reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

hey
nie nadrobie was nie dam rady !!!

U nas ciemne chmury zawisły nad nami, wczoraj zadzwoniła pani z poradni ze mam przyjść z małym na badania, bo w szpitalu po badaniu przesiewowym na mukowiscydozę, wyszło podejrzenie że mały może byc chory:-( mimo że mnie próbowała uspakajać, ze to nie jest pewne i tak się zryczałam , no bo sam fakt że cos tam wyszło mnie przeraził! I czuję ogromny ciężar w środku i jak patrze na malutkiego to łzy mi się zbierają , że taka kruszynka i może byc chora. A wizyta dopiero 10 listopada i trudno mi jakoś się opanować, choć dzis jest lepiej niż wczoraj i staram się dla małego nie smucić na zapas żeby tego nie wyczuł . Najgorsze to czekanie.:-:)-(

reklama
Akderku - kazda z nas by ryczala...ale masz racje, malutki to wyczuwa, my juz zaciskamy kciuki!
ja Cie doskonale rozumiem, czekam do 3 list. bo Filipi ma jakies zmiany w nerkach, a baba od usg nic konkretnego nie powiedziala, tylko kazala skonsultowac z pediatra i sie nie martwic..ale jak?

Malgos - u nas tez skorka tam schodzi...pomaga bepanthen!stosuje na zmiane z sudockremem, z tym, ze sudocrem tylko na dupcie jak kupka dluzej polezy...ja mysle, ze ta schodzaca skorka to nic strasznego, tylko trzeba natluszczac zeby sie ranki nie robily....

kredka-3mam kciukasy, byle nei bylo mukopotwora:no:
u moich 2ch kolezanek po powtornych badanaich wynik negatyw, tez byly spralizowane ze strachu,kazdy by byl:tak:tego ci i Frankowi zycze;-)

takie to nasze macierzynstwo:confused:
wyspac to sie jeszcze wyspimy,martwic-nigdy nie przestaniemy:sorry2:

Witajcie trzymam kciuki za wszystkie dzieciaczki i mamusie, które tego potrzebują...
Ja dziś od rana zabiegana.Wpierw Urząd Pracy, musiałam się zarejestrować, aby małą zgłosić do ubezpieczenia i mieć na to papier bo inaczej małej książeczkę rum nie wyrobią.
I tak na głupie potwierdzenie zgłoszenia Wiki do ubezpieczenia muszę czekać tydzień więc dziś dermatologa i okulistę mała zaliczyła na moją książeczkę rum.

Dermatolog stwierdziła iż małą coś uczuliło kazała przed wyjściem na dwór używać tylko parafiny na buźkę a do mycia bużki i smarowania po myciu kosmetyki dla alergika ATOPERAL BABY.Jak nie przejdzie pokazać się za 2-3 tygodnie.

Okulista stwierdził, że na ropiejące oczko miałam antybiotyk i za długo go mała brać nie może bo wyjałowimy oczko więc teraz sola fizjologiczna myć i masować kanalik łzowy a jak nie pomoże to za 2 tyg znów do kontroli.
W sumie dziś 4 godziny spaceru zaliczyłyśmy z przerwą na jedzenie i przebieranko...pogoda na szczęście dopisała.

Jutro znów maraton wpierw wyciągnąć akt ślubu i akty urodzeń synków i wysłać to z pozwem o zaprzeczenie ojcostwa a jeszcze 200 zł za to zapłacimy... ale bynajmniej będzie z głowy.
Jeszcze prezent dla mamy T. wybrać.
Mała cosik płacze od godziny a je jak opętana a to cyc a to herbatka... właśnie zasypia w bujaku... to ja lece szybko coś zjeść i się wykapać bo nie wiem ile maruda pośpi...

Kerna co tam u ciebie kochana...???

A Onionku DZIĘKI wiesz za co :*

Kredka oj też bym wyła, ale nie ma co na zapas płakać nasze kciuki zaciśnięte oby to nie była mukowiscydoza bo to straszna choroba ostatnio czytałam o chłopcu chorym na tę chorobę... :(

Małgoś Linomag najlepszy na schodzącą skórkę... ja mojej smarowałam całe ciałko jak jej skóra schodziła i raz dwa wróciło wsio do normy.

Kasielle zdrówka dla maluszka.

Kurcze zapomniałam komu miałam co jeszcze napisać buuuuuuuuuuuuu...

ja tak szybciutko
kerna daj znac kochana co tam u WAS ??
kredeczko wiem ze mi łatwo pisac ale nie zamartwiaj sie na zapas, to jeszcze nie jest diagnoza... bedzie dobrze zobaczysz
tosia przy jednej jak i przy drugiej dziewczynce na odparzenia najlepiej sprawdziła sie maka ziemniaczana- spróbuj

witam was kochane:-)
dawno mnie tutaj nie było,ale już mi było tak tęskno ze musiałam do was zajrzeć:tak:
co prawda nadrabiania mam tyle ze szok ale jakos musze dać rade zeby wiedzieć co tam u was ciekawego słychać:tak:U nas po wolutku do przodu,mala ogólnie kochana ale wiadomo ma dni lepsze i gorsze,nocki super bo budzi sie tylko raz na karmienie o 3-3.30
wiec mamuśka wyspana,ale troszke zabiegana,jak nie obiad to lekcje jak nie lekcje to mała i tak w kółko:-D no ale cóz takie życie:tak: teraz jestem na etapie nauki Julki zasypiania samej na kanapie lub w łóżeczku-powiedziałam sobie dość lulania i kołysania bo ja przecież nic w domu nie zrobie:szok:jak narazie idzie nam całkiem dobrze(tfu tfu).
mam do was dziewczyny pytanie czy wy podajecie swoim dziecią herbatke rumiankową??? bo chciałam zapytać czy ma ona wpływ na oddawane stolce? kurcze mam problem bo mała tak jak robiła kupki 1-2 razy dziennie tak ostatnio miała przerwe 4 dni i niestety musiałam jej podać czopek glicerynowy bo sie strasznie meczyła,no i znowu jest powtórka z rozrywki juz 3 dni nic a nic ,no i tak sie włąśnie zastanawiam nad herbatką rumiankową,bo po koperkowej bolą ją chyba jelitka,skręca ja strasznie a poza tym nie lubi jej wiec nie mam jak wcisnac:confused:

no i tak wogóle chciałam jeszcze spytać ile wasze dzieciaki wypijają mleczka? bo moja julka wypija 6 razy na dobę i czasem jest to 90ml,a czasem 60ml,czy to nie za mało na 5 tygoniowe dziecko?tym bardziej ze ona sie duza urodziła a tak malllllllutko wypija:no: aaa i dodam ze dosć duzo śpi w ciagu dnia a przerwy pomiedzy karmieniami czasem dochodza do 4-5 godzin.
przepraszam ze tak egoistycznie ale juz zabieram sie za nadrabianie póki mala śpi

jeju Akderk przykro mi ze musisz sie zamartwiac ale wierze ze wszystko sie wyjasni i bedzie dobrze..trzymam kciki:***

Pysia to sie nabiegalas dzisiaj..obrotna kobitka z Ciebie:)

karolina co do herbatki to nie wiem ale moj maly kupe robi czasem co 4 dni bo ja karmie tylko moim mlekiem..a wypija 80ml co 3h..jednej nocy wypil 110ml a za 3 h i tak juz byl glodny..ale ja nie dopajam.

chyba dzisiaj Mamusie zajete, bo tu taka cisza....i Beniaminki nie ma caly dzien?i Kalchy?i wielu innych...ale pewnie wswzystkie zajete...1 listopada sie tez zbliza, w Polsce to duza uroczystosc, a ja tutaj nic...
zreszta sama caly dzien z Malym, wszystko zrobione, zupka sie gotuje,Filip macha raczkami i nozkami...tylko uparciuch glowke w prawa strone wciaz obraca..i gadac probuje lobuz:)ale nie narzekam:)moglo byc gorzej;)

milego wieczoru Kobietki:)

reklama
Miłej i spokojnej nocki kochane...
Moja gwiazda wykąpana najedzona zasypiała na rekach a położona do łóżeczka wrzask a wsio przez to, że do czasu aż jej nie zejdzie uczulenie musi się kapać w atoperalu a nie w Johnsonie nosz... chyba tylko buźkę będe traktowała kosmetykami dla alergika a resztę johnsonem w końcu tylko na buźce ma wysypkę...
Mykam uśpić drzyjapkę bo sama padam na ryjek...

Do góry