reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Trzymam kciuki Akderk ! :-)

Nie posiedzę dzisiaj za długo przy kompie, bo nie wolno mi siadac, niestety rozeszło mis ie co nie co po szwach, troche sie przeforsowałam z bieganiem i siadaniem i teraz musze pilnowac by sie pozasklepiało tu i ówdzie.
Trzymam kciuki za wciąż nierozpakowane Mamusie i życze Wam dobrej nocy.

P.S Ja walcze z laktatorem, juz boli mnie ręka i pupa , ale nie poddaje sie , może uda si e jeszcze wrócić do karmienia piersią. Tymczasem Julka dostaje mleko bebilon bez laktozy, podawane przy schorzeniach jelitowych wlasnie tam w szpitalu na KPN.
Dzisiaj dostała 10 ml ....łykneła to w mig i dalej krzyczała o więcej, serce mi się kroi gdy patrzę, jak On chce jesc a jej nie dają, nie mogę jej przytulić i podać cycusia.Za to moglam ja przewinąć i wygłaskać przez otworki w inkubatorze. Popadam w dołek, nie mam apetytu, chociaz staram sie bardzo nie dołowac i trzymam sie niby jakos, ale to sie tak nie da....Łzy same lecą, gdy mleczko kapie z laktatora do butelki, i zamrażam pokarm, bo Oni nie chca mleka od mamy przy tych dolegliwosicach dziecka. Modlę się, by nam się udało dalej karmic. Tymczasem czeka nas spokojnie 7 dni bez Małej, tyle trwa kuracja antybiotykami :( Wiem tyle, ze szukaja bakterii , dali na posiew rozne wydzieliny, przynajmniej beda miec antybiogram, a nie jak wczesniej w ciemno i na nic.
Dziewczyny , prosze o dalsze magiczne kciuki i dziekuje za wsparcie !

Ritka, ja równiez tuz przed porodem zdążyłam sie ufarbowac i obciąć, to było rano a wieczorem lekarz wysłał mnie juz do szpitala, 2 dni pozniej urodziła sie Julcia :-)
Przedwczoraj pisała do mnie She* shu miała miec chyba CC jesli sie nie rozkręci, nie wiem czy się odezwała i co dalej, bo napisałam ze jestem jeszcze w szpitalu.

reklama
Ja na kolacje zjadam 10 kanapek na wrazie jak by mnie poród we śnie zaskoczył... :D
:-D:-D:-D:-D
PYSIA, Ty byś mogła zbić majątek na jakimś poradniku ciążowym!:tak::tak::tak:
To byłby BESTSELLER!!!!!!:tak::tak:;-)

Czy wy ciężaróweczki też czujecie jak wam dzieciątko uderza główką w szyjkę macicy? Bo mnie to okropnie boli!
Tak! Boli!

AKDERK! POWODZENIA! Załatw to na dorotkę:tak:

BENIAMINKO! Jesteś naprawdę dzielna! To będzie 7 długich dni, ale trzymam kciuki za zdrowie małej i oby Twój trud się opłacił!

Dobranoc.

Ostatnia edycja:
Cześć!

Akderk kciuki zaciśnięte!
Beniaminko ja cały czas myśle o Twojej córci i jestem pewna że wszystko będzie dobrze a ona twoje łzy wynagrodzi pięknym ogromnym uśmiechem. Trzymaj sie kochana i kciuki zaciśnięte.

A Anielka pokazuje dzisiaj fochy. Krzyczy i domaga sie jedzenia godzine za wcześnie. Dostała herbatki i leży i tak będzie do 8 i wtedy dostanie mleczko. Ale mi złośnik rośnie.

Witam i ja,
mały nakarmiony ale dostał mega czkawy i złości się troszkę w łóżeczku ;) W nocy jadł co godzinę od 2 w nocy aż normalnie usypiałam przy karmieniu, siły mi brak było.
no i znów ssaka mam przy piersi ale może naje sie i pośpi :) A później spacerek.
Wiecie mam ostatnio wyrzuty bo czasu dla starszych nie mam, jak jestem w domu to zazwyczaj karmię :/ Nawet obiadu nie mam kiedy zrobić :/ Oby to się wreszcie unormowało i szybciej jadł bo zazwyczaj ssie 2 piersi i godzina mija.

Witam i ja

Nocka nie przespana totalnie, mała wieczorem tak mi dała popalić, że myślałam, że na zawał zejdę wpierw tak się ruszała gwałtownie jak by ją ze skóry obdzierano, co chwila gdzie indziej noga dupcia a potem nic cisza totalna i ja schiz czy ona tam żyje czy nie.Idę zrobić sobie kanapkę z nutellą a ona leniwie się przeciągnęła więc ulga...

Normalnie idzie zwariować, bo nigdy nie wiadomo czy jej tam się krzywda nie dzieje, czy się nie dusi albo co...

Za godzinę maszeruję na IP na ktg i powiem o swoich obawach i o zachowaniu małej, bo czytałam, że zbyt gwałtowne ruchy to znak od dziecka, że grozi mu niedotlenienie...

W szpitalu jakoŚ pewniej bym się czuła i usg i ktg 3 razy dziennie a tak raz na 2-3 dni czmychnąć na IP na te ktg to mało i człowiekowi w głowę zachodzi już...

Chyba nie dam się już dziś wygonić do domu to 8-9 dni po terminie więc łaski nie robią aby monitorować stan mojego dziecka...

GRATKI DLA ASIEK MA JUŻ SWOJĄ KRÓLEWNĘ...

KREDKO MAM NADZIEJĘ, ŻE JUŻ TEZ JESTEŚ PO WSZYSTKIM I TULISZ SWÓJ SKARB...

Miłego dnia wszystkim mamom u mnie piękna słoneczna pogoda...

dobry
ja dzisiaj nawet wyspana, tylko 2 razy w nocy do wc)))
po wczorajszym badaniu na samolocie odchodzi mi sluz z krwia, a raczej krew ze sluzem (bo wiecej krwi niz sluzu), na szczescie jest to brunatny kolor, takiej starej krwii, ale nie panikuje bo gin uprzedzal ,ze tak moze byc, poza tym od wczoraj boli mnie brzuch , tak okresowo, mam nadzieje ze to cos oznacza
trzymam kciuki za wszystkie na porodowkach i te czekajace jak ja
Beniaminko modle sie za twoja corcie, zeby szybko znalezli te brzydkie bakterie i zenyscie szybko byli w trojeczke

reklama
Witam! Ale jestem niewyspana! Mała w nocy szalała, do tego jakoś nie chciało mi się spać i przewalałam się z boku na bok, wstałam, poszłam do innego pokoju poczytać książkę, wróciłam dalej się przewalałam i w końcu późno nad ranem, a właściwie wcześnie rano zasnęłam.

J też jestem!
Solidaryzuję się z czekającymi!
Ale dziś nie źle umiliłam sobie dzień!
Byłam u fryzjera! Czuje się po prostu przeszczęśliwa, bo wreszcie wyglądam ładnie i mogę z czystym sumieniem jechać na porodówkę!:-D
(...)
Czy wy ciężaróweczki też czujecie jak wam dzieciątko uderza główką w szyjkę macicy? Bo mnie to okropnie boli!

Dziś jak wracaliśmy do domu zauważyłam pełnię:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
Ciekawe, co nam przyniesie?

Wizyta u fryzjera zdecydowanie poprawia humor :-) Ja farbowałam włosy 8 września i myślałam, że to ostatni raz przed porodem, ale zapowiada się, że chyba nie ostatni ;-)
Pełnia chyba dzisiaj w nocy - wczoraj była prawie pełnia (jak fachowo to nazwałam ;-)) - oj coś czuję, że będzie dzisiaj wysyp :-)

Super, że Asiek jest już PO - wymęczyli ją i w końcu zrobili cc :szok: ale z tego co pamiętam to bała się sn i chciała cc, więc może to i dobrze - sama napisze jak wróci!
I Akderk wzięło... no nareszcie - to teraz pójdzie z górki :-)

Beniaminko - biedna ta Julcia i Wy też... kurcze taka rozłąka z maluszkiem jest straszna! Co za niekompetentni lekarze - powinni od razu wpaść na taki pomysł i zrobić antybiogram! EH! Bardzo dobrze, że odciągasz pokarm... utrzymasz go do powrotu Julki - wierzę w to, bo jesteś silną babką i nic Cię nie powstrzyma! 7 dni to bardzo długo, ale zleci... i mam nadzieję, że przynajmniej wszystko się raz na zawsze wyjaśni i będziecie mogli maleńką zabrać do domu! Cały czas myślami jestem z Wami!

Pysia - masz rację, łaski Ci nie robią, niech Cię przyjmują do szpitala i w razie czego przyspieszą trochę poród! Nie daj się!

Sylwia - mnie brzuch tak na @ boli właściwie codziennie :-(

A co z Kerną? Gosią211?

Do góry