reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

to dlaczego tyle mam tych nabłonków i leukocytów bo to najbardziej lekarza zaniepokoiło te leukocyty Ja kiedys miałam problemy z pęcherzem i miałam bakterie ale to było wyleczone i wtedy się potwornie czułam wszystko mnie bolało a teraz nie mam takich dolegliwości

reklama
Krwinki białe (leukocyty, WBC)

Wzrost ich liczby nazywamy leukocytozą.
Podwyższenie może być spowodowane przyczynami fizjologicznymi (wysoka temperatura otoczenia, opalanie się na słońcu, ciąża, wysiłek fizyczny, stres) lub patologicznymi (stany zapalne narządów, uszkodzenia tkanek, zakażenia, zatrucia, nowotwory). Lekarzem nie jestem ale tyle wyszperałam w necie a skoro cie wyniki niepokoją zapytaj lekarza co oznacza wynik czy jest dobry czy zły.
Być może to stan zapalny dróg moczowych.W ciąży takie paskudztwa się przyplątują niestety.

Witam po południowo:-) Mnie od rana męczy biegunka i nie wiem jak sobie z nią poradzić może Wy macie jakieś sposoby??:confused: i czy to normalne w ciąży bo wszedzie czytam,że w ciąży to powinny mnie męczyć zaparcia a nie biegunka:baffled:
Witam nowa wrześniówke;-)

Hej mamuśki.
Nie wiem naprawdę, skąd wy macie tyle czasu, żeby tyle skrobać ;-) nie podejmuję się nadrabiania nawet :-D
Ja wracam z pracy i odsypiam... jestem nie do życia zupełnie... śpię kiedy tylko mogę :tak:
Skończyła mi się luźna atmosfera w robocie, bo wróciła szefowa, no i znów się zaczęło, milutko jak nie wiem co, a mnie już brzuch boli :baffled:
Na dodatek mam dziś i tak nerwa od rana, bo spadła mi temperatura - niby wciąż powyżej 37, ale tak niskiej jeszcze w ciąży nie miałam, więc już mnie to niepokoi. Narazie tłumaczę to sobie stresem... zobaczymy, co będzie dalej, ale chyba naprawdę nie potrafię nie przejmować się atmosferą w pracy i podejściem mojej szefowej.
Odliczam dni do wizyty u gina. Nie mogę się doczekać kolejnego USG i podglądania okruszka, a jednocześnie trochę się boję, czy wszystko jest dobrze. Chyba chciałabym już być na etapie odczuwania ruchów dziecka, teraz mogę tylko ufać, że jest w porządku...
Witam nowe mamusie i życzę zdrówka i spokoju :happy2:

Witam nowe wrześnióweczki :)
Dziś mam ogromnego lenia. Do soboty nie mogłam patrzeć na słodycze, a od wczoraj pochłaniam je w sporych ilościach (aż się boję, co będzie z wagą, jeśli ten napad słodyczowy mi nie przejdzie).

Hej...głowa mi pęka od dwóch dni, ledwo żyje, w głowie się kręci...Mnie naprawdę okazjonalnie boli głowa i zazwyczaj wystarczy, że się na chwilę położę.A teraz to nawet apap nie pomógł, a bolało mnie już nieźle skoro w ciąży wzięłam procha...Dobrze, że dzisiaj teściowa przyszła się z Hanią pobawić bo mnie boli każdy ruch i dzieciątko pozbawione wszelakich atrakcji...
Teraz Hania śpi więc zmykam i ja do wyra, może w końcu przejdzie.

reklama
Dobry wieczor mamusie!!
Wlansie pochlodnelam pol kilo winogronku mniammmm taki kwasny byl i duzo soku mnial uwielbiam takie!!
I jeszcze troche i spuniac spac mi sie chce juz tak od 16 ale nie umiem w dzien spac,to z corcia w chowanego si epobawilam i si erozbudzialm:)
Milego wieczorku do jutra!!!

Do góry