reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Witam laseczki:-D
Oj widać po naszym forum ze mamuśki mają co robić przy swoich maleństwach,a jeszcze kilka dni temu narzekałyśmy na brak zajęć-nude.Ja jestem dzisiaj mega wyspana mała obudziła sie tylko raz w nocy o 3.15 a póżniej obudziła się o 7.30 popiła mleczko i teraz słodko sobie śpi a ja miałam czas na posprzatanie domku,a teraz mam czas tylko dla siebie:tak:dzisiaj prostownica i henna idzie w ruch:-D. Musze wam powiedzieć dziewczyny ze jestem mega szczesliwa poniewaz już drugie karmienie obyło sie bez mleka modyfikowanego,na to by wychodziło ze zaczęłam tyle produkowac ze teraz małej wystarcza:-D(jednak papieros musi trochę poczekać -a tak mi sie chce:-D:-D:-D).Natomist moje starsze dziewczynki poszły dzisiaj smutne do szkoły bo pożegnalismy dzisiaj Baksa naszego królika :confused::confused::confused: z nieznanych nam przyczyn odszedł od nas dzisiaj w nocy,z jedej strony zal mi dzieci ale z drugie odetchnęłam z ulgą bo już jie bedzie śmierdzieć a trociny nie bedą walać sie po całym domu(świnia ze mnie ze tak pisze ale stwierdzam fakt:-D)Dzisiaj wreszcie bede miała ściągniete szwy i tak cały czas sie zastanawiam czy to bolało czy nie-poprostu nie pamietam-pożyjemy zobaczmy.

Mam do was pytanko czy karmiąc piersią mozna używac kremów ujędrniająco-wyszczuplających typu vichy??? czy można stosować piling z kawy??? i czy wyszły wam hemoroidy po porodzie? bo mi strasznie powychodziły i tak sie zamartwiam czy mi sie one wchłoną.

Za Magi i reszte nierozpakowanych trzymam kciuki oby poszło szybko i sprawnie.
Beniaminko no to twój P spisał sie na medal,mój małej nie przewinie tłumacząc ze nie umie,nie pamieta ale za to kąpie małą codziennie:tak:

Pysiu gratuluje wkońcu sie doczekałaś!!!!!

reklama
Magi- zycze ci..porodu,'na dorotke'of korse:-D

anja moja wczoraj cały dzień płakała...bardzo mocno:zawstydzona/y: ale potem noc miała od 22 do 4 :-) i dzisiaj już lepiej na szczęście...wiem co przechodzisz moja też ulewa i wszystko do prania, taki urok małego dziecka jak już rzyga nie patrzy gdzie:-D:-D:-D
.
no niesetytak to jzu z potworkami jest krzycza,rzygaja,moja starsza rzygala-ulewala jakw Egzorcyscie-hardcore,widze,ze mlodsza nie chce byc gorsza

Ja tylko melduję, że żyję.
Mam urwanie głowy z tą dwójką...masakra.
Do tego ciagłe rehabilitacje. A jak już mam wolne i mała jest grzeczna, to zabieram sieza ćwiczenie jej rączki. Dlatego nie wpadam do Was za często.
W skrócie to ciężko obrobić mi tą dwójkę,Laura z dnia na dzień jest coraz bardziej nerwowa i nei chce spać. A tak łądnie się zaczynało.
do tego problemy z cycoleniem. mam tak pogryzione sutki, że wyję z bólu. Do tego są ponadrywane...nawet michał nei zrobił mi takiej masakry z cycami. Chyba coś źle robimy.
Dziewczyny trzymam kciuki za porody!!!!
Anja co do ulewania to wiem co to znaczy..na szczęście Laura aż tak nie ulewa...tylko czego tak wrzeszczy???:confused:Nawet ręce jej nie uspokajają...ehhhhh

one same nie wiedza czemu tak wrzeszcza:-D a ile sie namecza przy tym,czerwone, trzesace,machala lapkami, paszczka otwarta,ze zoladek widac:-Doj sie czlowiek musi
nameczyc od samego urodzenia..przekichane:-p

ja tez mam brodawki jak po wybuchu atomowym, Gabencja oprcz,e szrpie jak pirania to ciagne jak gume do zucia, nie uprzedzi mnie atu sutek wycigniety na 10cm:baffled:

3mam kciuki za Laurke

noc jak zwykle zarabista byla tj do 2giej przespana od 2-4.30 cyrk na kolkach,nadia wstala, rowalila sie u nas w lozku,Gabiszon strzelal fochy przy cycu....masakra:cool2::cool2::cool2:hehe i tak co noc sie obrywa L, ewakuluje sie do innego pokoju, ma wyrypke na sfochowane 3 baby i zostawia bilet na jakies dalekiw, cieple wysepki i juz nie wrocic:-D

milego dnia laski....i suchego bo w 3M leje i wieje...nici zjesiennych spacerkow w sloneczku:-(

Ostatnia edycja:
dziewczyny a ja mam doła bo ciągle jestem głodna a nie wiem co już jeść.....nie chcę objadać się cały czas tym samym szukam przepisów na nowe dania ale sąjakieś wyszukane a ja muszę ugotować coś co i ja i moje starsze dzieci zjedzą.....normalnie taki mam problem ze aż mi smutno...........

u mnie też leje i wieje i też nici ze spacerków....właśnie poszłam do teściowej powiedzieć ze nie ma co liczyć na obiad dzisiaj bo mała płacze i ja się nie rozdwoję jak ona nie ugotuje to nici z obiadu i z wielkim żalem stwierdziła ze coś zrobi ale....powiedziała że ona jakoś dziecka nie słyszy więc chyba az tak nie płacze...nosz......bo mnie zaraz trafi!!!!!!!!!!!!!!

lilu-ja tez ciagle glodna, a nie chce jesc wszystkiego, bo juz mala cos wysypalo...dzis risotto z warzywami i kurczakiem.
bardzo tez do slodkiego mnie ciagnie...
generalnie zerzarlabym cos harcorowego jak ostre curry czy spagetti z kolosalna iloscia sera...a tu trzeeba delikatnie,zeby MISS PIRANI nie zaszkodzic hehe

reklama
Witam Kochane!
Byłam tu dzisiaj w nocy ok. 1, ale trwała jakaś aktualizacja forum i nic nie udało mi się naskrobać na głównym:-(
Magi, trzymam kciuki. Za pozostałe 2-pakowe mamusie też:tak::tak::tak:.
Karolina84 mnie też wyszedł hemoroid - lekarka kazała stosować maść i teraz jest już ok, ale na początku najbardziej bolał właśnie on , bo szwy miałam tylko 2 (pękłam trochę) i okolice intymne wyglądały tragicznie:baffled:. Wchłonął się ładnie, tylko czasem jednak daje się we znaki przy wypróżnianiu:sorry2::confused::baffled:.

Moja Niunia o dziwo śpi i staram się wykorzystać moment,żeby do Was zajrzeć.
Onionek, wczoraj wieczorem moja Wiki też po kąpieli załatwiła się tak,że aż jej na plecach wyszło i musiałam ją na nowo myc i przebierać. A w nocy powtórka:szok::confused::-p
Dagna, dzięki za troskę, ale P. się nie spisuje w roli ojca w ogóle. Chwilowa euforia minęła i wszystko wróciło do normy- czyli baba do roboty, a chłop ma wszystko gdzieś!!! Szkoda gadać! Nie wiem tylko co jest ze mną nie tak i czemu drugi raz na takiego buraka trafiłam!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Anja78, rozwalił mnie Twój post:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D. Powalił mnie na łopatki po prostu!!!!!

Ostatnia edycja:
Do góry