reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

witam mamusie

no u nas noc nijaka choc mala nie placze to budzi sie dosc czesto czasem nawet 2 h nie moze zasnąć

ten sab simplex chyba u nas zaczyna skutkowac podaje rano i wieczorem po 10 kropli i Lenka juz nie krzyczy jak szaolna wieczorami

no i mamy dzis male urodziny bo Lenka skonczyla wlasnie miesiąc :-D:-)

milego dzionka paaaa

reklama
Asiek u mnie to samo przed zasnięciem...
Na rekach zasnie, na brzuchu też u kogoś a ledwo położymy do łóżeczka oczy jak 5 zł i brzękolenie lub wycie i tak w koło.
Na urodzinach mojej mamy siedziałam przy stole z małą śpiącą na rekach to spała 3 godziny pod rząd a jak odkładałam do łóżeczka zaraz wrzask i usypianie od nowa...

Czasami jak sie rozbudzi troszku i nie płacze a marudka po swojemu to ja w łóżeczku położona na boczku troszku leciutko jej ciałko na boczki kołyszę i myśli że jest na opka i zasypia.
Właśnie jakimś cudem zasnęła i nie obudziła się przy odkładaniu do łóżeczka więc mykam podłogi wysprzątać szybciutko co mi się nie obudzi zaraz i będę musiała myc podłogi na raty, jak się obudzi gwiazdunia to poodkurzam...

Toshi gratki dla Lenki z okazji ukończonego miesiąca i dużo zdrówka dla niej....
Moja gwiazda już kilka razy w nocy obudziła mnie swoim gadaniem tylko po to, abym jej podała cyca którego ona nie chciała pić tylko dosłownie powąchała i dalej zasypiała.Chyba w ten sposób sprawdza łączność z cycusiem czy przypadkiem gdzieś jej nie uciekł... :)
Mnie to troszkę irytuje bo zamiast smacznie spać lub jeść rozbudza mnie wąchnie cycola zasypia słodko dalej a ja usnąć nie mogę... ot taka mała złośniczka...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Oj nasza Lenka tez tak ma masakra czasem ile się ja nanosze choc wiem ze zle robie .Widac Lenki juz tak mają:-D:-D ja tez jestem mega zmeczona spanie dla mnie po 4-5 h na dobe to szok ja normalnie musze przespac 8h zeby normalnie funkcjonowac
moj synek chodzi do przedszkola ale jakos nie odczuwam tego ze go nie ma te kilka godzin jakos musze sobie radzic z dwójką no a przeciez z czasem bedzie tylko lepiej
wiec glowa do góry :tak:

U mnie wczoraj masakra mala od 15 nie spala tzn. zasypiala na recach a jak ja odkladalam to spala raptem 20 minut i znowu cyca szukala.:no: I tak do 24 az w koncu maz dal za wygrana i kazal ja zabrac do naszego lozka i mala paskuda odrazu zasnela:dry: i spala do 6, cyc i dlej do 10:-). Ale zeby nie bylo za dobrze to cala nocke Olga wymiotowala wiec i tak ze spania nici:-(. Boje sie ze jak to wirus to przejdzie na wszyskich i zeby mala nie zalapala:no:.

My już po spacerku... mała coś niespokojnie spała na dworze...
Kupiłam sterimar baby i mleczko bebilon pepti 1 i 50 zł zostawiłam w aptece.
Mleko na wieczorki gdy cycki puste a mała drze się o jeszcze lub gdy gdzieś wyjdę sama.
Moją gwiazdę też wysypało na buźce narazie czoło i poliki i widać to jak mała wrzeszczy i jest czerwona... :( pewnie jak młodszy brat zmieni się w pryszczatego potworka...

Kupiłam sobie 2 babki drożdżowe zwykłe z kruszonką, pochłonę chyba je na poczekaniu tak pachną a w szpitalu po porodzie też dawali po drożdżówie z kruszonką.

Beniaminko niby nie dopaja się herbatkami, ale skoro dziecko męczą kolki to co mam począć do tego cycki były puste a mała darła się w niebogłosy to co miałam począć?

W sumie ta herbatka nie ma dopajać a złagodzić kolki tak samo jak preparat w saszetkach plantex duo na kolki i wzdęcia więc tak czy siak podaje się to jako napój.
Ja mam herbatkę Hipp w granulkach.

Mam też Viburcol N awaryjnie w razie kryzysu gdyby mała wyła non stop z powodu bólu brzuszka narazie są to epizody kilkunastominutowego płaczu z przerwami na spanie czy czuwanie wiec dajemy rady, gdyby mała miała płakać non stop z 3 godziny to byśmy obie się wykończyły...

Kasik temp 21 w dzień jest ok w nocy 18 akurat do spania
Moja też przeważnie body i pajac lub kaftanik i półśpiochy a z ranka jak chłodno a nie chce spać tylko opka to polarek dorzucam i spodenki bawełniane ewentualnie cieńka czapka i spacerujemy po domku
Sprawdź karczek czy nie chłodny lub spocony...

Moja myszka śpi wpierw w łóżeczku pod kocykiem z 4 godzinki jak ciepło i ogrzewanie włączone wieczorem a potem z nami pod kołdrą od 24-1 do rana bo wtedy już grzejniki zimne.

A ja całkiem zapomniałam że niunia ma śpiworek bo kołdra do jej łóżeczka taka napakowana sztywna że jej wgl nie używam narazie...

Pysiu załatw sobie recepte na mleczko zawsze 10 zł tańsze,co to temperatury to ma 23 cały czas i widocznie małej to pasuje bo karczek akurat,ale moze masz racje ze na noc powinno być chłodniej:baffled: .Pysiu czy ty stosujesz proporcje takie jak sa na opakowaniu tej herbatki koperkowej,bo tak jak kiedyś pisałam lekarz mi mówił ze proporcja ta jest błedna ta herbatka jest dobra dla dzieci starszych dlatego kazał mi na 100ml wody dawać pół łyżeczki granulatu zeby mała jelitka nie bolały.I prawda jest to co mówił jak dawałam tak jak napisane to mała non stop buszczała mokre bączki i meczył ja brzuszek,teraz daje tylko raz dziennie w proporcjach jw i wode z glukoza;-)
UOTE=asiek1000;6130584]hej kochane

czytam was "namiętnie" ale tak fatalnie sie czuje ze nie mam sił odpisać :(((

juz nie wytrzymuje z tymi zatokami tak starsznie boli az mi całe oko łzawi masakra

dzis P poszedł pierwszy dzien do pracy po prawie miesiecznej przerwie nie ukrywam ze jestem cała spanikowana jak poradze sobie z 2 dzieci...

mamusie napiszcie mi czy Wasze dzieciaczki tez maja taki problem z zaśnięciem??
Julcie odkaładaliśmy do łóżeczka i był luz a przy Lenie to juz musimy sie namęczyć... albo huśtawka albo głaskanie po twarzy albo noszenie na rękach :((([/QUOTE]
Asiek współczuje samopoczucia,ja sie wczoraj i dzisiaj w nocy tragicznie czułam ,głowa mi pekała,do tego mała nie chciała spac-no tragedia,dobrze ze tesciowa sie wczoraj zlitowała i zabrała je do siebie a ja mogłam z mała pospac,dzisiaj tez je zaprosiła na obiad wiec troszke luzu(kochana kobieta)
witam mamusie

no u nas noc nijaka choc mala nie placze to budzi sie dosc czesto czasem nawet 2 h nie moze zasnąć

ten sab simplex chyba u nas zaczyna skutkowac podaje rano i wieczorem po 10 kropli i Lenka juz nie krzyczy jak szaolna wieczorami

no i mamy dzis male urodziny bo Lenka skonczyla wlasnie miesiąc :-D:-)

milego dzionka paaaa
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA MALUSZKA I DLA MAMY ,POGODY DUCHA I SAMYCH RADOSNYCH CHWIL TYLKO WE DWOJE;-)

Witam. My po spacerku. tak sobie mysle ze jak będzie zima to chyba sfiksuje w domu:baffled:a tak to rano i po obiadku dawkujemy swieze powietrze.
Mała w miare grzeczna i mamusia wyspana:-)
Wczoraj z Tosia miałyśmy niezły ubaw. Jak nie jedna w ryk, to druga. Na zmiane cycolenie a do tego mój Misiek znudzony oglądaniem dekoltów ;-)
Ale fajnie było. Dominika jest urocza:tak:

hej kochane
u nas nocka spoko,
pobudka o 1 - tatuś karmił a mama udawała ze śpi nie słyszy ze się mały budzi
póżniej o 4 i tu juz tatuś chyba udawał, ale wybaczam bo mały zasnął o 5 a on wstaje o 5.30 do pracy

wiecie, dziś się strasznie wystraszyłam, ogólnie to mały tylko w nocy z racji tego że śpi zjada butlę na raz, w dzień swiruje i je na raty- zje 30 ml i zasypia budzi się za jakiś czas i ryk bo chce jeśc, zje prawie nic, i znowu zasypia na rekach i tak wkoło
i dziś tak własnie cudował az wkońcu zwymiotował strasznie, zjadł 30 ml wziełam go do odbicia a on chlust na mnie mlekiem, położyłam go szybko na łóżku na brzuchu bo nie wiedziałam co zrobic, poszłam się przebrac, on prez chwile spokojnie leżał a potem ryk bo głodny, ale go przetrzymałam chwile, ogólnie to chciałam isc do lekarza juz ale się wstrzymałam, i powiedzcie czy miałyscie taki przypadek??? co robic? ogólnie mu sie prawie wcale nie ulewa, ale to było wymiotowanie a nie ulewanie

ja też nie wiem jak małego ubierac, dzis ma body na krótki rękaw i półśpiochy, i plecki spocone, ogólnie to jak jest słońce to mamy gorąco w domu bo mam cała ściane w szybach, i cały dzień słonce mi grzeje:/ a dopiero zasłony zamówiłam bo dziś juz nie wyrabiam.

asiek u nas jst to samo, w dzień wogóle nie spi w łózeczku tylko mój brzuszek albo ręce, nie wiem jak mu tak wygodnie, a jak juz zaśnie i go odkładam to albo pośpi 5 minut i mam czas na siku:) albo od razu płacz i znowu usypianie, bujanie, itp.
o właśnie się budzi pewnie chce kolejne 30 ml butli i znowu na brzuszku usnie i nie doje

edit. zjadł 10 ml i spi...ah a mnie juz reka boli

mam jeszcze jedno pytanie, tak sobie wymysliłam ze kupie sobie chuste i bede małego w niej nosic, bo i tak jest u mnie caly czas na rekach, to moze bede mogła z nim w chuscie cos zrobic w domu , tylko od ilu miesiecy badz ilu kilo mozna maluszka w tym wiazac???

Ostatnia edycja:
Karolina- ja daje na 90 ml łyzeczke, ale to jest taka mniejsza niz ta zwykła od herbaty taka tycia do lekarstw dla małej wiec to jak pół łyżeczki od herbaty...

Moja koza co zasnełę to kupę zrobiła i przewijanie cycolenie płacz cycolenie tak ja w miedzy czasie sprzątałam tę podłogę i nawet odkurzyłam a mała słuchała odgłosu odkurzacza teraz ją ubrałam w ciepły pajac i czapkę i śpi przy otwartym oknie, ledwo świeże powietrze poczuła pod noskiem tak by dalej cycoliła marudziła i udawała, że zasypia aby sie rozwyc odkładana do łóżeczka...

Ja dziś zamiast śniadania obiad ryż na mleku a zamiast obiadu całą babkę drożdżową wrąbałam gdy mała na cycu wisiała...

Idę szybko sobie kawę strzelę, bo nie wiem ile pośpi mała zołza...
Coś czuję,że jak T. będzie miał wolne we wtorek zostawię go z małą i polecę na miasto w poszukiwaniu butów na zimę oj zejdzie mi czasu w sklepach zejdzie ha ha :) w końcu nie wezme 1 lepsze buty i nie polecę do domu a ja nie lubię se buty kupowac bo zdecydowac się nie moge więc oblecę wszystkie sklepy po 2 razy a jeszcze wrócę z niczym...
Z małą nie ma co po sklepach śmigać bo tam gorąco zaraz się budzi a jeszcze załapie milion bakterii od ludzi prychających kichających itd...

Normalnie oczy mi sie zamykają a gdzie do 19-21 gdy mała zaśnie na te 3-4 godziny dżizas... :o)

Gusia moja pierwsza córa kiedys mi tak zwymiotowała, byliśmy w gościach mała miała ponad miesiąc ja nakarmiłam ja cycem dałam do odbicia a ona po 5min zarzygała podłoge :/ było to jednorazowe i do dzis nie wiem co sie stało...

Beniaminko kochana dziekuje :)) Ty wiesz za co :))

Kerna ale Wam zazdroszcze spotkanka , kurcze jak fajnie byłoby jakbysmy mogły kiedyś zorganizowac zlot wrześniówek ( na moim 2 forum raz sie udało)....

reklama
Gusia mój też nieraz az chluśnie po karmieniu ale to chyba gdy za dużo powietrza sie nałyka :/
co do chusty mam i od noworodka można nosić i mały zasypia w mig a świetne to jest jak np. gdzies po schodach cos załatwic trzeba, małego w chuste i gotowe :)

Do góry