My już po spacerku... mała coś niespokojnie spała na dworze...
Kupiłam sterimar baby i mleczko bebilon pepti 1 i 50 zł zostawiłam w aptece.
Mleko na wieczorki gdy cycki puste a mała drze się o jeszcze lub gdy gdzieś wyjdę sama.
Moją gwiazdę też wysypało na buźce narazie czoło i poliki i widać to jak mała wrzeszczy i jest czerwona...
pewnie jak młodszy brat zmieni się w pryszczatego potworka...
Kupiłam sobie 2 babki drożdżowe zwykłe z kruszonką, pochłonę chyba je na poczekaniu tak pachną a w szpitalu po porodzie też dawali po drożdżówie z kruszonką.
Beniaminko niby nie dopaja się herbatkami, ale skoro dziecko męczą kolki to co mam począć do tego cycki były puste a mała darła się w niebogłosy to co miałam począć?
W sumie ta herbatka nie ma dopajać a złagodzić kolki tak samo jak preparat w saszetkach plantex duo na kolki i wzdęcia więc tak czy siak podaje się to jako napój.
Ja mam herbatkę Hipp w granulkach.
Mam też Viburcol N awaryjnie w razie kryzysu gdyby mała wyła non stop z powodu bólu brzuszka narazie są to epizody kilkunastominutowego płaczu z przerwami na spanie czy czuwanie wiec dajemy rady, gdyby mała miała płakać non stop z 3 godziny to byśmy obie się wykończyły...
Kasik temp 21 w dzień jest ok w nocy 18 akurat do spania
Moja też przeważnie body i pajac lub kaftanik i półśpiochy a z ranka jak chłodno a nie chce spać tylko opka to polarek dorzucam i spodenki bawełniane ewentualnie cieńka czapka i spacerujemy po domku
Sprawdź karczek czy nie chłodny lub spocony...
Moja myszka śpi wpierw w łóżeczku pod kocykiem z 4 godzinki jak ciepło i ogrzewanie włączone wieczorem a potem z nami pod kołdrą od 24-1 do rana bo wtedy już grzejniki zimne.
A ja całkiem zapomniałam że niunia ma śpiworek bo kołdra do jej łóżeczka taka napakowana sztywna że jej wgl nie używam narazie...