reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Witam przy kawce i gratuluje nowym wrzesnioweczkom :) Dzisiaj rano zadzwonilam do gina i przelozylam termin badan prenatalnych z 1 marca na 22 lutego , troche sie boje tych badan .... ale jak ma byc dobrze to bedzie dobrze a jak nie to i tak czlowiek nie ma na to wplywu.... Wczoraj mialam 4 dzien plamien mimo lekow :( ale zauwazylam ze mam je tylko jak pochodze albo cos w domu zrobie .... nie pozostaje nic innego jak lezec w lozku ,a to dla mnie najwieksza kara :) Milego dnia wszystkim wrzesniowkom i tylko dobrych wiadomosci !!!

a jakie bedziesz miala badanie: z kosmowki, wod( te to chyba sie w ok17tc robi) czy zwykle usg genetyczne.
lez jak najwiecej, ksiazki, muzyka.. moze na drutach rob:-D
plamienia pewnie niedlugo ustana ok 12 tc ciazy sie zazwyczaj wszystko normuje

reklama
oliwka tu chociaż masz małe dziecię a moja już 4 lata ma i po nocach się budzi, mam nadzieję że do września się ustatkuje bo cieńko będzie
moja córka w sierpniu skończy 5 lat a co noc przychodzi do mojego łóżka, nie pomagają czytanie bajek, rozmowy, niby wszystko rozumie chętnie idzie spać ale w nocy budzi się i z płaczem przychodzi...czasami jestem taka zrezygnowana...bardzo boję się co będzie we wrześniu...

ja dzisiaj znowu czuję się podle, cały czas niedobrze mi jak dłużej nic nie zjem to mdłości mega okropne a jak coś zjem to mam ciężko na żołądku...błędne koło...trzymajcie się dziewczyny dzielnie...musimy dać radę :tak:

Nasz synuś też się budzi co noc, nie przychodzi bo śpi jeszcze w łóżeczku ale popłakuje i trzeba wstac do niego i dac smoka :wściekła/y: Co prawda mój Wąż wstaje do niego ale od września będziemy musieli się podzielic :-( Ja do malutkiej/ego a Wąż do starszego, to dopiero będzie hardcor :szok: Chyba damy radę co??

Musicie dać radę.
Ja pamietam jak starszy synek miał 2 latka młodszy się urodził.Mąż już od 3 miesiecy pracował w Irlandii a ja krążyłam między pokojem moim i noworodka a pokojem 2 synka, który dopiero uczył się sam zasypiać lub w nocy popłakiwał.Nie raz usypiałam starszego z małym przy cycu we 3 leżeliśmy w łóżku starszego, żeby nie czuł się odrzucony.
To były piękne choć bardzo męczące czasy.
Teraz moje rojberki śpią razem w pokoju, czasem se pogadają i zasypiają a młodszy czasem wparuje nad ranem do mojego łóżka.Jak będzie we wrześniu u mnie pewnie ok.chłopaki już duże samodzielne :-)

hej Wrześniówki o poranku;-) no ja dzis miałam kiepską noc, ciągle się budziłam bo kaszlałam a n ależacą nie mogłam odkaszląć, juz od 6 rano nie spię a i samopoczucie do tego nie najlepsze było. ale jak zjadłam śniadanko odrazu wróciłam do formy. teraz mam troszke pracy na kompie, ale jakos troszko porobiłam i mi juz się nie chce, wiec ide jeszcze z moim Panem posiedze, ma na 14 do pracy a potem dam czadu na kompiku,:tak:

Witam mamusie!!
U mnei jak zwykle od rana mdlosci i nic do ust nie moglam wsadzic....mialam chcec na buleczke dzemem i co jak ugryzlam myslalam ze odrazu zwymiotuje i oddalam mezowi kanapke....slodyczy to wogole nie moge tknac!
I teraz zrobilam sobie 2 jajka na miekko i kanapke z szyneczka bo juz mnie ssalo zjadlam...ale co z tego jak zaczelo mi sie odbijac i co chwile mialam pelna buzie....
I tak trzeba sie do II trymestru pomeczyc...
Treaz mnie spanie lapie ale nie umiem w dzien spac....
Milego dnia wrzesniowki!!!

Witajcie ! Jestem Marja - tez mam termin na wrzesien . Dzis wytartowal mi 8 tydzien :-):-D

Generalnie czuje sie dobrze ale dzis jakos slaba jestem - sily mnie opuscily ale mam nadzieje , ze to nic zlego . Pierwsze usg mam juz za soba , wszystko jest ok. Powiedzcie mi jakie badania sie robi w czasie drugiej wizyty tzn. tak ok 10 tygodnia .

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
pysia pewnie damy!! Ja właśnie zajadam drugie śniadanko, bułkę z twarogiem <mniam> dobrze że nie z bananem :-D witam nową mamusię :-) buziole dla wrześniówek

Do góry