reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Witam laseczki:-D
Oj widać po naszym forum ze mamuśki mają co robić przy swoich maleństwach,a jeszcze kilka dni temu narzekałyśmy na brak zajęć-nude.Ja jestem dzisiaj mega wyspana mała obudziła sie tylko raz w nocy o 3.15 a póżniej obudziła się o 7.30 popiła mleczko i teraz słodko sobie śpi a ja miałam czas na posprzatanie domku,a teraz mam czas tylko dla siebie:tak:dzisiaj prostownica i henna idzie w ruch:-D. Musze wam powiedzieć dziewczyny ze jestem mega szczesliwa poniewaz już drugie karmienie obyło sie bez mleka modyfikowanego,na to by wychodziło ze zaczęłam tyle produkowac ze teraz małej wystarcza:-D(jednak papieros musi trochę poczekać -a tak mi sie chce:-D:-D:-D).Natomist moje starsze dziewczynki poszły dzisiaj smutne do szkoły bo pożegnalismy dzisiaj Baksa naszego królika :confused::confused::confused: z nieznanych nam przyczyn odszedł od nas dzisiaj w nocy,z jedej strony zal mi dzieci ale z drugie odetchnęłam z ulgą bo już jie bedzie śmierdzieć a trociny nie bedą walać sie po całym domu(świnia ze mnie ze tak pisze ale stwierdzam fakt:-D)Dzisiaj wreszcie bede miała ściągniete szwy i tak cały czas sie zastanawiam czy to bolało czy nie-poprostu nie pamietam-pożyjemy zobaczmy.

Mam do was pytanko czy karmiąc piersią mozna używac kremów ujędrniająco-wyszczuplających typu vichy??? czy można stosować piling z kawy??? i czy wyszły wam hemoroidy po porodzie? bo mi strasznie powychodziły i tak sie zamartwiam czy mi sie one wchłoną.

Za Magi i reszte nierozpakowanych trzymam kciuki oby poszło szybko i sprawnie.
Beniaminko no to twój P spisał sie na medal,mój małej nie przewinie tłumacząc ze nie umie,nie pamieta ale za to kąpie małą codziennie:tak:

Pysiu gratuluje wkońcu sie doczekałaś!!!!!

reklama
Magi- zycze ci..porodu,'na dorotke'of korse:-D

anja moja wczoraj cały dzień płakała...bardzo mocno:zawstydzona/y: ale potem noc miała od 22 do 4 :-) i dzisiaj już lepiej na szczęście...wiem co przechodzisz moja też ulewa i wszystko do prania, taki urok małego dziecka jak już rzyga nie patrzy gdzie:-D:-D:-D
.
no niesetytak to jzu z potworkami jest krzycza,rzygaja,moja starsza rzygala-ulewala jakw Egzorcyscie-hardcore,widze,ze mlodsza nie chce byc gorsza

Ja tylko melduję, że żyję.
Mam urwanie głowy z tą dwójką...masakra.
Do tego ciagłe rehabilitacje. A jak już mam wolne i mała jest grzeczna, to zabieram sieza ćwiczenie jej rączki. Dlatego nie wpadam do Was za często.
W skrócie to ciężko obrobić mi tą dwójkę,Laura z dnia na dzień jest coraz bardziej nerwowa i nei chce spać. A tak łądnie się zaczynało.
do tego problemy z cycoleniem. mam tak pogryzione sutki, że wyję z bólu. Do tego są ponadrywane...nawet michał nei zrobił mi takiej masakry z cycami. Chyba coś źle robimy.
Dziewczyny trzymam kciuki za porody!!!!
Anja co do ulewania to wiem co to znaczy..na szczęście Laura aż tak nie ulewa...tylko czego tak wrzeszczy???:confused:Nawet ręce jej nie uspokajają...ehhhhh

one same nie wiedza czemu tak wrzeszcza:-D a ile sie namecza przy tym,czerwone, trzesace,machala lapkami, paszczka otwarta,ze zoladek widac:-Doj sie czlowiek musi
nameczyc od samego urodzenia..przekichane:-p

ja tez mam brodawki jak po wybuchu atomowym, Gabencja oprcz,e szrpie jak pirania to ciagne jak gume do zucia, nie uprzedzi mnie atu sutek wycigniety na 10cm:baffled:

3mam kciuki za Laurke

noc jak zwykle zarabista byla tj do 2giej przespana od 2-4.30 cyrk na kolkach,nadia wstala, rowalila sie u nas w lozku,Gabiszon strzelal fochy przy cycu....masakra:cool2::cool2::cool2:hehe i tak co noc sie obrywa L, ewakuluje sie do innego pokoju, ma wyrypke na sfochowane 3 baby i zostawia bilet na jakies dalekiw, cieple wysepki i juz nie wrocic:-D

milego dnia laski....i suchego bo w 3M leje i wieje...nici zjesiennych spacerkow w sloneczku:-(

Ostatnia edycja:
dziewczyny a ja mam doła bo ciągle jestem głodna a nie wiem co już jeść.....nie chcę objadać się cały czas tym samym szukam przepisów na nowe dania ale sąjakieś wyszukane a ja muszę ugotować coś co i ja i moje starsze dzieci zjedzą.....normalnie taki mam problem ze aż mi smutno...........

u mnie też leje i wieje i też nici ze spacerków....właśnie poszłam do teściowej powiedzieć ze nie ma co liczyć na obiad dzisiaj bo mała płacze i ja się nie rozdwoję jak ona nie ugotuje to nici z obiadu i z wielkim żalem stwierdziła ze coś zrobi ale....powiedziała że ona jakoś dziecka nie słyszy więc chyba az tak nie płacze...nosz......bo mnie zaraz trafi!!!!!!!!!!!!!!

lilu-ja tez ciagle glodna, a nie chce jesc wszystkiego, bo juz mala cos wysypalo...dzis risotto z warzywami i kurczakiem.
bardzo tez do slodkiego mnie ciagnie...
generalnie zerzarlabym cos harcorowego jak ostre curry czy spagetti z kolosalna iloscia sera...a tu trzeeba delikatnie,zeby MISS PIRANI nie zaszkodzic hehe

reklama
Witam Kochane!
Byłam tu dzisiaj w nocy ok. 1, ale trwała jakaś aktualizacja forum i nic nie udało mi się naskrobać na głównym:-(
Magi, trzymam kciuki. Za pozostałe 2-pakowe mamusie też:tak::tak::tak:.
Karolina84 mnie też wyszedł hemoroid - lekarka kazała stosować maść i teraz jest już ok, ale na początku najbardziej bolał właśnie on , bo szwy miałam tylko 2 (pękłam trochę) i okolice intymne wyglądały tragicznie:baffled:. Wchłonął się ładnie, tylko czasem jednak daje się we znaki przy wypróżnianiu:sorry2::confused::baffled:.

Moja Niunia o dziwo śpi i staram się wykorzystać moment,żeby do Was zajrzeć.
Onionek, wczoraj wieczorem moja Wiki też po kąpieli załatwiła się tak,że aż jej na plecach wyszło i musiałam ją na nowo myc i przebierać. A w nocy powtórka:szok::confused::-p
Dagna, dzięki za troskę, ale P. się nie spisuje w roli ojca w ogóle. Chwilowa euforia minęła i wszystko wróciło do normy- czyli baba do roboty, a chłop ma wszystko gdzieś!!! Szkoda gadać! Nie wiem tylko co jest ze mną nie tak i czemu drugi raz na takiego buraka trafiłam!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Anja78, rozwalił mnie Twój post:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D. Powalił mnie na łopatki po prostu!!!!!

Ostatnia edycja:
Do góry