reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Dziewczynki, nie dajmy się zwariować... nie mieć mi tu zadnych wyrzutów.. ja tez płakałam jak Mała jadła cały dzień cyca i potem wieczór butelka a Ona sie zachowywała jakby jedzenia nie widziała.. przetrwaliśmy to i teraz widze że się chyba tym cycyem najada.. to nic że zje 10 minut co 10 minut.. :-) sa potem się śmieje ze mnie i kwęka.. ;-) jak teraz :-) ja z natury jestem przekorna ale na szczescie teraz nie podziałało.. us łyszałam jak powiedziałam, żę dokarmiam "źle robisz" kuźwa nawet nie wiecie jak to na mnie podziałało.. jak płachta na byka... ale na szczescie tym razem nie zrobiłam na złość.. bo zrobiłabym sobie a ptrzede wszystkim Małej.. pamiętajcie
LEPSZA BUTELKA PODAWANA Z MIŁOŚCIĄ NIŻ PIERŚ ZE ZŁOŚCIĄ!!!! cmoki i głowa do góry!!!

reklama
Tosiu masz rację z tym ostatnim zdaniem
a u nas dziś suprise listonosz paczkę niesie a nikt nic nie zamawiał.Adresowana do mnie pytam czy opłacona on, że tak wiec ja pytam czy mogę luknąć zawartość a on jak pani bierze to tak wzięłam otwieram a tam zestaw kosmetyków JOHNSON BABY BED TIME na oko na sumę 80 zł plus 15 zł wysyłka.może wybrali mnie do przetestowania ich albo co, ale ani kartki ani nic w środku ino 2 szampony, oliwka, mydełko, krem, balsam i żel do ciała niezła jazda w kosmetyki jesteśmy obkupione

a u nas dziś suprise listonosz paczkę niesie a nikt nic nie zamawiał.Adresowana do mnie pytam czy opłacona on, że tak wiec ja pytam czy mogę luknąć zawartość a on jak pani bierze to tak wzięłam otwieram a tam zestaw kosmetyków JOHNSON BABY BED TIME na oko na sumę 80 zł plus 15 zł wysyłka.może wybrali mnie do przetestowania ich albo co, ale ani kartki ani nic w środku ino 2 szampony, oliwka, mydełko, krem, balsam i żel do ciała niezła jazda w kosmetyki jesteśmy obkupione

to ja na to samo czekam :) A wypełniałas ich ankietę na necie? Bo jak tak to pewnie Cię wybrali :)

Pysiaczku, no super :-) dziwne, ale fajne :-)

witam, u nas nocka nawet spoko ale od rana koncert mały dopiero teraz się ululał od 9 dawał popalić :)co do laktacji ja jak wyszłam ze szpitala to odrazu mleko mi się pojawiło i to z takim nawałem że między karmieniami odciagałam z cyca 120 bo myślałam że mi je rozerwie i kapustą musiałam się wspomagać teraz się uspokoiło chociaż nadal mogła bym 2 dzieci wykarmić conajmniej ;)
Calineczka na laktacje dobre są "łuski kakowe" jeśli nie masz przeciwskazań do nabiału dziennie szklaneczka naparu zalana mlekiem i napewno pojawi się mleczko w cycolkach :)
Tosia bardzo dobre podejście i mądre słowa:)

Gusia u mnie z Jula idenycznie przebiegło pierwsze szczepienie :((( chciała zaoszczędzić i nie wykupiłam skojarzeniowej,,, poszłam razem z P ( na czałe szczęscie) on ja trzymał a ja stała z boku i płakałam :((( strasznie sie darła tak mi jej szkoda było... wiec juz następną wykupiłam płatna a tu niespodzianka Jula była już większa wystarczyła ją zagadać i juz przy kazdym kolejnym szczepieni nie zapłakała ani razu i to nie była zasługa 1 wkłucia tylko ciekawej grajacej zabawki ;))
wiec teraz bogatsza o to doświadczenie wykupie ten żel znieczulający miejscowo a pieniążki za skojarzone przeznacze na pneumokoki...

Tosiu nie sadze zeby 2 krotne dokarmianie spowodowało mniejsza laktacje- ja dokarmiam mała od narodzin i puki co mleczko mam :)) dla mnie to swietne rozwiązanie, moge śmiało wybrać się na dłuższy spacer bez obaw ze mała zgłodnieje- bo w taką pogode to na dworze karmić piersią bym się nie odważyła...

tez musze zapisac sie na usg bioderek.... ja nie pielu****e... ogladałam kiedyś program z Zawitowskim i on mówił że jak jest wszystko ok to nie powinno sie tego robic bo można zaszkodzić...

Asiek Słoneczko, ja też napewno nie będe trzymać Niuni, bo nie wytrzymam.. u Tatusia na rączkach tez dobrze ;-) pamiętam jak ryczałam w szpitalu przy szczepieniu, kazały mi wyjść.. wykupie ten żel znieczulający, bo jakoś tych szczepionek skojarzonych się boje.. a może nie mam racji??? podpowiedzcie.. ja w ogóle szczepień sie boję... tzn reakcji na nie i możliwych (odpukać!!!) konsekwencji

[video=youtube;TptcgrJztyw]http://www.youtube.com/watch?v=TptcgrJztyw&list=QL&playnext=5[/video]Gaja- tak chyba wypełniałam ankietę dostałam na maila coś z Jonhsona żeby podjąć wyzwanie teraz luknęłam i trza napisać bloga opisując doświadczenia i opinie z prodóktów które przysłali 150 mamom i 12 mam wygra sesje zdjęciowa dla magazynu Mamo to ja...wow normalnie szok 1 raz w życiu cokolwiek wygrałam
aaaa moja niunia uwielbia kołysankę Dorotki :) słuchałam ją często, gdy mała była w brzuszku a była u mnie siostrzenica i sobie słuchałyśmy i teraz mała lubi te nutkę i ja też...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
hej babeczki:) widze ze mlekiem same problemy..ja jednego dnia odciagam duzo i szybko a innego wolno mi to idzie i mniej mleka ale nie poddaje sie i jak narazie karmie tylko swoim. Pogoda do kitu..zimno i nie ma jak isc na spacer;/ synek dzis marudny ale to chyba wina braku kupki. Bylam w przychodni pogadac o szczepieniu i jak mi wyliczyla polozna to musialabym miec 800zl na szczepienie wiec zaszczepie 6w1 i na rotawirusa..500zl..

dzis moj E wraca z trasy i troche mi lepiej bo jak jest w domu to jakos mi lepiej..nawet jak mnie wkurza.

Dziewczyny milego dnia zycze:)

Karolina u mnie w przychodni nie daja skierowan na usg bioderek. Tylko prywatnie robia. U mnie w dodatku jeden lekarz tylko, w trzech gabinetach trzepie kase. A cena w kazdym inna: 40, 50 i 60 zeta. Wiec pojechałam tam gdzie 40.
Super ze u Julci juz lepiej z tymi krostkami:-)

Dorotka
a ile tego Karmi mozna wypic. Bo ja juz zakupiłam w sobote. Ale tak po trzy łyki piłam przez dwa wieczorki bo wiecej sie bałam

Calineczka
ja piłam Karmi od razu po otworzeniu butelki, ale po trzy łyki tylko, bo wiecej sie bałam.

Pysia super prezent Ci sie trafił. Ja tez wypełniałam ankiete, dostałam od połoznej. Ale nic nie dostałam, szkoda.

reklama
Mój mały to chyba skok rozwojowy marudzi mi od wczoraj i dziś -ochrzciliśmy to dożynkami :baffled:, bo nas mały dorzyna powoli, od wczoraj nagle jego zwykła porcja paszy mu nie starcza, strasznie jakiś nerwowy się zrobił i macha rączkami i nóżkami jak szalony i kiepsko sypia. A dziś w nocy mi zafundował pieluchę z ekstra bonusem – czyli mega kupą:szok: , zanim się z nia uwinęłam trochę czasu minęło a dziecię spać już nie chciało . Dziś mu porcję butli zwiększyłam i póki co się najada.
No i dziś pojawiły się pierwsze łzy.
Dziś trzy godziny przeleżałam bo mały zasnął mi na brzuchu i jak chciałam go ruszyć to był ryk.
I się obudził teraz znów!!

Do góry