc w miarę spokojna z jedną pobudką ok. 3.
Dziś w końcu przyjechali z mojej pracy po papierzyska, które kiedyś podrzucili mi do zrobienia. Wkurzyło mnie to, bo w końcu jestem na macierzyńskim i ktoś mnie tam zastępuje, ale nie odmówiłam bo chcę wrócić początkiem marca do pracy i chyba brak asertywności u mnie się odezwał.
Józio ma dziś w przedszkolu konkurs recytacji wiersza o jesieni i przeżywał to ogromnie. Za to Wawrzek sam osobiście napisał wiersz jesienny i też zdobył jakieś miejsce w konkursie i ten jego wiersz został wysłany gdzieś "dalej".
Kerna super, że zadowolona jesteś z wizyty. Ja dawno temu (9lat) też rehabilitowałam synka metodą Vojty, było dużo płaczu przy tym bo on bardzo tego nie lubił i płakaliśmy sobie razem, ale wszystko jest ok i nawet uniknęliśmy operacji.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia. :-)

Dziękuję wam kochane.......ona go tak broni bo:on nie ma żadnego zawodu-pracuje w firmie,gdzie szyby odbiera....,mamy kredyt mieszkaniowy a i,że on ma stałą umowę....Bo boi sie,że jak mu nie wypala Niemcy,czy tam coś innego to mamy dołek z którego już nie wyjdziemy.....no i mój też nie kwapi sie by coś szukać,zmienić robotę-on tak twierdzi:,że ja mam szukać robotę i tyle-normalnie porażka.....:zawstydzona/y:

Hej!
Ostatnie trzy dni były tragiczne. Nawet siku bez małej nie mogłam iść. Przykleiła sie i wystarczyło że tylko sie podniosłam i już był płacz. Wczoraj nie wytrzymałam i poszłam do sklepu kupiłam bujaczek. Dziewczyny zbawienie dla mnie to urządzenie. Chwile małą pobujało i śpi a ja w tym czasie już stertę naczyń pomyłam, śniadanko zjadłam i kawusie wypiłam a teraz rozkoszuje sie upojną ciszą. Wreszcie mam czas dla siebie.
A wprowadziliśmy od paru dni johnsona bedtime i wieczory są wspaniałe. Kąpiel, butla i błyskawicznie zasypia.

Mam takie pytanie do Was. Jakiś czas temu słyszałam teorie że wcześniaki jeżeli chodzi o rozwój psycho-fizyczny zaczyna sie liczyć dopiero od dnia w którym powinno sie urodzić terminowo. Co wy o tym myślicie?

MIŁEGO I SPOKOJNEGO DNIA!

Witam!My po szczepieniu,wczoraj byłyśmy.Mała dzielna była,nawet tak żałośnie nie płakała.Wogóle to grzeczniutka jest.A Wasze dzieciaki,bo czytałam że dzieci spod panny to takie grzeczniutkie i nie sprawiają rodzicom problemów.

Hej Dziewczyny! Moj Maly Szkrab jest niezly - wyobrazcie sobie , ze dopiero pierwsza noc spal w swoim lozeczku, bo tak u nas i nie bylo zmiluj - albo spal z nami albo ryczal i za groma do lozeczka nie chcial. Wczoraj wpadlismy na pomysl zeby cos w lozeczku zmienic - zmienilismy poduszke na przeciwna strone lozeczka i nie wkladalismy ochraniacza na lozeczko - co sprawilo ,ze przez szczebelki blisko bylo mu do nas, a nam do niego - bo nasze glowy i jego byly kolo siebie - i wiecie co - spal cala noc w swoim loezczku:-) . A ja tak wybieralam ten ochraniacz zeby byl ladny , a on mu zwyczajnie nie pasowal :-)

hej.
Tosiu sorki ze nie odpisuuje ale w sumie juz wsio wiesz. nawet nie wiwem gdzie mam tel:eek:
ano, byłam sama:-)Dwie laski zrobiły sobie wycieczke:-) Misiek został z teściowa, wiec luz.
Cyc na stacji benzynowej i w droge;-)
Gizelko u mnie tez Laura ma asymetrie i wzmożone napięcie.Pokazałabym ci kilka ćwiczeń..
co do tesciowej to wole sie nie wypowiadać..no a co z tym lumpkiem w końcu???
skrzacie. u wcześniaków sprzed 36tc odlicza ie tą róznice przez pierwsze miesiace. skrajne wczesniaki sprzed 32tc maja czas na nadrobienie strat do roku.

hej:)

My juz po szczepieniu..ale dziewczyny jestem zla.. zanim pielegniarka zaszczepila malego pediatra go zbadala i po chwili pyta czy maly byl szczepiony przeciwko gruzlicy..pielegniarka mowi ze w ksiazeczce jest zapis ze byl a ta na to ale na ramieniu nie ma ani sladu..szukaly tego znaku na obu ramionkach i nie ma..i stwierdzily ze widocznie nie zostal zaszczepiony po urodzeniu;/ czy to mozliwe? powidzcie mi czy Wasze maluszki maja slady po tej szczepionce? bo moj nie ma nic a niby powinno cos byc..martwie sie teraz..dziwne jest to ze zapis jest ze byl szczepiony a ja przez poltora miesiaca nie widzialam zeby cos mial na ramieniu..zaden obrzek ani ropienie..no kurde!

kerna ciesze sie ze Twoje samopoczucie lepsze i takie wiadomosci przekazalas:)

tosia uwazaj na lapki:)

Beniaminka powodzenia na wizycie:)

marja chyba zrobie to samo z malym bo tez nie chce spac w lozeczku.

skrzat ja tez czekam na bujaczek i mam nadzieje ze mi pomoze hehe..

moj synek od 21 do polnocy nie chce spac..bardzo ciezko ma z zasnieciem;/

reklama
Witajcie:-)

Ja tylko na chwile z małym pytaniem; jaką wodę używacie do przygotowywania mlka lub herbatki i czy ją przegotowujecie? Bo ja gotuje żywca i po wystygnięciu pływają jakieś fafoły:sorry:

Do góry