reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Dzien dobry dziewczynki!

Dziekuje wam za kazdego posta dziewczyny i faktycznie lepiej sobie zerknac na ta pierwsza pomoc, nigdy nic nie wiadomo

Kerna fajnie ze trafilas na taka pania doktor, na pewno wszytsko bedzie dobrze :) czego wam z calego serca zycze

Akderk 3mam kciuki zeby wszytsko bylo ok, a tobie mamusiu duzo sily!

My jutro mamy wizyte zobaczymy co powie nam nasza pediatra.

Dziewczyny 6 litopada mam egzamin z prawa jazdy, boze na sama mysl juz sie denerwuje...eh trzymajcie kciuki :) zazdroszcze wszytskim zmotoryzowanym mamusiom

Ja tez juz w sumie przeczytalam ta ksiazke jezyk niemowlat i tez mam zamair prawdzac zasady tam opisane :) generalnie ja nie mam problemow jakis specjalnyc z dziecmi, najgorszy jednak jest wieczor miedzy 21 a polnoca, placza, ze smoczkiem bez smoczka, na rekach, w wozku ja nie wim co jest grane..jeszcze ich nie rozgryzlam

reklama
hej! pisze obolała... oparzyłam sobie reke i nawet dzidzi nie moge trzymac tzn trzymam z zacisnietymi zebami...pokarało mnie chyba za kawe... Kerna, tylko mi nie mów ze byłas sama...
buziaki na dobry dzien

witam i ja z Maksem na rekach,
nam tez ostatnio mały około 21-22 sie budzi i marudzi nie wiadomo o co :/ ani smok ani jeść ani ręce nic nie pasuje :/ za to później 3 godz ciagiem spał. ale od 4 z kolei co godzine na papu jeczal. teraz godzinke spal i juz nie polezy, on normalnie jak z 10 minut polezy to cud, na rekach w miejscu tez mu zle.
A tak w ogole to zimno o 8 godz -2 u nas na pietrze bylo to pewnie przy gruncie jeszcze zimniej. Pozniej na spacer wyjde ale kurcze rekawiczki musze sobie znalezc bo ja zmarzlak jestem. Sorki za brak liter ale nie moge inaczej ;)

Witam was kochane....Ależ wasze maluszki rosną-a tak nie dawno były jeszcze w brzuszkach....
Ja już trochę lepiej psychicznie-dochodzę do siebie,choć nie jest łatwo...Papiery już dawno poskładałam wszędzie gdzie się dało i czekam....:-(-bo tylko to mi zostało...
Martwię sie każdym dniem co będzie jutro...jak dam rady...chodzę nie wyspana,zaniedbana:zawstydzona/y:,bo nie mam siły na nic,to nie chodzi o Michasia...to chodzi o moje małżeństwo...Zaczęłam tyć z nerwów bardziej niż chudnąć...normalnie mówię wam jakbym miała jakąś depresję:zawstydzona/y:...Teściowa dalej mnie dobija tekstami typu:a moze wyjedziesz do Niemiec to byście stanęli na nogi...,ale ja dziecka nie zostawię....ja bym w ogóle zabrała rodzinę i uciekłabym do tych Niemiec....Tylko żeby móc znależć prace taką by coś malutkiego wynająć i jakoś żyć to juz jest trudniej...
Mam rodzine w Niemczech...ale powiedzieli,że oni już nikomu nie pomagają a szczególnie mnie bo ....mam takich rodziców i nie ufają już nikomu-ech normalnie przykre to jest....i dlatego mi jest bardzo cieżko,bo czuję się w tym wszystkim SAMA!!!! Ja dzieck nie zostawię-niech pojedzie i szuka-dlaczego tylko ja?,bo to ,ze w miarę znam język to nie wszystko-bo on nie jest perfekt,poza tym dużo nie trzeba umieć w opiece nad starszą osoą-całkiem inaczej jest gdy się rozmawia w opiece a inaczej tak normalnie-dla mnie to 2 światy..A poz tym każdy jak chce opiekunke do starszych ludzi to zazwyczaj na 24/h....i tu jest zonk...
Wczoraj byliśmy na rehabilitacji....zbadała Michasia pani dok.neurolog i co musi mieć rehabilitację....ma asymetrie i wzmożone napięcie ale tylko u rączek,no i ten delikatny przykurcz....mówiła,że powinnam codziennie przyjeżdżać ....ale mnie nie stać-paliwo 30zł w oby dwie strony........:zawstydzona/y:...więc zobaczymy jak to bedzie,bo najpierw musimy się umówić na te ćwiczenia-ona mówila,że czeka sie na miejsce ok.3tyg:-(...
Sama poszukam jakie ćwiczenia robić z nim,bo inaczej za te niby 3 tyg. moze być za póżno by coś ruszyło....normalnie takie jest podejscie do takich małych pacjentów:zawstydzona/y::wściekła/y:...Mówię wam tak mi ciężko i brak siły............
Buziaki dla was i waszych maluszków....

hello kurcze dawno mnie nie bylo jakos brak czasu i jestem troche chora goraczka i do tego przeziebilam piersi i bola kurcze nie wiem jak sie tego pozbyc:wściekła/y:
milego dzionka paaa

Hej

Pysia - nie ma za co :-)

Kerna - dzielna dziewucho, fajnie ze wyprawa sie udala i wiesci dla Ciebie pozytywne.

Karolina - jesli chodzi o dopajanie.. Ja pytalam mojego pediatre o to podczas wizyty. Powiedzial, ze jesli dziecko chetnie pije to mozna mu dawac herbatki, wode. Ale mamy sie nie ludzic, ze wplynie to na poprawe perystaltyki jelit - bo jak to stwierdzil: wiadro musialoby dziecko wypic, zeby cos dalo. Takie male ilosci szybko sie wchlaniaja do organizmu. Wiec zalecil podawanie plynow ( w przypadku karmienia sztucznego ) np. jesli w domu jest bardzo cieplo cieplo i dziecko potrzebuje wiecej plynow.

A ja moze dzis rusze w koncu z malym na spacer, slonce swieci - trzeba korzystac z resztek pogody :-)

Aha dawno nie bylo Magi, Moni Gryc.. Dziewczyny odezwijcie.. O Dagnie juz nie wspomne, ale ona pewnie szybko wroci hehe -)

Pozdorowionka i milego dnia.

gizelko przepraszam ze to napisze ale dlaczego tesciowa syna do pracy w Niemczech nie wygania? Jeśli tu w Polsce mało zarabia? Ty wtedy mogłabyś z dzieckiem w domku być. Takie głupie gadanie :/

Hej Mamuśki :)
Moja gwiazdeczka tradycyjnie zasnęła tuz po pólnocy, pozniej 3 i 7, teraz dosypia po toalecie i karmieniu, z drugiej odciagnelam 150 ml mleka , bo jade dzisiaj na wizyte do gonekologa na przeglad podwozia po 6 tyg ;)
Jak kilka dni temu narzekalam ze mleka cos mniej, kryzys chyba byl, to pilam duzo i przystawialam mala non stop przez 3 dni, zreszta sama sie darla o mleczko i...dzisiaj masakra :szok: piersi kamieniw, boli..gorące były, masowalam i wyjełam na te okolicznosc kapuste liscie zamrozone i juz lepiej, uff bo balam sie ze dostane gorączki tak mnie paliły.
Zastanawiam sie co wymysli lekarz w mojej poradni na antykoncepcję, bo juz czas pomyslec o tym... Do mojego prywatnego z ciązy tez pojde, ale znowu kaske spora wydac musze, wiec odwlekam, ale musze isc bo nie mam zaswiadczenia do becikowego, a prydalaby sie teraz kasak, oj przydała, bo macierzynski jeszcze nie wplynal, a mojemu P slabiej ostatnio w interesach, no...zima blisko :( No nic na pewno znajda sie pieniadze wtedy kiedy bedzie ich trzeba, w co gleboko wierze, zawsze tak jest tylko nie wolno mi w dolek sie wprowadzac, bo..same wiecie JESTES tym, co myśli twe " :)
Dzien dobry dziewczynki!

Dziekuje wam za kazdego posta dziewczyny i faktycznie lepiej sobie zerknac na ta pierwsza pomoc, nigdy nic nie wiadomo

Kerna fajnie ze trafilas na taka pania doktor, na pewno wszytsko bedzie dobrze :) czego wam z calego serca zycze

Akderk 3mam kciuki zeby wszytsko bylo ok, a tobie mamusiu duzo sily!

My jutro mamy wizyte zobaczymy co powie nam nasza pediatra.

Dziewczyny 6 litopada mam egzamin z prawa jazdy, boze na sama mysl juz sie denerwuje...eh trzymajcie kciuki :) zazdroszcze wszytskim zmotoryzowanym mamusiom

Ja tez juz w sumie przeczytalam ta ksiazke jezyk niemowlat i tez mam zamair prawdzac zasady tam opisane :) generalnie ja nie mam problemow jakis specjalnyc z dziecmi, najgorszy jednak jest wieczor miedzy 21 a polnoca, placza, ze smoczkiem bez smoczka, na rekach, w wozku ja nie wim co jest grane..jeszcze ich nie rozgryzlam

Kasiona identycznie moja Julcia, te godziny to maly horror, wszyscy chca spac tylko nie ona...Nocny marek sie znalazł ;)

hej! pisze obolała... oparzyłam sobie reke i nawet dzidzi nie moge trzymac tzn trzymam z zacisnietymi zebami...pokarało mnie chyba za kawe... Kerna, tylko mi nie mów ze byłas sama...
buziaki na dobry dzien

Ojoj, współczuje...ale za kawe sie nie obwiniaj, ja tez pije i to 2 dziennie, slabe z mleczkiem, ale inaczej bym zasnela na stojaco.

hello kurcze dawno mnie nie bylo jakos brak czasu i jestem troche chora goraczka i do tego przeziebilam piersi i bola kurcze nie wiem jak sie tego pozbyc:wściekła/y:
milego dzionka paaa

Witaj:) Uwazaj na ten cenny skarb :) Piersi pod ochrona, ja moje tez tule przed zimnem,bo to normalnie boli jak zmarzną choc troszke...

Gizelka , wlasnie...moze to maz by pojechal do Niemiec pracowac, nie wkazdym zawodzie wymagany jest jezyk, spoko. A Ty dasz rade z, zobaczysz , dzielna jestes i nie hce Cie sztuczne pocieszac ale naprawde te dolki kazda z nas dopadaj, ja wczoraj wieczorem ryczalam ze zlosci, niemocy, moj P sobie spal, a ja z mala obchody mieszkania robilam, karmilam, lulalam, spiewalam i plakalam, ale rano juz mi przeszlo :D

No wlasnie dziewczyny...hop, hop!!!!!!!!! odezwijcie sie !
Ide sie szykowac na wizyte :)

Ostatnia edycja:
reklama
gizelko przepraszam ze to napisze ale dlaczego tesciowa syna do pracy w Niemczech nie wygania? Jeśli tu w Polsce mało zarabia? Ty wtedy mogłabyś z dzieckiem w domku być. Takie głupie gadanie :/

ja tez sobie pozwole powiedziec ze to samo pomyslalam, poza tym jak moze wogole ci propnowac zebys zosatwila tak male dziecko?
kopnij w dupe i na ksiezyc z taka tesciowa..

Do góry