reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

witam wieczornie;-) mała wykapana,nakarmiona własnie zasypia,niestety nie wykapałam małej w krochmalu,poniewaz byłam pewna ze mam make kartoflana na 100% a tu wielka du... ;-( maltkiej wystapiła kaszka na twarzy,dzwoniłam do lekarza i mnie uspokoił ,powiedział ze moze wystapic po leku,byleby sie nie nasilała,z tradzikiem wydaje mi sie ze jest poprawa,dlatego tez lekarz zalecił dalsza obserwacje,gdyby sie pojawiły znowu ropne krosty to dzwonic i on załatwi pobyt w szpitalu ,a jezeli bedzie wszystko ok to we wtorek wizyta;-) oby było tylko lepiej.
dziekuje wam dziewczyny za odpowiedzi ;-) miło z waszej strony i wiem ze zawsze moge na was liczyc;-) dzięks!!!

reklama
hej mamuśki
ja mam chwile dla siebie
Olafek wykąpany i o dziwo śpi ( tfu tfu żeby nie zapeszyc i żeby się nie obudził) tatus tez spi i chrapie t ja na bb wskoczyłam.

Co do szczepień to ja nie wiem jeszcze na co szczepic . A co do tych podstawowych szczepicie skojarzonymi czy nie?

Maja to super że mała spokojna dziś po tych kropelkach, ja jeszcze daje te sab, zobaczymy, w sumie wieczór u nas spokojny- kolki brak, tylko grymaszenie przy zasypianiu, jak tylko odkładam Olafa do łóżeczka to budzi się i est płacz, ale ja poszłam się wykąpac a mój S. go ładnie i szybko uspał.

Monia ja chyba tę samą karuzele wezmę , już wcześniej mi się podobała ale nie byłam pewna
w sumie z bujaczka z fisher jestem zadowolona, wkońcu wziełam ten seledynowy z żabą, tylko myślałam ze łatwiej się buja w tym a tu nie ma pałąka z przodu i nogą nie idzie za bardzo:)

karolina trzymam kciuki aby wszystko było dobrze i ładnie krostki zeszły, mój też ma wysypkę na twarzy jak bede na szcepieniu we wtorek zapytam się co to

Ja dziś przemywałam cały dzień małemu oczko tym naparem z świetlika i smarowałam tym zelem świetlikowym i jest lepiej, a ciekła mu ta ropka tak ze co minute całe oczko zaklejone a rano pełno zaschniętej ropy, ufff mam nadzieje że mu przejdzie.

czesc dziewczyny:-)
widze ze ja dzisiaj pierwsza,:tak:
u mnie nocka beznadziejna mała spała od21.30-1.30 potem zasneła ok 4 i obudziła sie o 7,teraz po lekach i mleczku zasypia na mamy cycku:-D w nocy strasznie marudziła i popłakiwała,a to zapewne moja wina zawsze dawałam jej dwie dawki sab-simplexu,rano i wieczoem,a wczoraj dałam jej tylko rano:baffled: i prosze:baffled: teraz juz bede tego pilnowac:-D
jezeli chodzi o szczepienia to my tez szczepimy na rota wirusy ,dzisiaj maz ma do odbioru szzepinkew aptece-z ego co pamietam lekaz mówił ze pierwsza dawka w 6 tyg a druga w 12,ale zapewne mój maz bedzie lepiej zoientowany,on z wszystkimi lekarami u których bylismy na temat własnie rota i pneumokoków i tak decyzja podjeta.wiadomo ze opinie sa rózne kazdy jest dorosły i zrobi jak uwaza;-)

Czesc dziewczyny.
Ja wczoraj mala wykapalam wczesniej, bo o 18:30 i juz o 20 spala. Obudzila sie na karmienie o 23, 3 i 6:30. Ostatecznie wstalysmy o 7:30, takze jestem w miare wyspana.
Onionek, 85justyna moze wam tez sie przyda:
Dzwonilam wczoraj jeszcze do poloznej zapytac o ten nawal pokarmu. Kazala mi ograniczyc plyny wieczorem, bo przez noc te piersi robia sie twarde jak kamienie. Poza tym jak czuje, ze sa tak bardzo napeczniale, to mam nachylic sie nad umywalka, ochlapac je ciepla woda, zeby mleko latwiej lecialo i delikatnie potrzasac/kolysac piersi. W tym celu zlapac piers od dolu, tak jakbysmy polozyly ja na dloni i bardzo delikatnie wstrzasac reka. Z ogrzanej piersi wyleci nadwyzka mleka. Laktatorem mozna spowodowac, ze pokarmu bedzie jeszcze wiecej.
Probowalam wczoraj pod prysznicem i powiem wam, ze mi troche ulzylo pomimo, ze wylecialo tylko pare kropli

Czesc dziewczyny.
Ja wczoraj mala wykapalam wczesniej, bo o 18:30 i juz o 20 spala. Obudzila sie na karmienie o 23, 3 i 6:30. Ostatecznie wstalysmy o 7:30, takze jestem w miare wyspana.
Onionek, 85justyna moze wam tez sie przyda:
Dzwonilam wczoraj jeszcze do poloznej zapytac o ten nawal pokarmu. Kazala mi ograniczyc plyny wieczorem, bo przez noc te piersi robia sie twarde jak kamienie. Poza tym jak czuje, ze sa tak bardzo napeczniale, to mam nachylic sie nad umywalka, ochlapac je ciepla woda, zeby mleko latwiej lecialo i delikatnie potrzasac/kolysac piersi. W tym celu zlapac piers od dolu, tak jakbysmy polozyly ja na dloni i bardzo delikatnie wstrzasac reka. Z ogrzanej piersi wyleci nadwyzka mleka. Laktatorem mozna spowodowac, ze pokarmu bedzie jeszcze wiecej.
Probowalam wczoraj pod prysznicem i powiem wam, ze mi troche ulzylo pomimo, ze wylecialo tylko pare kropli

hmmm dzieki .. musze sprobowac ;-)

A tak poza tym to witam :-) Dzis od 6 na nogach... slonce cudne, moze jakis spacer sie wyklaruje :-)

witam,
u nas nocka jak zwykle z pobudkami, nie doczekam się ja chyba 2-3 pobudek.
Co do nawału to u mnie nie ma a mogłoby być może w końcu by zjadł i spał ;) No ale nic dobrze że choć coś jest :)
a wczoraj u nas tak zimno było, że już zimową czapę Maksowi ubrałam, ja też zmarzłam a w płaszczu już chodzę :/

Aaaa tak myślę o chrzcinach i wiecie co? My nie mamy kogo na chrzestnych wziąć :(

Witajcie
czytam was co 2 dni, ale pisać nie mam kiedy, mała ciągle na cycu w dzień a zasypia tylko u mnie na brzuchu lub na brzuszku w swoim łóżeczku na 2 godzinki i na 2 godzinki na spacerze, w przerwach między cycoleniem ogarniam dom, robię buraczki na zimę, czy sobie śniadanko np o 13 :)

Akurat mała śpi u mnie na brzuszku...
Wczoraj padało ze spaceru nici mała kolkę miała nic nie pasowało cyc kołysanie przeze mnie czy babcię i wyje choć ma Delicol na kolki.Przy kąpieli wyła jak szalona potem wydoiła oba cycki do flaczków i jeszcze butlę herbatki koperkowej po czym zasnęła puszczała bączki kupę dużą zrobiła wiec przewijanko i zasnęła o 20,30 do 24,30 potem 30 minut jedzenia i zasnęła do 3,30 znów pół godziny jedzenia i potem sen i spanie do 7.Gdyby nie męczyły ją kolki to spałaby całkiem ładnie.

Do tego ma zapchany nochalek i źle jej się je wiec dziś kupimy Sterimar.
Pogoda ładna wiec pospacerujemy troszkę.

A moja cwaniara nie chce smoka ani butelki tommee tippee woli smoka babyono i zwykłą butelkę bo ma większą dziurkę niż t.t. i szybciej małej leci do buźki jedzonko.Wygodnicka nie ma co, przyzwyczaiła się, bo czasem i z cycka mleko samo do niej strzela ciurkiem a ona tylko połyka...

GUSIA-LEPSZE WYNAJĘTE NIŻ Z TEŚCIOWĄ TO POMIESZKIWANIE...

TOŚKA KERNA, ALE MACIE FAJNO ŻE NA KAWKI MOŻECIE SIĘ SPOTKAĆ

Mi tam samej z małą dobrze, chodź czasem jak daje jazzu bez powodu 5 godzinę pod rząd mam ochotę wiać gdzie pieprz rośnie...

T. od środy 6 dni pod rząd w pracy wychodzi o 5 wraca o 24,30 bo zastępuje kogoś w swój wolny piątek i sobotę a już miał plany zaprosił swoją mamę i musiał odwołać, bo zastępstwo mu wcisnęli, jest świeżo po urlopie wiec się nada...

Kurczaki odłożyłam kozę do łóżeczka aby zjeść śniadanie a ona już stęka nosz...

Swoja drogą to moje dziecię takie bączki wali jak bym jadła grochówę non stop a ja jadę na chlebie z serkiem topionym lub wędlinką, rosole, krupniku czy ryżu z musem jabłkowym a piję sok jabłko marchewka lub wodę czy inkę czarną więc ja nie wiem po czym ona tak pierdzioszka...
Nic lecę wziąć opka małą śniadanko poczeka jak wczoraj do 13

dzien dobry mamusiem moje chlopaki dzis w nocy ladnie pospaly jedli o 1 a pozniej o 5, pozniej jeden juz zjadl o 9.30 a drugi jeszcze spi :) powoli zaczynaja mi w maire ladnie noce przesypiac i bardzo sie ztego ciesze, wyspana mama to szcesliwa mama :)

Tosia i Kerna jak tam wasze spotkanie?? :D

Do mnie przyjezdzaja 25 listopada to jeszcze ponad miesiac moje dwie najlepsze przyjaciolki w odwiedziny, mowie wam tak sie ciesze strasznie :) bo te wloskie kolezanki jakies takie nudnawe sa hehe

Gaja ja chrzestne sobie wybralam tylko nie wiem czy dadza rade przyjechac do mnie taki kawal drogi :)
Marija na forum blizniaczym dziewczyny pisaly ze ta owieczka, i tego typu podobne to bubel troche...ja dostalam taka poztywke z projektorem do wyswietalnia i tam tez jest bicie serca- na moich maluchow nie dziala zupelnie natomiast dzwiek deszczu ktory w sumie jest jak szum jak najbardziej :) raz im wlaczylam wrocilam po 5 minutach to tak spali az podchrapywali, nie wiem czy to ma staly efekt bo probuje tych sposobow tylko w stanie wyjatkowym :)

Ja przez to ze moje maluchy takie zasmarkane juz 4 dzien w domu siedze, tez bym wyszla na spacer kurde, i tez sie czuje mega dumna jak pisala monia.gryc i onionek chyba :)

A moi chlopcy biora zelazo, czy ktores z waszych dzieci rowniez??

reklama
Witam!

Chciałam się zapytać jak przechowujecie Sab Simpelx? Moja położna powiedziała mi, że trzeba go trzymać w lodówce ale w ulotce nic o tym nie pisze...

A tak w ogóle to jestem mega zmęczona... wczoraj moja teściowa przypakowała o 12-stej i stwierdziła, że koniecznie musi mi umyć okna - tak jakbym w tej chwili nie miała innych potrzeb - i siedziała mi na głowie do 20-stej.
Max marudził (niestety od tygodnia cierpi na wzdęcia), ja musiałam jej robić jakiś obiad (jak jestem sama to obojętnie co i kiedy zjem), ona ledwo wyszłam od Maxa to już zasypywała mnie opowiadaniami o jakiś swoich znajomych itp., nie miałam czasu ani odciągnąć pokarmu ani się na chwilę połozyć.
Koszmarny dzień.

Pozdrawiam!!

Do góry