reklama
ojj faktycznie biedne te wszystkie dzieci tylko nie wiadomo kogo o to obwiniac bo w sumie jesli na prawde ciezko jest wydobyc dzieciatko w czasie porodu to na pewno lekarze staraja sie nie zrobic im krzywdy a te maluszki sa takie delikatne
dziewczyny pytanie z innej beczki moja mala strasznie placze jak puszcza bączki pomagam jej przyciskajac jej nozki do brzuszka bo ma problemy z ich wypuszczeniem ale jak juz baczek wyjdzie po ciezkiej walce to od razu przestaje plakac mozna jej jakos w tym pomoc zeby te baki szybciej wychodzily????
dziewczyny pytanie z innej beczki moja mala strasznie placze jak puszcza bączki pomagam jej przyciskajac jej nozki do brzuszka bo ma problemy z ich wypuszczeniem ale jak juz baczek wyjdzie po ciezkiej walce to od razu przestaje plakac mozna jej jakos w tym pomoc zeby te baki szybciej wychodzily????
KERNA długo myślałam co mam Ci napisać.... jest mi bardzo przykro nie dziwie się że jesteś zła i rozgoryczona...cholernie silna z Ciebie babka i jednocześnie zajebiście zorganizowana więc jestem pewna ze zrobisz wszytko co możesz żeby pomóc Laurze.... myśle że niunia jest jeszcze za mała żeby już teraz stwierdzić iż rączka nigdy nie osiągnie 100% sprawności... może przyda się jakaś dodatkowa konsultacja... chodzisz z małą na rehabilitacje więc widzisz dzieciaczki z porażeniem mózgowym itp wiem ze to starsznie egoistyczne ale... ciesz sie ze Twoja niuńka ma "tylko" problem z rączką, bo po tym Twoim porodzie mogłobyć znacznie gorzej...
Maja a ja sie z Toba nie zgodze- wiadomo kogo można obwiniać LEKARZY który w ramach oszczędności i łapówkarstwa nie robią cesarek na czas i później w panice wyciskają dziecko lub stosuja kleszcze bądż wacum... sama przeżyła to przy pierwszym porodzie, błagałam o CC i w dupie to mieli bo kasą nie sypnęłam a Julcia później miała tyle problemów neurologicznych ( w sumie nadal ma ((
co do bączków to może niech Dominika częściej lezy na brzuszku wtedy łatwiej powinna sie odgazowac...
Maja a ja sie z Toba nie zgodze- wiadomo kogo można obwiniać LEKARZY który w ramach oszczędności i łapówkarstwa nie robią cesarek na czas i później w panice wyciskają dziecko lub stosuja kleszcze bądż wacum... sama przeżyła to przy pierwszym porodzie, błagałam o CC i w dupie to mieli bo kasą nie sypnęłam a Julcia później miała tyle problemów neurologicznych ( w sumie nadal ma ((
co do bączków to może niech Dominika częściej lezy na brzuszku wtedy łatwiej powinna sie odgazowac...
Asiek zgadzam sie z Toba..jak bylam na porodowce to lekarz mimo tego ze jestem waska w biodrach i obawial sie ze nie urodze sama dlugo zwlekal z decyzja o cc..w rezultacie o 6 rano zszedl z dyzuru i na obchodzie ordynator podjal decyzje ze mam rodzic naturalnie..dzieki Bogu Dawid nie byl za duzy i z nacieciem dalam rade ale trwalo to 40 min i kilkanascie razy musialam przec..
no a jak z tym prezentem? wymyslilas juz cos?
dziękuje za wszystkie podpowiedzi ) kolacja odpada bo własnie z okazji tej jego rocznicy będzie organizowane spotkanie z przyjaciółmi...Asiek zgadzam sie z Toba..jak bylam na porodowce to lekarz mimo tego ze jestem waska w biodrach i obawial sie ze nie urodze sama dlugo zwlekal z decyzja o cc..w rezultacie o 6 rano zszedl z dyzuru i na obchodzie ordynator podjal decyzje ze mam rodzic naturalnie..dzieki Bogu Dawid nie byl za duzy i z nacieciem dalam rade ale trwalo to 40 min i kilkanascie razy musialam przec..
Beniaminka pisała o perfumach ale P własnie zaszalał i kupił sobie nowy flakonik...
więc stwierdziłam ze kupie mu bransoletkę akurat wczoraj oglądał na allegro wiec wiem ze bedzie zadowolony no i z racji iz jest on fanatykiem żużla zamówie mu tort w kształcie stadionu żużlowego z figurkami sportowców ) mam nadziej ze bedzie sie cieszył....
jak wszystko jest ok to ja bym nie pieluszkowała ale Tosiu pewnie ile mam tyle opinii i zaraz odezwą sie głosy za i przeciw więc nie wiem czy my Ci pomozemy )
tak jak ze szczepieniemi każda z nas inaczej do tego podchodzi
tak jak ze szczepieniemi każda z nas inaczej do tego podchodzi
skrzat910
żyje dla nowego życia
Maja ja daje malutkiej herbatke 2 razy dziennie i espumisan a mała ładnie pierdzi.
Tosia u nas też z biodrami ok ale kazali profilaktycznie pieluszkować 6tyg to pieluszkujemy ale tylko na noc tak jak lekarz powiedział.
Tosia u nas też z biodrami ok ale kazali profilaktycznie pieluszkować 6tyg to pieluszkujemy ale tylko na noc tak jak lekarz powiedział.
Maja ja daje malutkiej herbatke 2 razy dziennie i espumisan a mała ładnie pierdzi.
a jaka herbatke?? bo ja daje jej koperkowa hippa i espumisan tez i malo pomaga a jak dawkujesz espumisan/?? i czy podajesz doustnie czy wlewasz do herbatki badz mleczka?
reklama
Kasiona
Fanka BB :)
Kerna ja Ci powiem tylko tyle, bardzo mi przykro z powodu raczki twojej coreczki, ale nie mozesz sie zalamywac tylko wziasc w garsc i wierzyc ze bedzie ok, jestes sama? Jak prawie kazda mama tak naprawde, ale dasz rade. Matka zawsze da rade.
Agim79 ja tez jestem wyrodna matka heeh bo tez zosatwiam moich chloapkow zeby se poplakali czasami, jak sa nakarmieni, przebrani, napojeni, wyprzewracani z boku na bok i dalej cos im nie pasi, a na rekach super szcescie to przytu;le ich i zostawiam ..nie raz mam w domu koncert na dwa glosy, teraz w sumie biore ich na rece na momencik pogadamy sobie troche odkladam ich i uspokaja sie sami, najgorsze co mozna robic to kolysac dziecko do zasniecia i nosic go caly czas na rekach...moze zosatne tu skrytykowana ale tak uwazam
O c chodzi z tym pieluszkowaniem?
Agim79 ja tez jestem wyrodna matka heeh bo tez zosatwiam moich chloapkow zeby se poplakali czasami, jak sa nakarmieni, przebrani, napojeni, wyprzewracani z boku na bok i dalej cos im nie pasi, a na rekach super szcescie to przytu;le ich i zostawiam ..nie raz mam w domu koncert na dwa glosy, teraz w sumie biore ich na rece na momencik pogadamy sobie troche odkladam ich i uspokaja sie sami, najgorsze co mozna robic to kolysac dziecko do zasniecia i nosic go caly czas na rekach...moze zosatne tu skrytykowana ale tak uwazam
O c chodzi z tym pieluszkowaniem?