reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

Beniaminko ja tez kupiłam czopki wczoraj bo obawiałam się gorączki ale nie dostał więc nie podałam.

Mój dzis strasznie niespokojny nie wiem co sie dzieje, i znowu pluje mlekiem;/
tzn. je je ni wypluwa, cieknie mu po buzi i szyjce, a reszte trzyma w usach i takie bąbelki mu idą z buzi, póxniej mu się odbija tak dziwnie jakby chciał zwymiotowac, no i znowu chce jeśc i znowyu to samo:( nie wiem co się dzieje:(

reklama
A jak karmie piersia to moge winogron jesc?
wlasnie maly sie zbudzil i zzaraz kapanie bedzie i pewnie przy oliwkowaniu bedzie placz.
A czym myjecie glowke dzieci ......szamponem??jka tak to jakim ja narazie mydelkiem bamino myje synia i oliwkuje tez oliwka bambino....a codziennie kapiecie?bo ja tak.
uciekam bo sie zbudzil na cyca.
milego wieczorku i spokojnej nocki

Witam wieczornie.

Poczytuje was od rana ale jakoś czasu nie było sie udzielic. Teraz też na chwilke.

Beniaminka - ponoć wit K wzmaga kolki, tak więc uważaj przy Juleczce

przyszła mama - ja daje po 10 kropli sab simplexu do każdego karmienia oprócz nocnego. Jeśli Twoje dziecko skończyło miesiąc możesz podawać po 15 do każdego karmienia:tak:

Guusia - powodow moze byc wiele, moze mleczko nie sluzy, moze to refluks, moze karmienie mieszane mu nieodpowiada? Moj starszy przy karmieniu mieszanym chlustał jak opetany:baffled:Zapytaj moze połozna lub pediatre..

Spokojnych nocy kochane:-)

ja znów na sekundę, w zasadzie nanosekunde bo zaraz karmienie .
moje dziecię dziś pierwszy raz nie płakało przy kąpieli:szok::szok::szok::szok::szok::szok:
I ten słodki bąbelek dziś się do mnie uśmiechnął , tak naprawdę uśmiechną :-):-):-):happy2::happy2::happy2: ach serce aż rośnie!!!!

Dziś odpaliliśmy małego na matę edukacyjną, boksował misie aż miło , byliśmy w szoku że aż tak go to zainteresuje bo w sumie dziś mały skończył cztery tygodnie .
ok zmykam
spokojnych nocy życzę wam mamusie:-)

agim79 dzięki za odpowiedź, moze masz racje z tym mieszanym karmieniem bo ostatnio tak się działo jak dałam mu cyca, dzis postanowiłam ze znowu mu dam że bede więcej go karmic piersia i znowu to samo, zobacze jutro, bedzie bez cyca, moze to i w tym tkwi problem, a szkoda:(

Wiecie co te kosmetyki Johnson Baby Bed Time naprawdę rewelka.Ja od początku używałam żelu z tej serii, ale jak małej skurka schodziła Oliatum używałam i ostatnio znów wróciłam do tego żelu Johnsona.Kąpałam mała co 2 dni.
W ten dzień co nie była kąpana marudała przed spaniem nie raz do 22 zasypiała na rękach potem się budziła odkładana do łóżeczka.
Wczoraj po kąpieli tylko zjadła i usnęła mi na rękach i nie obudziła się przy odkładaniu do łóżeczka.Dzis w zasadzie nie powinnam ją kapać, ale tak mi marudziła, cyca pluła wyła, że odciągnęłam mleczko raz dwa wykąpałam ją nabalsamowałam mleczkiem Johnsona ubrałam wciągnęła butlę mleka bez marudzenia położyłam ją do łóżeczka aby szybko ogarnąć pokój po kąpieli no góra 5 minut mi to zajęło a mała w tym czasie zasnęła w łóżeczku już przed 20 no jestem w głębokim szoku.
Chyba nie pozostaje mi nic innego jak wprowadzić rytuał codziennej kąpieli z Johnsonem na lepszy i szybszy sen...
Jak dla mnie rewelacja... nie ma meczenia się z usypianiem, odkładaniem z 30 razy do łóżeczka...

Kredka moja niunia uwielbia kąpanie no może 3 pierwsze kąpiele wyła, teraz luz przy kąpaniu, zmianach pieluszki, ubranka czy masażu i oliwkowaniu czy balsamowaniu uwielbia te czynności.
Moja gwiazda też się uśmiecha gdy tylko mój głos usłyszy jak podchodzę do łóżeczka, lub gdy jej ustami swoimi pierdzioszkam w jej poliki zaraz ma rogala na twarzy

Gusia kurcze u mnie też problemy z cycoleniem, gdy mała butlę wyczaiła co ma dziurkę spora i mleko leci raz dwa i nie namęczy sie jak przy cycu a i butelka nie strzela mlekiem na oślep jak cyc i teraz cyc jest be musze jej dac butlę z mniejsza dziurką Tommee Tippee bo zwykła butla ma większa dziurkę i mała idzie na łatwiznę mleko wypija raz dwa z niej a z T.T sie nameczy jak przy cycu i znów cyc będzie cacy...
Nic mykam sie myc spokojnej nocki kochane...

Witajcie ,problem z netem był wiec nie moglam tu do was napisac
Mały wazy juz 5 kg, przybrał prawie 2 kg od wyjscia ze szpitala
ładnie je nie ulewa
po szczepionkach spokój, nie plakal ani nai goraczkował
ogolnie jestem zmeczona, przygotowuje chrzciny,ktore beda juz w te niedziele 24.10 bedzie 20 osob z nami w sumie
łapie stresa troche przed uroczystocia ale nie w kosciele, tylko sie boje zeby tesciowa znowu mi czegos nie wypaliła...
pozdrawiam :-)i lece juz do spania papapapap

Hej!
Tak czytam o tych Waszych szczepieniach, a my zapisane na 23.11:szok:;-):-D

Jestem w miarę na bieżąco, ale już nie wiem, co komu napisać:sorry2:

Ja otwieram karmi i czekam ok. 15 minut, żeby się troszkę odgazowało. I nie rozdrabniam się na 3 łyki:tak:;-);-):-):cool2:

Trzymam kciuki, żeby DAGNA z MATYLDĄ mogły już wyjść ze szpitala!!!!!!!!!!!!

hej mamusie :))
wczoraj popołudniu miałam przymusowy odwyk od BB
P zabrał nas do sali zabaw zeby Jula mogła sie wyszaleć...
miałam troche opory isc tam z Lenką ale okazało sie ze nie tylko ja z takim maleństwem przyszłam, był tatus z synkiem z 15 wrzesnia swoja drogą to przyszedł on jeszcze z dwoma córkami a żonka poszła sobie do fryzjera i do kosmetyczki- no brawa dla niego :)))

a i wiecie co mój luby wczoraj zrobił- jak wrócilismy mała była niespokojna więc mówie do niego żeby zrobił jej herbatkę on przynosi, ja daje małej ale coś mnie tkneło i pytam sie czy zrobił ta koperkową a on idzie do kuchni i przynosi mi moją laktacyjna i mówi że taką !!!!!!!!!! a mała już pije w najlepsze!!!!! jak dobrze ze jej nie zaszkodziła i ze szybko sie skapnęłam - faceci hmmmmm....
A jak karmie piersia to moge winogron jesc?
wlasnie maly sie zbudzil i zzaraz kapanie bedzie i pewnie przy oliwkowaniu bedzie placz.
A czym myjecie glowke dzieci ......szamponem??jka tak to jakim ja narazie mydelkiem bamino myje synia i oliwkuje tez oliwka bambino....a codziennie kapiecie?bo ja tak.
uciekam bo sie zbudzil na cyca.
milego wieczorku i spokojnej nocki

ja nie kapie codziennie a do mycia uzywam płynu NIVEA oliwke mam ale nie uzywam jak dla mnie lepszy jest linomag...
Hej!
Tak czytam o tych Waszych szczepieniach, a my zapisane na 23.11:szok:;-):-D

Jestem w miarę na bieżąco, ale już nie wiem, co komu napisać:sorry2:

Ja otwieram karmi i czekam ok. 15 minut, żeby się troszkę odgazowało. I nie rozdrabniam się na 3 łyki:tak:;-);-):-):cool2:

Trzymam kciuki, żeby DAGNA z MATYLDĄ mogły już wyjść ze szpitala!!!!!!!!!!!!
ja tez bardzo bardzo....

Ostatnia edycja:
reklama
alcia81 mój Emilek też uwielbia tą kołysankę :)
Asiek niezły Twój mąż, już myślałam że na koncu się okaże że zrobił zwykłą czarną :)
aga26 jakie menu serwujesz na chrzciny bo ja tez mam za 2 tyg i sie zastanawiam co podać (oczywiscie poza tradycyjnym schabowym, bo u mnie w rodzinie żadna uroczystość się nie obedzie bez schaboszczaków)

dziewczyny wklejam link z fajnymi wskazówkami:
Dysplazja stawów biodrowych

wracając jeszcze do sposobu układania dziecka to mi w szpitalu tez kładły na boczek i opatulały w kokon, i potem i ja tak robiłam, wiec pewnie też się przyczyniłam do dysplazji bioderka wrr

Ostatnia edycja:
Do góry