reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Hej kobietki

Wczoraj znowu nie mialam czasu noc napisac jedynie poczytałam co u was jak mała jadła. Co na chwile zasneła ja wziełam się za cokolwiek to ryk.. i tak w kółko, a męża jak na złośc nie było dość często.. Podziwiam was wszystkie które zostajecie w domku same z dzieciaczkami zwłaszcza z więcej niż jednym, jak tak czytam to uświadamiam sobie jak wiele mi mąż pomaga bo pracuje w domu i ma nie normowany czas pracy.

U nas z usypianiem jest różnie do niedawna zaraz po kompieli cyc i spala a teraz juz gorzej cyc kilka m inut snu cyc sen cyc noszenie po prostu je na raty i tak ponad godzine nam schodzi. WIec kompiel kolo 20 a o 21-22 juz śpi na całego, dziś dała nam pieknie pospać od 21-4 spała póżniej od 5-6 i od 6-8 wiec pieknie ale po wczorajszym koncercie wieczornym to i talk chyba mała

Akderk pytałaś o debridat u nas tez duza poprawa była a jutro mijaja 4 tygodnie od stosowania i nie mam kolejnego i nie wiem co zrobic tymbardziej ze wczoraj juz byl koncert... a dajemy po 2,5 ml 2Xdziennie

Kochane ja mam 2 problemy takie wieksze po pierwsze moja coreńka nie chce spać ani leżeć na brzuszku po prostu jest niesamowity ryk!!! A kolejna sprawa to że w nocy chce spac tylko w rozku jak ja wloże do śpiworka czy ubiore i przykryję to nie może zasnąć...

pysiu to dobry pomysł z tymi wkładkami, na pewno się zwróci :)
kalcha mój też na brzuszku nie chce i ryczy - nic na siłę, co do zasypiania spróbój opatulić małą kołderką tak dość ciasno mój tak usypia, zwłaszcza jak ma na pleckach naciągniętą kołderkę (śpi na boczku).

Hej!
Właśnie myślałam o myciu głowy, a tu czytam o historii ASIEK i ONIONKA hihi... ale m w domu, to dam radę.

KASIONA! Niezła wyprawa!!!!!!! No ale lepsze to niż siedzieć wiecznie w domu!

Dziewczyny na ten "cieknący problem" polecam muszle laktacyjne!!!
Muszle laktacyjne silikonowe ISIS Avent SCF157/02 zestaw :: Wszystko.dla.dziecka.pl
Są łatwe w użyciu, można je myć, zapewniają komfort i wygodę.

Czesc dziewczyny, ja tylko na chwile zeby sie pozalic, bo juz dzis wymiekam. Od razu przepraszam, ze bede pisac tylko o sobie.
Bylam dzis u lekarza, bo od tygodnia bola mnie plecy. Z dnia na dzien coraz bardziej. Juz myslalam, ze moze to jakies skutki uboczneznieczulenia do cesarki.
Wyczekalam sie, bo bylo opoznienie. Lekarz mnie dotknal, a mi w oczach swieczki stanely. Dostalam zastrzyk w tylek i recepte. Ampulki u karmiacych moga byc uzywane tylko w razie koniecznosci. Reszta lekow nie moze byc stosowana u karmiacych. Kobitka w aptece spytala, czy dla mnie i jeszcze raz sprawdzila, czy karmiace moga. Dzwonila do lekarza. Ten kazal wziac 1/4 dawki, ta ze ona by nie wziela, ze dziecko za male. Ojj bol i hormony daly o sobie znac, bo sie w tej aptece poryczalam. Ostatecznie nie wykupilam, wzielam tylko plaster rozgrzewajacy. A i mam isc do fizykoterapeuty.
Najgorsze, ze do niedzieli jestem sama z mala:-(
Milego weekendu wam zycze

Ja tylko na chwile. Mam wielkiego doła i pisać jakosnie mam ochoty. oczywiście wszytko przez rączkę małej. dowiedziałam się że Laura nigdy nie odzyska 100% sprawności i neistety może być tak, że bedziemy ja rehabilitować latami, a ja w tym wszsytkim sama jestem..:-(

Anielka stęka i kręci się pod czas snu od samego początku ale na szczęście rzadko sie wybudza. A co do pozycji w jakich śpi to my już nie mamy na to wpływu bo zdolniacha sama sie przekręca. Nie raz ją znajdujemy w totalnie innej pozycji niż została położona spać.

Mb1 współczuje ci kochana! Mnie też od porodu boli kręgosłup ale przy tym jak ty opisujesz swój ból to moje to pieszczoty.
Kerna będzie dobrze! Lekarze mówią jedno a życie pokazuje drugie. Mi kiedyś wmawiali że nie dam rady zajść ani utrzymać ciąży. I co? Jest obok mnie dowód na to że sie mylą i to baaardzo.

reklama
gaja dziekuję za radę może tak się uda :) Bo inaczej w wieku 10 lat bedzie spala w duzzzym rozku :)

kernus kochana nie lam sie nie jestes sama my wszystkie Cię tutaj wspieramy!!! Więc sama tak do końca z tym wszystkim nie jestes!! A Laura i tak wie że jest Twoim oczkiem w głowie cokolwiek by się nie działo i niezależnie od tego czyt to będzie 100% sprawności czy 99% i tak Ty ją i Ona Ciebie będzie kochała nad życie!!!

mb_1 No to masz dylemat nie mały z tymi lekami... I nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu pewnie to samo a lekarz jakiś dziwny nie można było przepisać czegoś innego??? Swoja drogą to kochana nie forsuj się za bardzo jak tylko będziesz miała możliwość odpoczywaj bo kręgoslup mamy tylko jeden!!!

Do góry