Hejka :-)
Dziekuje za porady laktacyjne- sprobuje z tym karmi, chociaz alkoholu nie pijam wcale, ale Karmi chyba ma sladowe ilosci alkoholu, prawda?
Słyszalam wlasnie o lusce kakaowej , wiec sie skusze i pije dalej Hippa i bawarke.
No i ponoc warto na te dwa dni przelezec z dzieckiem w lozku i sie karmic kiedy tylko mala chce.Tylko nie zawsze sie da, mowie o mamusiach ktore maja jeszcze inne dzieciątaka w domu.
My juz po wizycie w poradni i porodówce. W obu miejscach przebadana i zaszczepiona na porodowce bo zabralam z poradni szcz.p. wzw i tam na porodowce zrobili to za jednym zamachem, nie musialam jej trzymac, zrobila to nasza znajoma pediatra, kochana babeczka i super lekaraka, jestem juz spokojniejsza- mala zdrowiutka, przybrala 500 g przez tydzien, urosla i okazalo sie ze jest lakomczuchem z refluksem, dostala dodatkowo debridat na 4 tyg na razie, i laktuloze na kupki jakby miala dalej problem, sab simplex mamy podawac ale nie jak na ulotce ze na kazde karmienie 15 kropli ale 3 x dziennie po 7, wiec mialam nos ze za duzo jej tego bylo i sama zmniejszalam.
Gdyby (tfu,tfu,tfu) i to nie pomagalo a koli byly dotkliwe i mala bardzo p-lakala, to nasza lekarka przepisze jej jakies krople robione w aptece, zawieraja atropine ktora ponoc ladnie koi dolegliwosci brzuszkowe- ale to ostatecznosc. Dostalismy tez wit K bo skoro mala tylko na cycu to trzeba uzupelnic, ale bez paniki jak sie jakis dzien zapomni, natomiast o wit D mamy jednak pamietac, teraz jesienią to szczegolnie wazne.
hej kochane
u nas noc znowu do bani, chyba ja po prostu nie mam siły w nocy już po całym dniu
maly wczoraj po tych szczepieniach zasnął o 21 obudził sie przed 12, potem przed 3 i koło 5.30 , całą noc pojękiwał więc ja czuwałam, rano maltretowałam go cycem bo zjadł butle i marudził dalej , a że pokarm jeszcze nie zanikł do końca to coś tam pociągnął, nie wiem tylko czy źle nie zrobiłam dając mu cycka? bo już kilka dni na butli samej był, i znowu mam wyrzuty sumienia że nie karmie piersią
i doła złapałam
ile ja bym dała zeby karmic cyckiem
nie wiem czemu ale kochałam to uczucie i widok mojego ssaczka małego, teraz zastanawiam się czy nie zaczac go "dokarmiac" piersią, tylko nie wiem czy ten pokarm wróci bo teraz jest go za mało, ale jeszcze coś leci. poradźcie coś.
gizelko życzę ci żebyś znalazła fajna prace i żeby twoje problemy się skończyły. Zobaczysz wszystko się jakoś ułoży
ah chyba jakas deprecha jesienna mnie bierze
hehe tylko zawsze miałam dopiero w listopadzie, dokładnie zaczynała się pierwszego a ostatniego dnia listopada kończyła, a tu dziś jeszcze październik a ja już marudze
W kazdym momencie mozna rozpoczac znowu karmienie piersia- nawet na stale, jesli tylko jest mleko w piersiach. Ilosc pokarmu sie dostosuje do ilosci karmien, jak pisala Pysia- pozniej przeciez karmi sie rzadziej bo dziecko je juz inne posilki a mleczko jest nadal- akurat tyle, ile potzreba. Takze jeak sie pomija jakies karmienie piersia to mleczka bedzie mniej o ten posilek, ale dalej bedzie...byle dziecko nadal chcialo ssac cycusia.
To co zjemy kilka godzin jeszcze jest w mleczku , ale ile...tego pewnie nie wiadomo dokladnie. I pamietajmy ze nasze dzieci to juz nie noworodki i mozemy zaczac jesc juz inne pokarmy, powoli zaczac jesc normalnie! Tak dzisiaj uslyszalam i sie ucieszylam. Oczywiscie nadal wykluczamy fasole, duzo kapusty, cebuli.Ale mozna juz zjesc cos z piekarnika bez skorki ( kurczak) inne zupki, ogorkowa wskazana -wlasnie sie dowiedzialam :-)
jeśli na NFZ do poradni trzeba mieć skierowanie, jeśli prywatnie nie... Ja jadę jutro prywatnie, bo do poradni strasznie długo trzeba było czekać..Dziewczyny nie moge znalezc.. jak zakładac ta pieluszke? macie moze jakiegos linka do poradnika albo coś?
Beniaminko, ja tez mysle, ze to chwlowy kryzys.. pamietacie, jak pisalam, ze wypilam pół piwa i mnie zalało.. więc moze spróbuj z tym Karmi! ciumasy
moja miss jest przyzwyczajona do modyfikowanego, wiec w razie W problemu nie bedzie.. poradźcie mi.. czy od tych dwóch karmień w nocy nie strace pokarmu? bo sie zaczynam martwic.. choć miss sobie reguluje.. wczoraj w nocy po butelce ryk i spania za cholerę.. noszenie, nic...płacz.. wziełam do cycka i co? dopchała się w pięć minut i spanie :-)
dobrego dnia
Dziekuje :-) Wlasnie bede popijala :-)
Tosiu, ja tez mialam isc prywatnie zbioderkami , i dzisiaj zadzwonilam do innego miasta i hurra - tam dostalam termin na 2 listopada na NFZ, szok, bo w moim gorodzie juz na ten rok miejsc brak .
Tosiu- moja Julka tez nie lubi sztucznego, chociaz cwaniara w szpitalu na zakaznym jadla wyjscia nie miala, ale pamietala ze 9 dni pierwszych zycia jadla moje mleczko i nie zapomniala pomimo pozniejszych 2 tyg na sztucznym wylacznie:-)
Dziewczynki potrzebuje pomocy-porady
juz od 3 tyg sie zastanawiam i nic sama nie jestem w stanie wymyśleć... co mam kupić swojemu męzowi na ważną rocznicę??? (nie naszego związku)
to jest dla niego bardzo ważny dzień a ja nie mam pomysłu - ratujcie...
Asiek- ja tez zawsze sie glowie nad prezentami dla mojego P. Przede wszystkim kupuje mu fajne slodycze bo lubi, a nie pije alkoholu wiec to prezent fajny.Ostatnio kupilam mu perfumki w Sephorze - mialam 20% znizki to zaszalalam, a On lubi Jean Paule Gaultier to sie ucieszyl bardzo.Innym razem kupilam muz zestaw fajnych kremikow dla panow z tonikiem i zelem z VIchy, zadowolony :-) Lubi koszule , wiec i to bywa prezentem.Moze książka ?
witam!
ile kropelek dajecie maluszkom sab simplex ????i jak czesto bo dostalam od kolezanki ale nie powiedziala mi jak dawac.
Podaja zeby dawac 15 kropli do kazdego jedzonka ale jak dla mnie to za duzo bylo, i ja daje 3x dziennie po 7 kropli, ale moja Julka wazy dzisiaj 3300 g.
Akderk- moja mala tez jak zrobi kupe 1x dziennie albo na dwa dni, to klekajcie narody, upaprana po pachy :-)